Çocuk yapmaya kendini henüz hazır hissetmeyenler buraya :)

daha 5 aylık evliyim esime kalsa bugün yapar çocuk.. ama ben istemiormmmmm :64::64::64::64: bende çocuk istermiyim acaba hiçç öle düsüncelerim yokkkk :52::52::52:

her akşam eve giderken asansörden inen bi çiftle karşılaşıyorum.iki tane çocukları var, gençler. çok tatlı çocuklar maşallah. biri bebek daha. mutlu bi aile tablosu diyorum maşallah:nazar: sonra bi bakıyorum benim eşim evde bile değil, evde olsa bile henüz aile olamadık biz onunla.ne çocuğu? annesi mi emzirecek babası mı babalık edecek? düşününce çok canım sıkılıyor.:43:

Neden hazir hissetmiyorsunuz.. Diyelim kaza ile hamile kaldiniz ne yani aldiracakmisiniz ? Üstelik cocuk yapmak dünyanin sonu degil aksina baska bir dünyaya girmek bunu tadan bilir... Allah isteyipte olmayanlara nasip etsin insallah....

her akşam eve giderken asansörden inen bi çiftle karşılaşıyorum.iki tane çocukları var, gençler. çok tatlı çocuklar maşallah. biri bebek daha. mutlu bi aile tablosu diyorum maşallah:nazar: sonra bi bakıyorum benim eşim evde bile değil, evde olsa bile henüz aile olamadık biz onunla.ne çocuğu? annesi mi emzirecek babası mı babalık edecek? düşününce çok canım sıkılıyor.:43:[/QUOTE

biliyorum canım aslında çocukları çok seviyorsun ama az daha sabret yakında güzel günler seni bekliyor ben inanıyorum buna :52:

Neden hazir hissetmiyorsunuz.. Diyelim kaza ile hamile kaldiniz ne yani aldiracakmisiniz ? Üstelik cocuk yapmak dünyanin sonu degil aksina baska bir dünyaya girmek bunu tadan bilir... Allah isteyipte olmayanlara nasip etsin insallah....

kaza ile hamile kalmak diye bişey yoktur önlem almamak vardır önlem almayan bir insan tabiki isteği dışında hamile kalabilir kendim için söylüyorum kendim gerekli tüm önlemleri ve tedbirleri alıyorum çok şükür henüz aksi bir durum olmadı ama biz eşim ve ben çocuk istemiyoruz henüz hatta çok uzun bir süre çocuk olmadanda hayat çok güzel bir şekilde devam ediyor ikimiz için...

her akşam eve giderken asansörden inen bi çiftle karşılaşıyorum.iki tane çocukları var, gençler. çok tatlı çocuklar maşallah. biri bebek daha. mutlu bi aile tablosu diyorum maşallah:nazar: sonra bi bakıyorum benim eşim evde bile değil, evde olsa bile henüz aile olamadık biz onunla.ne çocuğu? annesi mi emzirecek babası mı babalık edecek? düşününce çok canım sıkılıyor.:43:

haklısın gerçekten canım eşlerin yüzünü zor görüyoruz çocuk yapmaya hazır hissetmeye hissetsek bile eşlerimizin de hazır olması lazım bizim her türlü yanımızda olması lazım. bu ortam sağlanmadan çook zor olur

show tv de bi program var bebeklerle ilgili biraz önce rastgeldim, ikiz bebeklerden falan bahsediyor.başladım ağlamaya.
eşim yanımda olsa,bana destek olsa,aile olduğumuzu kavramış annesinin kardeşinin etkisinden kurtulmuş bi erkek olsaydı her şey farklı olurdu. ben anladım ki bu durumlar yüzünden kendimi hazır hissetmiorum. kendim için değil bebeğim için hazır değilim bi taraftan da. yazık değil mi ona:50:

show tv de bi program var bebeklerle ilgili biraz önce rastgeldim, ikiz bebeklerden falan bahsediyor.başladım ağlamaya.
eşim yanımda olsa,bana destek olsa,aile olduğumuzu kavramış annesinin kardeşinin etkisinden kurtulmuş bi erkek olsaydı her şey farklı olurdu. ben anladım ki bu durumlar yüzünden kendimi hazır hissetmiorum. kendim için değil bebeğim için hazır değilim bi taraftan da. yazık değil mi ona:50:

Ben sadece "işi" çok vaktini alıyor sana ayıracağı zamandan gidiyor diye düşünmüştüm çünkü bende böyle bir durum var Allahtan geçici. Aahh arkadşm hiç üzme kendini.. Anne kardeşle alakalı benim pek çok arkadaşımda problem yaşadı. Belki birazcık zaman alacak ama mutlaka aile olduğunuzu anlayacaktır. sonuçta eşinin hayattaki en yakını bundan sonra sensin.. aileden uzakta iseniz daha çabuk bu gerçeği görecektir.. yakın çevremden bunu gözlemledim. hiiç canını sıkma.. hem herşeyin sebebi stres biliyosun:( hasta olursun Allah korusun

Evet hazır olmadığımı biliyorum maddi manevi, ama istiyorummm.
eşimde istemiyo daha çok erken diyo. kasımda evlendik hiç olmazsa 1 senemiz dolsun diyo.
onun böyle konuşması beni geçen akşam çok üzdü.
demek ki benden bi çocuğu olsun istemiyo, demek ki bana yeterince güvenmiyo buna benzer bir sürü sorular aklıma geldi, ve gerçekten de çok üzüldüm ağladım.
hele hele gece hiç uyuyamadım sabaha kadar gözlerim açıktı.
dedim bi çocuğum olduğunu öğrensem sana hiç söylemeden gider aldırırım dedim, zaten istemediğini açıkça söylüyosun, bi de gelip yüzsüz gibi hamileyimm mi dicem ...
Öyle söyleyince kızdı, ama biliyorum ki bu sözümden sonra mutlaka bi tepki vermesi gerekicek,evet hiç haberim olmadan git aldır kurtulmuş oluruz diyemeyeceğine göre, mecbur ilgili istekli koca rolüne büründü.

şimdi sizce ne yapmalıyım nasıl düşünmeliyim?

eşimde istemiyo daha çok erken diyo. kasımda evlendik hiç olmazsa 1 senemiz dolsun diyo.
demek ki benden bi çocuğu olsun istemiyo, demek ki bana yeterince güvenmiyo buna benzer bir sürü sorular aklıma geldi, ve gerçekten de çok üzüldüm ağladım.
dedim bi çocuğum olduğunu öğrensem sana hiç söylemeden gider aldırırım dedim, zaten istemediğini açıkça söylüyosun, bi de gelip yüzsüz gibi hamileyimm mi dicem ...
Öyle söyleyince kızdı, ama biliyorum ki bu sözümden sonra mutlaka bi tepki vermesi gerekicek,evet hiç haberim olmadan git aldır kurtulmuş oluruz diyemeyeceğine göre, mecbur ilgili istekli koca rolüne büründü.

tatlım hemen kötü düşünme.. eşin şu anda senin sevdiğin adam ama çocuk olunca baba olucak eve bakması gerekicek doğum masrafları bez mama parası derken maddi anlamda sarsılcaksınız onu geçtim belki de eşin gerçekten maddi manevi hazır olduğunda sana ve bebeğinize yararlı biri olucak
onu da anla o bir erkek ve toplumda sorumlulukları çok fazla.. bence eşin çok iyi bir baba ve eş olmak istiyor.. onun içinde biraz zaman gerekli diyor...

yaklaşık bi seneelik evliyimm..bebekleri çok severimm..
eşimle severek evlendik iyi bi insandır ama daha tam anlamıyla ev sorumlulugunu kaldıramıyor..
bu saat olmuş kıslar hala kahvede bende evde yalnızım..hafta 7 gün ve bunu 3-4 günü kahvede geçiriyor...kahvede olmasa arkaşdaşlarıyla buluşuyoruz evde oturamama gibi bi problemi var..şimdi çocuk yapsam ve eşim yine aynı şekilde davranırsa kötü hisederim kendimi..ama biyanımda çocuk çok istiyo diyorum bak eşim gece 12 olmuş hala kahvede en iyisi bi bebek olsunda onla oyalanayım böle karmaşık duygulardayım..
ama mantıklı olanı bi süre daha bebek düşünmemek..en azından eşim düzelene kdr..allah hayırlıı zamanda bebek nasip etsinn..

merhaba kızlar,
ben hazır olup olmadığımdan emin değilim...
2yıllık evliyim ilk başlarda bebek diyince nasıl giderdi içim ama düğün borcuydu askerlik yapılmamıştı falan bir sürü engel işler yoluna girince dedik.borçlar bitti Allah a şükür askerlikte bitiyor ve eşim 1ay sonra dönecek.ben hap aldım bir ay önceden kullanılmaya başlanması gerekiyorya adet başlayınca kullanmaya başlayacaktım ama emin değilim. ben aslında çok istiyordum olması mümkün olmayan zamanlarda ama şimdi herşey yoluna giriyor ve ben niyeyse kararsızım belkide eşimin tam olarak istediğinden emin olamıyorum. acaba artık zamanı geldi diye mi korunma olsun diyor yoksa gerçekten istiyormu emin olamıyorum.
bir an önce karar vermeliyim istiyor muyum istemiyorum eşim gerçekten istiyor mu,
hap kullanmanın zamanı gelmeden karar vermem lazıım...akıl verin nolur.nasıl anlarım eşimin bebek isteyip istemediğini?

merhaba kızlar,
ben hazır olup olmadığımdan emin değilim...
2yıllık evliyim ilk başlarda bebek diyince nasıl giderdi içim ama düğün borcuydu askerlik yapılmamıştı falan bir sürü engel işler yoluna girince dedik.borçlar bitti Allah a şükür askerlikte bitiyor ve eşim 1ay sonra dönecek.ben hap aldım bir ay önceden kullanılmaya başlanması gerekiyorya adet başlayınca kullanmaya başlayacaktım ama emin değilim. ben aslında çok istiyordum olması mümkün olmayan zamanlarda ama şimdi herşey yoluna giriyor ve ben niyeyse kararsızım belkide eşimin tam olarak istediğinden emin olamıyorum. acaba artık zamanı geldi diye mi korunma olsun diyor yoksa gerçekten istiyormu emin olamıyorum.
bir an önce karar vermeliyim istiyor muyum istemiyorum eşim gerçekten istiyor mu,
hap kullanmanın zamanı gelmeden karar vermem lazıım...akıl verin nolur.nasıl anlarım eşimin bebek isteyip istemediğini?

merhaba cnmmm öncelikle gözün aydın eşin askerden geliyormuş:)
benceee böyle kararsızsan kondomla korunnn hatta eşine dekii hap almayı unuttum kondomla korunalım de.....bence o sıra zaten der boşver habıııı bebek yapalım dersee yaparsınız..demesse hapla korunursun ..ama ben tavsiye etmiyorumm hap kulanmayıı..zaten 2 sene olmuşş herşeyi yoluna koymuşsunn bide hemen yapmada olcakmı o da var..geneldeee 6-12 ay içinde hamile kalınıyo:)

merhaba cnmmm öncelikle gözün aydın eşin askerden geliyormuş:)
benceee böyle kararsızsan kondomla korunnn hatta eşine dekii hap almayı unuttum kondomla korunalım de.....bence o sıra zaten der boşver habıııı bebek yapalım dersee yaparsınız..demesse hapla korunursun ..ama ben tavsiye etmiyorumm hap kulanmayıı..zaten 2 sene olmuşş herşeyi yoluna koymuşsunn bide hemen yapmada olcakmı o da var..geneldeee 6-12 ay içinde hamile kalınıyo:)

çok doğru söylüyorsun,korunmasakta hemen olacağı kesin değil ki...biz hep şu ay olursa şu ay doğar hesabı yapıyorduk ve aslında bu çok saçma eşim ilk başta al hap iki ay kullanır sonra bırakırsın diyordu sonra şöyle bişi duydum hap kullandıktan sonra hemen hamile kalamama durumu olabiliyormuş ama hemen hamile kalabilende varmış ama bazı doktorlar hapı bırakır bırakmaz önermiyorlarmış hapın etkisinden vücudun tamamen arınması bebek için daha iyi diyorlarmış. eşime bunu söyleyince yok dedi kullanma bebeğe en ufak olumsuz etkisi olacaksa riske atma...ben hapı bırakalı da zaten 6ay falan olacak inşallah çok uğraşmadan bebek sahibi oluruz. içimde garip bir his var daha önce hiç korunmasız ilişkimiz olmadı olacak mı çok merak ediyorum...

çok doğru söylüyorsun,korunmasakta hemen olacağı kesin değil ki...biz hep şu ay olursa şu ay doğar hesabı yapıyorduk ve aslında bu çok saçma eşim ilk başta al hap iki ay kullanır sonra bırakırsın diyordu sonra şöyle bişi duydum hap kullandıktan sonra hemen hamile kalamama durumu olabiliyormuş ama hemen hamile kalabilende varmış ama bazı doktorlar hapı bırakır bırakmaz önermiyorlarmış hapın etkisinden vücudun tamamen arınması bebek için daha iyi diyorlarmış. eşime bunu söyleyince yok dedi kullanma bebeğe en ufak olumsuz etkisi olacaksa riske atma...ben hapı bırakalı da zaten 6ay falan olacak inşallah çok uğraşmadan bebek sahibi oluruz. içimde garip bir his var daha önce hiç korunmasız ilişkimiz olmadı olacak mı çok merak ediyorum...

bizde kondom kullanıyoruz cnm inan kaza eseri hamile kalsam ne yalan diyeyeim sevinirimmm ama bi tuhaf duyguda varr acaba erkenmi diye soruda gelmiyor deil aklıma..bence ilaç önce kendi canın için zzararlı ondan kulanmamanı tavsiye ederim en azından 1.dogumdan sonra kulan bak 6 ay kulanmamışsın..kondomda dikatli olunca hiç sorun çıkmıyor cnmmmm bence daha saglıklı hijyenikte..hiç hap kulanmadım kulanmayıda düşünmüyorum:)bence seninde aklın karışmış ondan ilacı kulansanda için rahat etmez gibime geldi:)

bazen erkekler biz kadınlardan daha çok bebek düşüncesinden korkuyorlar sana güvensizliğinden değil bence kendine belki henüz tam güvenmiyor olabilir biraz anlayışla karşılamalısın

Back