Cocuk sahibi olmak icin cabalamaya deger mi?

Çocuk fikrini de, boşanmayı da bi süre çıkarın kafanızdan. Evet evliliğin ilk senesi çok zor. Bir birinize daha alışamadınız. Her iki tarafın törpülenme süreci olacaktır. Bi kay ay en azında her şeyi akışına bırakın derim. Zaten bu piskolojiyle çocuk tedavisi zor bi süreç olur.

Çocuk tabii çok güzel bişey. Siz evlilik açısından çok yenisiniz daha bence 1 2 yıl bu evliliği ölç tart konuş eşinle. Yoksa çocuğuyla boşanıp hem anne hem baba olmak biz kadınlar için zor değil sadece siz çok yenisiniz ve anlaşmazlık çok.

Bende çalışan bir anneyim 3,5 yaşında çocuğum var herşeye tek yetiyorum eşimin çalışma saatleri uzun eve çocuğa zor vakit buluyor.. çocuk bakımı, ev sorumluluğu, iş sorumluluğu üzerimde borç bitsin diye çabalıyoruz ama hayat enerjim yok hiçbirşeyden zevk alamıyorum öyle yorucu ki çalışan anne olmak ev sorumluluğu üstlenmek

Daha beş aylık evlisiniz. Evliliğinizden emin değilsiniz. Kocanız evin içinde sorumluluk almak istemiyor. Çocukla ilgili de herşeyi sizin üzerinize yıkacak. Emin misiniz gerçekten?

Şu durumda çocuk düşünmek mantıklı değil. Üstelik 5 aylık evlisiniz. Sanki yıllarca çocuğu olmamış sorunlu evliliği olan biri gibi yazmışsınız. Bu evlilik yürür mü, sorunlar aşılabilir mi konulara odaklanın.

Çalışan anneyim. Çocuk doğduğunda 2 sene ara verdim, evdeydim ve yeri geldi yemek yapamadım, evi toplayamadım.

Eşin de elini taşın altına koymalı, ikiniz de çalıyorsunuz evin geçimini ortak sağlıyorsanız ev işleri de ortak olmalı.

Henüz evliliği bilmiyorsunuz ki çocuk aşamasına geçin

Korunun

Bilgisayar oyunu gibi hayat level level

Önce ilk levelde başarılı olup Elmas biriktirip ikinci levele geçeceksin evleneceksin

Evlilik bölümünün ilk üç leveli zor alışma süreci sabır edeceksin deneyeceksin iki oyuncunun uyum içinde hareketini sağlayacaksın

Bazı bölümlerde sağlık para işsizlik gereksiz yoğunluk aileler arkadaşlar gibi büyük engeller var o bölümlerde hem sabır hem deneyim biraz da zeka gerekecek

Sonra çocuk leveli

Oldu olmadı tedavi vs zor bir level

Hamilelik özellikle erkekler için zor bir süreç çünkü olay karşı bedende ama onun maddi manevi sorumluluğu gazla ve deneyimlemediği bir şey

Level sürerken her şeyi bilmesi hazır olması karşı tarafın gönlünü hoş etmesi maddi hazırlık vs

Yine kadın da bilmediği bir süreç iki canlı olma fikri ve bir sonraki levelde bebeğe nasıl bakarız düşüncesi

Uzatmayalım bence yaşamın en zor levellerinden biri o bebeğin doğduğundan sonraki bir yıl

Evliliğin ilk yılı bölümlerini hasbelkader geçen biraz idare eden şansla geçen burada tosluyor

Gerçekten bebekli hayata alışmak zor herşey olabilir iki taraf da karşıdaki ne tepki verir kestiremez çünkü herkes o bebeğin iyiliğini düşünür ama yollar farklıdır

O level geçerse evlilik oturur bazen zor bazen kolay bölümlerle hayat ilerler

Özetle aceleye gerek yok

Lakin nedir beş ayda paylaşılamayan ev işi

Akşamları bir kap yemek haftada bir ev süpürmek iki üç makina çamaşır bir de akşam çayı ile bunların bulaşığı

Ev işi senin görevin algısı çirkin

Lakin eve geliş saatlerini yazmamışsınız örneğin 6 da gelen yemeği yapar adam 9 da gelsin yemek yapsın diye beklenmez

Yine 6 da geldim ve yalnızım bu esnada çamaşır atmak da sıkıntı olmamalı

O nedenle o da iş yapmalı inatlaşması yerine çalışma saati ve yoğunluğuna göre makul işbölümü yapılmalı

İlk evlendiğimizde eşine bulaşık makinasına koy bulaşıkları dedim ben bilmiyorum ki dedi

Annesinin bulaşık makinası yoktu benim annemin vardı ben de dedim ki aaa sen bilmiyor musun ben de annemin karnında öğrendim

Beyini bileceksin dedim biz de deneyerek öğrendik ben 16 yaşında öğrendiğime göre sen de öğrenirsin dedim öğrendi

Hatta annesi makina alınca da bilirkişi olarak ona da öğretti

Madem evin içi sizin işiniz dışarısı onun, markete tuz almaya dahi gitmeyin ondan isteyin. Sürekli de gönderin gidemem derse "senin işin bu, ben sürekli temizlik yapıyorum aynı şeyleri her gün yapmaktan şikayet etmiyorum gerekirse günde yirmi defa çıkacaksın" deyin. Usandırın. Maaşınızdan da bir lira vermeyin. Evi geçindirmek erkeğin vazifesidir kocacım deyiverin. Siz de maaşınızı biriktirin, kocanızdan da harçlık alın. Size bakmak zorunda. Madem geri kafalı, yok öyle hem karım çalışsın hem maaşını bana versin hem ev dört dörtlük olsun oh oldu paşam. Çocuk için de uzun bir müddet beklemenizi öneririm. Bu iş yükünüz ve anlayışsız kocanızla uğraşırken çocuk bakımı sizi çok zorlar. Çocuğa da yazık.

benim böyle bir evliliğim olsa korunabildiğim kadar korunur hatta yatak ayırırdım.

"Tek basima baktim"cilar gelmeden söyleyeyim cocuk tek başına ustlenilecek bir sorumluluk değil...herşeyi aynı anda yapamazsınız..babanın da ev işlerine ve çocuğun işlerine ortak olması sart ve gerekli (baba olduğunu hissedebilmesi için)

Mümkünse kocanız üremesin.

Hey Allahim. Saka olmali?
5 ayda hem de boyle bir evlilikte nasil cocuk karari aliyorsunuz aklim almiyor ya.

Bütün ev işi çalıştığın halde sendeymiş çocuk olunca yükün kaç katına çıkacak.
Bir tek o değil ki ev için yardım etmeyen adam çocuk için sana hiç yardım etmeyecek bence iyi düşünün çocuk zor karar bunun uykusuz kalması var sürekli ilgisi var.

En güzel aylar bunlar siz kötü olmamalıydınız eşinin böyle bi insan olduğunu bilemedin mı?
Çocuk konusuna gelince bende 15 aydır korunmadim daha çoCuk olmadı zamanı var belki de çok problem etme olmamasını ama boyl3 bi evlilikte cocuk yapmak mantıklı gelmedi sakın ola cocuk olursa evliliğim düzelir düşüncesiyle hareket etme burda birçok kadin var bu hatayı yapan ayrıca çok güzel kendi ayakların üzerinde durman buna sevindim eşinin de üzerine çok düşme kendi haline bırak sevgisinden emin mısın bu adamın?

Evliliğin ilk yılı zor geçer denilirken, kastedilen hırbonun biriyle evlendiğiniz için karşılaşacağınız sorunlar ve psikolojik şiddet değil yalnız. Adamın karakteri buyken, bir iki sene sonra düzeleceğini mi sanıyorsunuz? Masallar diyarında filan mı yaşıyoruz? Böyle salak salak adamlarla evlenip, bir de çocuk yapmayı nasıl düşünebiliyor insan, vallahi aklım almıyor. Hiç mi berbat bir seçim yaptığınızı ama geri dönüşü olduğunu, bir de çocuk yaparak onu da bu berbat seçimlere ortak etmemeniz gerektiğini düşünmüyorsunuz? Mecbur mu bu çocuklar sizin beş para etmez adamları koca diye seçmenizin bedelini ödemeye?

evin her isini yapmaliymisim. Evin ici kadinin evin disi erkegin goreviymis
e calistirmasin ozaman sizi sigortanizi yatirip her türlü ihtiyacinizida karşılasin madem bu kafada.
bu adama çocuk yapmayin lutfen cocuk dogunca sihirli bir el degmiyor hersey dahada sarpa sariyor.
ata erkil demissiniz cocuk olduktan sonra aileyle dahada cok muhattap olmak zorunda kalacaginiza kalibimi basarim.
5 aylik evlilik suresinde cocuk dusunmek supersonik evlilikler icin bile gereksiz.

Bu okuze cocuk yapmayin,mumkunse âyrilin ,beklemede kalin aceleniz ne ,
Eve gram katgida bulunmayin maddi anlamda ,devamlı para alin esinizden ihtiyaclariniz icin,hem evin isini yapip hem senin ebine para mi harciyim diyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…