Çocuk sahibi olmak suç mu...

dogaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2009
757
17
118
İstanbul
Merhaba Kızlar,

Uzun zamandır kafama takılan bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum.

12 yıldır istanbulda yaşıyorum, yaşadığım şehirde kuzenimden başka hiçbir akrabam yok. Kuzenim de 8 yıl önce evlenip geldi İstanbul'a, o zamandan beri her fırsatta görüşüyorduk, sık sık biraraya geliyorduk, başımız sıkıştığı an birbirimize koşuyorduk... ta ki ben hamile kalana kadar...
kuzenimin bebeği olmuyor, yaklaşık 6 yıldır tedavi görüyor, 3 kez tüp bebek yaptırdı, sayısız doktora gitti, yurt dışında tedavi gördü ama çok istediği halde henüz anne olamadı. ben de evlendiğimden beri çocuk sahibi olmak istemiyordum ama kazara hamile kaldım. kızım şu an 11 aylık... son konuşmamızı ona hamile kaldığımı söylediğimde yaptık... tebrik bile etmedi, "ha öyle mi, iyi, umarım sağlıklı olur" dedi, sonrasında defalarca kez aradım açmadı, doğum yaptığımda gelmedi, bayramda ailem burdaydı, gelip babamın bile elini öpmedi, telefonda bayramlaştı babamla...

oysa ben onun tedavi süreçlerinde maddi-manevi hep yanında oldum, dualar ettim, hamileyken hatta doğuma girerken bile o aklımdaydı... benim suçum ne, ne yaptım ona bilmiyorum... ikimizin de birbirimizden başka akrabası yok burda, üstelik yaşıtız, her şeyimizi paylaştık yıllarca kardeşten öteydik, şimdi neden görüşmüyor benimle bilmiyorum, farkında olmadan onu kıracak bişey mi yaptım diye düşünüyorum, hiçbir şey bulamıyorum, sormak istedim ama telefonlarıma bile çıkmıyor ki... şimdi benim tek suçum çocuk sahibi olmak mı?

durum özetle bu, şimdi siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız? seni görmek istemiyor uzatma mı dersiniz (eşim ve annem öyle diyorlar) yoksa tekrar aramalı, yanında olmalı mıyım?

Son düzenleme:
eşinle annenin dediğini yap boşver bence
sanki kıskanç birine benziyor...

en yakın dostumun çocuğu olmuyor ama kardeşinin kızına anne gibi nerdeyse.öyle seviyor ki....
kuzeninizin davranışını asla doğru bulmuyorum.sizin adınıza sevinmesi gerekirdi.sizi seviyorsa tabii. eşiniz ve anneniz doğru diyorlar.göüşmeyin.

Son düzenleme:
bende 8 yıl süren bır tedavı sonrası anne oldum benden sonra evlenen herkes artık 2. çocuklarına hamıle kalmaya başlamıştı allah bılıyorya kımseyı kıskanmıyordum ama imrenıyordum herkes bu durumu farklı atlatıyorr kuzenınızın yerıne koymaya çalışın kendınızı onun için gerçekten zor bı durum sonkez onu arayıp samımı bişekilde konuşup düşüncelerınızı yumuşatıp söyleyın ona aramıza soğukluk gırmesın diyebılırsınız ama hala kendısı anne olmamışken sızın anne olmanıza dayanamıyor ve bukalbını çok acıtıyorsa onada saygı duyun bu kıskançlık değil genel konuşmuyorum kendımden yola çıkıyorum sadece tahammulu kalmıyor ınsanın ben son dönemde bebek görmeye kımseye gıtmıyordum çünkü ağlıyasım gelıyordu herkes allah sanada versın dıye söylemeye başlayınca utanıyordumm oda belkı böyle hıssedıyor olabılır

kuzeniniz zor günler geçirmiş belli
ama bu RABBİMİN bileceği iş.
sırf çocuğun oldu diye sana bu şekilde davranmışsa inan bana kötü gün dostu olmaz kuzeninden..
aramayanı sende arama.
eşin ve anneniz haklı..
RABBİM isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin..

Tabi mantıklı olanı sizinle konuşması yine samimi bir şekilde görüşmesi..

Bu sizin bir suçunuz değil yani..

Ancak o durumda biri neler yaşıyor ne psikoloji de bilemediğimden kesin yargıdan kaçınıp en kısa zamanda onunda evlat sahibi olmasını diliyorum..

Üstelemeyin , bu onun tercihi.. İlerde hatasını anlar, düşünceleri değişir belki o zaman kendi gelir tekrar..

amaannn salla gitsin.tamam psikolojisi kötü olabilir ama bu kadar tepkisiz olması kıskançlıktan başka bişey değil...kardeş gibi olsaydınız siizin adınıza sevinmeli heyecanınıza ortak olmalıydı.

Düşünmedimi senin çocuk sahibi olabileceğini.
Düşünmesi gerekirdi...
Konuşmuyosa kendi bilr.
Çocuk sahibi olan herkesle iletişimini koparsın o vakit kimsesi kalmayınca aklı başına gelir.

merhabalar,ben de 3 kez tüp bebek yaptırdım ve hala anne olamadım.Kuzeninizi az çok anlıyorum,insan başına gelmedikçe anlaması ne yazık ki pek mümkün değil.Siz en iyisi onu kendi haline bırakın çünkü sizinle görüşmek onu duygusal açıdan yıpratıyor olabilir.Ben de mecbur kalmadıkça minik bebeği olan arkadaşlara mecbur kalmadıkça gidip gelmek istemiyorum çünkü hem çok üzülüyorum hem de devamlı bebekle ilgili muhabbet olduğu için paylaşacak birşey ulamıyorum.Ne yazık ki İnşallah senin de olur diyenlere nasip kısmet demekten başka birşey elden gelmiyor. Bir de hem yaşıt hem de arkadaş olduğunuz için ister istemez o da sizinle kendini kıyaslıyordur.Bu da gayet insani değil mi?

çocuk sahibi olamamanın acısını bunu yaşayanlar bilir..bu kıskançlık falan değil..çok acı bir imrenme aslında..belki de sizi anne olarak görmeye dayanamıyordur bu ona acı veriyordur..gerçekten bu kötü niyet değil..çocuğunuzun olması suç değil ancak o bunu anlayamz.anlasa da kabullenemez..çok zor.

bende bu süreçlerden geçmiş biriyim,kuzeniniz gibi yapmadım ama her arkadaşımın hamile haberini aldığımda mutlulukla karışık çok garip bir hüzün yaşıyordum..ah keşke bende diye başlayan cümleler geçiyordu aklımda..annelik acaba nasıldır o kişi şimdi ne hisseder diye hayaller kuruyorum..bunun tarifi yok..

bence görüşmekte ısrarcı olmayın,bırakın o sizi arasın sorsun...belli ki sizi görmeye dayanamıyor.boş verin..

insan kendi tasıdığı yuku bılır
bu konu sızınle ılgısı olmayabılır
sızın hıcbır kabahatınız olmayabılır
ama anne olamamak o kadar emege tedavıye umuda hayale ragmen cok buyuk bır yuk
lütfen onun yaptıgı hıcbırseye alınmayın gercekten sevıyorsanız acın telefonu yada yanına gıdın elını tutn destek olun
bende uzun sureden sonra kızıma kavustum bu surecler cok yıpratıcı oluyor yerı gelıyor esınıze bıle tahammulunuz kalmıyor
hem ruhsal hem fızıksel cokuntu yasıyorsunuz
herkez bu surecı olgunlukla karsılayacak dıye bır sey yok herkesın olayara verdıgı tepkı farklıdır
kımı dısarı vurur kımı vuramaz kımı aglar kımı guler ama hersey dunyada ınsanlar ıcın
cocuk sahıbı olmak suc degıl aksıne cok guzel bırsey ve her kadınında hayalı ama olamak ıse cok buyuk bır yürek acısı..

çocuk sahibi olamamanın acısını bunu yaşayanlar bilir..bu kıskançlık falan değil..çok acı bir imrenme aslında..belki de sizi anne olarak görmeye dayanamıyordur bu ona acı veriyordur..gerçekten bu kötü niyet değil..çocuğunuzun olması suç değil ancak o bunu anlayamz.anlasa da kabullenemez..çok zor.

bende bu süreçlerden geçmiş biriyim,kuzeniniz gibi yapmadım ama her arkadaşımın hamile haberini aldığımda mutlulukla karışık çok garip bir hüzün yaşıyordum..ah keşke bende diye başlayan cümleler geçiyordu aklımda..annelik acaba nasıldır o kişi şimdi ne hisseder diye hayaller kuruyordum..bunun tarifi yok..şimdi anne olduğum halde hala o günleri atamıyorum aklımdan.

bence görüşmekte ısrarcı olmayın,bırakın o sizi arasın sorsun...belli ki sizi görmeye dayanamıyor.boş verin..

Son düzenleme:
Benim ablamda tüp bebek tedavisi gördü.. O zamanlar yaşım gereği duygudal anlamda neler yaşadığını pek anlayamasam da çok zor bir süreç olduğunu biliyorum..

Hayaller ve hayal kırıklıkları, maddi ve manevi yönden çok zor bir süreç..

Sonrasında müjdeli haber hemde ikiz

Hatta ikizlerden sonra normal yollarla olan sürpriz 3.yeğenim var

şimdi o ikiz yeğenlerim 2.sınıfa kardeşleri de 1.sınıfa gidiyor çok şükür Rabbim isteyen herkese nasip etsin..

haklısınız ama benim için boşvermek o kadar da kolay değil
hayatım boyunca okudum, çalıştım, ilk defa evdeyim, kızımın kreş yaşına kadar da çalışmayı düşünmüyorum, bütün arkadaşlarım çalışıyor, çok yalnızım, o da öyle... neden şu günlerde birbirimizin yanında değiliz? neden ben acil bir işim çıktığında arkadaşlarımı arıyorum kızımla 1 saat kalsınlar diye, kuzenim dururken, ya da o neden artık tek gidiyor doktorlara

ister istemez ben de kıyaslıyorum, teyzemin tam 15 sene çocuğu olmadı, ama bizi canı gibi severdi, hatta bana anne dedirtirdi, şimdi üniversiteye giden çocuğu var, hala anne derim ben teyzeme. o da kadın değil miydi, onun da duyguları yok muydu...

Son düzenleme:
bence kırılmakta çok haklısınız, benim de arkadaşlarımda imrendiğim durumlar oldu ama hiç böyle yapmadım ve sizin yaşadığınız bir olayın benzerini ben de yaşıyorum, en yakın arkadaşım beni aramıyor, ki ben de aynen sizin gibi onun en kötü zamanlarında hep yanındaydım (ayrıntıları buradan paylaşmayacağım, dilerseniz özelden yazabilirim)
madem benim böyle egolarım yok, o zaman başkalarınınki ile de uğraşamam, herkes istediği gibi davranmakta özgür, sonuçlarına katlanmak şartıyla tabi ki
eğer o sizi gözden çıkarmışsa sebep ne olursa olsun siz de yol verin, bu kadar meşguliyetinizin arasında yalvaracak değilsiniz, bu konuda katısınız diyebilirsiniz, evet katıyım, çünkü ben bencil değilim, bencillik yapanlar karşı taraf, siz de annesiniz, dağ gibi sorumluluğunuz var, onun da size zaman zaman el uzatması, bir şeye ihtiyacınızın olup olmadığını sorması lazımdı, bir çocukla tüm gün başbaşa kalırken, insanın kendi ihtiyaçlarını karşılamasının ne kadar zor olduğunu tahmin etmeliydi, burda tek mağdur olan o değil yani

Hala ısrarcısınız..

Herkes bir değil.. Herkes duygularını aynı şekilde yaşamaz, olaylara aynı soğukkanlılıkla yaklaşamaz..

Ufacık bir olayda bile bizim beyaz dediğimize öteki siyah diyebiliyorken , böyle ciddi bir meselede herkesin durumunun aynı olması mümkün değil..

Teyzeniz daha soğukkanlı biriymiş , içinde bulunduğu duruma rağmen sizi sevmiş kendi çocuğu gibi

Ama kuzeniniz farklı bir birey, tedavilerden bunalmış, 3 kere üst üste hayal kırıklığı yaşamış, çok taze yaşadığı şeyler ve belki bi 15 yıl süre sonra o da teyzeniz gibi olacak..

Sizinle görüşemiyor bile, o derece büyük acı yaşıyor demek ki.. Siz hala neden ben yalnızım ,neden çocuğuma 1 saat baktırmaya arkadaşımı arıyorum diyorsunuz..

Sadece kendinizi düşünmeyin, sadece kendi pencerenizden bakmayın lütfen..

Belki de bebeğinizi görmek onun çocuk özlemini körükleyeceğinden ya da üzüleceğinden sizinle iletişimi kesmiş olabilir diye düşünüyorum aradan biraz zaman geçsin muhakkak sizi özleyip, arayacaktır.

canım aslında senin bir kabahatin yok ancak bence kuzenininde yok
birini hamile duyunca kıskanmasamda bende bi imrenme hissederim daima bu en yakınım olsa bile
yaşamayan bilemez tatlım senin anne olmanı kıskanmamıştır o ancak bu durumu yakından görmek onu çok üzer emin ol
bunu yaşayan ve yaşamakta olan biri olarak söylüyorum sana
elbette abartmış biraz ancak sen daha olgun ol ve zaman ver canım bu psikoloji ap ayrı insana bazen istemediği şeyleri yaptırabiliyor

Çok basit bir örnek, ben diyabet hastasıyım ve ramazan bayramlarında inanın evden çıkasım gelmiyor. İnsanlar ne kadar iyi niyetli olursa olsun, bazen bir tek söz bile alınıp üzülmenize yol açıyor. Bu nedenle kuzeninize çok da kızmayın. Ben de bayramlarda, misafirliklerde tatlı mevzusu ortaya çıkacak diye kaçacak köşe ararım -ki bu tatlı gibi basit bir şey. Bir de ortalıkta bir bebek olduğunu düşünün.. Tamam belki görgü kurallarına uygun davranışlar değil bunlar ama, bazen bizim için hayatın doğal akışına dair şeyler başka insanlar için çok zor olabiliyor.

Ben çocuğu olmayan kimseleri hiç bir zaman anlayamayacağım yaşamadım çünkü.
Ancak neden bozulurlar neden sinirlenirler anlamam , geçenler de üstelik kendisine bile değil kızkardeşine bir tanıdığımı sordum nasıl iyi mi , bir gelişmeleri var mı diye. Sormaz olaydım meğer ne dertlilermiş.
Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla oldu başkalarının sürekli bu soruyu sorduğunu ve rahatsız olduğunu dile getirdi.
Kendisi bile değil kızkardeşi üstelik , çocuğu olmayan kimselere bundan sonra ne iyi dilekte bulunma nede gelişmelerini sormama kararı aldım orda.Ne kadar iyi niyetli olursanız olun o psikolojinin vermiş olduğu bir rahatsızlık duyuyorlar .
Bu arada kızkardeşinin kilo vermesi ve eşinin sigarayı bırakması gerektiğini bu sebeplerin çocuk olmasını engellediğini söyledi.
Buna rağmen ne kilo verip nede sigaradan taviz vermediklerini de belirtti.
Siz yapmanız gerekenleri yapmadıktan sonra size soranlara neden kızarsınız anlamam.Elinizden gelen herşeyi yaparsınız bundan sonra soran olursa içten içe kızarsın .
Dediğim gibi yaşamadığım için anlamam mümkün değil ama bunu yaşayan insanların da başkalarına gard almasını da doğru bulmuyorum ,gayet iyi niyetle sorduğum bir soru sonun da iyi olması için edeceğim duadan mahrum bırakıldı , herkez kötü niyetli art niyetli olamaz.
Arkadaşım sen ara nasılsın iyi misin de , çocuğu olmuyor diye sana karşı bir tavır alacağını sanmıyorum , sen götür çocuğunu sevdir sakınıyormuş gibi davranma.
Kim bilir belki de senin ona acıdığını falan düşünüyordur okuduk çünkü bunları burda. Bunu kafasından atması için bir iki adım sen at , baktın hala aynı görüşmezsin .Dostluk, arkadaşlık budur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…