- 3 Haziran 2024
- 115
- 57
- 33
- Konu Sahibi brcdiyebiri
Merhaba arkadaşlar siteye yeni katıldım. Ben 33 eşim 45 yaşında… 3 yıllık evliyiz çocuk sahibi olmak konusunda daha önce tüp bebek denedik ama ilaçların yan etkisini bilmediğimiz için yaşadığımız olumsuzluklar sonucu tedaviyi yarım bıraktık. aradan 1 yıl geçti.. çocuğum olmayacağı konusuna kendimi ikna etmem gerektiğine inandım eşime de biz ikimiz böyle iyiyiz çocuk bazen büyük sorumluluk vs dedim eşim karşı çıktı… şimdilerde tekrar kadın olduğum için bazen annelik duygularım geliyor ve bu net bir duygu aslında kendimi ikna etmeye çalıştığım zamanlarda da içimde bir yerlerde anne olma duygusu vardı anne olmak istiyorum aslında sadece bazen olamayacağını inandırmaya çalışıyorum kendimi çünkü eşim tekrar tüp bebek olaylarına girişmek istemiyor çünkü bu bizi çok strese sokuyor evlat edinme veya koruyucu aile durumlarına konuştuk dün arabada giderken bu konuyu ne zaman konuşsak eşim sinirleniyor ama bana istiyorum bende diyor istiyorsan neden sinirleniyorsun diyorum çünkü bana bırakmıyorsun çünkü sürekli aynı şeyi konuşuyorsun her şey sırayla diyor ve bana senin annen öldü benim annem babam öldü bizim çocuğumuz olursa senin çok büyük bir sorumluluğun olacak ben senin perişan bir halde bakamıyorum yapamıyorum diye ağlamanı istemiyorum diyor seni o halde görmek istemiyorum senin de kariyer planların var diyor (dgs girip okulumu 4 yıl yapıp kendi işimi kuracağız) böyle söyleyince ben daha da korku içinde oluyorum yapamaz mıyım acaba diye evet gerçekten benim annem yok ben hep görüyorum bebeği olan insanlar annelerinden yardım alıyorlar ama ben alamam… ben de anne olmak istiyorum ama ben korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum nereden başlayacağımı bilmiyorum bundan 40 yıl sonra tek başıma ölmek istemiyorum çünkü aile bağlarım da çok iyi değil kimse kimseyi arayıp sormaz... gerçekten çocuk bakmak çok mu zor gerçekten yapamaz mıyım zaten ben önce koruyucu aile olmak istiyorum yani bir bebek değilde daha büyük bir çocuğu olmak istiyorum ama çok korkuyorum bilmiyorum belki de bana tepki gösterenler olur ama sadece bilmek istiyorum çünkü kimseye soramıyorum bunu. Eşimle tüp bebek konusunu tekrar konuştum bize yaramıyor çok strese giriyoruz falan dedi maddi olarak hiçbir sorunumuz yok ama şimdi eşimin zayıflama ameliyatı var vs sıraya koymamız gerekiyor ve tüp bebek konularında da o dönemde gece acilden çıkamıyordum sürekli burnum kanıyordu stres vs ilaçlar yan etki yapıyordu galiba çok kavga ettik o dönemlerde
Son düzenleme: