• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oyuncak top düşkünlüğü

hanyolcuhanciyolcu

Aktif Üye
Pro Üye
28 Eylül 2024
1.551
4.667
48
30
Hanımlar, 21 aylık bir kızım var. Genel olarak gelişiminde, doktor kontrollerinde şükür bir sorun yok. Ancak şöyle ki kızım ozellikle son 4-5 aydır oyuncak topları çok seviyor. Büyük, küçük hiç fark etmez. Gelelim benim sorunuma; örneğin parka gidiyoruz. Yanımıza kendi topumuzu da alıyoruz. Hatta bazen iki top alıyoruz. Ancak gel gör ki gidip hep başkalarının toplarını almak istiyor. Ve ciddi çığlık kiyamet eşliğinde katiyyen de vazgeçmiyor. Başka hiçbir şeyde böyle değil. Hani bir bebek, araba vs.gordu diyelim başka bir bebekte çok oralı olmuyor ancak başkasının topu peşinde dakikalarca koşuyor ve ağlıyor. Üstelik bunu her yerde yapıyor. Belki komik bir sıkıntı gelebilir bu size ama gerçekten birilerinde top göreceğiz diye disari çıkmaya korkuyorum artık. Çünkü kesinlikle o topu alıp götürmek istiyor. Oyun oynamayı da kabul etmiyor, alıp götürüyor. Onun haricinde insanlarla, çocuklarla iletişimi olsun oyun kurma, kendi kendini oynatabilme veya başka çocuklarla oyun oynama konularında bir sorun yok ama top deyince akan sular duruyor. Dakikalarca ağlıyor, kendini yerlere atıyor o başkasındaki topu alabilmek için. Var mı boyle bir süreç yaşayan anneler? Ben ne yapabilirim?

Back