Çocuk yaptığım için çok pişmanım 😭

Sadece yazıp rahatlamak istiyorum.

Çocuk yaptığım için çok pişmanım ve her gün ağlıyorum.

Allah affetsin ama hiç yaşama hevesim sevincim kalmadı. Yaşayan ölü gibiyim.
Ben çok yalnız kalmış bir kadın görüyorum bu cümlede zamanla ne olur inanın bilmiyorum ama sizi mutsuz edenin bebek değil çevreniz olduğuna emin sayılırım havalar güzelleşiyor bebeğinizle yürüyüş yapın bol bol kucağınızda tutup kokusunu çekin bence biran gözlerinizi kapatıp ona bisey olsa napardınız düşünün işte o zaman kalbiniz o acıyı derinden hisseder mükemmel olmaya çalışmak em büyük hatamız hep temiz olsun hep yemek olsun bine bölünmek zor ama geçecek hiçbşsey iyi yada kötü sonsuza dek sürmeyecek

İkinci çocuğum 11 aylık. İlk doğumum da böyle hissetmedim. Her şey daha kolaydı gece uyur genelde sakindi. O yüzden ikinciyi istemek de bir sakınca görmedik. Ama ikinci bebeğimiz çok zorluyor bizi. Çok seviyoruz. Ama gece uykuları dişleri bir düzene girmedi. Sizin gbi hissetmediğim bir gün bile yok keşke doğurmasaydım diye. Ama geçecek diye kendimi teskin ediyorum. Yapacak bişey yok.

Benim bebeğimde neredeyse 14 haftalık
Ve senin gibi başta düşünüyordum.
Çok istedik hatta bir buçuk sene denedik
yaşım çok gençte değil
37 yaşındayım.
İnan hastaneden eve geldikten sonra kaç gün ağladım.
Bu süreçte eşinin desteği çok önemli olduğunu anladım.
Artık sana 100/100 muhtaç olan bir varlık var ve onun sana ihtiyacı var.
Bütün hayatını ona göre yaşıyorsun.
Ben nezaman iyi olmaya başladım biliyormusun
Bebeğimle bana iyi gelen şeyleri yapmakla .
Gidip göl kenarında bebegimle temiz havada güneşe karşı kahve içtim .
Bol bol temiz havada yürüyüş yaptım.Haftada bir iki kere 2 saatliğine yalnız dışarı çıkıp kendimle kalıyordum.
Sütümü sağıp geçen hafta ilk defa 2 saatten fazla uzak kaldım dag yürüyüşü yaptım iki arkadaşımla .6 saat yoktum.
Senin birazcık kısada olsa kendine vakti ayırman lazım bu 1-2 saate olsa inan çok iyi geliyor.
Bende aynı şekilde hissediyorum. Eşimle çok güzel bir hayatımız vardı derdim neydi de çocuk yaptım diyorum, her gün defalarca kez ağlıyorum. Eski hayatımı çok özlüyorum, şimdi saçım başım dağınık... Yaklaşık 3 aydır ailemin yanındayım tek bakamıyorum. Bebeğe annem daha çok bakmasına rağmen yine de bunaldım herkes geçecek diyor ama hiç geçmeyecek gibi. Çok zor her

Acaba içten içe mükemmel olma arzunuz vardı da olmayacağını anlayınca ya hep ya hiç gibi bir duruma mı girdiniz? Olmayın siz de mükemmel hatta iyi bir anne, biraz kendinizi rahat bırakın. Çocuğa kendi bakan, depresyona girmeyen, her şeyi sırtlanan herkes de iyi anne değil, destek gören, kendine zaman ayıran herkes de iyi anne değil..Bir çok değişken var, herkesin şartları, psikolojisi, mücadelesi birbirinden çok farklı. Yaşadıklarınızı yaşamadım çok anlayamam tabi, destek de alıyormuşsunuz zaman sizin için iyi işler inşallah.
Ne kadar çabuk bebeğinin varlığı ile onunla beraber günlük hayatına adapte olup bebeğinle beraber kendi hayatına en uygun versiyonu seçip hayatına bu şekilde devam etmelisin cherry
mükemmel olmayada gerek yok anne olmayı bebeğinle beraber öğreneceksin brendanin dediği gibi

Ben çok yalnız kalmış bir kadın görüyorum bu cümlede zamanla ne olur inanın bilmiyorum ama sizi mutsuz edenin bebek değil çevreniz olduğuna emin sayılırım havalar güzelleşiyor bebeğinizle yürüyüş yapın bol bol kucağınızda tutup kokusunu çekin bence biran gözlerinizi kapatıp ona bisey olsa napardınız düşünün işte o zaman kalbiniz o acıyı derinden hisseder mükemmel olmaya çalışmak em büyük hatamız hep temiz olsun hep yemek olsun bine bölünmek zor ama geçecek hiçbşsey iyi yada kötü sonsuza dek sürmeyecek

Okadar haklısınızki.. hayal kırıklığım okadar fazlaki.

Biliyorum çocuğu kimse için doğurmadım ve ana sorumluluk bende ama etrafıma bakıyorum ve sadece ağlıyorum.

Senelerdir herkes için kendimi hep paraladım.

Maddi manevi herkese ve çocuklarına tek tek destek oldum.

Ama annemden bile duyduğum cümle tek doğuran sen değilsin toparlan.

Sürekli ilgilendiğim ablamdan duyduğum sende nekadar değiştin iyki bi çocuğun oldu.

Sanki iyiyken etrafımda olan herkes bi anda yok oldu ve ben gerçeklerle yüzleştim.

Eşime okadar güvenirdimki.. 10 sene birbirimize her konuda destek olduk. O kaza geçirdi altından aldım bir sene şükür toparlandı. Ben ameliyat oldum o bebek gibi baktı bana.

İlk aylarda o çok ilgilenirdi ama artık oda sen annesin toparlan demeye başladı.

Hala bakıyor ama istemeyerek olduğunun farkındayım.

Herkesten beklerdim ama eşimden asla.

Sanki herkes beni görmezden geliyor sırt çeviriyor gibi hissediyorum.

Çok ağlayan bi bebeğim var ve bazen tuvalete bile zor gidiyorum. Yemek yemek için insanlıktan çıkıyorum.

Bilmiyorum.. şükretmeliyim bebeğim sağlıklı ama çok zor geliyor herşey.

Daha çok küçük. Hislerinizin bi tık altını bütün anneler yaşıyor. Ben o dönem bir de ameliyat olmak zorunda kalmıştım ve dünya zindan olmuştu. Çocuk ağladıkça kendimden nefret ederdim, keşke çocuğu biri alsa başka yerde büyütse derdim. Bebeğiniz büyüdükçe, size gülmeye tepki vermeye başladıkça her şey yoluna girmeye başlayacak. Benimki şimdi 1 yaşında, zaman zaman bunalıp hâlâ çocuksuz ne güzeldi diyorum 😅 ama evlat çok büyük nimet Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🩷

eskiden sürekli aktif ve sosyaldim. Şimdi o kişiler gelip bana destek olmak yerine sürekli eve kapandığımdan bahsedip beni eleştiriyor. Okadar ağır geliyor ki bu. Asla anlamıyorlar eskisi gibi olmadığını. Bi anda yapayanlız kaldım.

Daha çok küçük, hepsi geçecek merak etme. Ben de böyle hisler içindeydim nereden gittim de bebek yaptım diyordum kendime kızıyordum. 5-6 aydan sonra yavaş yavaş kendime gelmeye başlamıştım. Çok iyi anlıyorum. Güzel bir annesin sen, gerçekten pişman da değilsin büyük ihtimalle sadece lohusasın, yorgunsun, uykusuzsun. Yürümeye başladıktan sonra en rahatladığım döneme girdim, büyüdükçe kolaylaşıyor bence. 18 aylık oldu oğlum o kadar güzel anlıyor ki beni, oynuyoruz dışarı çıkıp koşuyoruz, parka gidiyoruz, kedileri seviyoruz, bana öpücük veriyor, sarılıyor. Tabii ki zor yanları hala var ama asla yenidoğan dönemi gibi değil. Sen de kendine geleceksin o büyüdükçe, en iyi arkadaşın olacak çok güzel anılarınız olacak. Sadece biraz sabır ❤️
Bana yürüyünce daha zor dediler korkuttular çok rahatladım🥰🥹

Biliyorum çocuğu kimse için doğurmadım ve ana sorumluluk bende ama etrafıma bakıyorum ve sadece ağlıyorum.

Sürekli ilgilendiğim ablamdan duyduğum sende nekadar değiştin iyki bi çocuğun oldu.

Sanki iyiyken etrafımda olan herkes bi anda yok oldu ve ben gerçeklerle yüzleştim.

Eşime okadar güvenirdimki.. 10 sene birbirimize her konuda destek olduk. O kaza geçirdi altından aldım bir sene şükür toparlandı. Ben ameliyat oldum o bebek gibi baktı bana.

İlk aylarda o çok ilgilenirdi ama artık oda sen annesin toparlan demeye başladı.

Çok ağlayan bi bebeğim var ve bazen tuvalete bile zor gidiyorum. Yemek yemek için insanlıktan çıkıyorum.

Seni çok iyi anlıyorum. Anne ve abla yorumları insanı çok üzüyor. Ben şuan hamileyim ve ilk bebeğim bana sürekli senin lohusalıgın bitmez vs diyip gülüyorlar. Onların dediğine aldırma. İçimden hep ben çok güçlüyüm. Hamileliğim ve lohusalıgım çok iyi geçecek diyorum. Onların dediğiyle şekillendirmeyeceğim hayatımı. Zorlanabilirim de yine de üstesinden gelirim diyorum. Tam bir sene sonra diyeceksin ki boşuna üzülmüşüm. Bak şimdi bebeğimle ne mutluyum bu bana verilen en güzel hediye diyeceksin 💕

eskiden sürekli aktif ve sosyaldim. Şimdi o kişiler gelip bana destek olmak yerine sürekli eve kapandığımdan bahsedip beni eleştiriyor. Okadar ağır geliyor ki bu. Asla anlamıyorlar eskisi gibi olmadığını. Bi anda yapayanlız kaldım.
Kızım 6 aylık. Eşime mesaj atardım ilk aylarda kendimi camdan atıcam az kaldı diye. Geçiyor hepsi. Kendinize zaman verin. Olumsuzluğa odaklanmayın. Bende öyleydim eski sosyalliğinşze kavuşucaksınız. Eleştiren dönsün de götüne baksın. anlamak zorunda değiller.

İnan bilmiyorum.

Öyle hop diyede doğurmadım.

Eşimle düşündük konuştuk bekledik.

Tedaviyle anne oldum. Hamileliğim doğumum gayet rahattı.

Nezaman eve geldim bebeğimle sanki hayatım kabusa döndü.

Lohusalıktır geçer diye bekledim ama gittikçe daha beter hissediyorum.

Ne yapacağımı bilmiyorum.

Bu histen kurtulmak için herşeyimi feda ederdim.
Burada benzer hislere sahip olan annelerin yorumunu okudum. Hepsi bebek yaş aldıkça alışıp onsuz duramıyorum, uyurken özlüyorum diyorlar. Sabredin inşallah sizin de öyle olacak.

Kızım 6 aylık. Eşime mesaj atardım ilk aylarda kendimi camdan atıcam az kaldı diye. Geçiyor hepsi. Kendinize zaman verin. Olumsuzluğa odaklanmayın. Bende öyleydim eski sosyalliğinşze kavuşucaksınız. Eleştiren dönsün de götüne baksın. anlamak zorunda değiller.
Benim bebeğim 2,5 aylık şu an ailemin yanındayım bende eşimi sürekli arayıp ölmek istiyorum diye ağlıyorum 🥲 sizin bebeğiniz maşallah 6 aylık olmuş, zaman geçtikçe geçiyor dimi bu duygular ve bebek daha iyi oluyor dimiiiii 🥹

Zamanla geçecek gerçekten diyorum geçecek :)

Tuvalete kucağımda duşa karışımda oturup ona şarkılar söyleyen bir anneyim yedi buçuk aylık yalnız bakmak çok zor hele ki beklediğiniz hiçbisey olmaması içinizdeki öfke hiç dinmiyor biliyorum çünkü eşim hiç beklediğim gibi bir baba değil ve tüp bebekle sahip olduk yavrumuza inanın umrumda bile değil hiç kimse bebeğim mutlu olsun ben mutluyum bütün beklentileri sıfırladım ki daha çok üzülmeyeyim aileniz size destek olmamak değil de çabuk toparlanın diye öyle davranıyordur muhtemelen
Bebek tek bildikleri bu ağlamak emin olun hepsi öyle instagramdakilere bakmayın eşleri işe gitmiyor ev işi yapmıyorlar kıyaslamak doğru değil birde haddim değil ama sizin tedirginliğiniz ona geçtikçe huysuzlasıyor olabilir sizde bebeğinizde birbirinize şifasınız tıbbi yardım tabiki alın ama gerçek şu ki sizi sizden başkası iyi etmeyecek zihninizi inandırmak şart

İnan bende Inanamiyorum kendime.

Senelerdir maddi manevi bir sürü çocukla ilgileniyorum. Gönüllü faaliyetler kurslar vs.

Bebeğimi kucağıma almak için sabırsızlıkla bekledim, doktor doktor gezdim ona kavuşmak için ama şuan kocaman bi boşluk hissediyorum.

Sürekli ağlıyorum ve mutsuzum.

Eski benden eser yok.

Allahtan korkmasam ve vicdan yapmasam bi saniye durmadan intihar ederdim.
Evde yardım edecek destek olscak kardeştir annedir birileri var mı?

Benim bebeğim 2,5 aylık şu an ailemin yanındayım bende eşimi sürekli arayıp ölmek istiyorum diye ağlıyorum 🥲 sizin bebeğiniz maşallah 6 aylık olmuş, zaman geçtikçe geçiyor dimi bu duygular ve bebek daha iyi oluyor dimiiiii 🥹
Evet bitanem geçiyor. Ciddiydim de atıcam kendimi valla uyumuyor bu çocuk yeter artık dedim defalarca. Kendinizi suçlamayın.4. Aydan sonra başlıyor rahatlık. İyi olun pozitif olun ki evladınızda öyle olsun. Eğlenin dans edin. Uykularını düzenlemeye başlayın şimdiden. Saatlice uyutun. Onunla birlikte iş yapın. Karnı doyunca sallanan ana kucağına koyun. Uykudan yeni kalkınca keyifli olur hemen bi kahve yapın kendinize. Sevinn onu konuşunn. Huysuzlandığında oynamaya çalışın hemen almayın. Ayy anneeem çok güzel yerin diyin şarkı söyleyin müzik açın sizde rahatlarsınız. 2 buçuk aylık tahminimce 1 1 buçuk saatte uyuması gerek hemen uyutun. O ara nefes alın uzanın. Uyanınca yemeğiniz yokken keyifliyken yapmaya çalışın. Zamanla o da alışıcak.
Kızım uyandı şimdi yatağında oynuyor. Sütünü içicek. Mızmızlanmadan durması için 1 saatim var. Oruç tutmuyorum acıktım onu da alıcam şimdi kahvaltı hazırlicam. Mutfağı topla derken uyku saati yaklaşır huysuzlaşırsa oynarım. Cam silcektim becerebilirsem uyuduğunda onu hallederim. Zamanla oturacak düzene. Dün markete gittik birlikte :) akşamda babasına cilveler cilveler sanarsınız ben dövüyorum çocuğu😂 sarılıyor masum masum duruyor öyle. Kocamda sanıyor ki tüm gün öyle mızmızlanmıyor. 😂 şuanki isteğim gece gündüz kendi kendine uyuması var elinden tutup sosyalleşmek. Amin🌸

Evet bitanem geçiyor. Ciddiydim de atıcam kendimi valla uyumuyor bu çocuk yeter artık dedim defalarca. Kendinizi suçlamayın.4. Aydan sonra başlıyor rahatlık. İyi olun pozitif olun ki evladınızda öyle olsun. Eğlenin dans edin. Uykularını düzenlemeye başlayın şimdiden. Saatlice uyutun. Onunla birlikte iş yapın. Karnı doyunca sallanan ana kucağına koyun. Uykudan yeni kalkınca keyifli olur hemen bi kahve yapın kendinize. Sevinn onu konuşunn. Huysuzlandığında oynamaya çalışın hemen almayın. Ayy anneeem çok güzel yerin diyin şarkı söyleyin müzik açın sizde rahatlarsınız. 2 buçuk aylık tahminimce 1 1 buçuk saatte uyuması gerek hemen uyutun. O ara nefes alın uzanın. Uyanınca yemeğiniz yokken keyifliyken yapmaya çalışın. Zamanla o da alışıcak.
Kızım uyandı şimdi yatağında oynuyor. Sütünü içicek. Mızmızlanmadan durması için 1 saatim var. Oruç tutmuyorum acıktım onu da alıcam şimdi kahvaltı hazırlicam. Mutfağı topla derken uyku saati yaklaşır huysuzlaşırsa oynarım. Cam silcektim becerebilirsem uyuduğunda onu hallederim. Zamanla oturacak düzene. Dün markete gittik birlikte :) akşamda babasına cilveler cilveler sanarsınız ben dövüyorum çocuğu😂 sarılıyor masum masum duruyor öyle. Kocamda sanıyor ki tüm gün öyle mızmızlanmıyor. 😂 şuanki isteğim gece gündüz kendi kendine uyuması var elinden tutup sosyalleşmek. Amin🌸
Ayyy ne güzel yazmışsınız 🥹 tam mesajınızı okurken uyandı bizim paşa ve sadece 5 dakika uyumuştu tekrar uyutmaya çalıştım yarım saat uğraştım ve sonuç hüsran 😭😭 böyle anlarda insan gerçekten hayattan soğuyor, eskiden ne rahatmışım diye düşünüyor... Maalesef kolik ve laktoz intoleransı olan huysuz bir bebeğim var o yüzden günler çok zor geçiyor, tek tesellim sizler gibi geçecek diyen anneler ama yine de başlık sahibi anne gibi olumsuz düşüncelerime engel olamıyorum...

Ben de ilk 2 3 ay öyleydim intihar mı etsem diyordum evde iki kedim daha var birinin bebekten sonra psikolojisi bozuldu hastalandı onunla ilgilenememenin vicdan azabı eşim çok iyiyken sanki o doğurmuş gibi depresyona girip Ebu cehile dönüşmesi 182 boyum 60 kilomla manken gibiyken tüp bebek süreci düşük ve erken doğum riskiyle kullanılan ilaçlar sürekli yatmaktan doğurup eve gelince 110 kiloluk dev halimle yüzleşmek.. bebeğimi çok bekledim ama sevemiyorum diye kendimi yiyordum ki hastalandı hastaneye yatması gerek dediler doktor doktor gezdik yatırmadık şükür daha minicikti ve serum takılması gerekti çok ağladı yavrum sonra kucağıma aldım ve sustu orda anladım yani o benim bebeğimden ziyade en azından bebekken benim bi uzantım gibi bana ihtiyacı var o günden sonra değişti çoğu şey zamanla da alıştık eskiden o uyumadan yemek yiyemiyordum şimdi o kucağımdayken yemeye alıştım huysuzluk saatlerini biliyorum uyku saatlerini biliyorum artık ne istediğini neye huysuzlandığı anlıyorum çünkü zamanla birbirimizi tanıdık sizde kendinize zaman verin ve inanın tünelin sonu ışık. Bu daha iyi günlerin diyenlere asla inanmayın her şey zamanla öyle güzelleşiyo ki inanamayacaksın. Evet herkes senin yaşadığını yaşamıyor bazıları şanslı ama ben değildim ve aynılarını yaşadım ve geçtiğinin sözünü veriyorum. Ben destekte alamadım eşimin ailesi garip insanlar duyulur daha da rahatsızlık verirler diye çekindim inan sen benden şanslısın. Çocuğunu hayatına dahil ettikçe güzelleşecek

Ayyy ne güzel yazmışsınız 🥹 tam mesajınızı okurken uyandı bizim paşa ve sadece 5 dakika uyumuştu tekrar uyutmaya çalıştım yarım saat uğraştım ve sonuç hüsran 😭😭 böyle anlarda insan gerçekten hayattan soğuyor, eskiden ne rahatmışım diye düşünüyor... Maalesef kolik ve laktoz intoleransı olan huysuz bir bebeğim var o yüzden günler çok zor geçiyor, tek tesellim sizler gibi geçecek diyen anneler ama yine de başlık sahibi anne gibi olumsuz düşüncelerime engel olamıyorum...
Nasıl uyutuyorsunuz ? Özelden yazarsanız yardımcı olabilirim.

Sadece yazıp rahatlamak istiyorum.

Çocuk yaptığım için çok pişmanım ve her gün ağlıyorum.

Allah affetsin ama hiç yaşama hevesim sevincim kalmadı. Yaşayan ölü gibiyim.
Sizin gibi yeni doğum yapıp bu sürece alışmaya çalışan o kadar çok kadın var ki... Yalnız değilsiniz kendinizi yalnız hissetmeyin kesinlikle. Zamanla alışacaksınız. Kardeşimin eşi de 9 ay önce doğum yaptı. Ondan biliyorum bu süreçleri. Psikolojik destek de alıyormuşsunuz. Eğer fayda etmiyorsa doktorunuzu değiştirebilirsiniz. Daha iyi olmanızı diliyorum 🌸

Back
X