en yakın dostumun çocuğu olmuyor ama kardeşinin kızına anne gibi nerdeyse.öyle seviyor ki....Merhaba Kızlar,
Uzun zamandır kafama takılan bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum.
12 yıldır istanbulda yaşıyorum, yaşadığım şehirde kuzenimden başka hiçbir akrabam yok. Kuzenim de 8 yıl önce evlenip geldi İstanbul'a, o zamandan beri her fırsatta görüşüyorduk, sık sık biraraya geliyorduk, başımız sıkıştığı an birbirimize koşuyorduk... ta ki ben hamile kalana kadar...
kuzenimin bebeği olmuyor, yaklaşık 6 yıldır tedavi görüyor, 3 kez tüp bebek yaptırdı, sayısız doktora gitti, yurt dışında tedavi gördü ama çok istediği halde henüz anne olamadı. ben de evlendiğimden beri çocuk sahibi olmak istemiyordum ama kazara hamile kaldım. kızım şu an 11 aylık... son konuşmamızı ona hamile kaldığımı söylediğimde yaptık... tebrik bile etmedi, "ha öyle mi, iyi, umarım sağlıklı olur" dedi, sonrasında defalarca kez aradım açmadı, doğum yaptığımda gelmedi, bayramda ailem burdaydı, gelip babamın bile elini öpmedi, telefonda bayramlaştı babamla...
oysa ben onun tedavi süreçlerinde maddi-manevi hep yanında oldum, dualar ettim, hamileyken hatta doğuma girerken bile o aklımdaydı... benim suçum ne, ne yaptım ona bilmiyorum... ikimizin de birbirimizden başka akrabası yok burda, üstelik yaşıtız, her şeyimizi paylaştık yıllarca kardeşten öteydik, şimdi neden görüşmüyor benimle bilmiyorum, farkında olmadan onu kıracak bişey mi yaptım diye düşünüyorum, hiçbir şey bulamıyorum, sormak istedim ama telefonlarıma bile çıkmıyor ki... şimdi benim tek suçum çocuk sahibi olmak mı?
durum özetle bu, şimdi siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız? seni görmek istemiyor uzatma mı dersiniz (eşim ve annem öyle diyorlar) yoksa tekrar aramalı, yanında olmalı mıyım?
haklısınız ama benim için boşvermek o kadar da kolay değil
hayatım boyunca okudum, çalıştım, ilk defa evdeyim, kızımın kreş yaşına kadar da çalışmayı düşünmüyorum, bütün arkadaşlarım çalışıyor, çok yalnızım, o da öyle... neden şu günlerde birbirimizin yanında değiliz? neden ben acil bir işim çıktığında arkadaşlarımı arıyorum kızımla 1 saat kalsınlar diye, kuzenim dururken, ya da o neden artık tek gidiyor doktorlara
ister istemez ben de kıyaslıyorum, teyzemin tam 15 sene çocuğu olmadı, ama bizi canı gibi severdi, hatta bana anne dedirtirdi, şimdi üniversiteye giden çocuğu var, hala anne derim ben teyzeme. o da kadın değil miydi, onun da duyguları yok muydu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?