• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar arası taciz , kızım tacize uğradı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cocuk 7 yasinda ne sikayeti. Yaptiginin yanlis bir sey oldugunun bile farkinda degildir daha.

Lutfen bu durumu orada burada anlatip cocugu etiketlemeyin mahallelinin, milletin gozunde.

Cocugun gelecegiyle oynamis olursunuz.
Bu tarz tutumlar sergileyen birinin anlatmayacağıni düşünmüyorum. Geçmişin öfkesini 7 yaşındaki bir çocuğa kusmuş. Yapıcı olmak lazım ama sanırım konu sahibi bundan uzak. Empati derken keşke kendiniz de kurabilseniz. Kimse 3 yaşındaki çocuğunun bu durumu yaşamasından hoşlanmaz, yatakta gördüğünüz andan itibaren sınırı siz çizecektiniz. Diğeri de çocuk gözden kaçırıyorsunuz. Koca bir sapiktan bahseder gibi bahsetmişsiniz küçücük çocuktan. Neyse umarım sizde destekle daha iyi olursunuz biraz daha sakin ve aklıselim davranın lütfen

Hahahah sen al bağrına bas tatlım .sizin dovmeye kiyamadiklariniz yarın size bakmıyor yaşlanınca şiddette uyguluyor ustune 🤣🤣🤣 Allah sizin yetistirdiginiz evlatlarla karsilasacaklara yardımcı olsun bence 🤣🤣🤣

Kafaya bak. Sizin döverken kıydıklarınız da yaşlanıp onlara muhtaç olduğunuzda iki tokat patlatıverir biraz hırpalar gençliğimi sana bakarak mı harcayacağım diye, nolacak değil mi? Herkes ettiğini buluyor bir gün nasılsa. Allah sizin evlatlarınızın da yardımcısı olsun, nasıl şiddeti savunan bir anneleri var yazık

Yüreğinizin yanacağı ne var anlamadım ki.7 yaşındaki bir çocuğun hangi duygularla bunu yaptığını düşünüyorsunuz.Çocuk bir yerde maruz kalmıştır görmüştür ne bileyim merak etmiştir,içinde ard niyet barındıramaz yani.7 yaşındaki bir çocuk sadece çocuktur.Anlayamıyorum ya,hiç 7 yaşında olmadınız mı? Sanki 17 diyorsunuz
Ailesinden de tesadufen gormus olabilir Anne babadan Ben onu o sekilde yaptigini dusunmuyrm cocugun

Üç yaşında ki kız çocuğu yedi yasinda ki bir oğlanla ne oynar sürekli. Madem hassas bir konu kızınızı yaşıtları ile oynatin. Milletin cocucugunu annesi olmadan eve almayın, siz yokken kızınızı kimseye yollamayin.

Kızınıza kitap okuyun. Kırmızı cizgim, inci yabancilsrla gitmez gibi taciz konusuna yönelik kitaplar var. (Kızım dayısı onun omzunu filan sevince " kırımızı cizgime dokunma dayı" diye uyarmıştı. Dört yaşında filandi.

Muhtemelen tacizden çok merak konusu olduğunu düşünüyorum. Acaba annesi ve babası evde ne izliyorda TV ne görürse cümlesi kurdu annnesi

Yada acaba çocuk tacize uğruyor olabilir mi? Annesi ile bu konuyu konuşun. Çocuğun yaptığı hata ama koca kadın olarak başkasının çocuğunu dövenezsiniz. Oda çocuk ve bilinçli yapmıyor.

Canım madem öyle bir korkun var odada kapıları açık da olsa başbaşa bırakmayın.
Salonda oynasınlar bırak salonun dagilsin emin ol kafanın darmadağın olmasından iyidir oda dağınıklığı...

Kendimi anlatamiyorum. Söylediklerinizi düşündüm saatlerce. Dayanamadım buraya içimi döktüm. Keşke bütün icimdekini anlatsam bu bu bu desem yüreğimin yanıyor kızım neden böyle birşey yaşadı diye bana çok ağır geldi işte
İşte bu kadar aşırı tepki sizin geçmiş travmalarinizdan. Gidip iyi bir destek almalısınız. Bu şekilde çocuğunuza yanlış davranıp ve böyle anı ve panik tavırlarla onda da travma yaratırsınız. Çocuklar büyüyor kendilerini kesfedecekler ki bununda temkinli ve sağlıklı ilerlemesi gerekiyor. Geçmiş travmalar yüzünden çocuğunuzu olumsuz etkilemeyin , sizin abartılı davranışlariniz nedeniyle ilerde bir yetişkin olduğunda cinsel sorunlar da yaşayabilir. Kızınız ve kendiniz için destek alın.

7 yaşındaki çocuk birşey anlamaz, cezai ehliyeti de yok.
Bence bir daha görüştürmeyin, çocuğunuzu da parka götürün veya kreşe gönderin.

Evet, çocuktur birşey olmaz diyen pisliklerin göz yumarak büyüttüğü pisliklerden birinin tacizine uğramıştım. Allah belalarını versin.
Ben size hak veriyorum.
Hiç öyle her çocuk masumdur diye düşünmüyorum. 5-6 yaşında çocuklar 2 yaşındaki bebeğin başını taşla eziyor. 10 yaş grubu çocuklar 6-7 yaşındaki çocuğu taciz edip öldürüyor.
Akran zorbalığı küçük yaşlarda da yaygın.
O yüzden ben de olsaydım aynı davranırdım.

Cocugu zaten dovmussunuz keske dovmek yerıne annesıne soyleseydınız baskasının cocugunu dovmek ne demek oda cok buyuk degıl polıse ne dıye sıkayet edeceksınız kucuk cocugu hapsemı atacak. Tammam kotu bır olay emının cogu cocuk tacıze ugramıstır malesefkı ınsanlar cok kotu bende kucukken yasamıstım ama bunu yapan bı cocuk o bılmezkıpolıs falan abartmıssınız. Aılesıyle konusulur bıdaha gorusmezssınız olur bıter cocugunuza anlatmalıydınız aklı bıraz ermeye basladıgında. Bızım enıstenın yegenı var o yaslarda kuzenımde arkadasıyla o tarz bıseyler yaptıgını gormus kızmıs sormus ne yapıyorsun dıye oh yapıyorum annemle babam boyle yapıyor demıs kuzen annesıne soyleyınce aynı odada yatıyoruz gormus demekkı demıs ve baska hıc bısey yapmamıs yanı bazı ınsanlar cok sorumsuz cocugun sucu yok aıle bılıncsız demekkı.

Nasıl anlatılır bilmiyorum.
Kafam bir dünya.
Kızım üç yaşında ve 7 yaşında oyun arkadaşı var. Alt komşumuz ve uzaktan akrabamız.
Uzun zamandır gözetimimde kızımın odasında veya evin genelinde oynarlar. Ve bulundıkları odanın kapısını kapamak yasaktır. Sürekli kontrol ederim , gerek gizli gerek kendimi belli ederek onları izlerim.
Kulağım sürekli onlarda olur sesleri kesilince kontrol ederim vs. Neden bu kadar kontrolcü olduğumu merak edenler için belirteyim ; küçükken tacize uğradığım için bende paranoya oluştu.

Neyse yanlış birşey yakalamadım onca zamandir. Güzel vakit geçirdikleri için bende mutluydum tabi.

Ta ki bir buçuk iki hafta öncesine kadar. Kızım ve çocuk yine odadaydı kapısının kapandığı duydum odasına gittim kapıyı açtım ve ikisini kızımın yatağında uzanırken gördüm. Çocuğa çok kızdım bir daha asla böyle birşey yapmamasını söyledim.

Bugün kızımın odasında oynuyorlardı. Yemek yapıyordum. Sesleri kesildi. Elimi yıkadım Hemen odaya gittim kızımın pijamasının arka kısmı nerdeyse yarıya kadar inmiş. O hırsla çocuğu dövdüm. Evine gönderdim. Annesini aradım çağırdım. Olanları anlattım. Yüzü düştü yok TV den ne görürlerse yapıyorlar daha çok dovseydin iyi yapmışsın iyice korkutsaydin bı daha cesaret edemez vs. İyice uyar ölüsü çıkardı bu evden zor tuttum kendimi dedim. Ben gördüğüm yerde bı daha uyaricam dedim. Konu kapandı.

Sakinlesince kızımla konuştum neden pijaman açıktı dedim o aç dedi bana dedi. Kızıma da güzel bir şekilde bu şeylerin ayıp olduğunu vs anlatmaya çalıştım.

Şimdi napicam bilmiyorum keşke polisi arasaydim cezai herhangi bir islem uygulanır mı yarın şikayetçi olmak istiyorum ne yapabilirim. Beynim durdu nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Neden ya neden kahroluyorum ben mahfoldum zaten hayatım bitik çocukluğum bitik benzer şeyleri evladım yaşarsa ölürüm diyordum ölüyorum sanki vücudum sıkışıyor nefes alamıyorum nolur yardım edin
Acaba kendinizi de mi ihbar etseniz? 7 yaşındaki bir çocuğu dövdüm diye. Ne kadar kötüsünüz. Madem böyle şüpheleriniz var oynamalarına izin vermeyin. Çünkü sizin de işinize geliyor. Onlar oynarken iş yapıyorsunuz. Kızınızı oyalayan biri var. O çocuğu dövmek yerine GÜZELCE VE TEKRAR uyarıp bir daha evinize almayacaktınız. Ailesini de bilgilendirip psikoloğa gitmelerini söyleyecektiniz. Dövünce daha çok yapacağını, dayağın eğitimde bir çözüm olmadığını bilmeniz gerekiyor bir anne olarakz

O hırsla çocuğu dövdüm. Evine gönderdim. Annesini aradım çağırdım. Olanları anlattım. Yüzü düştü yok TV den ne görürlerse yapıyorlar daha çok dovseydin iyi yapmışsın iyice korkutsaydin bı daha cesaret edemez vs. İyice uyar ölüsü çıkardı bu evden zor tuttum kendimi dedim. Ben gördüğüm yerde bı daha uyaricam dedim. Konu kapandı.

Ben o çocuğun annesi olsaydım o hırslada seni yolmuştum.
Sanarsın 15 yaşında ergen.
7 yaşında çocuk.

EN başta yatak odasında gördüğünde annesini çağırıp böyleyken böyle bir daha evime gelmesin deseydin.

Sen kendi çocukluğunda yaşadığın şeyden dolayı, 7 yaşında ki dövdüğün çocuğun psikolojisi ne olacak?

Tedavi ol madem.

Çocuğunu yaşıtlarıyla oynat.. ne işi var 7 yasinda çocukla ilgi alanları farklıdır bir kere.. yaşıtı yoksa da gunde yarim 1 saat parka görür bulunur illa
Çünkü işine geliyor. Eve gelen çocuk var. Odada oynuyorlar ve konu sahibi de iş yapıyor. Allah ım deli olacağım böyle insnalara. Bir insan neden 7 yaş ve 3 yaşı aynı cinsiyette değilse bir araya getirir orası garip zaten. 7 yaşındaki erkek çocuk 3 yaşındaki kız çocuğu ile ne oynayacak sanki

Nasıl anlatılır bilmiyorum.
Kafam bir dünya.
Kızım üç yaşında ve 7 yaşında oyun arkadaşı var. Alt komşumuz ve uzaktan akrabamız.
Uzun zamandır gözetimimde kızımın odasında veya evin genelinde oynarlar. Ve bulundıkları odanın kapısını kapamak yasaktır. Sürekli kontrol ederim , gerek gizli gerek kendimi belli ederek onları izlerim.
Kulağım sürekli onlarda olur sesleri kesilince kontrol ederim vs. Neden bu kadar kontrolcü olduğumu merak edenler için belirteyim ; küçükken tacize uğradığım için bende paranoya oluştu.

Neyse yanlış birşey yakalamadım onca zamandir. Güzel vakit geçirdikleri için bende mutluydum tabi.

Ta ki bir buçuk iki hafta öncesine kadar. Kızım ve çocuk yine odadaydı kapısının kapandığı duydum odasına gittim kapıyı açtım ve ikisini kızımın yatağında uzanırken gördüm. Çocuğa çok kızdım bir daha asla böyle birşey yapmamasını söyledim.

Bugün kızımın odasında oynuyorlardı. Yemek yapıyordum. Sesleri kesildi. Elimi yıkadım Hemen odaya gittim kızımın pijamasının arka kısmı nerdeyse yarıya kadar inmiş. O hırsla çocuğu dövdüm. Evine gönderdim. Annesini aradım çağırdım. Olanları anlattım. Yüzü düştü yok TV den ne görürlerse yapıyorlar daha çok dovseydin iyi yapmışsın iyice korkutsaydin bı daha cesaret edemez vs. İyice uyar ölüsü çıkardı bu evden zor tuttum kendimi dedim. Ben gördüğüm yerde bı daha uyaricam dedim. Konu kapandı.

Sakinlesince kızımla konuştum neden pijaman açıktı dedim o aç dedi bana dedi. Kızıma da güzel bir şekilde bu şeylerin ayıp olduğunu vs anlatmaya çalıştım.

Şimdi napicam bilmiyorum keşke polisi arasaydim cezai herhangi bir islem uygulanır mı yarın şikayetçi olmak istiyorum ne yapabilirim. Beynim durdu nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Neden ya neden kahroluyorum ben mahfoldum zaten hayatım bitik çocukluğum bitik benzer şeyleri evladım yaşarsa ölürüm diyordum ölüyorum sanki vücudum sıkışıyor nefes alamıyorum nolur yardım edin
Siz iyimisiniz 7 yaşındaki çocuk o. Madem bu kadar huxursuzdunuz oynatmasaydınız evinize elin çocugunu almışsınız çocuk değil siz suçlusunuz. Elin çocugunu evine al sonrada döv.

Sorumlu tuttuğunuz çocuk daha 7 yaşında. evet aile bu terbiyeyi vermemiş daha ama en başta sorun sizde. Nasıl 7 yaşında ki bir erkek çocukla kızınızın bu kadar çok vakit geçirmesine müsade edebilirsiniz? Çocuktan önce kendinizi suçlamanız gerekiyor.

Once siz tedavi olmalisiniz 7 yasinda erkek cocugu 3 yasinda kiz cocuguyla ne oynar? Sacmalik burda basliyor. Ayrica o oglan benim cocugum olsaydi gelip bana dovdum deseydiniz once benden dayak yer sonra polise savunma verirdiniz. İci yaniyormus bilmem ne. Nekadat mantiksiz davraniyorsunuz dunya sizin cocugunuzun etrafinda donmuyor koyun bir fanusa kizinizi oyle buyutun baska cocuklara zarar vermeyin en azindan. Tavrinizdan dolayi herseyi yanlis anlamis olabileceginizi bile düşünüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back