• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar arası taciz , kızım tacize uğradı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
7 yaşındaki çocuğun cezai ehliyeti olabilir mi sizce?

Gidip bi şikayet edin bakalım ne diyecekler? Zira gercekten ben de merak ettim.

Belki idam ederler de mutlu olursunuz.

Konudaki her iki anneyi de krizi çözme yöntemleri nedeniyle kınıyorum.
Baska ulkede olsa kendi ceza alirdi cocuguna bakmayi beveremedigi ve baskasinin cocugunu dövdüğü icin
Gelmis bos bos burda atar yapiyor tey allahim ya

7 yaşındaki çocuğun cezai ehliyeti olabilir mi sizce?

Gidip bi şikayet edin bakalım ne diyecekler? Zira gercekten ben de merak ettim.

Belki idam ederler de mutlu olursunuz.

Konudaki her iki anneyi de krizi çözme yöntemleri nedeniyle kınıyorum.

Napicagimi bilmediğim ve fikir aradığım için yazdım. Empati kurmaktan kaçınmayın.

7 yaşindaki de cocuk, ceza uygulanacagini dusunmuyorum. Tek dusundugum umarim o cocuk tacize ugradigi için bu davranişlari sergilemiyordur.

Cocuk öldürecek potansiyeliniz vardiysa ilk olaydan sonra evinize almasaydiniz. Zaten 3 yaşinda cocukla 7 yaşinda cocuk oyun arkadaşi nasil oluyor onu da anlamadim.

Şaka değil mi bu ?

1-) 3 yaşındaki çocukla 7 yaşındaki çocuk nasıl oyun oynayabiliyor ki arada resmen enerasyon farkı oluşmuş sizin ki daha dünyadan bi haber
2-) 7 yaşındaki çocuk tacizden tecavüzden ne anlar. Bir de üstüne dayak yemiş gariban
3-) bu kadar takıyorsanız milletin çocuğunu davet edip kapı dinleyip üstüne çocuğu dövmeyin

1- başka bir yorumda cevapladım.
2- erken ergenlik ve çocuklarda cinsellik araştırın
3- benim kötü bir geçmişim sebebiyle çocuğumu arkadaşsız bırakmak istemedim ve davet etmedim kendi gelir

7 yaşındkai bir çocuk için ölüsü çıkar bu evden nasıl dersiniz ben onun şokundayım kesinlikle olaya odaklanamıyorum. Bence gerçekten psikolojik bir yardım almalısınız. Bunu iyi niyetle söylüyorum içinizdeki bu şiddet nefret doğru değil, geçmişle ilgili içinizi temizleyin destek alın inanın çocuğunuzu daha iyi korursunuz

Çocuğu dövdüğünüz için siz suçlusunuz. Kendi yaşadığınız travmayı o çocuklara da yaşatmaya hakkınız yok. O kadar dertliydiniz yalnız bırakmasaydınız yavrucakları. 7 yaşındaki çocuk meraktan da der aç diye, bir yerden de görür der.
Size o kadar sinirlendim ki anlatamam. O çocuğun annesi ben olsaydım asıl o zaman görürdünüz siz yanınıza bırakır mıydım.

konu eğer gerçekse 7 yaşında karşı cins çocukla 3 yaşında çocuğun ne işi var sürekli beraber odada hem de bu kadar yaranız olan bi konu varken?çocukların cinselliği keşfetmesi ,cinselliği merak etmesi falan da var hani ? 7 yaşında çocuktan bahsediyorsunuz yok dövmüş de yok ölüsü çıkar ne biçim bi ifade? he annesi de iyi yaptın dövdün çocuğumu mu dedi yani? polise gidip ne diyceksiniz 7 yaşındaki çocuktan şikayetçi olurken? hatanın büyüğü sizde ne işi var o iki akran bile olmayan çocuğun beraber sürekli hem de önünüzde değiller.

**dipnot: konu gerçek değilse de konuyu açanın pedofil olduğunu ve şikayet edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Sizin kafanız mi güzel ya 7 yaşındaki çocuğun cezai ehliyeti olacağını mı düşünüyorsunuz gerçekten? Çocuklar cinsel oyunlar oynayabilir, bu taciz değil kendini keşfetme sürecidir. Aralarında o kadar yaş farkı olan iki çocuğu yalnız bırakmamalıydınız. Sorumsuzluğunuzu çocuğa yüklemişsiniz resmen. Belki hayat boyu travma yaşayacak sizin yüzünüzden. Korkunçsunuz.

7 yaşindaki de cocuk, ceza uygulanacagini dusunmuyorum. Tek dusundugum umarim o cocuk tacize ugradigi için bu davranişlari sergilemiyordur.

Cocuk öldürecek potansiyeliniz vardiysa ilk olaydan sonra evinize almasaydiniz. Zaten 3 yaşinda cocukla 7 yaşinda cocuk oyun arkadaşi nasil oluyor onu da anlamadim.
İnanın o çocuğun tacize uğramış ihtimali aklıma geldi ve üzüldüm inşallah böyle bir durum yoktur.
Oyun arkadaşı cevabını başka bir soruda verdim. Çevremizde başka çocuk yok ve resim etkinlik yemek vs kızım onunla beraberken daha dikkatli ve istekli oluyor. Üçlü oynuyoruz zaten ikisinin oynadığı bile az oluyor

Çevremde başka çocuk yok iletişim kurabileceği. Cocukla beraber boyama yapmayı çizgi çizmeyi öğretiyorduk. Onunla yemek yiyordu vs aslında hep birlikte oynuyorduk. Kadın biraz geniş konuştu gibi geldi en azından beklediğim kadar sasirmadi. Sinirli olduğumu belli etmekti amacim

Yoksa da olmasın, 3 yaşında kız çocuğuyla 7 yaşında erkek çocuğu nasıl beraber ortak bir oyun kurabiliyorlar zaten bunu pek anlayamadım. Çocuğunuzun sosyalleşmesini istiyorsanız her gün 1 saat parka çıkarırsınız ordaki çocuklarla anlık arkadaşlıklar kurar oynar enerjisini atar. 3 yaşında çocuğun kalıcı arkadaşlığa ihtiyacı olmaz zaten şuan. Hassasiyetiniz küçükken yaşadığınız travmadan kaynaklı bunu anlıyorum ama yine de ben karşıdaki çocuğun annesi olsam ne iyi yapmışsın dövmekle derim, ne de ölüsü çıkar lafına sessiz kalırım. Çok fevri davranmışsınız. Çözmek için ilişkiyi kesin çocukla bitti gitti

Nasıl anlatılır bilmiyorum.
Kafam bir dünya.
Kızım üç yaşında ve 7 yaşında oyun arkadaşı var. Alt komşumuz ve uzaktan akrabamız.
Uzun zamandır gözetimimde kızımın odasında veya evin genelinde oynarlar. Ve bulundıkları odanın kapısını kapamak yasaktır. Sürekli kontrol ederim , gerek gizli gerek kendimi belli ederek onları izlerim.
Kulağım sürekli onlarda olur sesleri kesilince kontrol ederim vs. Neden bu kadar kontrolcü olduğumu merak edenler için belirteyim ; küçükken tacize uğradığım için bende paranoya oluştu.

Neyse yanlış birşey yakalamadım onca zamandir. Güzel vakit geçirdikleri için bende mutluydum tabi.

Ta ki bir buçuk iki hafta öncesine kadar. Kızım ve çocuk yine odadaydı kapısının kapandığı duydum odasına gittim kapıyı açtım ve ikisini kızımın yatağında uzanırken gördüm. Çocuğa çok kızdım bir daha asla böyle birşey yapmamasını söyledim.

Bugün kızımın odasında oynuyorlardı. Yemek yapıyordum. Sesleri kesildi. Elimi yıkadım Hemen odaya gittim kızımın pijamasının arka kısmı nerdeyse yarıya kadar inmiş. O hırsla çocuğu dövdüm. Evine gönderdim. Annesini aradım çağırdım. Olanları anlattım. Yüzü düştü yok TV den ne görürlerse yapıyorlar daha çok dovseydin iyi yapmışsın iyice korkutsaydin bı daha cesaret edemez vs. İyice uyar ölüsü çıkardı bu evden zor tuttum kendimi dedim. Ben gördüğüm yerde bı daha uyaricam dedim. Konu kapandı.

Sakinlesince kızımla konuştum neden pijaman açıktı dedim o aç dedi bana dedi. Kızıma da güzel bir şekilde bu şeylerin ayıp olduğunu vs anlatmaya çalıştım.

Şimdi napicam bilmiyorum keşke polisi arasaydim cezai herhangi bir islem uygulanır mı yarın şikayetçi olmak istiyorum ne yapabilirim. Beynim durdu nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Neden ya neden kahroluyorum ben mahfoldum zaten hayatım bitik çocukluğum bitik benzer şeyleri evladım yaşarsa ölürüm diyordum ölüyorum sanki vücudum sıkışıyor nefes alamıyorum nolur yardım edin
7 yaşında çocuk karşınızdaki. Yaşadığınız dehşeti anlayabiliyorum ama 7 yaş yahu. Karşınızda ergenlik çağı çocuk yok.
Bırakın polise kızım taciz edildi diye şikayet etmeyi, şikayet ettiğinizde çocuğu darp ettiğiniz için direk size kamu davası açılır.
Bir defa gördünüz madem yanlış bir şey yapılmaya teşebbüs edildiğini ailesi ile konuşup (düzgün bir üslupla, karşınızda koca bir sapık varmış gibi değil) çocukların bir araya gelmesini engelleyecektiniz. Kaldı ki 3 yaşındaki çocukla 7 yaşındaki çocuğun oyun arkadaşı olması çok zor. Üstelik biri kız, diğeri erkek. Yaşa göre oyun zevkleri arasında bile dağlar kadar fark var.
Travma yaşamışsınız, çocuğun yaşı daha bilinç seviyesinde olacak bir yaş olsa tepkinizi belki anlayabilirim ama 7 yaşındaki çocuğa vurmak... hak değil.
Sizi de çok bilinçsiz gördüm. Olay sonrası yaklaşımınız zaten başlı başına kızınıza bir travma.

Son düzenleme:
7 yaşındaki cocugun annesi olarak biri benim cocuguma ölüsünü çıkarırım bu evden diyecek ben de iyice kızsaydin diyeceğim.vay be.üstelik kendim bile şahit olmadigim bir konuyla ilgili.cocuk ne yaparsa yapsin cezasini da terbiyesini de ebeveyni verir.ha vermiyorsa sen de 7 yasindaki cocugu 3yasinda cocuga oyun arkadasi yapmayacaksin.butun bu sinirim polis muhabbetine.cocuk o cocuk.

1- başka bir yorumda cevapladım.
2- erken ergenlik ve çocuklarda cinsellik araştırın
3- benim kötü bir geçmişim sebebiyle çocuğumu arkadaşsız bırakmak istemedim ve davet etmedim kendi gelir
erken ergenliğe kadar araştırdıysanız 3 yaşındaki çocukla 7 yaşındaki bir çocuğunda ortak noktası olmadığını oyun oynamalarının bile saçma olduğunu bilmeniz gerekirdi.

Ayrıca kızınız tecavüze uğramış gibi abartıyorsunuz. Milletin çocuğunu hem dövüp hem üste çıkmak sizin ki. O da küçücük daha. Bilmeden bir şey denemişte olabilir öyle olmaya da bilir. Sakin olun biraz

Napicagimi bilmediğim ve fikir aradığım için yazdım. Empati kurmaktan kaçınmayın.
Hanımefendiciğim dünyada benden daha çok empati yapabilen bir insan bulamazsınız.
Lütfen yanlışınızı görün.

7 yaşında bir çocuğu nasıl şikayet edeceksiniz. Çocuk doğru ile yanlışı ayırt edebilecek bir yaşta değil.

Yani tam ehliyetli değil. Yarım ehliyetli bile değil.

Cezai islem ancak cezai ehliyeti olan kişilere uygulanabilir.

Cezai ehliyeti olmak demek şudur; doğru ile yanlışı ayırt etmek (tecavüz etmek yanlış. Etmemek doğru)

2 yanlıştan daha az yanlış olani seçebilmek (adam öldürmek yanlış, kendi cani tehlikeye giriyorsa adam öldürmek daha az yanlış gibi)

7 yaşında bir çocuktan bu çıkarımları bekleyemeyiz.

Panik halinde dövmüşsünüz evet isabet olmamış . Ama umut ederim ki aklınız selimken bu şekilde kriz cözmeye çalışmazsınız.

Yoksa şikayet edilen siz olursunuz.

konu eğer gerçekse 7 yaşında karşı cins çocukla 3 yaşında çocuğun ne işi var sürekli beraber odada hem de bu kadar yaranız olan bi konu varken?çocukların cinselliği keşfetmesi ,cinselliği merak etmesi falan da var hani ? 7 yaşında çocuktan bahsediyorsunuz yok dövmüş de yok ölüsü çıkar ne biçim bi ifade? he annesi de iyi yaptın dövdün çocuğumu mu dedi yani? polise gidip ne diyceksiniz 7 yaşındaki çocuktan şikayetçi olurken? hatanın büyüğü sizde ne işi var o iki akran bile olmayan çocuğun beraber sürekli hem de önünüzde değiller.

**dipnot: konu gerçek değilse de konuyu açanın pedofil olduğunu ve şikayet edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Başka sorularda söylediklerinize yanitim var.

Dipnot için , yönetim lütfen benimle iletişime geçebilir mi nasıl kanitlayabilirim gerçek olduğumu.

Umarım sahte konudur. Aileler olarak kendi sorumsuzluklarınızın cezasını 7 yaşındaki bir çocuğa kestiğinize ve 3 yaşındaki bir çocuğun mağdur olduğuna inanmak istemiyorum çünkü.
3 yaşındaki bir çocukla 7 yaşındaki çocuk ne oynayabilir? Neden çocuk tek başına sizin evinizde? Neden odada yalnızlar? 7 yaşındaki çocuk yaptığı şeyin kötü olduğu öğretilmediyse bunu nereden bilsin? Çocuğu dövünce birden muhakeme yeteneği mi gelişti?
Ebeveyn olarak bunları düşünmek aileler olarak sizin göreviniz. O çocuk taciz ediliyor ve o şekilde öğrenmiş de olabilir. Çocuğa girişmeden önce bunları da bir düşünseydiniz keşke.

Mlletin çocuğunu dövene kadar, otur evladının başında. Yada çocuğu karşına al, konuş güzelce anlat. Anlamaya çalış? Düzeltmeye çalışmak yerine iyice yıkmışsın. Dua et ki annesi birşey dememiş, senin gibileri hapse tıkmalılar. Çocuklar senin gibiler yüzünden travma yaşayıp dışlandıkları için kötü yollara sapıyor.

Bacım şu sonucu çıkar ; yaşlar arasında fark olmasın bundan sonra. Madem böyle bir travma siz de geçirmişsiniz, tepkiniz de buna göre aşırı olacak kızınızı kreş çağına kadar başka kızlarla oynatın. Size verilebilecek en güzel tavsiye bence bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back