- 8 Şubat 2025
- 60
- 45
- 3
Şükür ki hormonlar var o zaman yoksa her şey daha da zor olabilirdi.Geçen bir keçi videosu izledim yavrusunu kabul etmiyor ben de böyle olacağım diye ağladımama imkansız bence. Hormonlar izin vermez

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şükür ki hormonlar var o zaman yoksa her şey daha da zor olabilirdi.Geçen bir keçi videosu izledim yavrusunu kabul etmiyor ben de böyle olacağım diye ağladımama imkansız bence. Hormonlar izin vermez
Daha çok küçük. Uzamış lohusa depresyonu yaşıyorsunuz. Zamanla bu hisleriniz azalacak. Kendinize vakit ayırın, bebekle dışarı çıkın. Bebeğiniz emeklemeye, konuşmaya başladıkça anneliğin tadına varmaya başlayacaksınız.14 haftalık
Aynı duyguları yaşamış annelerden şimdi geçtiğiyle ilgili şeyleri duymak çok güzel‘Sen annesin’ ‘büyüyünce daha çok zorluğu olacak’ diyenlere inanmayın dinlemeyin. Büyüdükçe rahatlıyorsun, ilk 3 ay dedim ki heralde bu çocuk büyüyecek ama ben delirecem. Şimdi 6 aylık olmak üzere ve her şey daha rahat büyüdükçe daha da rahat olacak ben buna inanıyorum ve öyle de oluyor.
Hem bu forumda hem diğer sosyal medya uygulamalarında saçma sapan negatif pompalayan annelere ciddi anlamda sinir oluyorum çünkü. Çoğuna da inanmıyorum. Her şeyi kafaya takmamak biraz da akışına bırakmak gerek. Hayatımız eskisi gibi mi tabiki değil özlüyor muyum eski hayatımı evet ama her şey berbat da olmadı yani.Aynı duyguları yaşamış annelerden şimdi geçtiğiyle ilgili şeyleri duymak çok güzel![]()
Ayy harikasınızHem bu forumda hem diğer sosyal medya uygulamalarında saçma sapan negatif pompalayan annelere ciddi anlamda sinir oluyorum çünkü. Çoğuna da inanmıyorum. Her şeyi kafaya takmamak biraz da akışına bırakmak gerek. Hayatımız eskisi gibi mi tabiki değil özlüyor muyum eski hayatımı evet ama her şey berbat da olmadı yani.
İlk 3 ay kabus gibiydi, özleyeceksin diyorlar çok da özlenecek günler değil. Bu günlerini özlerim ama çünkü artık aramızda bir bağ var. Şimdi kendi kendine oynayabiliyor mesela, şu an oyun halısında takılıyor ben de burada takılıyorum.
Bunalıma girmissiniz yanınızda yardımcı olacak kimsede yoksa ev işi bebek birde lohusalık eklenince normal dışarıya çıkın bol bol gezin iyi gelecektir14 haftalık
Bebeğinin bu günleri çok çabuk geçecek sana arkadaş olacak ama en çok da özleyeceğin o küçücük parmakları olacak sev kokla bol bol kucağına al sadece ona odaklan14 haftalık
Biz bu günlere kolay gelmedikAyy harikasınızşu an ben daha kabus aşaması kısmındayım daha 2,5 aylık ve ailemin eşimin desteği aşırı fazla olmasına rağmen çooooooook zor. İnşallah geçecek
![]()
Daha çoook yenisiniz, zaman verin kendinize. Büyüdükçe alışacaksınız. Annelik, çocuk sahibi olmak epey meşakkatliymiş bende kızım doğduktan sonra anladım ama hem alışıyorsunuz hem iyi ki demeye başlıyorsunuz. Bende ilk aylar çok pişman oldum, ağladım, eskiye dönmek istedim.14 haftalık
Bir an bebeğinize bi şey olduğunu ya da bebeğinizi kaybettiğinizi düşünün nasıl olursunuz? Mutlu mu hissedersiniz artık özgürüm deyip yoksa depresyona mı girersiniz? Bence bir anne olarak kimse evladına bir şey olsun kılına zarar gelsin istemez. O yüzden geçmiş hayatınızı düşünüp bu güzel günlerinizi heba etmeyin. Ben öyle yapıyorum açıkçası ve alışılıyor gittikçe kolaylaşıyor elhamdülillah. Benim bebeğim 7,5 aylık ve sürekli ilk doğduğu zamanlara 2-3 aylık zamanlarına bakıp ne güzel günlerdi diyip özlem duyuyorum ve o zaman psikolojim baya bozuktu. Kötü sandığımız günler geçiyor güzel anılar olarak hatırlanıyor. İlerde özleyeceğiniz bebeğinizin en masum zamanlarını güzel değerlendirin derim çünkü geri gelmiyorAynı duyguları yaşamış annelerden şimdi geçtiğiyle ilgili şeyleri duymak çok güzel![]()
Ay ayni durumu ben de hissediyordum ilk 2 ay mutfaga girip yemege bile bakacak halim yoktu evi kaka goturuyodu :) ben o yetersizlik hissini emzirmeden kaynakli yasamistim sutüm azdi baski vardi umursamadim bi basladim temizlige bebegime o gün mama verip iste toparlandim o aneskiden sürekli aktif ve sosyaldim. Şimdi o kişiler gelip bana destek olmak yerine sürekli eve kapandığımdan bahsedip beni eleştiriyor. Okadar ağır geliyor ki bu. Asla anlamıyorlar eskisi gibi olmadığını. Bi anda yapayanlız kaldım.
14 haftalık mi? O zamanlar ben de intiharı düşünüyordum.Sadece günü güzel gecirmeye odaklanın.Zaman geciyor bebek büyüyor.İnanin geçecek14 haftalık
Profesyonel destek almanızı öneririm. Ben kızımı pandemiden bir ay önce doğurdum ve eşim hekim, annem ve babam kayınvalidemler 65 yaş üstü ve başka şehirlerdelerdi. Eşimle aylarca aynı evin için farklı odalardarda yaşadık, kızım hiç emmeyen, ciddi meme reddi olan bir bebekti, üç saatte bir süt sağar, o arada ağlayan bebeği ayaklarımda sallar ama bir yandanda aç uyumasın diye uğraşırdım. 65 yaş üstü ailelerimizi getirtemedik bir şey olur diye, ben gidemedim eşim sağlıkçı onlara hastalık geçmesin diye. Evde hiç yemek yapamadım, tuvalet dahil her yerde kızımlaydım. Emmesi için yataklarda zıplamalar, kucağımda ağlıyor diye üzerine eğilerek emzirmeye çalışmalar, online emzirme danışmanları falan filan..ek gıda da başta iyiyken reddetmeye ağzını açmamaya başlayınca iyice çıldırdımSadece yazıp rahatlamak istiyorum.
Çocuk yaptığım için çok pişmanım ve her gün ağlıyorum.
Allah affetsin ama hiç yaşama hevesim sevincim kalmadı. Yaşayan ölü gibiyim.
Kocaman sarılıyorum size. Geçecek mi bilmiyorum bende aynı durumdayım çünkü. Doğalı 4 ay oldu ve ben 4 aydır kaşlarımı aldıramadım. Tırnaklarıma bakıp ağlıyorum manikür falan hak getire. Ben kendimi dünyanın en rahat insanı sanırken stresten ürtiker döktüm. Her akşam eşime sarılıp ağlıyorum ben eski günlerimizi özledim diye.Sadece yazıp rahatlamak istiyorum.
Yaa offf hepimiz aynı mı hissediyoruz... Şu hislerimin geçmesi için her şeyi yapardım, çok zor bu düşüncelerle bu hislerle yaşamak. Böyle hisseden anneler olarak bir an önce kurtulalım, bebişlerimizle mutlu olalımKocaman sarılıyorum size. Geçecek mi bilmiyorum bende aynı durumdayım çünkü. Doğalı 4 ay oldu ve ben 4 aydır kaşlarımı aldıramadım. Tırnaklarıma bakıp ağlıyorum manikür falan hak getire. Ben kendimi dünyanın en rahat insanı sanırken stresten ürtiker döktüm. Her akşam eşime sarılıp ağlıyorum ben eski günlerimizi özledim diye.
Bir şekilde atlatacağız.
Sizi o kadar derinden anlıyorum ki. Keşke bütün anneler birbirine yakın olsa da sarılıp destek olabilsek. Benimde özellikle ilk 6 ayım cehennem gibi geçti. Sonrasında işler daha beter olunca destek almaya karar verdim ve bir süre kızımla beraber annemin yanına gittim 1 ay kaldım sonra evime döndüm 1-2 hafta kalıp tekrar annemin yanına gittim yine 1 ay kaldım. Evime gelince bir süre kaynanamı çağırdım ondan destek aldım. Bu dönemde en önemli şeyin destek olduğunu anladım. Dört duvarın içinde tek başına çocuk büyütmek inanılmaz zor insan deliriyor bir süre sonra. Kızım inanılmaz zor bir bebek şuan 14 ayına yakın ilk zamanlar gibi olmasa da hala zorlandığım ağladığım pişman olduğum dönemler zaman zaman oluyor ki bende çok zor çocuk sahibi oldum ilk hamileliğim düşükle sonuçlandı. Siz de muhtemelen çevrenizden destek alamıyorsunuz ve yalnız kaldınız bu yüzden böyle düşünüyorsunuz. Eş ve aile desteği bu dönemde olmazsa olmaz özellikle de eş. Üstüne birde yaptığın beğenilmediğinde ve hep eleştirildiğinde yalnızlastirildiginda insan intihari bile düşünebiliyor bende öyleydim. Büyüdükçe zorluklar azalacak yürümeye başlayınca daha zor diyorlar ama benim için daha kolay oldu. Kızım hala uyumayan bir bebek. Ve uykusuzluktan halüsinasyon gördüğüm zamanlar bile oluyor. Ama geçecek zaman herşeyin ilacı. Bunları yaşayan hisseden düşünen bir sürü anne var. Yalnız değilsin..Sadece yazıp rahatlamak istiyorum.
Ya şöyle bizim gaz problemimiz hala geçmedi öyle olunca pek keyifli değilizYaa offf hepimiz aynı mı hissediyoruz... Şu hislerimin geçmesi için her şeyi yapardım, çok zor bu düşüncelerle bu hislerle yaşamak. Böyle hisseden anneler olarak bir an önce kurtulalım, bebişlerimizle mutlu olalımsizin 4 ay olmuş yine de daha bi iyileşme yok mu bebekle bağ açısından yada bebek daha huzurlu keyifli değil mi bende büyük bir heyecanla 3 aylık olmasını bekliyorum daha iyi olur diye şu an 2,5 aylık...