Çocukken yaşadığım kötü olay ve bitmeyen etkisi

bikarar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2015
186
131
Merhabalar arkadaşlar,az önce bir arkadaş konusunda çocukken taciz ile ilgili bir şey yazınca benimde aklıma kötü bir anı diyeceğim ama anı kelimesini yakıştıramıyorum. en iyisi Kötü bir olay diyeyim aklıma yeniden geldi.

Ben 7 8 yaşlarındayken bir akşam teyzeme gitmek istedim ve evden çıktım (teyzemin evi 2 sokak ötede ve o zamanlar mahallemiz güvenilirdi en azından ben öyle bilirdim.) Tam teyzemin evine yaklaşmıtım ki bir grup genç erkek geldi ben de adımları hızlaştırıp yanlarından geçmek istemiştim ki ikisi yaklaştı biri kolumdan tuttu diğeri taciz etmeye başladı. Tabi ben korkudan panik olmaktan ağlamaya başladım ama nafile bırakmıyorlar. Sonra o korku ile hatırlamıyorum onların gruptan mıydı başka bir yerden mi geldi ama daha büyük birisi geldi onları kovaladı ben de koşarak teyzeme gittim .hüngür hüngür ağlıyorum falan ama derdimi anlatamıoyrum bir türlü. Herkes soruyor ne oldu falan diye anlatamıyorum anlatmak istiyorum ama olmuyor. Yanlış hatırlamıyorsam bana küfür attılar o yüzden ağlıyorum demiştim (aklıma ağlayacak başka en kötü bir şey gelmemişti o konu haricinde ) .

Çok küçük olduğum için net olarak hatırladığım şeyler sadece olayın olduğu anlardı. Sonraki zamanlarda kızlık zarı diye bir şey duymuştum .çocukken hatırladığım şey o akşam tuvallette kendimde kan gördüğüm ama bunu o taciz olayı kadar net hatırlayamıyorum. Aklımın bana yaptığı bir oyun mu yoksa gerçek mi bilemiyorum.

Benim annem baskın karakteri olan iyi ama sert bir kadındır. Bende okumayı çok istiyordum etrafımda pek okuyan kız örnekleride yoktu okul hayatıma annem engel olur korkusuyla ne o gün ne de başka bir zaman bu olayı birine anlatabildim. ben bunu en yakın arkadaşıma bile anlatamadım bu güne kadar ne zaman anlatmak istesem kelimeler boğazımda kalıveriyor.Buraya bile yazarken kaç kez silip yazdım.

Yıllar geçtikçe acaba o günkü gördüğüm gerçek mi diye düşündüm doktora gitmek istedim ama yapamadım ya gerçek ise benim suçum olmayan durumdan dolayı böyle bir şey olduysa diye gitmeye korktum. Hem eğer gerçek olduğuna emin olursam o kötü olay kanıtı gibi bir şey olacak diye korkuyorum ki ben yaşım kaç olursa olsun o günkü olayı unutmak istiyorum. Kanıt falan istemiyorum. Ama bir gün evlenirsem kanıtı olacak belki suçlanacağım yapmadığım bir şeyden dolayı . Gerçi hani karşı tarafın bana inanıp inanması bunu takmasını da sıkıntı etmiyorum sadece ben çocukken ergenlikte vs. hep dua ederdim Allah'ım ne olur o günkü olan sadece bir kabus olsun ya da cocukken gerçekle hayalli karıştırdığım bir olay olsun diye. Şimdi böyle bir şey olduğunda evet diyeceğim ben küçük bir ÇOCUKKEN bir kaç sapığın bir anlık keyfinin mağduruyum diye.

bu olayın hayatımda etkisi çok oldu. Çocukken cesareti kırık korkak bir çocuk oldum. Genç kız oldum ama fiziğimle ilgilenmek istemedim cinsellik konulardan uzak durdum. Erkeklerde uzak durdum. Platonik birini sevdim çok hoşuma gitti 7 8 yıl onu uzaktan sevmek çok güzeldi. Çünkü bana bir zararı yoktu. Üniversite bitti, bittikten sonra ciddi bir ilişkim oldu çok şükür onla her şey güzel gitti anlayışlı kibar birisi. Onunla bu korkularımı yenmeye başladım. Ama tam yenmiş miyim bilmiyorum. 25 yaşındayım hala cinsellikle ilgili bilmediğim o kadar şey var ki çünkü bu zamana kadar cinsellikten erkek kız fiziksel görünümleriyle ilgili konulardan uzak durduğumu farkettim. Bu foruma takılmaya başladığımdan beri bilmediğim ne kadar şey varmış şaşırdım. Ne zaman çocuklara taciz vs. haberleri görsem midemin bulandığını hissediyorum ve gözlerim doluyor. Erkeklerden eskisi gibi nefret ediyorum. Bu yıl sapığın biri biz durakta beklerken o sokak başında terbiyesiz bir şey yaparken gördük ben görmemle kusmam bir oldu. Anladım ki ben hala bazı şeyleri aşamamışım.

Arkadaşlar cümlelerim karışık oldu hepinizden özür diliyorum bunun için. Sadece yıllardır içimdeki derdimi hiç tanımadığım insanlara anlatmanın iyi geleceğini düşünerek anlattım. Okuyan ve yorumlayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Bende onu düşünüyorum ama destek alma fikrinden kaçıyorum. İlk kez zaten böyle uzun uzun anlatabildim.

Bence de profesyonel destek almalısınız.
İyi ki daha kötü bir şey olmamış, bir avuntu olarak...
Üzüldüm. Neyse ki bugün bunları toparlayıp anlatabildiniz. Bu sizin hatanız değil, herkes haksızlığa uğrar.

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Bende onu düşünüyorum ama destek alma fikrinden kaçıyorum. İlk kez zaten böyle uzun uzun anlatabildim.
Bu yaptığınız da büyük bir adım aslında.tanıdık kimseye anlatmak kolay değil hele ki çocuk yaşta olanı tam kavrayamamışken anlatmak çok güç olsa gerek.belki arada böyle yazarak rahatlayıp daha büyük adımlar atarsınız .

Arkadaşım aynısı basıma geldi iki gundur konularda görüyorum ve bana bu tcizi yapan bir KİZdi evet kiz babannemin kiracısınin kizi surekli odaya götürürdü beni oyun için güya benimle evcilik oynardı sapik karı ben beş altı yaşındaydım sanırım tam hatırlamıyorum o da onuc filandir bu sefer ben buyudum kızlık zarını öğrendim ve aynı şekilde tuvalette kan gorduugumu hatrladim ama bu kısım hayalmis sanırım çünkü ilk ilişkide bakire olduğumu öğrendim ve bence senin de beynin sana oyun oynuyor çünkü böyle yazılarda "tuvalete gittiğimde kan vardı " cümlesi onlarca kişinin kullandığı bir cumle ayrıca o kıza ne mi oldu erken yaşta evlendi delirdi vs... Etme bulma bi de küçüklüğümde topunu hergun alıp beni döven bi kız vardı o da ben anasinfndayken o sekizinci siniftaydi aynı okulda aynı mahalledeydik o kız da delirdi sonra ben daha çok delirme kısmını dusununce kendimden korkuyom benim takıldığı yer o kısımdır bakirelik değildi senin gibi ama ilk dediğim olayda aynı şeyleri yasamisiz bence dert edinme

Memleketimiz pedofil sapıklarla dolu. bugüne dek bu tür şeyler konuşabilecek kadar yakınlık kurduğum tüm kız arkadaşlarım çocukken tacize uğradıklarını itiraf ettiler, tanıdığım 2erkek de çocukken taciz edildiklerini itiraf ettiler. ki bunu bizlere yapmayı hak goren insanlar aramızda barınıyor ..dertler anlattıkça azalır derler bence sen bunu konuşup rahatlamalısın. yeterince anlattıktan sonra insan kabulleniyor, alışıyor. ve anlatırken eskisi kadar canın yanmıyor. umarım sana da iyi gelir.. geçmiş olsun tekrardan

benzer bir hikaye bende de mevcut
ama ben artık büyük oranda atlattım
evlenmeden önce hatta daha tanıştığımız ilk aylarda eşime söylemiştim
sağolsun beni hiç ürkütmeden yaralarımı sardı

Teşekkür ederim yorumunuz için. Herkes malesef bir şekilde hakıszlığa ugruyor. Benden daha şansız çocukların olmasını bilmek çok üzücü. Bugüne kadar anlatmaya cesaret edemediğim için destek kısmından çekindm.
İnşallah dediğniz gibi olmuştur. Tekrar teşekkürler.
Gecmis olsun, icinizdekileri dokmeniz sizi rahatlatacaktir..
Evet buraya yazmak iyi geldi teşekkür ederim.
Geçmiş olsun, sizinde yaşınız küçükmüş Malasef bir de bu türlüsü var sapığın cinsyetinin illa ki erkek olması gerekmiyor. Hak ettiğini bulmasına da mutlu oldum inşallah bu tür sapık insanların hepsi er ya da geç hakettiği cezayı bulur. Umarım benim durumda sizin gibidir aklımın beni yanıltmasıdır. Teşekkür ederim mesajınız için.
Malesef bu sapıklarla dolu. Toplumumuzun baskısından dolayı benim gibi anlatamayan insanlarla doludur. Gerçi anlatsalar devlet bile öğrense çokta iç rahatlatıcı cezalar olmuyor. Teşekkür ederim. Anlatmak iyi geldi.
benzer bir hikaye bende de mevcut
ama ben artık büyük oranda atlattım
evlenmeden önce hatta daha tanıştığımız ilk aylarda eşime söylemiştim
sağolsun beni hiç ürkütmeden yaralarımı sardı
Geçmiş olsun. Sizin adınıza sevindim. İnşallah benimde böyle olur. Bende hayatımdaki insana anlatmak çok istedim başlarda ama anlatmaya bir türlü cesaret edemedim. Mesajınız için teşekkr ederim.

Ben de çocukken tacize uğramış biriyim malesef..hem de bikaç yıl boyunca üstüne bir de fiziksel ve psikolojik şiddet görmüş biriyim..malesef çok örnek var bu durum üzücü..tuvalette kan gördüm demeniz bence sizin beyninizin bir oyunu olabilir..
Bu gibi durumlarda ailelerin dışardan ağlayarak gelen çocuğuna böyle bişey olduğunu sorması lazım ya da bunu anlatabilmesi için o güveni vermesi lazım.Beni en çok ailenize anlatamama kısmı üzdü,çünkü bir çocuk ailesine de anlatamıyorsa ne yapabilir..
Çok şükür ki geç de olsa ben anlatabilmiştim ve o sayede kurtuldum..
Bir de size tavsiyem; kimseye kendinizi ispat etmek zorunda değilsiniz.Sizin yaşadığınız durumu ancak siz anlayabilirsiniz..evleneceğiniz kişiye bahsetmeyin bile bence bu konuda mudaranız olmasın..benim eşim hala bilmez yaşadığım tacizleri..
Psikolojik destek alın ya da yazıp yazıp yırtın atın

Geçmiş olsun. Malesef öyle çok örneklerle dolu duyduklarımız var bir de duyamadıklarımız var. Benimkilr ısrarla sormuştu ama benim özellikle annemin sert yanı vardır bu konuda kendimi bildim bileli öyledir. Anneme söylersem okula göndermez diye çocukca korkuya kapıldım. Tabi ki sonrada arkadaşlarıma anlatırsam ailem duyarsa diye korktum derken büyüdüm bu seferde unutmaya çalıştığım şeyleri anlatmak istemedim.
Kurtulmanıza çok sevindim. İnşallah böyle kötü olayları olan herkes er ya da geç unutmayı başarabilir.
Ben zaten anlatmak istesem de başlıyorum ama devamı gelmeden lafı başka yere götürüyorum.. Sadece ben diyorum ki inaşllah ben yanlış hatırlıyorumdur bunu da karşı taraf için değl de kendim içn istiyorum.
Psikolojik destek kısmından kaçıyorum hala cesaret edemiyorum. Ama şu yazıp yazıp atma kısmını deneyeceğim.

Benimde hayal meyal hatirladigim 9-10 yaslarindayken binada 3 kiz arkadas ayni sınıfa gidiyorduk .. Ne zaman bizim eve gelecek olsak merdivenlerden sakalasarak guleserek cikarken giris kattaki 30 yaslarindaki komsumuzun merdiven araligindan bize baktigini biz onu goruncede masustan sessiz olun dedigini ama merdiven demirlerinden onluklerimizin eteklerimizin altına baktigini cokk sonralari hissettik...
Cocuk aklimizla sessizce duvarlara yapisa yapisa ciktik senelerce :///

Dünün cocuklari bugünün anneleriyiz cogumuz.. Cocugumu gozumden sakiniyorum asla kimsenin evine yollamiyorum arka sokaktaki parka bile gondermiyorum Yazik cok yazik ama mecburuzzzz

Öncelikle çok geçmiş olsun. Şu anda hissettiklerin çok normal ve başından geçen bu olayı bu kadar kişiyle paylaşman ne kadar cesur olduğunu gösteriyor.

Yazdıklarından kendi hakkında farkındalığı çok yüksek bir genç kadın olduğun anlaşılıyor. Bu olayın üzerindeki etkilerini bir profesyonelden yardım almadan doğru bir şekilde analiz etmişsin. Erkeklere yaklaşmaktan korkman, platonik bir ilişkide kendini daha rahat hissetmen, hatta kendini korumak amacıyla fiziğinle ilgilenmemen hep yaşadığın tacizin sonuçları. Bunları kendin görebiliyorsan aslında iyileşme yolunda büyük adımlar atmışsın.

Çocukken yaşanan cinsel travmalarda beynin yaşananları yok sayması sık rastlanan bir durum. Çocuk yaşadığı şeyi anlamadığı, bir isim veremediği ve acısına dayanamadığı için ya tamamen unutur, ya da bölük pörçük hatırlar. Yıllar sonra beyin artık kişinin bu travmayla baş etmeye hazır olduğunu anladığında bir tetikleyici anıları su üstüne çıkarır. Bu bir film, bir taciz hikayesi hatta senin durumunda olduğu gibi bu forumda okuduğun benzer bir konu olabilir.

Şu anda ne hatırlıyorsan, ne kadar hatırlıyorsan, bil ki tüm bu hislerle başa çıkacak güçtesin. Kendine iyileşmek için zaman tanı. Kendini hazır hissettiğinde bir psikoloğa tüm bunları anlat. Konuştukça hatırlayacak, hatırladıkça arınacaksın.

Ne olur unutma, çok özelsin. Yaşadıklarına rağmen değil yaşadıkların sayesinde çok özelsin. Hasta değilsin, eksik değilsin, defolu değilsin. Mutlu olan ve mutlu eden bir eş, mükemmel bir anne olmak için önünde hiçbir engel yok. Utanacak hiçbir şeyin yok.

Bir yardımım olursa bana özelden ulaş.

Son düzenleme:
Dünün cocuklari bugünün anneleriyiz cogumuz.. Cocugumu gozumden sakiniyorum asla kimsenin evine yollamiyorum arka sokaktaki parka bile gondermiyorum Yazik cok yazik ama mecburuzzzz
Ah ne güzel söylemişsiniz. En büyük sorun bu işte. Gencecik kızlar ben kadınım, göğüslerim var, vajinam var. Vücudumla gurur duyuyorum ve vücudumun tek sahibi benim demenin hazzını öğrenmeden etekten nerem göründü, hangi sapık baktı, kim elleyecek, kim tecavüz edecek derdine düşüyorlar.

psikolojik destek almanız şart. Rabbim bizi korusun kötü ve şeytanın kulu olmuş insanlardan .

Ben o kadar büyük bi travma göremedim doğrusu...
ilk mesajda belirtmiş "burda bi mesaja görünce aklıma geldi "diye...
taciz travması okuyunca akla gelmez hayatı komple allak bullak eder..
yasamissin geçmiş bitmiş bence tedaviye falan gerek kalmamış...sorunlarının kökü anne baskısı gibi duruyor

Çocukken yaşanan taciz travmasının aniden hatırlanması sık rastlanan bir durumdur. Çocukluğunda tacize uğrayan bir genç kadın hayatına devam etmeyi başardı diye yaşadıklarını ve psikolojisi üzerindeki etkilerini küçümsemek, geçmiş bitmiş tedaviye falan gerek kalmamış demek çok yanlış bir yaklaşım.

Çok geçmiş olsun. Geçmiş, gitmiş, bitmiş. Bence artık sen de içinde bitir. Elbette kendi başına olmuyorsa bir uzmandan destek almalısın ama anlatmak istemiyorsan eğer neden kendini zorlayasın. Sen suçlu değilsin. Kendi başına bu durumu aşabilirsin. Artık yetişkinsin ve kendini koruyabilirsin. Çevrendekilere ya da eş adayına anlatmak bana çok doğru gelmiyor. Çünkü böylece konu hiç kapanmamak üzere hafızalara kazınıyor ve akla geldikçe üzüntüye neden oluyor. Burada paylaşman çok iyi oldu bence. Kendince yazıp, yırtıp atmanı söyleyen kişinin önerisi bana da çok mantıklı geldi.

O kadar çok tacize uğrayan ve söyleyemeyen var ki. Aileler çocuklarına demek ki güven veremiyorlar ne yazık. Geçmişi geride bırakmak mümkün hem de tamamen. Yaşadığımız olumsuzlukların yükünü ömür boyu taşımak zorunda değiliz. Hem insan eğer isterse en kötü olaylardan bile kendine fayda sağlayacak bir yön bulabilir ve yoluna daha güçlenerek devam edebilir. Sen de öyle yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…