Çocuk yapma motivasyonunuz nedir?

eslemderler

Öncelik,samimiyet.
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2022
585
997
33
Öncelikle herkesin iki,üç,dört çocuğu olacak diye bir kural yok biliyorum.Hatta anne olmak istemek kadar,istememek de normal.
(Rabbim isteyen herkese de nasip etsin)

35 yaşındayım ve dört yaşında bir evladım var.Yaşım geçiyor gibi yorumlar yapmayacağım 😄
Şimdiye kadar hep tek çocuk düşüncesiydim ama ara ara bu kararımı sorgular oldum.
Geldiğimiz durum,hayat şartları,kötü insanlar vs. beni çok düşündürüyor ama ileride de çocuğum kardeş eksikliği yaşar mı diye düşünüyorum.
Tabi ki çocuğum istiyor diye çocuk yapmam,o başka bir konu.
Bilmiyorum ya,kafam karışık.

Öncelikle herkesin iki,üç,dört çocuğu olacak diye bir kural yok biliyorum.Hatta anne olmak istemek kadar,istememek de normal.
(Rabbim isteyen herkese de nasip etsin)

35 yaşındayım ve dört yaşında bir evladım var.Yaşım geçiyor gibi yorumlar yapmayacağım 😄
Şimdiye kadar hep tek çocuk düşüncesiydim ama ara ara bu kararımı sorgular oldum.
Geldiğimiz durum,hayat şartları,kötü insanlar vs. beni çok düşündürüyor ama ileride de çocuğum kardeş eksikliği yaşar mı diye düşünüyorum.
Tabi ki çocuğum istiyor diye çocuk yapmam,o başka bir konu.
Bilmiyorum ya,kafam karışık.
Ben çocuklarına eşit davranan ebeveyn görmedim. Onun etkisi uykusuzluk, kendi sosyal hayatımınyeni yeni elime alabiliyor olmam nedenleri ile tek çocukta kaldım. İkinci fikri ara ara benim de aklıma gelse de mantıken istemediğim için bitiriyorum.

Ben çocuklarına eşit davranan ebeveyn görmedim. Onun etkisi uykusuzluk, kendi sosyal hayatımınyeni yeni elime alabiliyor olmam nedenleri ile tek çocukta kaldım. İkinci fikri ara ara benim de aklıma gelse de mantıken istemediğim için bitiriyorum.
Beni en çok düşündüren şey de bu.
Adaletli olabilecek miyim?
İlk çocuğuma tek başıma baktım,meme reddi yaşadık ve ben o süre içinde nerdeyse dışarı dahi çıkamadım vs vs.
Sanırım bir daha bu şekilde sabırlı olamam,adaletsiz bir anne de olmak istemem asla.

Tek çocuk olmanın kötü yanı yaşlanınca anne babanın tüm hastane ıvır zıvır işlerinin sana kalması sanırım, kendi hayat koşturmacan içinde ne kadar yoğun olursan ol başka kardeşe paslaşamamak.Bir de yalnız hissetmek .Tek çocuk değilim bir yakınım öyle ve bu duruma sitem ediyordu içten içe.

Tek çocuk olmanın kötü yanı yaşlanınca anne babanın tüm hastane ıvır zıvır işlerinin sana kalması sanırım, kendi hayat koşturmacan içinde ne kadar yoğun olursan ol başka kardeşe paslaşamamak.Bir de yalnız hissetmek .Tek çocuk değilim bir yakınım öyle ve bu duruma sitem ediyordu içten içe.
Bununda garantisi olmuyor maalesef. Benim çevremde 3 kardeş olup 2 tanesi hiç umursamayıp her şeyi tek üstlenen çocuklarda var..

Ama en azından o yapmadı diye düşünmüyordur yakınınız.
Çok kalabalık olup,her şeyi bir kardeşe yıkan aileler de var maalesef.

Gerekli ve yeterli bir motivasyon bulamadım. Annelik hissiyatım yok. O yüzden yapmadım. Çocuğa da yazık olmasın bana da yazık olmasın gerek yok. Yaşlarımız ve evlilik sürelerimiz de yakınmış sizinle. 🫂
Hissiyatınız olmaması da çok normal.
Yani ben anne olmak istemeyenleri de anlıyorum.
Çevremizde görüyoruz,anne olup anne olamayan kişileri.
Hayat size mutluluk getirsin 🩷

İşin bir de maddi boyutu var tabi..
Tabi ki her ihtimali düşünmek lazım. Ben 28 yaşındayım. Doktor doğal yolla gebelik imkansız dedi. Denemek istersen eğer şimdiden başlamalısın dedi. Yine de içimden gelmiyor. Bir çocuğun sorumluluğu çok ağır çünkü.

Hissiyatınız olmaması da çok normal.
Yani ben anne olmak istemeyenleri de anlıyorum.
Çevremizde görüyoruz,anne olup anne olamayan kişileri.
Hayat size mutluluk getirsin 🩷
Hepimize umarım teşekkür ederim.🥺💕
Bazen diyorlar ya pişman olursan ilerde diye. Olabilirim belki. Benim annemde erkek kardeşim gibi bir çocuğu olduğu için pişman mesela. Hayatta herkesin pişmanlıkları var az çok. Ben kendim için pişman olsam sadece ben çekerim sonuçta. Çocuk için pişman olsam hem çocuğa yazık geri iadesi yok.😅

Benim abim var. Ama annemin ve babamın her şeyiyle ben ilgileniyorum. Maalesef kardeş bu konuda garanti olmuyor. Bende bu oğlanın zerre faydası yok ne kendine ne anne ve babama diye sitem ediyorum.😅

Back
X