• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk sahibi olmak suç mu...

haklısınız ama benim için boşvermek o kadar da kolay değil :(
hayatım boyunca okudum, çalıştım, ilk defa evdeyim, kızımın kreş yaşına kadar da çalışmayı düşünmüyorum, bütün arkadaşlarım çalışıyor, çok yalnızım, o da öyle... neden şu günlerde birbirimizin yanında değiliz? neden ben acil bir işim çıktığında arkadaşlarımı arıyorum kızımla 1 saat kalsınlar diye, kuzenim dururken, ya da o neden artık tek gidiyor doktorlara :(

ister istemez ben de kıyaslıyorum, teyzemin tam 15 sene çocuğu olmadı, ama bizi canı gibi severdi, hatta bana anne dedirtirdi, şimdi üniversiteye giden çocuğu var, hala anne derim ben teyzeme. o da kadın değil miydi, onun da duyguları yok muydu...

nasıl ki herkesin ten rengi saç rengi göz rengi farklıysa herkesin psikolojisi ve duygularıda farklı ....
teyzenizde duygularına yenilmiş size ANNE dedirtmiş işte ! kendince tatmin etmiş duygularını !
kimse hiç bir şeyi yaşamadan kıyaslayamaz ! bende 6 senedir tedavilerle uğraşıyorum tam 5 kere tüp bebek denedik ama olmadı .
kimseyle görüşmemi kesmedim ama içimdeki yangını yüreğimin acısınıda ben bilirim
bizimle aynı vakitlerde evlenenler kimisi 2.ye hamile kimi 3.ye her hamile haberinde ne çektiiğimi anlatamam
şimdi sana sorsam o bebeğin karnında dönmelerini tekmelemelerini hereketlerini
sonra doğunca kucağına aldığında ki sevincini heyecanını ilk gülümsemesini
sana anne dediğinde neler hissettiğini ne kadar anlatsanda ben yaşamadığım için anlayamam
işte bizim gibi bebek hasreti çekenlerinde içindeki o tarifsiz sızıyı ancak çeken anlar
o yüzden kuzeninide böyle düşünerek yargılama bence zamana bırak ...

ben kıskançlıkla suçlayamayacağım. üzülmüştür kendine, hatta isyanlarda bile olabilir bu kadar istediğim halde benim olmuyor, istemeyene allah çocuk veriyor diye. şu an duyguları (üzüntü, şaşkınlık, umutsuzluk) yoğun olduğu için sizinle konuşmak istemiyor olabilir. zaman tanıyın.

Ben çocuğu olmayan anneleri hiç bir zaman anlayamayacağım yaşamadım çünkü.
Ancak neden bozulurlar neden sinirlenirler anlamam , geçenler de üstelik kendisine bile değil kızkardeşine bir tanıdığımı sordum nasıl iyi mi , bir gelişmeleri var mı diye. Sormaz olaydım meğer ne dertlilermiş.
Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla oldu başkalarının sürekli bu soruyu sorduğunu ve rahatsız olduğunu dile getirdi.
Kendisi bile değil kızkardeşi üstelik , çocuğu olmayan kimselere bundan sonra ne iyi dilekte bulunma nede gelişmelerini sormama kararı aldım orda.Ne kadar iyi niyetli olursanız olun o psikolojinin vermiş olduğu bir rahatsızlık duyuyorlar .
Bu arada kızkardeşinin kilo vermesi ve eşinin sigarayı bırakması gerektiğini bu sebeplerin çocuk olmasını engellediğini söyledi.
Buna rağmen ne kilo verip nede sigaradan taviz vermediklerini de belirtti.
Siz yapmanız gerekenleri yapmadıktan sonra size soranlara neden kızarsınız anlamam.Elinizden gelen herşeyi yaparsınız bundan sonra soran olursa içten içe kızarsın .
Dediğim gibi yaşamadığım için anlamam mümkün değil ama bunu yaşayan insanların da başkalarına gard almasını da doğru bulmuyorum ,gayet iyi niyetle sorduğum bir soru sonun da iyi olması için edeceğim duadan mahrum bırakıldı , herkez kötü niyetli art niyetli olamaz.
Arkadaşım sen ara nasılsın iyi misin de , çocuğu olmuyor diye sana karşı bir tavır alacağını sanmıyorum , sen götür çocuğunu sevdir sakınıyormuş gibi davranma.
Kim bilir belki de senin ona acıdığını falan düşünüyordur okuduk çünkü bunları burda. Bunu kafasından atması için bir iki adım sen at , baktın hala aynı görüşmezsin .Dostluk, arkadaşlık budur.

canım sende haklısın ama inan çevre çok bastırınca insan iyice çileden çıkıyor durumunu bile bile sormaları çok can yakıyor ..
bir gün hastanedeydim göğüs altından lastikli bir tunik giymiştim kayınvalidem ciğer filmi çektirecekti sıra bekliyorduk beni hiiiçç tanımayan biri sen girme o odalara dedi durup dururken... neden ? dedim ee hamilesinya zararlı oralar dedi yoo hamile değilim dedim orda öyle geçti 10 15 dakika sonra bu sefer asansörde azcık arkaya kaykıldım başka bir kadın oda tanımadığım ilk defa gören biri pat diye bebiş kaç aylık diyo ben patladım yok bebek filan 6 senedir istiyorum olmuyor diye sert çıktım sonradan çok pişman oldum keşke öyle yapmasaydım hamile değilim diye sakince cevap verseydim diye ama damarıma basılınca öyle oldu işte...bu sadece bi örnek
bu ve bunun gibi yüzlercesini yaşayınca insan ister istemez sertleşiyor gard alıyor ..
elbetteki soranlarda kötülükten sormuyor ama işte ....işte
Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah
sizde yüzlerine değilde içinizden dua edin zaten en çabuk kabul olunan dualarda onlardır :34:

canım sende haklısın ama inan çevre çok bastırınca insan iyice çileden çıkıyor durumunu bile bile sormaları çok can yakıyor ..
bir gün hastanedeydim göğüs altından lastikli bir tunik giymiştim kayınvalidem ciğer filmi çektirecekti sıra bekliyorduk beni hiiiçç tanımayan biri sen girme o odalara dedi durup dururken... neden ? dedim ee hamilesinya zararlı oralar dedi yoo hamile değilim dedim orda öyle geçti 10 15 dakika sonra bu sefer asansörde azcık arkaya kaykıldım başka bir kadın oda tanımadığım ilk defa gören biri pat diye bebiş kaç aylık diyo ben patladım yok bebek filan 6 senedir istiyorum olmuyor diye sert çıktım sonradan çok pişman oldum keşke öyle yapmasaydım hamile değilim diye sakince cevap verseydim diye ama damarıma basılınca öyle oldu işte...bu sadece bi örnek
bu ve bunun gibi yüzlercesini yaşayınca insan ister istemez sertleşiyor gard alıyor ..
elbetteki soranlarda kötülükten sormuyor ama işte ....işte
Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah
sizde yüzlerine değilde içinizden dua edin zaten en çabuk kabul olunan dualarda onlardır :34:
Ne bileyim canım öyle okuyoruz ki bazen hiç sorulmamasına bile bozulanlar oluyor bilerek sormuyor işte diye , işin aslı evet bu durumu yaşayan insanlara karşı anlayışlı olmak gerek yaşayan bilir çünkü.Rabbim isteyen herkeze hayırlı güzel bir şekil de nasip etsin .Dilden demem artık içimden söylerim ben de.

Hamile kalmak bir ayrıcalık değil iken, hamile kalamamakta kötü değildir. yani hiç bir şey değildir. nüfus almış başını gitmiş.

Kıskandığını düşünmüyorum kuzeninin seni, sadece kuzenin,çocuğu olmadığı gerçeğini henüz kabul edip bununla yaşamayı öğrenemediği için bebeği olan birisiyle görüşmeyi psikolojik olarak kaldıramıyor..

Ama ne olursa olsun hatalı..
Kardeş gibi 2 kuzensniz eğer, kendi sorunu için kardeşiyle ilişkisini kesmemesi gerekir..Sonuçta onun bebeğinin olmamasının sebebi sen değilsin..
Haaa çok sık biraraya gelmek istemez ok, ama anlattığına göre tamamen ilişkisini kesmiş senle..
Kendisi bilir..de ve zamana bırak..
Ne zaman içinde bu sorunu halleder sana döner o..
Ama bu zaman zarfında sen arama bence..
Sen ne yaptın ki ona üstüne düşücen?
Bırak kendi haline hatasını anlar mutlaka.

Son düzenleme:
Arkadaşlar anlamıyor ya da bencilce davranıyor değilim, onu da düşünüyorum, her pazar arayıp görüşmek isterdi, hatta bıkmıştım bir ara sürekli birlikte takılmak istemesinden, benim arkadaşlarım, çevrem var, onda o da yok, evlenip geldi, çalışmıyor, tek dostu, yakını bendim.
Babamı yani amcasını bile görmek istememesine neden olacak kadar mı dayanamıyor kızımı görmeye? çok sever çünkü babamı...
gerçekten üzülüyorum ve gerçekten önemsiyorum onu, yoksa banane der geçerdim...

Arkadaşlar anlamıyor ya da bencilce davranıyor değilim, onu da düşünüyorum, her pazar arayıp görüşmek isterdi, hatta bıkmıştım bir ara sürekli birlikte takılmak istemesinden, benim arkadaşlarım, çevrem var, onda o da yok, evlenip geldi, çalışmıyor, tek dostu, yakını bendim.
Babamı yani amcasını bile görmek istememesine neden olacak kadar mı dayanamıyor kızımı görmeye? çok sever çünkü babamı...

ee iyiya senın çevren arkadaşların varmış onun çevresıde yok bebeğide yok yapayalnız kıskanç bir kuzenı görüp napıcaksın sana çevren yeterr

nolur azıcık birazcık empati yapın..o kadının çocuğu yok ama sizin var..belki o bebeği görmeye dayanamıyor bunu hiç mi düşünmüyorsunuz?

evlat hasretiyle sınanmayan bunu anlamaz derler ya doğruymuş..gerçekten yarası yarasına denk geleni anlıyor..

herkes farklıdır,biri bu sorunu dert etmezken diğeri saplantı haline gatirebilir.bu kadar bsit.

isteseydi arardı sizi,görüşürdü.

Madem senin arkadaşların, çevren var bu kadar önemsemen neden? ayrıca bu kadın senin arkadaşların kısmında yer almıyor mu? birşeyler paylaşmadınız mı? bence gerçekten önemsiyorsanız ve merak ediyorsanız bu davranışının sebebini arayıp, sorun.

Elbette yaptığı mantıklı değil ama herkesin olaylara bakışı farklıdır..
Bizim bir akrabamız tam 16 sene çocuğu olsun diye uğraştı defalarca düşük yaptı.
Annem 4. çocuğunu doğurduğunda geçmiş olsun ve hayırlı olsun maksadıyla geldiklerinde kadın küçük kardeşimin yüzüne bakamadı..
Kapıdan girerken bile gözleri dolu doluydu..
Şimdi Allah bağışlasın 2 tane yavrusu var gözü gibi bakıyor..

Kendiside anlattı sonradan sizin eve nasıl geldim nasıl ağlamadan durabildim hiç bilmiyorum diye..
Üzülmekte haklısınız ama gönül koymayın kendi haline bırakın onu bence..

ee iyiya senın çevren arkadaşların varmış onun çevresıde yok bebeğide yok yapayalnız kıskanç bir kuzenı görüp napıcaksın sana çevren yeterr

yetmiyor demek ki dert ettiğime göre, 30 senelik mazimiz var ben o kadar kolay silip atamıyorum insanları...

Madem senin arkadaşların, çevren var bu kadar önemsemen neden? ayrıca bu kadın senin arkadaşların kısmında yer almıyor mu? birşeyler paylaşmadınız mı? bence gerçekten önemsiyorsanız ve merak ediyorsanız bu davranışının sebebini arayıp, sorun.

yukarda da yazdım, aradığımda cevap vermiyor, tekrar aramalı mıyım diye fikir istiyorum zaten...
neden önemsediğimi de anlattım, kardeş gibi büyüdük, bu şehirdeki tek akrabam o, önemsemem normal değil mi? herhangi bir arkadaş, 30 yıldır tanıdığım, birlikte büyüdüğüm kuzenimin yerini tutabilir mi?

yetmiyor demek ki dert ettiğime göre, 30 senelik mazimiz var ben o kadar kolay silip atamıyorum insanları...

yukarda da yazdım, aradığımda cevap vermiyor, tekrar aramalı mıyım diye fikir istiyorum zaten...
neden önemsediğimi de anlattım, kardeş gibi büyüdük, bu şehirdeki tek akrabam o, önemsemem normal değil mi? herhangi bir arkadaş, 30 yıldır tanıdığım, birlikte büyüdüğüm kuzenimin yerini tutabilir mi?

Tabiki de aramalısın benim anlamadığım taraf 30 yıldır tanıdığın, birlikte büyüdüğün kuzenin hakkında onun kimsesi yok sürekli bize gelirdi, benim çevrem, arkadaşlarım var falan demen bunu kuzenine de hissettirdiyse belki o yüzden de seni aramıyor olabilir.

aradığın halde cvp vermıyorsa yapıcak bişi yok bırak kendı haline herzaman herkes ıstediğimiz gıbı davranmıyorr az önce çıkışmamın sebebıde onun çevresı yok falan yazmışsın sankı aşağı göruyorsun gıbı geldii oyuzden o şekilde yazdım ama bu yorumundan sonra yapabılıcen herşeyı yaptığını düşünoyrumm daha fazla üstüne gıtme

benımde bebeğim ılk olarak ölmüştü ..ve bende kendı annemle bıle konuşamadım ..anneme anne dememı kıskandım .çünkü benım kızım bana anne demeden gıtmıştı. gunlerce ağladım kendı kendıme konuştum.sosyal cevremı kestım.ınanınkı bunu yaşayamayan anlayamazz senle ılgılı bur durum yoktur nedenıde bellı degıldır ama ınsanın içini sızlatıyor işte o bebek.şuanda 8 aylık bırkızım var onun doğumuyla dunyaya guldum tekrar.

peki ilk hamile olduğunuzu öğrendiğinizde ona bunu nasıl söylediniz. ayy hiç istemiyorduk kazara oldu napsak acaba.. vs. ya da başka şekilde.. ona söylediyseniz kan beynine sıçramış olabilir. nispet yaptığınızı zannetmiş olabilir çünkü o konuda yaralı. sizin niyetinizde tabiki öyle bişey yoktur ama bebek yolunda o kadar eziyet çekmiş birine söylenirken çoook dikkatli olmak gerek bence.

Tabiki de aramalısın benim anlamadığım taraf 30 yıldır tanıdığın, birlikte büyüdüğün kuzenin hakkında onun kimsesi yok sürekli bize gelirdi, benim çevrem, arkadaşlarım var falan demen bunu kuzenine de hissettirdiyse belki o yüzden de seni aramıyor olabilir.

aradığın halde cvp vermıyorsa yapıcak bişi yok bırak kendı haline herzaman herkes ıstediğimiz gıbı davranmıyorr az önce çıkışmamın sebebıde onun çevresı yok falan yazmışsın sankı aşağı göruyorsun gıbı geldii oyuzden o şekilde yazdım ama bu yorumundan sonra yapabılıcen herşeyı yaptığını düşünoyrumm daha fazla üstüne gıtme

tabi ki aşağılamak için söylemedim, benim ona ihtiyacım olduğu kadar hatta daha da fazla onun da bana ihtiyacı olduğunu düşündüğümü belirtmek istedim, yanlış anlaşıldı sanırım. ben kızımla arkadaşlarımla eşimle bir şekilde vakit geçiriyorum. ama o çok yalnız, bunu da takıyorum kafama. onun yalnız kalmasını istemiyorum.

peki ilk hamile olduğunuzu öğrendiğinizde ona bunu nasıl söylediniz. ayy hiç istemiyorduk kazara oldu napsak acaba.. vs. ya da başka şekilde.. ona söylediyseniz kan beynine sıçramış olabilir. nispet yaptığınızı zannetmiş olabilir çünkü o konuda yaralı. sizin niyetinizde tabiki öyle bişey yoktur ama bebek yolunda o kadar eziyet çekmiş birine söylenirken çoook dikkatli olmak gerek bence.

telefonda söyledim, çok kısa bir konuşma oldu zaten, son konuşmamızdı. sabah test yaptım, öğlen de doktora gittim, hamileymişim dedim. o da umarım bir sorun olmaz gibi şeyler söyledi, teşekkür ettim, sonra görüşürüz diyip kapattı, bikaç gün sonra aradım açmadı, sonra mesaj attım müsait olduğunda beni ara diye aramadı, 1 hafta sonra tekrar aradım yine açmadı, sonra face den silmiş beni... sonrasında 1 kez doğumdan önce 1 kez de doğumdan sonra aradım. mesaj da attım, bir kızım oldu diye, cevap vermedi.

Bence kafya takma içlenme ,belki oda yakınında hamile yada bebekli biri olmasından içleniyordur,birde şunu düşün kıskanmak değil imrenmektir.

İnsan birşeyi çok istedimi ,kaldıramaz başkası sahip oldumu ....

Nşanlısından ayrıla bir arkadalşım kimsenin düğününe gitmiyor gelinlikle birini her gördüğünde düşüp bayılıyor ağlayıp duruyor,

Eminim bunca süre uğraşmak onun psikolojisini bozmuştur....

Güzelce ara bence,teyzei benimde yeğeninde sana ihtiyacı var diye söyle ,allah sana bir bebek nasip edicek onuda beraber büyütücüz de birazda olumlu olmak lazım

Karşımızdakinin hassas noktasna basmamak lazımmm

Bende uzun ugraslar sanucu hamile kalmis birisiyim.Tanidigim birisi hamile kalmis oldugunu duydugumda kiskanclik degil imrenmek ama asiri derece de,aslinda caresizligin ta kendisi cocuk sahibi olamamak ben kendimi cok harap etmistim.
Su kadar soyliyeyim dogumdan sonra kismi felc oldum toparlanma surecinde gosterdigim sabri o zamanlar gosteremedim.
Neyse senin tabiki bir sucun yok arkadasim Allahin mucizesi cocuk sahibi olmak.Kuzeniniz gormeye dayanamiyor anladik ama hayatindan cikaracak gorusmemesi abartmis yani.zamana birakin akrabasiniz mutlaka biyerde karsilasirsiniz.

Back