Çocuk yapmaya kendini henüz hazır hissetmeyenler buraya :)

29 yaşındayım, 6 yıllık evliyim, evliliğimizin başından beri ikimiz de hiç çocuk istemedik, zaten bir süre sonra rahata o kadar alışıyorsunuz ki hayatınızda kendi çocuğunuz bile olsa bir 3. kişiyi istemiyorsunuz.
Kendimi hiç bir zaman anne olarak hayal edemedim, eşimle de hala öğrencilik yıllarımızdaki gibi yaşıyoruz, gecenin yarısı çıkıp midye dolma yemeler, aklımıza esince basıp tatile gitmeler v.s. çocuk sahibi olan arkadaşlarımız bunların hiçbirini yapamıyor. Kısacası ne eşim ne de ben çocuk sahibi olmayı hiç ama hiç istemiyoruz.
Gel görelim ki, uzun süredik kullandığım haplara bazı sağlık sorunlarım nedeniyle veda etmek zorunda kaldım, spiral de kullanamıyorum, bir süredir prezervatifle korunuyoruz, her ay reglimi nasıl korkuyla bekliyorum bilemezsiniz. Prezervatifin koruma oranı %93 - 97 civarında, o kalan %7 de gelir beni bulur diye ödüm kopuyor :59:

29 yaşındayım, 6 yıllık evliyim, evliliğimizin başından beri ikimiz de hiç çocuk istemedik, zaten bir süre sonra rahata o kadar alışıyorsunuz ki hayatınızda kendi çocuğunuz bile olsa bir 3. kişiyi istemiyorsunuz.
Kendimi hiç bir zaman anne olarak hayal edemedim, eşimle de hala öğrencilik yıllarımızdaki gibi yaşıyoruz, gecenin yarısı çıkıp midye dolma yemeler, aklımıza esince basıp tatile gitmeler v.s. çocuk sahibi olan arkadaşlarımız bunların hiçbirini yapamıyor. Kısacası ne eşim ne de ben çocuk sahibi olmayı hiç ama hiç istemiyoruz.
Gel görelim ki, uzun süredik kullandığım haplara bazı sağlık sorunlarım nedeniyle veda etmek zorunda kaldım, spiral de kullanamıyorum, bir süredir prezervatifle korunuyoruz, her ay reglimi nasıl korkuyla bekliyorum bilemezsiniz. Prezervatifin koruma oranı %93 - 97 civarında, o kalan %7 de gelir beni bulur diye ödüm kopuyor :59:

evet dikkatli olmak lazımm olmaz olmaz gelir sende olur hiç hazır olmadığın bir anda o daha kötü
sizde bizim gibi gerçi biz daha 18 aylık evliyiz ama eşim çocuk lafını bile duymak istemiyor bende yapmaktan yana değilim henüz çok ama çok erken yıllar sonra rahatlığa alışıncada bilemem artık

Evet hazır olmadığımı biliyorum maddi manevi, ama istiyorummm.
eşimde istemiyo daha çok erken diyo. kasımda evlendik hiç olmazsa 1 senemiz dolsun diyo.
onun böyle konuşması beni geçen akşam çok üzdü.
demek ki benden bi çocuğu olsun istemiyo, demek ki bana yeterince güvenmiyo buna benzer bir sürü sorular aklıma geldi, ve gerçekten de çok üzüldüm ağladım.
hele hele gece hiç uyuyamadım sabaha kadar gözlerim açıktı.
dedim bi çocuğum olduğunu öğrensem sana hiç söylemeden gider aldırırım dedim, zaten istemediğini açıkça söylüyosun, bi de gelip yüzsüz gibi hamileyimm mi dicem ...
Öyle söyleyince kızdı, ama biliyorum ki bu sözümden sonra mutlaka bi tepki vermesi gerekicek,evet hiç haberim olmadan git aldır kurtulmuş oluruz diyemeyeceğine göre, mecbur ilgili istekli koca rolüne büründü.

şimdi sizce ne yapmalıyım nasıl düşünmeliyim?

Canım bence yanlış düşünüyorsun erkekler kadın kadar erken istemiyor çocukları çünkü erkek bu sorumluluğun altında kalmaktan korkuyor bebek çok masraflı birde erkekler artık tamamiyle kısıtlanmaktan çok korkuyor şimdi hayatınızı istediğiniz gibi yaşıyosunuz istediğiniz yere gidiyor istediğiniz kadar eyleniyorsunuz ama bu çocuk olunca malesef olmuyor bu yüzden erkekler daha geç baba olmak istiyor bence bu konuda anlayışlı davranmalısın .. aynı şekilde sende nekadar geç yaparsan okadar iyi çocuk yapıpta pişman olan okadar çok insan varki. iyi düşün bence canım :80:
şimdi sizce ne yapmalıyım nasıl düşünmeliyim?[/QUOTE]

Kızlar merhaba belki konuşulanlarla pek alakası yok ama bişey danışıcam . benim adetim 5 gün gecikti . ilk gün gelmeyince kan testi yaptırdım negatif çıktı . Bugün yani 5.günde adetim normal şekliyle devam ediyor . yinede hamil kalmış olabilirmiyim ? Lütfen yardım :2:

Kızlar merhaba belki konuşulanlarla pek alakası yok ama bişey danışıcam . benim adetim 5 gün gecikti . ilk gün gelmeyince kan testi yaptırdım negatif çıktı . Bugün yani 5.günde adetim normal şekliyle devam ediyor . yinede hamil kalmış olabilirmiyim ? Lütfen yardım :2:

bence hamile değilsin canım eger oyle bi ihtimal olsaydı suan adetın normal seyırde değil lekelenme şeklınde gorulurdu.
bebısi çok istiyorsunuz anladıgım kadarıyla :emir_bebek: Allah gönlünüze göre versin..

hmm bu arada bende artık 2.evlılık yıldonumunde bı bebıs sahıbı olmak istiyoruzz :69: bakalım kısmet..
evlilik yıldönümüm 25 eylül..ozamana kadarda zayıflamam lazım yaklasık 15 kılo vermk ideal gibi geliyorr :) 183e 75 kıloyumm :19::18: malum hamiş kalınca nerdeyse 15-20 geri alacagımı hesaplarsam :34: :52:

ama suan istemıyorum sartım var 2.yıldönümü beklıyorum :9::9:

hmm bu arada bende artık 2.evlılık yıldonumunde bı bebıs sahıbı olmak istiyoruzz :69: bakalım kısmet..
evlilik yıldönümüm 25 eylül..ozamana kadarda zayıflamam lazım yaklasık 15 kılo vermk ideal gibi geliyorr :) 183e 75 kıloyumm :19::18: malum hamiş kalınca nerdeyse 15-20 geri alacagımı hesaplarsam :34: :52:

aa tesadüf bak benimde 26 eylül evlilik tarihim bizimde ikinci yıldönümümüz olucak:52:
ama ben hala ısrarlı bir şekilde uzun süre çocuk istemiyorumm :52::52:

16 ocakta evlendım..1 hafta sonra hamiş oldum.. :31: :52: ben hıc ıstemıyordum.. hatta olmasa da olur du... halen aynı dusuncedeyım.. ama esımde çift taraflı varıkosel vardı,doktor korunmadan cocuk yapmaya baslayın sperm sayısı gun gectıkce düşecek ve cocuk sahıbı olma olasılıgınız da zayıflayacak dedı... hal boyleyken zaten esımde delı gııbı cocuk ısterken bu bahane oldu... bende olmaz nasılsa dıyerek korunmadım... ve hamıleyım.. sahsen 3 ay olmasına az kaldı ama hala anne olmayı ıstedıgımı soyleyemem.. hatta acık konusmak gerekırse belkı duser dıye bıle ümit etmıstım...o denlı ıstemıyodum cocuk.. bırde hamıleleıgın sıkıntıları üstüste gelınce ıyıceden ıstemez oldum bebegı... umarım bu hıssıyatım degısır... bende mutsuzum bebekte emınım . :97: :59:

16 ocakta evlendım..1 hafta sonra hamiş oldum.. :31: :52: ben hıc ıstemıyordum.. hatta olmasa da olur du... halen aynı dusuncedeyım.. ama esımde çift taraflı varıkosel vardı,doktor korunmadan cocuk yapmaya baslayın sperm sayısı gun gectıkce düşecek ve cocuk sahıbı olma olasılıgınız da zayıflayacak dedı... hal boyleyken zaten esımde delı gııbı cocuk ısterken bu bahane oldu... bende olmaz nasılsa dıyerek korunmadım... ve hamıleyım.. sahsen 3 ay olmasına az kaldı ama hala anne olmayı ıstedıgımı soyleyemem.. hatta acık konusmak gerekırse belkı duser dıye bıle ümit etmıstım...o denlı ıstemıyodum cocuk.. bırde hamıleleıgın sıkıntıları üstüste gelınce ıyıceden ıstemez oldum bebegı... umarım bu hıssıyatım degısır... bende mutsuzum bebekte emınım . :97: :59:

Hayırlısı olsun arkadaşım, anlıyorum seni kendini hazır hissetmeden böyle büyük bi sorumluk ve yükün altına girmek çok zor, kolay değil...
Bi de gerçektende erkenmiş. ama olsun ben hep şuna inandım bebek eve bereket huzur getiriyo.gerçektende.
İnşallah her şey gönlünce olsun.

aynen arkadaşım 2.evlilik yıldönümüm diye şartım vardı benimde.. ozamana yakın korunmıycam:)
benim yıldönümüm temmuzda. bakalım nasip;)

aa tesadüf bak benimde 26 eylül evlilik tarihim bizimde ikinci yıldönümümüz olucak:52:
ama ben hala ısrarlı bir şekilde uzun süre çocuk istemiyorumm :52::52:
ne güzel bi tesadüff :61: :16:
senin için hayırlısı olsun canım umarım sen ve eşin istedigin zaman da gelir :34:
valla ben 30uma girmeden 2 çocuk annesi olmak istiyorum oyuzden acele ediyorum birazda :52: :9: bakalım kısmet :34::97:
aynen arkadaşım 2.evlilik yıldönümüm diye şartım vardı benimde.. ozamana yakın korunmıycam:)
benim yıldönümüm temmuzda. bakalım nasip;)
:)) insallah çok beklemeyizz :16: bende normalde temmuz olsun ıstıyordum bi arkadasımın temmuzda 1.evlılık yıldonumunde olcaklar hemde hamıs kalmak istiyor dedıkkı bırlıkte hamıs olalım beraber buyutelım bebıslerımızı..ama gel görki ben rahim agzı kanseri asısını yaptırdım temmuzda son asımı olucam yanı temmuzdan sonradakı 6 haftalık bi koruma gerekıyormus :59: oyuzden eylüle atladı benım gebe olma isteğim.. :19: napayım gec olsun ama güc olmaz insallah.. fazla bekletmesın bizi bebegım yeterli :emir_bebek::34:

merhaba bayanlar;
bende 2 yıldır evliyim bazen bebek için karar veriyorum bazende vazgeçiyorum.bunun için etraftan da baskı gördük(kayınvalide cadısından).bana küs şuan çocuk yapmıyorum diye.oda yetmemiş gibi beni dr götürmek istedi.aynı şehirlerde oturmuyoruz.izin için yanlarına gittiklerimizde oldu bunlar izinde eşimle bana zehir oldu.şimdi o istedi diye hiç istemiyorum.iznede gitmek istemiyorum.aileler böle yapınca eşimle bizde kavga ettik.karışık karışık işler.kimse bize bırakmıyor hayırlısını dilemiyor.ama herkes için hayırlısı olsun

ahhh sirf kariyer mariyer yuzunden cocuk olayini ertelemeyin bence. sonra istiyorsun ve sorunlarla karsilasabiliyorsun maalesef. en iyisi en erken zamanda ogrenmek ve tedaviye baslamak.

Bende 9 aylık evlıyım ve ınanılmaz kararısızım :( bır dıyorum erkenden olsun sonucta yasım 27 artık bırde dıyorum yok yaa gezeyım hayatın tadını cıkarayım bu gunler kolay gelmez :( kadın dogum uzmanı arkadasım artık dusun dıyor, yenı bebek sahıbı olan arkadasım amaaann gez toz o gunler bır daha gerı gelmıyor dıyooo kararsızım :(

Bende 9 aylık evlıyım ve ınanılmaz kararısızım :( bır dıyorum erkenden olsun sonucta yasım 27 artık bırde dıyorum yok yaa gezeyım hayatın tadını cıkarayım bu gunler kolay gelmez :( kadın dogum uzmanı arkadasım artık dusun dıyor, yenı bebek sahıbı olan arkadasım amaaann gez toz o gunler bır daha gerı gelmıyor dıyooo kararsızım :(

bir yandan dogru demis arkadasin, ama diger arkadasinda hakli.
bene korunmayin bebek surpriz yapsin size :9:

biz ilk bir yil cocuk istemedik hani isleri yoluna koyalim cart curt. baktimki isler hiccc bir zaman yoluna girmeyecek ve hic birsey mukemmel olmayacak ve istekler hic bitmeyecek...istedik...bu seferde aci gercekle karsilastik. esimde sperm hareketsizligi bendede yumurta tembelligi cikti. simdi surekli tedavideyiz. doktora gidip geliyoruz. suanda kafami duvarlara vuruyorum nerdeyse. keske ilk aylardan itibaren doktora gitseydik vs diye. ins. Allah herkesin kucagini doldursun.

Bende genç yaştayken üstüne düşmedim.Şimdideistiyoruz olmuyor.Belli yaştan sonra doğurganlık azalabiliyor.En iyiysi erteleme kararını sürekli doktor kontrolünde yapmak.Sonra geç olabiliyor benden söylemesi.

senin için hayırlısı olsun canım umarım sen ve eşin istedigin zaman da gelir :34:
valla ben 30uma girmeden 2 çocuk annesi olmak istiyorum oyuzden acele ediyorum birazda :52: :9: bakalım kısmet :34::97:

benim otuzumda bir tanesi bile olmaz şuan 29 um zaten :52:
inşallah seninde istediğin gibi olur istediğin zamanda hemen gelir :52:

ahhh sirf kariyer mariyer yuzunden cocuk olayini ertelemeyin bence. sonra istiyorsun ve sorunlarla karsilasabiliyorsun maalesef. en iyisi en erken zamanda ogrenmek ve tedaviye baslamak.
haklısınız doktorum bana bebek calısmalarına baslayıpta 6ay sonra sonucsuz kalırsanız ozaman bana gelırsınız demıstı.. yani dusunuyorum 6.ayın sonunda tedaviye baslanıyor bide öyle hemen ilk ay bebek olmadı gidelim doktora yokmus yani ..
umarım en kısa zamanda bebegınız olur :71:
Bende genç yaştayken üstüne düşmedim.Şimdideistiyoruz olmuyor.Belli yaştan sonra doğurganlık azalabiliyor.En iyiysi erteleme kararını sürekli doktor kontrolünde yapmak.Sonra geç olabiliyor benden söylemesi.
gecen hep netten bakmıstım hemde haberlerde çıkmıstı;kadının yası ilerledikçe yumurta kaliteside dusuyormus ustune bide korunma olursa yumurta tembelliği oluyormus.. bunları dusundukce ınsan zaten strese giriyor.. :50::63: ,umarım sizinde en kısa zamanda bebegınız olur..

benim otuzumda bir tanesi bile olmaz şuan 29 um zaten :52:
inşallah seninde istediğin gibi olur istediğin zamanda hemen gelir :52:

canım bende öyle fazla yasım kucuk degıl senden 3 yas kucugum okadar :34: :16: cocuk aralarını 2yıl yapcem ama bölece 30dan önce 2 cocuk diyorum :52: :9: :60: önce hiç istemıyordum bebek sonra 1 cocuk olsun baska istemem dıyordum sımdı 2.de olsun dıyorum Allah sonumu hayır etsinn :52: daha artmasın bu sayı mazallah :9::9: hemende yaptım oldu ya :37: :52::60:

"Ertelemeyin, sonradan zor oluyor" düşüncesine katılmıyorum...

Çocuk yapma işini bir görev,zorunluluk,ihtiyaç olarak görülmesine karşıyım.

Kaderinizde varsa elbet olacaktır, iş binlerce yumurtadan sadece 1 tanesine bakıyor.

Sorumluluk almaya hazır olmadan çocuk sahibi olmak...Bu bana çok bencilce ve cahilce geliyor.

bir yandan dogru demis arkadasin, ama diger arkadasinda hakli.
bene korunmayin bebek surpriz yapsin size :9:

biz ilk bir yil cocuk istemedik hani isleri yoluna koyalim cart curt. baktimki isler hiccc bir zaman yoluna girmeyecek ve hic birsey mukemmel olmayacak ve istekler hic bitmeyecek...istedik...bu seferde aci gercekle karsilastik. esimde sperm hareketsizligi bendede yumurta tembelligi cikti. simdi surekli tedavideyiz. doktora gidip geliyoruz. suanda kafami duvarlara vuruyorum nerdeyse. keske ilk aylardan itibaren doktora gitseydik vs diye. ins. Allah herkesin kucagini doldursun.

Canım cok haklısın kesınlıkle ısler hıc yoluna gırmıyor. Bızde dıyoruz eksıklerı tamamlıyalım yok araba alalım yok borclar bıtsın .. ama yok eksık hıc bıtmıyor borc bır turlu azalmıyor :(

Rabbım yardımcınız olsun. Bende korkuyorum problem cıkar dıye. Aslında hesaplamayacaksın. Rabbım ne zaman nasıp ederse Hayırlısını ısteyeceksın

Back