Çocuk yaptığım için çok pişmanım 😭

Böyle şeyler okuyunca o kadar korkuyorum ki çocuk sahibi olmaktan vazgeçiyorum. Sonra eşim yine ikna ediyor bir şekilde. Ama sanırım soğudum çocuk sahibi olmaktan? Gerçekten bu derece kötü mü oluyor herşey?
Mmm kötü demeyelim zor ve dengeler değişiyor diyelim. Erkekler ister ama 3 saat bakamazlar güzelim. Bakan erkek sayısı yüzde 2

Böyle şeyler okuyunca o kadar korkuyorum ki çocuk sahibi olmaktan vazgeçiyorum. Sonra eşim yine ikna ediyor bir şekilde. Ama sanırım soğudum çocuk sahibi olmaktan? Gerçekten bu derece kötü mü oluyor herşey?
İlk etapta evet gerçekten bir günde tüm hayatın değişiyor.ama sonradan alışıyorsun uyum sağlıyorsunuz birbirinize.Konu babaya gelince,eğer eşin bu kadar çocuk istiyorsa onunla açıkça konuş ,çocuk bakımına dahil olacaksın iş güç toplumsal baskı vs.bahane istemiyorum.bu şartı kabul ediyorsa yapın.ama öyle yok ben bez degistirmem ben oynatmam ben bakamam diceksen bu yola hiç girmeyelim diceksin.ne kadardir berabersiniz bilmiyorum ama az çok anlarsin eşini ev işlerinde vs sana destek olurmu yoksa bu kadının işi diyip üstüne mi atar?

İlk etapta evet gerçekten bir günde tüm hayatın değişiyor.ama sonradan alışıyorsun uyum sağlıyorsunuz birbirinize.Konu babaya gelince,eğer eşin bu kadar çocuk istiyorsa onunla açıkça konuş ,çocuk bakımına dahil olacaksın iş güç toplumsal baskı vs.bahane istemiyorum.bu şartı kabul ediyorsa yapın.ama öyle yok ben bez degistirmem ben oynatmam ben bakamam diceksen bu yola hiç girmeyelim diceksin.ne kadardir berabersiniz bilmiyorum ama az çok anlarsin eşini ev işlerinde vs sana destek olurmu yoksa bu kadının işi diyip üstüne mi atar?
Eşim ev işlerinde yeterince yardımcı oluyor bana. Çocuk konusunda da herşeyi yapacağına dair vaatlerde bulunuyor. Güveniyorum aslında çünkü normalde de istediğim bir işi ikiletmez hemen yapar. Kendi pek düşünmez ama görev verince kaçmaz yani. Kadının görevi gibi bir düşüncesi yok şuanda. İnşallah değişmez. Bu şekilde eş yardımı olursa kolay mı olur diyorsunuz yani?

Mmm kötü demeyelim zor ve dengeler değişiyor diyelim. Erkekler ister ama 3 saat bakamazlar güzelim. Bakan erkek sayısı yüzde 2
Eşim herşeyi yapacağını söylüyor. Süt sağarsın ben veririm gece hep sen uyanmazsın falan diyor. Çok detaylı vaatleri var arkadaşın o yüzden düşünüyorum zaten. Ama olmadı bu zamana kadar. nasip belki de hiç olmayacak.

Eşim ev işlerinde yeterince yardımcı oluyor bana. Çocuk konusunda da herşeyi yapacağına dair vaatlerde bulunuyor. Güveniyorum aslında çünkü normalde de istediğim bir işi ikiletmez hemen yapar. Kendi pek düşünmez ama görev verince kaçmaz yani. Kadının görevi gibi bir düşüncesi yok şuanda. İnşallah değişmez. Bu şekilde eş yardımı olursa kolay mı olur diyorsunuz yani?
Tabiki eş yardımı olursa harika birşey.Ve yük yarı yarıya iniyor hele ilk aylar bittikten sonra dahada rahatliyorsunuz.Ama eşiniz yardımcı olmazsa çevrenizde sizi aşağı çekecek gereksiz insanlar varsa çok zorlaşır.Eger ev işlerinde istekli bir şekilde yapıyorsa kendi evladinada en iyi şekilde bakar.Benim ailem yok en başından beri eşimle tek bakıyoruz buna rağmen şimdiki aklım olsa yine çocuk yapardım diyorum.İlk aylar kesinlikle zordu ama 6 aydan sonra çiçek🌸Altını çizerek söylüyorum eş desteği çok çok çok önemli.Eger eş severek içinden gelerek bakımlara dahil olursa ve maddi imkanlar yeterliyse istediğin kadar doğurabilirsin.

Eşim herşeyi yapacağını söylüyor. Süt sağarsın ben veririm gece hep sen uyanmazsın falan diyor. Çok detaylı vaatleri var arkadaşın o yüzden düşünüyorum zaten. Ama olmadı bu zamana kadar. nasip belki de hiç olmayacak.
Benim kocam çok ağır bir işi olmasına rağmen gece gündüz bakardı ben emzirirdim o gaz çıkarırdi hasta olsa başında nobetle beklerdik.Ama baştan anlamıştım kendisiyle ben mutsuz olursam çocuğun mutsuz olur.Bunh sakın aklından çıkarma demiştim Allah'a şükür oda insan evladı çıktı birgün pişman etmedi

Benim kocam çok ağır bir işi olmasına rağmen gece gündüz bakardı ben emzirirdim o gaz çıkarırdi hasta olsa başında nobetle beklerdik.Ama baştan anlamıştım kendisiyle ben mutsuz olursam çocuğun mutsuz olur.Bunh sakın aklından çıkarma demiştim Allah'a şükür oda insan evladı çıktı birgün pişman etmedi
Ne kadar güzel. Rabbim herkese böyle eşler nasip etsin. İnşallah biz de böyle oluruz. Şuan ikimiz de çalışıyoruz ben bebek durumu için çalıştığımı birikim yapıyorum. Evimiz var çok şükür eşim tek çalışsa da geçiniriz bence. Benim çok şükür eşimle de ailesiyle de bir problemim yok. Yani huzurlu mutlu bir evliliğimiz var çok şükür. Tek korkum şu. Biz eşimle film izlemeyi çok severiz bebekten sonra bu aktiviteler mümkün olmaz mı acaba onu merak ediyorum 🥲

Ne kadar güzel. Rabbim herkese böyle eşler nasip etsin. İnşallah biz de böyle oluruz. Şuan ikimiz de çalışıyoruz ben bebek durumu için çalıştığımı birikim yapıyorum. Evimiz var çok şükür eşim tek çalışsa da geçiniriz bence. Benim çok şükür eşimle de ailesiyle de bir problemim yok. Yani huzurlu mutlu bir evliliğimiz var çok şükür. Tek korkum şu. Biz eşimle film izlemeyi çok severiz bebekten sonra bu aktiviteler mümkün olmaz mı acaba onu merak ediyorum 🥲
Amin inşallah.Cocugum 2 yaşında tam olarak 7. Ayından itibaren geceleri oturur TV izliyoruz🤣.uyku eğitimi verdim kendim bebek hemşiresiyim.Tabiki diş dönemi hastalık dönemleri düzenimiz şaştı ama %80 rahattik.Hayatinizin bittiği bir süreç değil evet ilk aylar zor olacak ağladığım günleri bilirim ama alışınca birbinize öyle bir uyum sağlayacaksiniz ki.Olumsuz yönleri var heleki bir kadın için bir günde bütün hayatın değişiyor ama bakın tekrar diyorum suanki aklım olsa yaşadığım bütün zorluklara rağmen yinede anne olmak isterdim çünkü evladın tadı hiçbir şeyde yok asla ve bunu yaşayinca anlayacaksiniz

Herşey nasip canım. Çocukla birlikte onunda hayatı değişicek söylediklerini uygulayamayabilir. Benim eşimde ev işlerinde ustadır ikiletmez ama yenidoğan döneminde psikolojisi alt üst oldu. Aynı anda karısı doğum yapan arkadaşı eve gitmek istemiyor sürekli kaos olduğu için. Anneler deseniz sürekli gergin stresli huzursuz uykusuz. Aynı vaatleri eşimde verdi ama gece uykusu 150 kez bölünip ruh gibi işe gidince sen annesin ondan güçlüsün demeye Başladı😂 babalarda eskisi gibi rahat olamıyor. İşten gelip uzanamıyorlar çocuğu almaları lazım siz duş alıcaksınız dinleniceksiniz ya da yemek hazırlığı mutfak toplama derken oturamayacak. Uyutma mevzusu var uyursa iyi uyumazsa yine rahat edemeyecekler. Çocuğunuz olduğunda eşiniz işten kaçarsa ona hatırlatın senn istemiştinnn diye😂

Herşey nasip canım. Çocukla birlikte onunda hayatı değişicek söylediklerini uygulayamayabilir. Benim eşimde ev işlerinde ustadır ikiletmez ama yenidoğan döneminde psikolojisi alt üst oldu. Aynı anda karısı doğum yapan arkadaşı eve gitmek istemiyor sürekli kaos olduğu için. Anneler deseniz sürekli gergin stresli huzursuz uykusuz. Aynı vaatleri eşimde verdi ama gece uykusu 150 kez bölünip ruh gibi işe gidince sen annesin ondan güçlüsün demeye Başladı😂 babalarda eskisi gibi rahat olamıyor. İşten gelip uzanamıyorlar çocuğu almaları lazım siz duş alıcaksınız dinleniceksiniz ya da yemek hazırlığı mutfak toplama derken oturamayacak. Uyutma mevzusu var uyursa iyi uyumazsa yine rahat edemeyecekler. Çocuğunuz olduğunda eşiniz işten kaçarsa ona hatırlatın senn istemiştinnn diye😂
Allahım herkese kolaylaştırsın. Tüm annelere dayanma gücü versin inşallah

Sadece yazıp rahatlamak istiyorum.

Çocuk yaptığım için çok pişmanım ve her gün ağlıyorum.

Allah affetsin ama hiç yaşama hevesim sevincim kalmadı. Yaşayan ölü gibiyim.
Bence aynıyım oruç tutan biriydim ama artık dinsizim dinden bile çıktım hayattan yemekten eşimden kendimden herşeyden hevesim gitti . Çok seviyorum ama çocuğum hep ağlıyor doğduğundan beri artık tükendim . Pişman değilim ama biraz normal bi çocuk isterdim 2 yaşında ne yer ne uyur ne konuşur gerçekten köle gibi peşindeyim sadece ne uyku saati ne uyuduğu bir şekil haşa ayakta sallıyorum bıktım . Çok üzgünüm bu hisleriniz için azalıyor emin olun

Böyle şeyler okuyunca o kadar korkuyorum ki çocuk sahibi olmaktan vazgeçiyorum. Sonra eşim yine ikna ediyor bir şekilde. Ama sanırım soğudum çocuk sahibi olmaktan? Gerçekten bu derece
Hem çok zor, hem çok güzel bir duygu diyorum. Büyük bir sorumluluk olduğu aşikar. Benim eşim çocuk istediği halde bazen o da çocuktan bunalıyor. Bu kadar zor olduğunu bilmezdim der. Rahatınıza ve uykunuza düşkünseniz çok zor. Bol sabır gerek. Ne yazık ki yaşamadan bilinmiyor ne hissedeceğiniz

Çok minik yavrum benim...sana muhtaç..sen doyurursan doyar..sen temizlersen pişik olmaz..o kadar muhtaç sana.. şimdi daha alışma sürecindesiniz birbirinize..kaç yaşındasın bilmiyorum ama..ben 23yasinda anne olmuştum..ilk aşı yaptırmaya götürürken ağlaya ağlaya girdim içeri.. hemşire ne oldu niye ağlıyorsun dedi..dedim aşı olucak ve ben çok korkuyorum.. gül dü ..ve dedi ki..ooo sen daha ilk aşı da ağlarsan..hasta olucak.. düşecek.. kalkacak..neler neler yaşanacak beraber..ama asla unutma..şu an sana muhtaç.sen ağlarsan onu kim susturacak...bu lafa daha çok ağlamıştım içim çok tuhaf olmuştu..ve gerçekten alıştım..ve sanki onsuz hiç hayatım olmamış..olamaz gibi bağlandım ona..sende hissedeceksin bunları inan..sadece biraz zaman..onu al kucağına bı kokla..bak dünyaya bedel... sağlıklı ömrünüz olsun..

İnan bilmiyorum.

Öyle hop diyede doğurmadım.

Eşimle düşündük konuştuk bekledik.

Tedaviyle anne oldum. Hamileliğim doğumum gayet rahattı.

Nezaman eve geldim bebeğimle sanki hayatım kabusa döndü.

Lohusalıktır geçer diye bekledim ama gittikçe daha beter hissediyorum.

Ne yapacağımı bilmiyorum.

Bu histen kurtulmak için herşeyimi feda ederdim.
14 hafta mi daha çok yeni. Emin ol her şey geçiyor
. Bilinçsiz bir anne değilsiniz anladığım kadarıyla. Ve herk3s zaman zaman bu düşüncelerde oluyor
22 aylık oğlum. Neden doğurdum dedim. Hatta eşimle nereden tanıştım diye düşünürken buldum kendimi😅😅sonra arkadan bir ses emmek ver diye gelince zeytin gözleriyle. Güldüm kucağıma aldım optum😁😁. Emin ol geçiyor o duygjlar

Bende aynı şekilde hissediyorum. Eşimle çok güzel bir hayatımız vardı derdim neydi de çocuk yaptım diyorum, her gün defalarca kez ağlıyorum. Eski hayatımı çok özlüyorum, şimdi saçım başım dağınık... Yaklaşık 3 aydır ailemin yanındayım tek bakamıyorum. Bebeğe annem daha çok bakmasına rağmen yine de bunaldım herkes geçecek diyor ama hiç geçmeyecek gibi. Çok zor her şey
Hepimiz aynıyız. Evine geçip kendi duzeninu olusturunca vakit kalmıyor bu düşüncelere. Ağlayıp bebeğini kucağına alıp devam ediyorusn😁😁inanın geçiyor.

eşiniz bu süreçte destek olmuyor mu peki

Eşim çok fazla destek oluyor. Yani afedersin bi emziremiyor sadece.

Evde olduğunda bana sadece emzirmeden emzirmeye verir. Herşeyini yapar ilgilenir.

Ama oda işte çok yoğun çalışıyor bazen pazarları bile.

Akşam o gelene kadar yemek saati geliyor. Ya o yapacak ben bakıcam ya tam tersi. Dışardan yesek ben çok rahatsız oluyorum miğdemden dolayı. Yurtdışında yaşıyorum fazla seçenek yok.

Yemekti duştu derken zaten geç oluyor. Gece uyutma stresine giriyoruz.

Bilmiyorum gerçekten nekadar baksada eşin onun duygusal yükü çok başka. Bu seferde eşin bakıyor diye insan değişik oluyor. İğrenç bi his. Nefret ediyorum

Sadece yazıp rahatlamak istiyorum.

Çocuk yaptığım için çok pişmanım ve her gün ağlıyorum.

Allah affetsin ama hiç yaşama hevesim sevincim kalmadı. Yaşayan ölü gibiyim.

Hepsi geçici. Evet rahat günler geri gelmiyor ama buna da alışılıyor

Hepimiz aynıyız. Evine geçip kendi duzeninu olusturunca vakit kalmıyor bu düşüncelere. Ağlayıp bebeğini kucağına alıp devam ediyorusn😁😁inanın geçiyor.
Haha ne tatlı yazmışsınız 😂 evime geldim, tam 1 hafta oldu. Ve şaşırtıcı bir şekilde daha iyi hissediyorum her şey daha kolaylaştı. Tabii bunda bebeğimin gelişip büyümesinin de etkisi çok fazla artık kendi kendine oyalanabiliyor belli bir sürede olsa, ağlamaları da oldukça azaldı. Artık inancım var zamanla her şey daha güzel olacak 😍 Lohusa depresyonum bitti diye düşünüyorum, umarım başlık sahibinin de biter bir an önce ben tünelin ucundaki ışığı gördüm biraz ve bu yüzden geleceğe umutla, mutlulukla bakabiliyorum artık 🌸

Haha ne tatlı yazmışsınız 😂 evime geldim, tam 1 hafta oldu. Ve şaşırtıcı bir şekilde daha iyi hissediyorum her şey daha kolaylaştı. Tabii bunda bebeğimin gelişip büyümesinin de etkisi çok fazla artık kendi kendine oyalanabiliyor belli bir sürede olsa, ağlamaları da oldukça azaldı. Artık inancım var zamanla her şey daha güzel olacak 😍 Lohusa depresyonum bitti diye düşünüyorum, umarım başlık sahibinin de biter bir an önce ben tünelin ucundaki ışığı gördüm biraz ve bu yüzden geleceğe umutla, mutlulukla bakabiliyorum artık 🌸
Tünelin ucu aydınlık mi bilmiyorum. 🤣🤣 erkekse bebek .hep diken ustundeyiz😁

Back
X