off off ne zormuş bu işler.kimisi istemez olur bizde isteriz olmaz.imtihan tabiki bu.isyan etmiyorum ama eşlerimiz için bunalıyoruz.çocuk yapmak zor gerçektende.bende 1,5 senedir istiyoruz korunmadıkta olmuyor.herşeyi yaptırdım normal çıktı. rahim filmi çektirmedim ama..napsam beklesemmi doktora mı girsem karar veremedim.rahim filmindende çok korkuyorum yaaa((hemde pahalı.
canım hiç üzülme olur rahat bırak kendini düşünme ben 3 yıl korundum 1 yıl korunmadım ama olmadı tedaviye başladık ilk başta herşey normaldi ama daha sonra tüplerimde tıkanıklık olduğunu öğrendim yıkılmıştım anne olmak benim için hayal olmuştu dotorum tüp bebekten bahsediyodu ama ben onu dinlemek duymak istemiyodum eşim o kadar çok bebek istiyoduki onada haksızlık yaptığımı düşünüyodum yani psikolajim alt üst olmuştu sonra eşimin desteği çok oldu benim herşeyden önemli olduğumu hissettirdi bana biraz kendime gelince hemen tüp bebek yaptırmak istedim allah o kadar büyükki bu bebeği çok istiyordum çok dualar ettim allahım kabul etti ilk deneme hamile kaldım şuan bebeğimde sağlıklı çok şükürsonra birşeyi fakettim üzülmeye kendini yıpratmaya deymez herşeyin bir vakti ve çaresi vardır allah dermansız dertler vermesin.. umarım en kısa sürede hamile kalırsın sen ve isteyen bütün arkadaşlar çok güzel bir duygu..
off off ne zormuş bu işler.kimisi istemez olur bizde isteriz olmaz.imtihan tabiki bu.isyan etmiyorum ama eşlerimiz için bunalıyoruz.çocuk yapmak zor gerçektende.bende 1,5 senedir istiyoruz korunmadıkta olmuyor.herşeyi yaptırdım normal çıktı. rahim filmi çektirmedim ama..napsam beklesemmi doktora mı girsem karar veremedim.rahim filmindende çok korkuyorum yaaa((hemde pahalı.
ayduman bebişin hayırlı olsun inşallah.. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş. tüp bebek nerde yaptırdınız?
sağol canım inşallah allah herkeze nasip etsin..izmir özel ege tüp bebek merkezinde ben balıkesirde oturuyorum burada tüp bebek merkezi yok buradan kendi doktorum beni hazırladı yani iğnelerimi kullandım kontrollerim oldu sadece yumurta toplamak ve transfer olması için oraya gittik ve benim 2 tane yumurtam vardı sadece 1 tanesi döllendi diğer arkadaşların 7-8 yumurtası oluyo hepsi dölleniyo falan onlara göre şansım azdı ama oldu kader diyelim. allah hepimizin gönlüne göre versin..
amin canım inşallah.. ne kadar güzell.. 2 taneden biri döllenmiş.. bende lucrine başladım bakalım ne olcak..
hayırlı olsun tüp bebek topikleri var oralara bakmışsındır mutlakada ben yinede söylim onlara katılırsan işine yarıcak bilgiler toplayabilirsin bizim nisan ayı transfer topiğimiz vardı arkadaşlarımızla çok bilgiler paylaştık şuanda çoğu hamile bazıları yeniden deniyo topiğimiz dağıldı ama o dönemde çok destek olduk birbirimize.. sigara kullanıyosan bırakmanı tavsiye ederim yumurta kalitesini etkiliyo ayrıca beslenmene dikkat et güzel yumurtaların olsunki güzel bebişler gelsin.. transfer sonrası portakal suyu iç ve ananas ye tutunmasında bebeğin faydalı olduğunu söylüyolar biz yedik içtik hayırlı olsun yeniden sonuç güzel olsun..
üzülme herşeyde vardır bir hayır kendini yıpratırsın.kan testi yaptır.kan testinde belli olur.ayrıca idrar testi kimilerinin erken kimilerinin adeti 5 gün geçtikten sonra belli oluyormuş.ama bu kadar da üzülme.dr.git anne olmak istiyorum de.sana bazı testler yapacaktır.kan ,idrar ve adetliyken yapılan kan testi.herşey normal ise 10 ay bekle tüplerinin durumuna rahim filmi çektirerek baktır.zaten 1 yıl çocuk olmaması çok normal.vücudumuz bile ilişkiye yeni yeni hazırlanırken gebelik için zaman olması normal.
Allah inşallah sana da hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder.sabret.o zaman bize bu başlıktan duyurursun "kızlar ben hamileyim "diye :)
kızlar ben regl oldum. 3. ay da pas geçti. karar verdim bu ay ne yumurtlama günüme bakıcam ne de başka birşeye. şu vücut ısısı yöntemi de yalan dolan hiç uğraşmayın. regl olduğumda 37 dereceydi vücut sıcaklığım. annem diyor ki yumurtlamanın günü mü olur, öyle olsa millet doğum kontrol yöntemlerini kullanmaz o günlerde beraber olmaz biter geçer diyor. haklı da belki de ben reglime 7 gün kala yumurtluyorumdur. aman ne bileyim kızlar, unutmak lazım herhalde dediğiniz gibi. ama ne bileyim işte, hamile kal bir de 9 ay bekle, yani uzun bir süreç, yaşım 31 olacak. aşılama mı yaptırsam acaba bu süreci hızlandırmak için bilemedim.
sevgili candas,
çok güzel yazmışsın, içime su serptin çok teşekkür ederim. Haklısın galiba. Ben biraz abartıyorum. Ne bileyim işte çok kolay birşey sanıyordum hep, sanki korunmayınca hemen olacakmış gibi. Umarım en kısa zamanda güzel haberi alırsın, güzel haberlerinizi bekliyeceğim. Benim 13 günüm var daha. Ama çok enteresan her ay hamileymişim gibi hissediyorum. Belirtiler aynı regl belirtileri. Sonra bir bakıyorum regl olmuşum. Güzel bri laf vardır çok severim:
" beklemekte olduğun şey, ancak onu beklemeyi unuttuğunda gerçekleşir. Bu, evrenin 'sen bakarken soyunamıyorum' deme şeklidir. . ."
beklemeyi bırakırsak olacak sanırım ama onu nasıl bırakırız ben de bilemedim. :)
11 aylık evliyim 6aydırda bebek istiyoruz ama hala gelen giden yokevlenmeden 1ay önce korunmaya başladım d.kontrol hapıyla 6 ay kullandım bıraktım şimdi her ay hamile kalıcakmışım gibi mutlu olmama rağmen adetimin gelmesiyle hüsrana uğruyoruz çok üzülüyorum sizce ne olabilir. Yazlık biyerde çalıştığım için hiç izinM YOK doktorada gidemiyorum bunaldım resmen
kızlar ben regl oldum. 3. ay da pas geçti. karar verdim bu ay ne yumurtlama günüme bakıcam ne de başka birşeye. şu vücut ısısı yöntemi de yalan dolan hiç uğraşmayın. regl olduğumda 37 dereceydi vücut sıcaklığım. annem diyor ki yumurtlamanın günü mü olur, öyle olsa millet doğum kontrol yöntemlerini kullanmaz o günlerde beraber olmaz biter geçer diyor. haklı da belki de ben reglime 7 gün kala yumurtluyorumdur. aman ne bileyim kızlar, unutmak lazım herhalde dediğiniz gibi. ama ne bileyim işte, hamile kal bir de 9 ay bekle, yani uzun bir süreç, yaşım 31 olacak. aşılama mı yaptırsam acaba bu süreci hızlandırmak için bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?