Çocuk yapmaya kendini henüz hazır hissetmeyenler buraya :)

canım bende öyle fazla yasım kucuk degıl senden 3 yas kucugum okadar :34: :16: cocuk aralarını 2yıl yapcem ama bölece 30dan önce 2 cocuk diyorum :52: :9: :60: önce hiç istemıyordum bebek sonra 1 cocuk olsun baska istemem dıyordum sımdı 2.de olsun dıyorum Allah sonumu hayır etsinn :52: daha artmasın bu sayı mazallah :9::9: hemende yaptım oldu ya :37: :52::60:[/QUOTE]

aman aman artarsa sonu gelmez üç dört gider :)))
bende şarktan dönünce belki düşünebilirim daha iki sene var oda annem bakarsa :)))

Son düzenleme:
"Ertelemeyin, sonradan zor oluyor" düşüncesine katılmıyorum...

Çocuk yapma işini bir görev,zorunluluk,ihtiyaç olarak görülmesine karşıyım.

Kaderinizde varsa elbet olacaktır, iş binlerce yumurtadan sadece 1 tanesine bakıyor.

Sorumluluk almaya hazır olmadan çocuk sahibi olmak...Bu bana çok bencilce ve cahilce geliyor.

Düşüncenize katılıyorum bende bu düşünceyi savunanlardanım
Evlilik demek sadece çocuk demek değildir çocuk olmadanda çok güzel evlilik devam ettirilebilir
Ne zaman insan kendini hazır hissediyorsa o zaman yapmalıdır yoksa yapılması gerektiği için yapılmış bir görev olur sadece....

"Ertelemeyin, sonradan zor oluyor" düşüncesine katılmıyorum...

Çocuk yapma işini bir görev,zorunluluk,ihtiyaç olarak görülmesine karşıyım.

Kaderinizde varsa elbet olacaktır, iş binlerce yumurtadan sadece 1 tanesine bakıyor.

Sorumluluk almaya hazır olmadan çocuk sahibi olmak...Bu bana çok bencilce ve cahilce geliyor.

sizlerin yasi acaba kac bu sekilde konusuyorsunuz? benim gibi otuzuna yaklassaniz herhalde pacalariniz tutusurdu.
tabiiki bazi seyler yoluna girmeli, ekonomik ozgurluk gibi. ama hic birseyin dort dortluk olmasini beklememek gerek. ben ilk yilimda dusunseydim sorunlar oldugunu ilk basta anlayacaktim ve daha erken tedaviye baslayacaktim.

tabiiki evlilik cocuk olmadanda evlilik yurutulebilir, aam bir sure sonra evliligin meyvesini istemek kadar daha dogal ne olabilirki?

1 sene olmak üzere evleneli:)çocuk için bi hazır hisediyorum bi kesinlikle olmasın diyorum..kısacası kararsızım..bakalımmm kısmet gerçekten çok istediigm zaman yapmak istiyorumm.etrafın lafı sözü bitmiyor özellikle kaynanamın yap bitanede sevelimmm ölmeden torunumu göreyim gibi laflar söylüyor...kaynanama inat yapasım gelmiyor dermişim:90:herzaman 1-1.5 sene düşünmüyorum diyordum bakalımmm 1.5 sene geçsinnn belki ertelerim belki düşünürüm:)

sizlerin yasi acaba kac bu sekilde konusuyorsunuz? benim gibi otuzuna yaklassaniz herhalde pacalariniz tutusurdu.
tabiiki bazi seyler yoluna girmeli, ekonomik ozgurluk gibi. ama hic birseyin dort dortluk olmasini beklememek gerek. ben ilk yilimda dusunseydim sorunlar oldugunu ilk basta anlayacaktim ve daha erken tedaviye baslayacaktim.

tabiiki evlilik cocuk olmadanda evlilik yurutulebilir, aam bir sure sonra evliligin meyvesini istemek kadar daha dogal ne olabilirki?

Evet,sizden epey küçüğüm...:51:
Gelin görün ki erken yaşta menopoza girdim...:25:
Çocuk sahibi olmam için son şanslarım...
Ama hiçte paçalarım tutuşmadı...:68:
Evliliğin meyvesini istemenin doğal olmadığı ile ilgili bir yorum yaptığımı nereden çıkardınız.
Benim dediğim; hazır hissedilmediği halde çocuk sahibi olunmaması gerektiği...
Sebep her ne olursa olsun...

Evet,sizden epey küçüğüm...:51:
Gelin görün ki erken yaşta menopoza girdim...:25:
Çocuk sahibi olmam için son şanslarım...
Ama hiçte paçalarım tutuşmadı...:68:
Evliliğin meyvesini istemenin doğal olmadığı ile ilgili bir yorum yaptığımı nereden çıkardınız.
Benim dediğim; hazır hissedilmediği halde çocuk sahibi olunmaması gerektiği...
Sebep her ne olursa olsun...
o zaman cocuk istemek ikimiz icinde farkli anlamlar tasiyor. en azindan ayri bir onceligi oldugu kesin.

herkesin kendi fikri. ben suanda pismanim hemen istemedigim icin, bu da benim sahsi fikrim.

annelik ve çocuk, herkes için farklı bi anlam içeriyor bencede. ben 24 yasındayım 8 aylık evliyim ve suan hamileyim sabırsızlıkla bebeğimi bekliyorum. eşimde bende çok istiyoduk zaten rabbim çok şükür verdi.rabbim tüm istiyenlere versin. tabi herkesin düşüncesine saygım var, herkesde kendi açısından haklı bence. hersey gönlünüzce olsun.:61:

Düşüncenize katılıyorum bende bu düşünceyi savunanlardanım
Evlilik demek sadece çocuk demek değildir çocuk olmadanda çok güzel evlilik devam ettirilebilir
Ne zaman insan kendini hazır hissediyorsa o zaman yapmalıdır yoksa yapılması gerektiği için yapılmış bir görev olur sadece....

hazalcım, bu ay da regl oldum çok şükür yırttık :1:
iş yerimde kadınların sürekli bebek var mı diye sormalarından gına geldi ya

Bu ay bızde dırekten döndük :) Hakkımızda hayırlısı tabi ben tam gaz kararsızlıga devam etsemde bu ay yasadıgım korkudan anladım kı azıcık daha zaman varmıs :)

2.yılımız bitsin tedbiri bırakacağım;)
amaa şöyle bi gebelik isteme ve gebeliği yaşamakla ilgili topiklerini gezdim de :95:
Allah yardımcımız olsun diyorum..

Son düzenleme:
hazalcım, bu ay da regl oldum çok şükür yırttık :1:
iş yerimde kadınların sürekli bebek var mı diye sormalarından gına geldi ya

senin adına sevindim canım sen henüz istemiyordun canım

bu arada görüşemiyoruz iyisindir umarım

bende haftaya istanbula gidiyorum o yüzden bu hafta keyfim çok çok yerinde :52::52:

Herkesin hayat felsefesi farklı, herkesin yaşam tarzı,düşünceleri, istekleri, imkanları faklı ben mesela 29 yaşındayım ama önceliğimde çocuk yok ama bu benim ve eşimin tercihi

kimileri evlenir evlenmez çocuk ister kimi yıllarca istemez

Herkesin Allah gönlüne göre versin isteyene önce daha çok versin :52:

2012 kpss A nedeniyle bir yıl daha erteledık bebiş olayını...

2012 temmuzdan sonraya kaldı mecbureeen :63:

2011 dekine girmicek misin canım, ben de 2013 nisan ayına kadar hamile kalmamalıyım. uzmanlık sınavımı geçmem gerek.

senin adına sevindim canım sen henüz istemiyordun canım

bu arada görüşemiyoruz iyisindir umarım

bende haftaya istanbula gidiyorum o yüzden bu hafta keyfim çok çok yerinde :52::52:

oo canım istanbulda iyi gezmeler sana, shopping fest varmış:1:
görüşemedik evet eşim lazer ameliyatı oldu izin aldık onla uğraştım ben de baya, giremedim nete. iş yerine gelince fırsatım oldu. senin çalışmalar nasıl gidiyor, spk nın sınavı için çalışabiliyor musun?

bu arada bugün bi haber aldım, eşimin bi komutanının eşi hamileymiş, darısı başımıza demişmiş, eşim aradı bana bunu anlatıyo.:31: tebrik ederim çok sevindim dedim ama onlar da 3 yıl ayrı kalmak zorunda kalıp yeni kavuşan bi evli çift, biz hala kavuşamadık ki be adam:52:

2011 dekine girmicek misin canım, ben de 2013 nisan ayına kadar hamile kalmamalıyım. uzmanlık sınavımı geçmem gerek.

görüşemedik evet eşim lazer ameliyatı oldu izin aldık onla uğraştım ben de baya, giremedim nete. iş yerine gelince fırsatım oldu. senin çalışmalar nasıl gidiyor, spk nın sınavı için çalışabiliyor musun?

bu arada bugün bi haber aldım, eşimin bi komutanının eşi hamileymiş, darısı başımıza demişmiş, eşim aradı bana bunu anlatıyo.:31: tebrik ederim çok sevindim dedim ama onlar da 3 yıl ayrı kalmak zorunda kalıp yeni kavuşan bi evli çift, biz hala kavuşamadık ki be adam:52:

yaa bu yıl hiç çalışmaya baslamadımkı :( bide çok az kaldı yani.. strse girsem değcekmi acaba diyorum .. bölümüm maliye vee hala daha okuyorum uzatmaları oynuyorum okulda anlıcann :57: 4 dersımı de ahh bi verebilsem mezunn olcam da işte uff.. bi veremedim gitti şimdi finallere calısıyorum yaa bunlar filan bahane aslında senenın basında sıkı tutsaydım derslerı şimdiye çok rahat hazır olurdum 2011e.
kendi tembelliğimin cezasını yine kendim çekiyorum işte.. :4:

:)) canım bence eşin senı şimdiden alıştırıo gibi geldi ;) demek ki yakındır senide hamiş görmek :52: :34: Allah hayırlısını versin.. bu arada uzmanlıgı gecersın insallah :71:

evet canım 26sında bitiyormuş shopping fest gider gitmez avm'nin altını üstüne getirmem lazım....İnanki bıraktım Spk falan çalışmıyorum bu ara gidicem diye zaten leyla gibi dolaşıyorum. Birde henüz tam tarihide açıklanmadı daha bu gidişle sınavın yapılması temmuzu falan bulur daha vakit var gidip geleyimde ondan sonra çalışırım:52::52:

Eşin istiyor galiba bu aralar hazırlıyor sanki senii :52: Ama iyi işte ne güzel eşin istekli ben
bazen dalgasına eşime diyorum (yapacağımdan değilde ağzını aramak için) bi tane çocuk yapsakmı falan diye aman ne işimiz var çocukla diyor bu rahatı bırakıp birde onunlamı uğraşıcaz diyor :52:

benimde bir 2013'ü bulur gibime geliyor bu çocuk olayı hatta daha ileri bir tarih...

Son düzenleme:
yaa bu yıl hiç çalışmaya baslamadımkı :( bide çok az kaldı yani.. strse girsem değcekmi acaba diyorum .. bölümüm maliye vee hala daha okuyorum uzatmaları oynuyorum okulda anlıcann :57: 4 dersımı de ahh bi verebilsem mezunn olcam da işte uff.. bi veremedim gitti şimdi finallere calısıyorum yaa bunlar filan bahane aslında senenın basında sıkı tutsaydım derslerı şimdiye çok rahat hazır olurdum 2011e.
kendi tembelliğimin cezasını yine kendim çekiyorum işte.. :4:

:)) canım bence eşin senı şimdiden alıştırıo gibi geldi ;) demek ki yakındır senide hamiş görmek :52: :34: Allah hayırlısını versin.. bu arada uzmanlıgı gecersın insallah :71:

aman canım koca evde olsa bi derece ama adam doğuya gidecek:1: hazır büyümüş olur ben geldiğimde diyo, bencilliğe bakar mısınız:1:
ben de siyaset bilimi mezunuyum canım, klay gelsin, a grubu dersleri de çalış çalış bitmiyor her telden zor valla. muhasebe bitirmişti beni de ama aslında biraz asılsan bi kaç ayın var daha, ezberle gitsin bi kısmını. bşarılar canım:71:

evet canım 26sında bitiyormuş shopping fest gider gitmez avm'nin altını üstüne getirmem lazım....İnanki bıraktım Spk falan çalışmıyorum bu ara gidicem diye zaten leyla gibi dolaşıyorum. Birde henüz tam tarihide açıklanmadı daha bu gidişle sınavın yapılması temmuzu falan bulur daha vakit var gidip geleyimde ondan sonra çalışırım:52::52:

Eşin istiyor galiba bu aralar hazırlıyor sanki senii :52: Ama iyi işte ne güzel eşin istekli ben
bazen dalgasına eşime diyorum (yapacağımdan değilde ağzını aramak için) bi tane çocuk yapsakmı falan diye aman ne işimiz var çocukla diyor bu rahatı bırakıp birde onunlamı uğraşıcaz diyor :52:

benimde bir 2013'ü bulur gibime geliyor bu çocuk olayı hatta daha ileri bir tarih...
çocuk çocuk diye üstelemesinden iyidir canım boşwer, insanın morali bozuluyor valla, kocamı utlu edemiyomuyum diye.
2 yıldan önce olursa zaten hayatımız kayar, eşim farkında değilmiş gibi davranıyor canım. benim onunla tayin olabilmek için uzmanlığımı kazanmam lazım. bu iki yıl içinde tez yazıp, ayrıca yazılı ve sözlü iki sınavı geçmem lazım. hamileyken tez yazıp, emzirirken sınava girmem lazım yani ona göre:1:
valla o kadar da mükemmel kadın olamayacağım kusura bakmasınlar:63:

aman canım koca evde olsa bi derece ama adam doğuya gidecek:1: hazır büyümüş olur ben geldiğimde diyo, bencilliğe bakar mısınız:1:
ben de siyaset bilimi mezunuyum canım, klay gelsin, a grubu dersleri de çalış çalış bitmiyor her telden zor valla. muhasebe bitirmişti beni de ama aslında biraz asılsan bi kaç ayın var daha, ezberle gitsin bi kısmını. bşarılar canım:71:

çocuk çocuk diye üstelemesinden iyidir canım boşwer, insanın morali bozuluyor valla, kocamı utlu edemiyomuyum diye.
2 yıldan önce olursa zaten hayatımız kayar, eşim farkında değilmiş gibi davranıyor canım. benim onunla tayin olabilmek için uzmanlığımı kazanmam lazım. bu iki yıl içinde tez yazıp, ayrıca yazılı ve sözlü iki sınavı geçmem lazım. hamileyken tez yazıp, emzirirken sınava girmem lazım yani ona göre:1:

o zaman canım önce kariyer sonra çocuk :52::52:
o kadar mükemmel kadın kimse olamaz bir yerden fire verir mutlaka robot değiliz ki :52::52:

bende yatak odamın şifonıyerıme 2011 hedeflerımı yazıp yapıştırmıstım eşim az dalga gecmedi hee :47::4:
2011 de: okulu bitir,kpss kazan yerles,60 kıloya dus (şuan 71im ama boyum 183 eger 60 olursam manken gibi gacı olcam nısanımdakı gibim :31::12:) bunlara her baktıgımda acayıp hırslancaktım güyaaa ama nerdeee bende o hırsss o azim.. sene sonu geldi anca ite kaka okul derslerımı verdım sayılır finalle verdım dıyorum yani :52: kilo desen yaza tas catlasa en en fazla 67 olurum bu azimleee :60::60: kpss ise direk not dustum 2012 diyee :59: hiç hırslı bi insan değilim yaa :(( hırslı azımlı ınsanlarada çok ımrenırım dahası hayranlık duyarım :71:
son olarak muhasebe halt ettın ne cetrefilli dersler var diyorum :47: kendime belki biraz olsun guvensem bu yıl girecem ama kendımde hiç sans gormuyorum en son liseden (düz lise) mezun olup girdiğimde kpssye 79 almıstım oda bütün yıl laylaylom yaptım son 1ayda(yumurta kapıya geldi:52:) deli gibi calısmamın eserı yanı bu not :27: ama sımdı alan derslerıde girdi işin içine oyuzden tırsıyorum benyaaa:63::63:

Tüm kadınlar 25 den sonra çalan biyolojik saatlerinden sözederken, benim 29 yaşında en ufak bir annelik isteği duymuyor olmam normal mi acaba?
Hayatım boynca kendimi hiç bir zaman bir anne olarak hayal etmedim, bundan sonra da edeceğimi sanmıyorum, uykusuz geceler, kaybedilmiş özgürlük, ömür boyu bitmeyecek bir sorumluluk, bunlar bunca insanın rüyasıyken benim kabusum gibi.
Çevremdeki çocuk sahibi olan insanlara soruyorum ama net bir cevap da alamıyorum, bir insan neden çocuk sahibi olmak ister? Birdenbire nasıl kendini anne-baba olmaya hazır hisseder? Gazetelerdeki 3. Sayfa haberlerine rağmen bu dünyaya bir birey daha getirmeye nasıl cesaret eder, gerçekten merak ediyorum.
Sanırım sorun bende, bunca insan çocuk isteğiyle yanıp tutuşurken benim çocuk sahibi olmamak için tüplerimi bağlatmayı düşünmemem sorunun bende olduğunu mu gösteriyor???

Back