Çocuk yapmaya kendini henüz hazır hissetmeyenler buraya :)

canım ben kullanıyorum 19 aydır hemde ama doktoruma her gittiğimde ısrarla soruyorum ve her seferinde kontrol hapının yan etkisini olmadığını kısırlık yapmadığını ısrarla söylüyor bakalım ilerde çocuk düşünürsem görücez artık etkisi varmı yokmu o zaman anlayacağız öyle bir sorun olursada doktoruma dava açarım artık ne yapalım...

bende bi yıl mesigna kullanmıştım 4 ay önce bıraktım hiç bişey kullanmadım. dün doktora gittim tekrar korunmak istediğimi söyledim. iğneyi daha fazla kullanma dedi yasmini tavsiye etti. onuda en fazla bir yıl kullan dedi. anladığım kadarıyla ilk çocuk için çok fazla beklememek gerek. ilk çocuk olduktan sonra istediğin kadar korun dedi. 2012 ye erteledik yavrumuzu.... inşallah darılmaz bize

Son düzenleme:
tabi canım kazara olursa ne yapcan atcak değilsin yaaa hayırlısı olsun nasip kısmet bu işler :) ayrıca ben bi yerde okumuştum bebek yapmak senin istediğine göre değil bebeğin dünyaya gelip gelmemeyi istemekle alakalıymış eğer bebek isterse gelir istemezse gelmezmiş yanii...

isteme bebeğim isteme nolurr:66::46::46:

bende bir bebeğe hazır deilim korunduğumuz halde reglim gecıktı ,umarım bir an evvel olurum... :50:

bende kendimi anneliğe hazır hisstmeyenlerdendim taki bebeğimi kollarıma alana kadar 2 yıl korunduk bebiş düşünmüyorduk oaralar düzensiz adet olmaya başladım doktora gittim prolaktin hormonun çok aşırı yüksek dedi daha öncede sağdan soldan prolaktin hormonu yüksekken hamile kalınmıyor diye duymuştım gebeliğe engelmiş yan,i nasıl olsa bebek istemiyorum dedim tedavi olmadım ilaçlar mide bulantısı yaptı kullanmak işime gelmedi aslında.nasıl olsa çocuk gibi bir derdim yoktu bu arada korunmayıda bıraktık nasıl olsa hormonlarım yüksek hamile kalmam dedim kalırsamda napalım Allahtan geldi deriz dedik.ve ben 6 ayın sonunda hamile kaldım o günü hiç unutamıyorum şok yaşamıştm resmen hiç beklemiyordum aslında hazırda değildim ama hamile kalınca ve göbüşünüğz büyüdükçe içinizdeki sevgide büyüyor şimdi kızım 6 aylık olacak nerdeyse yatağında mışıl mışıl uyuyor
annelik herkesin mutlaka tatması gereken harika bir duygu ama aceleside yok kaçmıyor sonuçta 2-3 yıl korunduktan sonra doğurmak en güzeli.evlendiğin gibi hamile kalmak hiç bana göre değil

bebek için hazırmıyım değilmiyim bilmiyorum aslında ama eşimle çok istiyoruz,
korunuyorum ama bi yandan da çok korkuyorum yazz+24 kullanıyorum, bu ilacada güveniyorum.
ileride sorun olur mu diye sorduğumda doktorların hepsi ilaça güven diyolar.
ama ben gene de iki arada bi derede kalıyorm

slm kızlar bende varım ;)

ben ruh halim şimdilik istemıyoır oyuzden burda sizinle takılcam benim kocabebegim henüz kendını baba olarak görmuyor malum once onu buyutmem gerekmiş anladım gecde olsa :P :):)
17 aylık evlıyım ara sıra cocuk istegım oldu elbet :) nedenlerine gelınce ilk sırada özenti vardı tabıkı..benım cevremde herkes 2.3.yılındaydı evlılıklerının ve hepsi gebeydi.. her carsıya cıkısımızda ya bıberon alırdık yada zıbın nasıl özenırdım ayyy bende gebe kalsam dıye ..şimdi cocuklar dogdu ve iyiki gebe kalmamısım dedım :D 2. nedenım evde sıkılıyorum calısmıyorumda bide eşim işi dolayısıyla 20gun kadar sehır dısında oluyor geceleri korkuyorum tek basıma o yuzdne istiyordum..
3.cusude annem olsun teyzem olsun ee hadi sakın korunmayın tembıhlemeri yuzundendi..
teyzemın en buyuk korkusu rahata alısırsın demesiydiii

valla öylede oldu yani.. gece 2de canımız kokorec cekıyor cıkıyruz ee cocuk olsa bu mumkun olmazdı sonucta..

bende 17 aylık evliyim aynen katılıyorum sana arkadaşım :) rahata alışıyor insan birde bende çalışıyorum birazda işime geliyor ve eşimde üniversite okuyor daha 5 ay askerlik var onu bekliyoruz birazda bu yıl okul bitecek inş belki ondan sonra düşünürüz.. ama aşırı derecede aile baskııs var özellikle kendi annemlerin henüz torunu olmadığı için çıldırıyorlar ama malesef biz kendmizii düşünmek zorundayız :))

bende bi yıl mesigna kullanmıştım 4 ay önce bıraktım hiç bişey kullanmadım. dün doktora gittim tekrar korunmak istediğimi söyledim. iğneyi daha fazla kullanma dedi yasmini tavsiye etti. onuda en fazla bir yıl kullan dedi. anladığım kadarıyla ilk çocuk için çok fazla beklememek gerek. ilk çocuk olduktan sonra istediğin kadar korun dedi. 2012 ye erteledik yavrumuzu.... inşallah darılmaz bize

siz yine 2012 ye ertelemişsiniz bi daha çok çok sonraya erteledik şuan doğudayız zaten burdan gidene kadar yok bize bebek mebek :)

9 aylık evliyim:)
evlendigimin ilk haftası kayınvalidem çocuk yap hemen dedii...
ve yaklaşık 2-3 ay ısrarla her ortamda söyledii ama herseferinde 1 sene istemiyorum dedim geciştirdimm eee şimdide 1 sene olcak olsun artık diyor ve her ortamda bizim gelin tembel diyor:)
çocukları çok severim ama henuz eksikligini hisetmiyorummm kısmet diyorum..işe başlama durumum var eger işe girersem 1 sene daha düşünmüyorum ama işe başlamassam yaz-sonbahar gibi düşünebilirim..belki kendi halime bıraksalar çocuk yaparım ama herkes yap yap diyince soguyorumm:)hoş çocuk yapsam ikinci yi yap derler ilk ikisinin cinsiyeti aynıysa 3.yü yap deişik olur belki derler..miletin lafları bitmez ondan sallamıyorum:)
kayınvalidem sen yap ben bakarım seni hiç rahatsız etmes diyor..ee madem o bakcak ben niye doguruyorum kendisi yapsın demi ama:)şaka bi yana işe başlarsam kayınvalideme bırakırım akşamda alırım benim için iyi olur:)bakalım iş durumumum kesinleşmesini bekliyorum:)özetlersem
eger evdeysem ve çalışmıyorsam 1 sene olmasın
çalışıyorsamda 2 sene olmasın derim..
bence 3 seneden daha fazlada beklenmemeli benim düşüncem:)zaten iki senelikken hamile kalsan 3.sene dogum yapmış olursun onlarıda hesaplamak lasım:)
allahım herşeyin hayırlısını versinnnn :)bu işleri hesapla kitapla olcak şeyler deil tabi kısmet:)bi arkadaşım var evlendigi gün hamile kaldı ve çok mutlu ama ben öyle bi durum içinde olsaydım pskolojim çökerdii:)şuanda genel olarak çok olumsuz bakmıyorum bebek konusuna:)olursa erken oldu demem :)

Son düzenleme:
ben de hazır hissetmeyenlerdenim :17: 8 aylık evliyim, kalkınma planımıza:37: göre 2012nin ortalarında çalışmalara başlıcaz inşallah, 9 aydır yasmin kullanıyorum ve bir sene daha kullancam gibi, inşallah hamile kalmada sıkıntı çekmem, bebek dünyanın en güzel şeyi ama herşey zamanında güzel değil mi :69:

ben de hazır hissetmeyenlerdenim :17: 8 aylık evliyim, kalkınma planımıza:37: göre 2012nin ortalarında çalışmalara başlıcaz inşallah, 9 aydır yasmin kullanıyorum ve bir sene daha kullancam gibi, inşallah hamile kalmada sıkıntı çekmem, bebek dünyanın en güzel şeyi ama herşey zamanında güzel değil mi :69:

hoşgeldin aramıza evet herşey zamanında güzel :52:

2 yasında 1 tane kızım var evlat dunyanın en tatlı seyi. 4-5 sene en az cocuk dusunmuyorum. Adetim baslamak uzere adetın 2. Gunu spiral taktırıcam sabırsızlıkla bekliyorum. Benide aranıza alın arkadaslar:46:

Mart 12 de tam 5 aylık evli olmuş olucam : ))
Eşim dün gece bebek istedi:69:
Artık bırak o ilacı dedi...
İnanın çok mutlu oldum ama erken biliyoruz, bu sene niyetimiz bi ev almak, inşallah evimiz olduktan sonra bi bebek sahibi olmayı düşünüyoruz.

Sizde durum nasıl ?
1 hafta sonra evlenelı 18.ayıma gırcem :69: 5aylıksın bana göre çok erken ama tabıı bu senınle eşin arasında olmalı artısı ve eksileri..
eşinde sende bebek istiyorsun ,bebek hemen doğmuyor sonucta 9ayı var gelmesine :49: eger istiyorsanız 9.aya kadar rahat bırıkım yaparsınız hem ev için hemde bebek için diye dusunuyorum.. bebegınızde olacagı için ev alma konusundakı bırıkımınızde daha planlı olursunuz ama birde soyle dusunmek gerek..hem ev hem bebek ihtiyacları sızı maddi acıdan sıkıntıya dusurmeyecekse bebiş için zaman neden olmasın :49::emir_bebek:
aman ne çok böyle cahil insanlar boşver gerçi pek aldırmıyorsun sende benim gibi Allahtan bana pek diyen yok niyeyse bana pek çocuk doğurmayı yakıştırmıyorlar galiba :)
evet şekerim hiç takmıyorum kafama :21::21: sonucta hayat benım hayatım kime neymiş ayoll :52::32:
2hafta önce eşim ağzımı aradı bebıs konusunda :53: hayatımızı yasayalım istemıyorum ayakları yapıyordu bide bana :24:
bende acıkca kartlarımı öne serdim :52: bebeiş dogdugu an ya bakıcı tutarız yada krese verırım dedım :51: eşimde el kadar bebegi kresemi verecksın dedi ,bende evet ben cocuk filan bakamam dedim sen bakarsan krese vermeme gerek kalmaz dedım :60::60:
sonucta esımın değil benım hazır olmam gerekıyor :52: :51:
bizde öyledir akrabalar komşular hatta benim polikistikover teşhisini koyan doktorum bile çocuğu erkenden yap dedi manyakmıdır nedir birde kayınvalidemin yanında.. deli oldum:47::47: evlenmemiş arkadaşlarım bile yap yap diyor.. daha 20 yaşım ben çocuğum ya ne anne olması yapsam hem bana hem o bebeğe yazık.. mantıklı düşünmek gerek.. konuşunlara sen evlen sen yap bakalım diyecem.. altta kaldıkça millet laf üretiyor yada hiç duymazdan geleceksin en iiyisi hiç laf kalabalığı olmasın:50::50:

bence doktorunu dinle ve dogum kontrol hapı kullanma kesınlıkle..
bir arkadasım vardı oda pkoluydu.. (pkolu oldugunu bilmeden 2yıl dogum kontrol hapı kullanmıs ) bebiş istedıklerınde olmayınca doktora gittiler neyse sonucta 3yıl yogun bir tedavi sonucu ancak hamıle kalabildi..düşün yani.. (25.şinde ancak hamile kalabildi)
20 yaş tabiki gencsin (benden 6yas kucuksun ) yenı evlıydın sanırım 3aylık kadardı demi?
beklemek istersen en azından hap kullanma derim.. eşin korunsun..

1 hafta sonra evlenelı 18.ayıma gırcem :69: 5aylıksın bana göre çok erken ama tabıı bu senınle eşin arasında olmalı artısı ve eksileri..
eşinde sende bebek istiyorsun ,bebek hemen doğmuyor sonucta 9ayı var gelmesine :49: eger istiyorsanız 9.aya kadar rahat bırıkım yaparsınız hem ev için hemde bebek için diye dusunuyorum.. bebegınızde olacagı için ev alma konusundakı bırıkımınızde daha planlı olursunuz ama birde soyle dusunmek gerek..hem ev hem bebek ihtiyacları sızı maddi acıdan sıkıntıya dusurmeyecekse bebiş için zaman neden olmasın :49::emir_bebek:

evet şekerim hiç takmıyorum kafama :21::21: sonucta hayat benım hayatım kime neymiş ayoll :52::32:
2hafta önce eşim ağzımı aradı bebıs konusunda :53: hayatımızı yasayalım istemıyorum ayakları yapıyordu bide bana :24:
bende acıkca kartlarımı öne serdim :52: bebeiş dogdugu an ya bakıcı tutarız yada krese verırım dedım :51: eşimde el kadar bebegi kresemi verecksın dedi ,bende evet ben cocuk filan bakamam dedim sen bakarsan krese vermeme gerek kalmaz dedım :60::60:
sonucta esımın değil benım hazır olmam gerekıyor :52: :51:

ee erkekler için sorun yok akşamdan akşama sevmek onlar için bebek bide kadınlar gibi olsalar bak bakalım istiyorlarmı :52:

spıral taktıramadım hapa basladım hapları 5 er 10 ar icesım var 5 sene falan hamile kalmayayım.:52: Arkadaslar benden size tavsiye sadece kendinize guvenin esiniz annenız falan hikaye hamilelik dogum bebek bakımı %99 yük sizde kim ne kadar yardım ederse etsin. Kendinizi tamamen hazır hissetmeden sakın yapmayın cocuk falan. Ne kadar zor oldugunu tahmin bile edemezsiniz. Herkes cocuk bakar alt degistirir yemek yedirir önemli olan tamamiyla herseyiyle her yonuyle bakabilmek. Annelik dunyanın en guzel seyi ama cok fazla fedakarlık isteyen bisey.:64: bir solukta neler yazdım şaştım kendime:60:

evlendiği gece hamile kalan ve 1,5 aylıkken kendiliğinden düşük yapan ve ardından hemen regl olmadan tekrar hamile kalan ve kalp atışlarının durması sonucu kürtaj olmak zorunda kalan ve henüz 5 aylık evli olup bebek yüzünden başına gelmeyen kalmayan bende en az 6 ay kendimi hazır hissetmiyorum aranıza kabul ederseniz eğer :52:

spıral taktıramadım hapa basladım hapları 5 er 10 ar icesım var 5 sene falan hamile kalmayayım.:52: Arkadaslar benden size tavsiye sadece kendinize guvenin esiniz annenız falan hikaye hamilelik dogum bebek bakımı %99 yük sizde kim ne kadar yardım ederse etsin. Kendinizi tamamen hazır hissetmeden sakın yapmayın cocuk falan. Ne kadar zor oldugunu tahmin bile edemezsiniz. Herkes cocuk bakar alt degistirir yemek yedirir önemli olan tamamiyla herseyiyle her yonuyle bakabilmek. Annelik dunyanın en guzel seyi ama cok fazla fedakarlık isteyen bisey.:64: bir solukta neler yazdım şaştım kendime:60:

ahhh işte o fedakarlık bende gram yok :52:

evlendiği gece hamile kalan ve 1,5 aylıkken kendiliğinden düşük yapan ve ardından hemen regl olmadan tekrar hamile kalan ve kalp atışlarının durması sonucu kürtaj olmak zorunda kalan ve henüz 5 aylık evli olup bebek yüzünden başına gelmeyen kalmayan bende en az 6 ay kendimi hazır hissetmiyorum aranıza kabul ederseniz eğer :52:

sen yine en az 6 ay diyorsun ben olsaydın on yıl düşünmüyorum derdim :52:

bende mayısta kısmetse 2 yılımı dolduruyorum evlilikte çalışıyordum işyerindeki problemler nedeniyle 1 haftadır işsizim yoksa bu yaz sonu düşünüyordum eşim çok istiyor diye yine erteleyeceğim ister istemez bende hazır hissetmiyorum çünkü evliliğin tadını çıkarıyorum hala...

Back