Gebeliğe Hazırlık Çocuk yapmak mı ? Çocuksuz Hayatı yaşamak mı ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Gizemm0

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Mart 2019
5.738
14.697
248
Selam bayanlar aklıma takılan bir durum var açıkçası siz tecrübeli kızcelere sormak istedim ..

Şimdi ben uzun zamandır (2 yıl kadar ) gebe kalmak için uğraşıyorum bazen de bosveriyorum .. şimdi 2,5 yıl oluyor evliyim ve bu zaman sürecinde gezdik eğlendik rahat yaşam sürdüm ne bilim merak ettiğim çoğu yere gittim güzel geçti açıkçası ..
şimdi size sorum çevremden gördüğüm çocuk olunca çoğu kişi şikayetçi özgürlük kısıtlı eşleriyle mesafe oluyor soğuma olan var daha neler işte az cok sizlerde biliyorsunuz . Hangi çocuklu arkadaşıma gitsem sen en iyisini yapıyosun çocuk için acele etme diyor .

Şimdi benim sorum şu hangi hayatı isterdiniz ?

Size saçma gelmesin ben çevremden gördükçe çocuktan soğuyorum ama sonra yine diyorum anne olmalıyım açıkçası çevre baskısı sebep buna sanırım ..

Kendimizi illa hazır mı hissetmeliyiz annelik için nasıl hissedicem onu ? Bana tavsiye verir misiniz

Ya bende bu durum tam tersi sanırım etkilenmiyorum budenilenlerden hatta sakın cocuk yapma bak görüyorsun yada hayla cocuk yapmayı dusunüyormusun, cocuk yaparken bir kez daha düşün gibi konusanlarada tav aluyorum hatta sinirleniyorum. Siz niye yaptınız arkadaş

Bence her kadın anne olmalı sonucu ne olursa olsun

Ne kadar güzel yazmışsın cnm doğru diyosun en güzel en kutsal duygu annelik sonuçta madem öyle neden yapıyorsunuz sizde demi
mesela evlenip insana aman sen sakın evlenme aman benim yaptığım hataya düşme der gibi

Gerçekten çocuk olunca mesafe giriyor eşle araya. Onceliginiz degisiyor. Kaliteli uyku diye bir şey kalmıyor vs. Ama çocuk dünyanın en güzel şeyi Allah isteyen herkese nasip etsin o olmadan boşa yasamisim gibi bir his koskocoman bir sevgi daha önce bilmediğiniz tatmadiginiz bir sevgi...

Ay öyle diyenlere de ayrı uyuz oluyorum herşeye karışıyorlar arkadaş. Evlenmeyiz evlen diye tuttururlar evleniriz aaa küçüksün ama derler sonra çocuk sorarlar eee küçük derken çocuk aklında yoktu anca boş konuşsunlar. Çok doldum anam Deli gibi evlat isterken insanlara nasip ya olur deyip geçerken insanların anneliği anlatmasından bıktım, ya da çocuklarından yakinanlardan. Ahh ne zorluklardan geçiyorum. Az mı ağlattı düşüncesiz insanlar beni tüp bebek ile kavuştum yavruma. İnşallah kucağıma almakta nasip olur. İsteyen herkese nasip olsun❤

Çocuk, bir insanın hayatta yapabileceği en büyük delilik ve aldığı en büyük sorumluluk.
Tek avantajı ki bunun eşi benzeri yok, sevgisi.
Sizin ona değil, onun size sevgisi.
O aşırı sevginin altında bazı gün ezilirsiniz, bazı gün şükredersiniz.
Ama her anne, bebeğiyle ikinciye doğar.
Eski kişiliğini, hayatını, alışkanlıklarını, konfor alanını vb şeyleri geride bırakır, salt gerçek vardır ‘çocuk’.
Eğitim vs zırvasını geçiyorum çünkü herkes bir okul öncesi eğitmeni oldu saçma şekilde, bir çocuğun temel ihtiyaçlarını layığı ile karşılamak bile aşırı ağır.
24 saat dinlenmeyen bir zihin, gece yatağa yattığınızda ‘tezgah altında acaba deterjanı unuttum mu’ diye uykuya dalacakken yerinizden zıplatan bir refleks.
Yemesi, içmesi, sağlığı, tehlikeden koruması derken bakın çocuğun zorluğundan söz etmiyorum, olması gereken temel, öz bakımı layığı ile yapabilmek bile muhteşem komplike beyin jimnastiği.
Ulaşılabilir alanda bıraktığınız tarağın, ordaki saçları koparıp ağzına doldurduğu ve kustuğunu gördüğünüz an tehlike çanlarınız çalıyor.
Mümkün değil ki eski siz olasınız, gözünüz dünyayı artık ‘tehlikeli güvenli, iyi kötü, sağlıklı zararlı, önlenebilir öngörülemez’ şeklinde zıtlıklarla görüyor.
Siz şuan bir sahil fotoğrafına baktığınızda karşıda manzara görürsünüz, ben ‘korkuluk var mı, parmaklıklar çok geniş kafası sığar, zemin düz değil takılırsa kafasını oraya çarpabilir’ şeklinde görüyorum.

Bunu yapamayacak, layığı ile temel şartları sunamayacaksınız, erteleyin derim.

Harika bir konu bende +1 koyuyor ve bekliyorum tavsiyelere ihtiyacım var. Konu sahibi ile bire bir aynı düşünüyor ve korkuları endişeleri taşıyorum. Ben 3 aydır istiyorum ama olsun mu olmasın mı hiç bilmiyorum açıkçası

Valla Harika açıklanmış

Ben istiyorum etrafı hergün düzenli değilde
bir günde dağınık görmek istiyorum.
Onunla uğraşırken yemek yapmaya fırsatım kalmasın mesela etrafta çöpe atılmayı bekleyen bezler görmek istiyorum artık onun için uykusuz kalmak istiyorum bütün bunları yaşarken öğrenmek istiyorum

İşte o 1 gün değil, her gün
Mesele o ya zaten...

Bence kimse anne olmaya tam anlamı ile hazır olamıyor tecrübeli insanlar söyleyince bir kulaktan girip diğerinden çıkıyor ama yaşayınca anlaşılıyor.

Şimdi herkesin çocuğu bir olmaz belki benimki daha yaramaz seninki sakin olur. Ben günden birşey anlamam herşeyi yetiştirmeye çalışırken yorulurum belki sen herşeyi daha kolay yaparsın.

Herkesin evliliği gibi anneliği de kendine özgüdür. Ama tabi yaşamadan bilemez insan sabah onlarla güne başlayıp gece de onlarla kapanır gözün.

Gece Bir ara küçük bir ayak kucagın da uyanırsın. Karanlıktan ya da kabustan korkup yanına gelen çocuğunla tekrar yeni bir güne başlarsın.

Bence akışına bırak kafan rahat olsun.

Amin insallah nasip olur Saglikla kucağınıza alırsınız inşallah❤ Bana yıllar sonra zorlu bir şekilde tüp bebek ile anne olan birisi amann amannn boşver yapma çocuk daha iyi olur dedi kendi yaşadıklarını unutmuş gibi
Gizemm0 konu sahibi aklında böyle sorular varsa henüz hazır değilsin demektir hazır olduğunda içinde öyle bir ateş yanacak ki anlamaman mümkün değil, hakkınızda hayırlı olsun

Ben evliliğimin 3. Ayında hamile kaldım..planszdı.. hamileykende gezdim merak ettiğm yerleri, şehirleri... doğumum oldu (7,5 ) covid ilk çktığı gün.. eğer covid olmasaydı bebeğimin 40 çktktan sonra yine gezerdim.. eşle alakalı da sıkınta çkmadı çok şükür

Ben kesinlikle anne olmanın hayalini kurmadım hic. Çocukken kardeşim büyüyünce ne olacaksın dediklerinde anne derdi ben is kadını derdim. Oyle de oldum hırslı çalışkan kariyerli biriyim. Cocuk hic düşünmedim bu surecte. Hazır da değildim. Aslinda Hiç hazır olunmuyor bu duruma. Ben de nerdeyse 3 yıldır evliyim eşimi hazir değilim diye 2 yıl oyaladım. Baktım adamın saçlar beyazliyor ben 30 olmusum tmam dedim galiba hiç hazır olamayacam. Cunku tek buyusun de istemem 4-5 yıl sonra bir kardeşi olsun isterim allah izin verirse o vakit yaşım 35 olacak. Anne olmak icin çok ideal bir yaş değil.

Daha fazla erteleyemem diye dusundum. Gebeliği öğrendiğim İlk aylarda ruh gibiydim mutsuz muydum soktaYdim sanırım daha çok. Hazır miyim deyip durdum kendime. Ama cinsiyetini öğrenip usgde o minik bir insana döndüğü hallerini görüp tekmelerini hissetmek beni tumuyle değistirdi. Şimdi doğacağı güne gün sayıyorum. Bende annelik kumaşı var mi bilmiyorum. Basedebilir miyim halledebilir miyim bilmiyorum. Gozunu bir an bile ayirmaman gereken bir sey. Eşime annelerime güveniyorum ins onların yardimiyla bir seyleri doğru durust yapabilirim diyorum.

Görmediğim yerleri de cocuğumla görürüm allah izin verirse. Çok değişik bir his. Tmamen senin ellerinde şekillenecek bir insan. Hamur gibi. Ozlemle bekliyorum. Ama herkes anne olmalı mi? 40 yaşına geldiğinde bunun icin geç kalmış hisseder misin? 50 yaşına geldiğinde yapmadığına pişman olur musun? Esin istiyor mu? Senle bu sorumluluğu paylasir mi? Yardımcı ve anlayışlı bir insan mi? Calisiyor musun? 4-5 ay sonra ise baslayinca kim yardım edecek kim bakacak? Annenler yakın mi? Bu kararı sen vereceksin biz be yazarsak yazalım senin hyatini değistircek en buyuk olay hakkinda ne diyebiliriz ki? Ben daha doğum bile yapmadım ama her gün acaba hamile olduğumu bilmezken ona zrar verecek bir sey yaptım mi diye düşünüp ağlıyorum mesela doğduktan sonra olacakları düşünemiyorum bile. İns Allah’ın izniyle uslu sağlıklı bir bebisim olur. İns sen de kendin ve esin icin en doğru kararı verirsin.

Çocuklar da farklı farklı. Mesela benim oğlum inanılmaz hareketli bir çocuk. durduğu yerde zıplar eli ayağı rahat durmaz. Bu yüzden uzun zaman dışarıya çıkıp bir yerlerde oturamadım. Tatile gidemedim.
Arkadaşım çocuğu ise koyduğu yerde duruyordu. Sessiz sakin anneyi yormayan bir çocuktu.
Şimdi ben hareketli bir çocuğa sahip olduğum için bana zor geldi.
Bu yüzden çocuk kısıtlar mı eşimle aram soğur mu gibi sorunuza EVET diye cevap verebilirim.
O arkadaş ise bu sorunları hiç yaşamadı o da HAYIR der.

O yüzden bunları düşünerek karar vermeniz lazım.

Hazır hissetmek önemli . Biz evliligimizde ikinci yılı tamamladıktan sonra dedik ki artık gezdiktl gördük çok eğlendik güzel anılar biriktirdik ama.baska bi heycan daha olsun . Artık evimize yeni biri daha gelsin bi melegimiz olsun diye düşündük.
Evet zor çünkü hayatınızı öyle aaa şimdi kalkayim şuraya gideyim diyemezsiniz bebeğiniz acıkmış olabilir onu emzirmelisiniz, uykusu gelmiş olabilir uyuymalisiniz, altına yapmıştır değiştirmelisiniz gibi gibi bir sürü şey. Ama inanılmaz da bi duygu bi gülüşü var en yorgun anınızda hızlı şarj etkisi yapıyo. Hayatınız başka bi noktaya evriliyo. İlk yıllar biraz zor olabilir ama sonrası çok güzel olacak inancındayım. 9 aylık olmak üzere olan bi meleğim var inanılmaz zor bi bebek yeni bi oyuncak görünce bile agliyo, sese , ışığa aşırı hassas. Gidip başka bi yerde kalayım desem olmuyo yerini yadirgiyo. Biz de çok gezerdik ama çocuktan sonra hayatımız çok değişti zorlaştı ama güzel günlerimiz de oldu. Çocuk doğduktan sonra evlilik d boyut degistiriyo. Eşinin bambaşka yönlerini keşf ediyorsun. Mesela ben iyi bi baba olacağını tahmin ediyodum ama bu kadar sabırlı şefkat dolu olabileceğini düşünmemiştim. Bazen ben sakinlestiremiyorum sarılıp ana oğul ağlıyoruz babamız geliyo ikimizi de sakinlestiriyo. Kendinizi de keşf ediyorsunuz çocukla birlikte 10 kaplan gücünde bir insana donusuyosunuz. Davosa falan katilsam dünya ekonomisine meydan okurum o kadar. Normalde yorulmak bitmek kolay bebek olunca bittim tükendim diyorsunuz o haliniz bile 10 kaplan gücünde

İnanamıyorum böyle birşey demesine.. hayret doğrusu ya. Allah isteyen herkese nasip etsin herkese tattırsın bu duyguyu inşallah ❤

Hep sının konusmak için konustugunu dusunuyorum
Hepsi de can attı evlenmek için yine cN attı cocuk yapmak ıcın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…