• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Yapmak Ne Kadar Zormuş

canım hiç üzülme olur rahat bırak kendini düşünme ben 3 yıl korundum 1 yıl korunmadım ama olmadı tedaviye başladık ilk başta herşey normaldi ama daha sonra tüplerimde tıkanıklık olduğunu öğrendim yıkılmıştım anne olmak benim için hayal olmuştu dotorum tüp bebekten bahsediyodu ama ben onu dinlemek duymak istemiyodum eşim o kadar çok bebek istiyoduki onada haksızlık yaptığımı düşünüyodum yani psikolajim alt üst olmuştu sonra eşimin desteği çok oldu benim herşeyden önemli olduğumu hissettirdi bana biraz kendime gelince hemen tüp bebek yaptırmak istedim allah o kadar büyükki bu bebeği çok istiyordum çok dualar ettim allahım kabul etti ilk deneme hamile kaldım şuan bebeğimde sağlıklı çok şükür :nazar::nazar::nazar: sonra birşeyi fakettim üzülmeye kendini yıpratmaya deymez herşeyin bir vakti ve çaresi vardır allah dermansız dertler vermesin.. umarım en kısa sürede hamile kalırsın sen ve isteyen bütün arkadaşlar çok güzel bir duygu..

off off ne zormuş bu işler.kimisi istemez olur bizde isteriz olmaz.imtihan tabiki bu.isyan etmiyorum ama eşlerimiz için bunalıyoruz.çocuk yapmak zor gerçektende.bende 1,5 senedir istiyoruz korunmadıkta olmuyor.herşeyi yaptırdım normal çıktı. rahim filmi çektirmedim ama..napsam beklesemmi doktora mı girsem karar veremedim.rahim filmindende çok korkuyorum yaaa:(((hemde pahalı.

doluncum bizde 20 aylık evliyiz aynı şekilde hiç korunmadık.. geçen ay rahim filmi çektirdim tek tüp kapalı çıktı.. ama istanbulda çok iyi 2 hastaneye gittim.. ikisi de bu tüp kapalı değil sadee spazm yapmış dediler, içindeki havayı boşaltmamışlar o yüzden böyle çıkmış dediler ama bir daha çektirip masraf yapma dediler.. diyeceğim o ki çeken kişi uzman olmalı.. ben bir de anestezili çektirdim ki stres ve acıdan kasmayım açık olan tüp kapalı çıkmasın diye ama büyük ihtimal korktuğum başıma geldi..

canım hiç üzülme olur rahat bırak kendini düşünme ben 3 yıl korundum 1 yıl korunmadım ama olmadı tedaviye başladık ilk başta herşey normaldi ama daha sonra tüplerimde tıkanıklık olduğunu öğrendim yıkılmıştım anne olmak benim için hayal olmuştu dotorum tüp bebekten bahsediyodu ama ben onu dinlemek duymak istemiyodum eşim o kadar çok bebek istiyoduki onada haksızlık yaptığımı düşünüyodum yani psikolajim alt üst olmuştu sonra eşimin desteği çok oldu benim herşeyden önemli olduğumu hissettirdi bana biraz kendime gelince hemen tüp bebek yaptırmak istedim allah o kadar büyükki bu bebeği çok istiyordum çok dualar ettim allahım kabul etti ilk deneme hamile kaldım şuan bebeğimde sağlıklı çok şükür :nazar::nazar::nazar: sonra birşeyi fakettim üzülmeye kendini yıpratmaya deymez herşeyin bir vakti ve çaresi vardır allah dermansız dertler vermesin.. umarım en kısa sürede hamile kalırsın sen ve isteyen bütün arkadaşlar çok güzel bir duygu..

ayduman bebişin hayırlı olsun inşallah.. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş. tüp bebek nerde yaptırdınız?

off off ne zormuş bu işler.kimisi istemez olur bizde isteriz olmaz.imtihan tabiki bu.isyan etmiyorum ama eşlerimiz için bunalıyoruz.çocuk yapmak zor gerçektende.bende 1,5 senedir istiyoruz korunmadıkta olmuyor.herşeyi yaptırdım normal çıktı. rahim filmi çektirmedim ama..napsam beklesemmi doktora mı girsem karar veremedim.rahim filmindende çok korkuyorum yaaa:(((hemde pahalı.

korkma ağrı sancı oluyo ama dayanılmıcak kadar değil artı eğer başka sorun yoksa ben çektir derim çünkü tüpler çok önemli en azından yoluna ona göre devam edersin..

ayduman bebişin hayırlı olsun inşallah.. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş. tüp bebek nerde yaptırdınız?

sağol canım inşallah allah herkeze nasip etsin..izmir özel ege tüp bebek merkezinde ben balıkesirde oturuyorum burada tüp bebek merkezi yok buradan kendi doktorum beni hazırladı yani iğnelerimi kullandım kontrollerim oldu sadece yumurta toplamak ve transfer olması için oraya gittik ve benim 2 tane yumurtam vardı sadece 1 tanesi döllendi diğer arkadaşların 7-8 yumurtası oluyo hepsi dölleniyo falan onlara göre şansım azdı ama oldu kader diyelim. allah hepimizin gönlüne göre versin..

sağol canım inşallah allah herkeze nasip etsin..izmir özel ege tüp bebek merkezinde ben balıkesirde oturuyorum burada tüp bebek merkezi yok buradan kendi doktorum beni hazırladı yani iğnelerimi kullandım kontrollerim oldu sadece yumurta toplamak ve transfer olması için oraya gittik ve benim 2 tane yumurtam vardı sadece 1 tanesi döllendi diğer arkadaşların 7-8 yumurtası oluyo hepsi dölleniyo falan onlara göre şansım azdı ama oldu kader diyelim. allah hepimizin gönlüne göre versin..

amin canım inşallah.. ne kadar güzell.. 2 taneden biri döllenmiş.. bende lucrine başladım bakalım ne olcak..

amin canım inşallah.. ne kadar güzell.. 2 taneden biri döllenmiş.. bende lucrine başladım bakalım ne olcak..

hayırlı olsun tüp bebek topikleri var oralara bakmışsındır mutlakada ben yinede söylim onlara katılırsan işine yarıcak bilgiler toplayabilirsin bizim nisan ayı transfer topiğimiz vardı arkadaşlarımızla çok bilgiler paylaştık şuanda çoğu hamile bazıları yeniden deniyo topiğimiz dağıldı ama o dönemde çok destek olduk birbirimize.. sigara kullanıyosan bırakmanı tavsiye ederim yumurta kalitesini etkiliyo ayrıca beslenmene dikkat et güzel yumurtaların olsunki güzel bebişler gelsin.. transfer sonrası portakal suyu iç ve ananas ye tutunmasında bebeğin faydalı olduğunu söylüyolar biz yedik içtik hayırlı olsun yeniden sonuç güzel olsun..

hayırlı olsun tüp bebek topikleri var oralara bakmışsındır mutlakada ben yinede söylim onlara katılırsan işine yarıcak bilgiler toplayabilirsin bizim nisan ayı transfer topiğimiz vardı arkadaşlarımızla çok bilgiler paylaştık şuanda çoğu hamile bazıları yeniden deniyo topiğimiz dağıldı ama o dönemde çok destek olduk birbirimize.. sigara kullanıyosan bırakmanı tavsiye ederim yumurta kalitesini etkiliyo ayrıca beslenmene dikkat et güzel yumurtaların olsunki güzel bebişler gelsin.. transfer sonrası portakal suyu iç ve ananas ye tutunmasında bebeğin faydalı olduğunu söylüyolar biz yedik içtik hayırlı olsun yeniden sonuç güzel olsun..

çok sağol canım çok teşekkür ederim.. tecrübeleriniz yol gösterici oluyo çok.. sigara kullanmıyorum doktor folic asit a başlattı.. bakalım hayırlısıyla olur inş.

streste çok etkiliyor acaba hamile kaldım mı hamilemiyim diye düşünürken yaptığınız stres hamile kalmanızı zorlaştırır. stres herşeyi mahvediyor. bence işi oluruna bırakın daha çokyeniymiş zaten siz seneye hamile kalacağınızı düşünerek hareket edin ve yaşadığınız anın tadını çıkartın :))

üzülme herşeyde vardır bir hayır kendini yıpratırsın.kan testi yaptır.kan testinde belli olur.ayrıca idrar testi kimilerinin erken kimilerinin adeti 5 gün geçtikten sonra belli oluyormuş.ama bu kadar da üzülme.dr.git anne olmak istiyorum de.sana bazı testler yapacaktır.kan ,idrar ve adetliyken yapılan kan testi.herşey normal ise 10 ay bekle tüplerinin durumuna rahim filmi çektirerek baktır.zaten 1 yıl çocuk olmaması çok normal.vücudumuz bile ilişkiye yeni yeni hazırlanırken gebelik için zaman olması normal.

Allah inşallah sana da hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder.sabret.o zaman bize bu başlıktan duyurursun "kızlar ben hamileyim "diye :)

canım benim çok sağol güzel dileklerin için. dua et bana. haklısın çok yeni de işte bana nedense hiç yeni gelmiyor, hala regl olamadım, hiç de gecikmez reglim,karnımda olacakmış gibi ağrı var ama gidiyorum lavobaya tık yok. psikolojim bozuldu resmen. regl olsam da rahatlasam artık. gebelik testi yanlış çıkmaz regl döneminiz geçtiyse diyorlar. benim regl döngüm 24 gün, ben 25.günde yaptım çıkmadı. eşim de çok ümitlenmişti bu ay. neyse bunda da vardır bir hayır. insan birşeyi çok isteyince ve bekleyince saatler gün oluyor, günler ay.

cnm bizde ilk gecen ay denedik.. ama bu ay ciddi şekilde denemelerimezxe devam ediyoruz. bende senin gibi ilk aydan hamile kalınıyor sanıyordum.. ama etrafımda 1 sene deneme sonucu olanları çok gördüm..doktorlarda 1 sene deneyip eger olmazsa ozaman tedavi öneriyorlar yani senin için tedavi kısmı çok erken..bence sabret... inş olur kısa zamanda

1,5 senedir gerçekten doğru olanı yapıyor da çocuğunuz olmuyorsa doktorunuza görünmenizde fayda var.

kızlar ben regl oldum. 3. ay da pas geçti. karar verdim bu ay ne yumurtlama günüme bakıcam ne de başka birşeye. şu vücut ısısı yöntemi de yalan dolan hiç uğraşmayın. regl olduğumda 37 dereceydi vücut sıcaklığım. annem diyor ki yumurtlamanın günü mü olur, öyle olsa millet doğum kontrol yöntemlerini kullanmaz o günlerde beraber olmaz biter geçer diyor. haklı da belki de ben reglime 7 gün kala yumurtluyorumdur. aman ne bileyim kızlar, unutmak lazım herhalde dediğiniz gibi. ama ne bileyim işte, hamile kal bir de 9 ay bekle, yani uzun bir süreç, yaşım 31 olacak. aşılama mı yaptırsam acaba bu süreci hızlandırmak için bilemedim.

kızlar ben regl oldum. 3. ay da pas geçti. karar verdim bu ay ne yumurtlama günüme bakıcam ne de başka birşeye. şu vücut ısısı yöntemi de yalan dolan hiç uğraşmayın. regl olduğumda 37 dereceydi vücut sıcaklığım. annem diyor ki yumurtlamanın günü mü olur, öyle olsa millet doğum kontrol yöntemlerini kullanmaz o günlerde beraber olmaz biter geçer diyor. haklı da belki de ben reglime 7 gün kala yumurtluyorumdur. aman ne bileyim kızlar, unutmak lazım herhalde dediğiniz gibi. ama ne bileyim işte, hamile kal bir de 9 ay bekle, yani uzun bir süreç, yaşım 31 olacak. aşılama mı yaptırsam acaba bu süreci hızlandırmak için bilemedim.

hayır canım yaaaaa umudunu kesme lütfen inan senin için dua ediyorum başlığını da takip ediyorum iyi haberler vericeksin inanıyorum.yumurtlama gününde yapışıkımsı bi akıntı oluyor.oradan anlayabilirsin yumurtladığını.yumurtlama dönemi gebe kalman için en yüksek olan günler.takip et elbette.bilinçli olmakta fayda var.ama vücut ısısı konusunda bişey diyemicem yumurtlama döneminde de vücut ısısı değişiyor adetten 1-2 gün önce de.herkesin yumurtlama günü farklı.hamile kalınca evet bebişini kucağına alma sabırsızlığıyla 9 ay çabuk geçmiyor.ama bi de şöyle düşün regl olmuyorsun al sana bir ay geçti bile.kalp atışları için bekliyorsun al sana hemen hemen bir ay daha sonra kontroller derken 4-5 ay :) ümidini kesme.sonra bi bakmışın hayırlısıyla evladını kucağına almışın.bende senin gibiydim gerçekten.o yüzden bu kadar umutsuz olmanı istemiyorum.

sen rahim filmi çektirdin mi ?tüplerinin durumuna baktırdın mı ?annelik için kan ,idrar ,adetliyken kan tahlili yaptırdın mı yumurtlama için?

çok erken senin daha.birde diyelim ki bi sorun var.bu sorun neler olabilir.yumurta tembelliği ,yumurta oluşmaması ,tüplerin tıkanıklığı,eşin sperm azlığı yada kalitesizliği vs yada hiç bir sorun yok.yani sebepsiz.bunların hiçbirini tetkik yaptırmadan bilemezsin ve hangi adımları takip edeceğini de bilemezsin.

neleri var bütün tetkiklerini yaptırıp sonuç alamayıp tüp bebek aşılama yaptıran,kimisinin tutmayan .sakın umudunu yitirme hiç birşey için geç değil.çoğul olursa eğer birde oturur ağlarsın ben nasıl bakcam bunlara diye :) :52: sabır ve umut et. :70:

görümcem nerdeyse 3 senedir evli ve hiçbi sorunu olmamasına rağmen 3 yıldır çocukları olmuyo.. bende polikistik over olmasına rağmen ve hep bu yüzden tedaviyle hamile kalabileceğimi düşünürken 2. ayda hamile kaldım.. yani anlıycağın bu işler ona buna bakmıyo canım.. hepimizin ana rahmine düşceği zaman belli sn istesende istemesende olacaksa vakti gelince oluyo.. korundukları halde hamile kalanlara ne demeli..işte herşey takdir-i İlahi...hiç moralini bozma o yüzden.. bebişin dünyaya gelmek içn vaktini bekliyodur.. daha 2. aydan ümidi kesersen yıllardır uğraşanlar napsın.. Allah evladın hayırlısını versin inşallah..

sevgili candas,

çok güzel yazmışsın, içime su serptin çok teşekkür ederim. Haklısın galiba. Ben biraz abartıyorum. Ne bileyim işte çok kolay birşey sanıyordum hep, sanki korunmayınca hemen olacakmış gibi. Umarım en kısa zamanda güzel haberi alırsın, güzel haberlerinizi bekliyeceğim. Benim 13 günüm var daha. Ama çok enteresan her ay hamileymişim gibi hissediyorum. Belirtiler aynı regl belirtileri. Sonra bir bakıyorum regl olmuşum. Güzel bri laf vardır çok severim:
" beklemekte olduğun şey, ancak onu beklemeyi unuttuğunda gerçekleşir. Bu, evrenin 'sen bakarken soyunamıyorum' deme şeklidir. . ."
beklemeyi bırakırsak olacak sanırım ama onu nasıl bırakırız ben de bilemedim. :)

selam arkadarslar bende aranıza katıldım :) benım gibi kendini yiyp bitiren kafasına takan olmuyoo neden olmuyoo diyen varmıdır acaba diye düşünürken sizlerin yazılarını okudum ve yalnız olmadıgımı gördüm... Bende aynı senin gibi korunmayı bırakır bırakmaz hemen olacagını düşünüyordum ama olmuyormuşşş 3 aydır deniyoruz.. Hee gören sanırki her ay hamıleyim öyle garip bir psikoloji ki kimseye anlatamıyorum günler geçmek bilmiyor sizlerin de öyle oluyormu şu anda regl olmadım 4 günüm geçti test yapmak istemiyorm çünkü üzülüyorumm ayyy günler geçsinn istiyorummm regl olmak istemiyorummm....

***görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler...**** sağlıcakla kalın

11 aylık evliyim 6aydırda bebek istiyoruz ama hala gelen giden yok :( evlenmeden 1ay önce korunmaya başladım d.kontrol hapıyla 6 ay kullandım bıraktım şimdi her ay hamile kalıcakmışım gibi mutlu olmama rağmen adetimin gelmesiyle hüsrana uğruyoruz çok üzülüyorum sizce ne olabilir. Yazlık biyerde çalıştığım için hiç izinM YOK doktorada gidemiyorum bunaldım resmen :43::43::43::43:

11 aylık evliyim 6aydırda bebek istiyoruz ama hala gelen giden yok :( evlenmeden 1ay önce korunmaya başladım d.kontrol hapıyla 6 ay kullandım bıraktım şimdi her ay hamile kalıcakmışım gibi mutlu olmama rağmen adetimin gelmesiyle hüsrana uğruyoruz çok üzülüyorum sizce ne olabilir. Yazlık biyerde çalıştığım için hiç izinM YOK doktorada gidemiyorum bunaldım resmen :43::43::43::43:

kadın doğum doktoruna gidip tahlil tekik yaptırmalısın.11 aylık evli olduğunu korunmadığını söyle rahim filmi de ister.sende bi sorun yoksa eşinden tahlil ister.1 yıl olmaması normal.inşallah sana da nasip eder Allah.

selam kizlar benbu yil hamle kalmak isteyenlerdenim ama kismet tabikide bu ayki adetim 3 gun gecikti ama bekliyorum cunku bi kere esimide kendimi de inandirdim hos goguslerim hassas yemek icmek istemem falan filan ama bu ay yien var goguslerime kendim bile dokunmuyorum cok acioo lar.. ama bekliycem bakalim umarim olur:D va;;ahi zormus yani.. dene dene.. millet kazara olur bizse deli oldukk..hayirlisi tabikide;;;

Ovulasyon testlerini biliyor musunuz? Gebelik testi gibi, ama yumurtladigin gunleri bildiriyor.
Bircok arkadasim bu sayede hamile kaldi, hatta bir arkadasimin yumurtladigi gun regl oldugu bir gune denk geliyormus, cok sasirmistik.

Back