Ne kadar güzel yazmışsın cnm doğru diyosun en güzel en kutsal duygu annelik sonuçtaYa bende bu durum tam tersi sanırım etkilenmiyorum budenilenlerden hatta sakın cocuk yapma bak görüyorsun yada hayla cocuk yapmayı dusunüyormusun, cocuk yaparken bir kez daha düşün gibi konusanlarada tav aluyorum hatta sinirleniyorum. Siz niye yaptınız arkadaş
Bence her kadın anne olmalı sonucu ne olursa olsun
Ay öyle diyenlere de ayrı uyuz oluyorumNe kadar güzel yazmışsın cnm doğru diyosun en güzel en kutsal duygu annelik sonuçtamadem öyle neden yapıyorsunuz sizde demi
mesela evlenip insana aman sen sakın evlenme aman benim yaptığım hataya düşme der gibi
Valla Harika açıklanmışÇocuk, bir insanın hayatta yapabileceği en büyük delilik ve aldığı en büyük sorumluluk.
Tek avantajı ki bunun eşi benzeri yok, sevgisi.
Sizin ona değil, onun size sevgisi.
O aşırı sevginin altında bazı gün ezilirsiniz, bazı gün şükredersiniz.
Ama her anne, bebeğiyle ikinciye doğar.
Eski kişiliğini, hayatını, alışkanlıklarını, konfor alanını vb şeyleri geride bırakır, salt gerçek vardır ‘çocuk’.
Eğitim vs zırvasını geçiyorum çünkü herkes bir okul öncesi eğitmeni oldu saçma şekilde, bir çocuğun temel ihtiyaçlarını layığı ile karşılamak bile aşırı ağır.
24 saat dinlenmeyen bir zihin, gece yatağa yattığınızda ‘tezgah altında acaba deterjanı unuttum mu’ diye uykuya dalacakken yerinizden zıplatan bir refleks.
Yemesi, içmesi, sağlığı, tehlikeden koruması derken bakın çocuğun zorluğundan söz etmiyorum, olması gereken temel, öz bakımı layığı ile yapabilmek bile muhteşem komplike beyin jimnastiği.
Ulaşılabilir alanda bıraktığınız tarağın, ordaki saçları koparıp ağzına doldurduğu ve kustuğunu gördüğünüz an tehlike çanlarınız çalıyor.
Mümkün değil ki eski siz olasınız, gözünüz dünyayı artık ‘tehlikeli güvenli, iyi kötü, sağlıklı zararlı, önlenebilir öngörülemez’ şeklinde zıtlıklarla görüyor.
Siz şuan bir sahil fotoğrafına baktığınızda karşıda manzara görürsünüz, ben ‘korkuluk var mı, parmaklıklar çok geniş kafası sığar, zemin düz değil takılırsa kafasını oraya çarpabilir’ şeklinde görüyorum.
Bunu yapamayacak, layığı ile temel şartları sunamayacaksınız, erteleyin derim.
İşte o 1 gün değil, her günBen istiyorum etrafı hergün düzenli değilde
bir günde dağınık görmek istiyorum.
Onunla uğraşırken yemek yapmaya fırsatım kalmasın mesela etrafta çöpe atılmayı bekleyen bezler görmek istiyorum artık onun için uykusuz kalmak istiyorum bütün bunları yaşarken öğrenmek istiyorum
Aslında onu istiyorumİşte o 1 gün değil, her gün
Mesele o ya zaten...
Bence kimse anne olmaya tam anlamı ile hazır olamıyor tecrübeli insanlar söyleyince bir kulaktan girip diğerinden çıkıyor ama yaşayınca anlaşılıyor.Selam bayanlar aklıma takılan bir durum var açıkçası siz tecrübeli kızcelere sormak istedim ..
Şimdi ben uzun zamandır (2 yıl kadar ) gebe kalmak için uğraşıyorum bazen de bosveriyorum .. şimdi 2,5 yıl oluyor evliyim ve bu zaman sürecinde gezdik eğlendik rahat yaşam sürdüm ne bilim merak ettiğim çoğu yere gittim güzel geçti açıkçası ..
şimdi size sorum çevremden gördüğüm çocuk olunca çoğu kişi şikayetçi özgürlük kısıtlı eşleriyle mesafe oluyor soğuma olan var daha neler işte az cok sizlerde biliyorsunuz . Hangi çocuklu arkadaşıma gitsem sen en iyisini yapıyosun çocuk için acele etme diyor .
Şimdi benim sorum şu hangi hayatı isterdiniz ?
Size saçma gelmesin ben çevremden gördükçe çocuktan soğuyorum ama sonra yine diyorum anne olmalıyım açıkçası çevre baskısı sebep buna sanırım ..
Kendimizi illa hazır mı hissetmeliyiz annelik için nasıl hissedicem onu ? Bana tavsiye verir misiniz ❤
Amin insallah nasip olurAy öyle diyenlere de ayrı uyuz oluyorumherşeye karışıyorlar arkadaş. Evlenmeyiz evlen diye tuttururlar evleniriz aaa küçüksün ama derler sonra çocuk sorarlar eee küçük derken çocuk aklında yoktu anca boş konuşsunlar. Çok doldum anam Deli gibi evlat isterken insanlara nasip ya olur deyip geçerken insanların anneliği anlatmasından bıktım, ya da çocuklarından yakinanlardan. Ahh ne zorluklardan geçiyorum. Az mı ağlattı düşüncesiz insanlar beni tüp bebek ile kavuştum yavruma. İnşallah kucağıma almakta nasip olur. İsteyen herkese nasip olsun❤
Hazır hissetmek önemli . Biz evliligimizde ikinci yılı tamamladıktan sonra dedik ki artık gezdiktl gördük çok eğlendik güzel anılar biriktirdik ama.baska bi heycan daha olsun . Artık evimize yeni biri daha gelsin bi melegimiz olsun diye düşündük.Selam bayanlar aklıma takılan bir durum var açıkçası siz tecrübeli kızcelere sormak istedim ..
Şimdi ben uzun zamandır (2 yıl kadar ) gebe kalmak için uğraşıyorum bazen de bosveriyorum .. şimdi 2,5 yıl oluyor evliyim ve bu zaman sürecinde gezdik eğlendik rahat yaşam sürdüm ne bilim merak ettiğim çoğu yere gittim güzel geçti açıkçası ..
şimdi size sorum çevremden gördüğüm çocuk olunca çoğu kişi şikayetçi özgürlük kısıtlı eşleriyle mesafe oluyor soğuma olan var daha neler işte az cok sizlerde biliyorsunuz . Hangi çocuklu arkadaşıma gitsem sen en iyisini yapıyosun çocuk için acele etme diyor .
Şimdi benim sorum şu hangi hayatı isterdiniz ?
Size saçma gelmesin ben çevremden gördükçe çocuktan soğuyorum ama sonra yine diyorum anne olmalıyım açıkçası çevre baskısı sebep buna sanırım ..
Kendimizi illa hazır mı hissetmeliyiz annelik için nasıl hissedicem onu ? Bana tavsiye verir misiniz ❤
İnanamıyorum böyle birşey demesine.. hayret doğrusu ya. Allah isteyen herkese nasip etsin herkese tattırsın bu duyguyu inşallah ❤Amin insallah nasip olurSaglikla kucağınıza alırsınız inşallah❤ Bana yıllar sonra zorlu bir şekilde tüp bebek ile anne olan birisi amann amannn boşver yapma çocuk daha iyi olur dedi kendi yaşadıklarını unutmuş gibi
Gizemm0 konu sahibi aklında böyle sorular varsa henüz hazır değilsin demektir hazır olduğunda içinde öyle bir ateş yanacak ki anlamaman mümkün değil, hakkınızda hayırlı olsun
Hep sının konusmak için konustugunu dusunuyorumNe kadar güzel yazmışsın cnm doğru diyosun en güzel en kutsal duygu annelik sonuçtamadem öyle neden yapıyorsunuz sizde demi
mesela evlenip insana aman sen sakın evlenme aman benim yaptığım hataya düşme der gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?