Cocuk sahibi olmak icin cabalamaya deger mi?

Saypir55

Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2020
128
404
18
Merhaba hanimlar. Cok doluyum ben de burda icimi dokmeyi dusundum. Cok uzatmadan sizi sıkmadan anlatayim. 5 aylik evliyim hizli oldu evliligimiz. Esimin ailesi ve benim ailem arasinda cok farkliliklar var (kultur, hayata bakis acisi yonunden olsun maddi yonden olsun.) Atlatilir diye dusunduk ama sorun oldu. Yaklasik 15 gun kadar ailesinde kaldik tatilde epey kotu gecti. Esim tipik bir Turk erkegi ataerkil bazi konularda sabit fikirli. Ev islerine asla yardim etmez bu konuda cok tartistik. Ben calisan bir kadin oldugum halde. Calisma saatlerim az diye evin her isini yapmaliymisim. Evin ici kadinin evin disi erkegin goreviymis (!) Uc gun iyiysek dorduncu gun tartisma cikiyor. Ya da ben bir seye aliniyorum kiriliyorum gelip gonlumu almak yerine tavir yapiyor. Sonunda ben ona gidiyorum. Evlenmeden once ona soylemistim bazi hormonal sorunlarim var cocuk sahibi olmam zor olabilir diye. Velhasil korunmadigimiz halde olmadi henuz. Yakin zamanda kontrol icin doktora gittim. 3 ay daha deneyin olmazsa tedaviye baslariz dedi. Ben anne olmak istiyorum evet ama evliligimiz cocuk icin saglikli bir ortam olusturacak mi? İlerde pisman olmaktan korkuyorum. Biz de yeri geliyor insanlari elestiriyoruz kotu giden evlilikte bir de cocuk sahibi olduklari icin. O duruma düsmek istemiyorum. Evliligimizin gelecegini goremiyorum. Bosanmak zor bir karar cocuk olduktan sonra daha da zor. Evliligin ilk yili zor gecer alismak zaman alir diyorlar insallah duzeliriz diye dua ediyorum ama daha simdiden cok yoruldum.

Daha 5 aylık evlisiniz, 3 gün iyiyse birgün kötü oluyorsunuz, temel şeylerde de anlaşamıyorsunuz ama korunmuyorsunuz şuan. Neden ?

O eleştirdiğiniz insanlardan farkınız yok çünkü hamile bile olabilirdiniz korunmadiginız için.

Çocuk en son düşüneceğiniz şey olmalı, olursa da çocuk bakmak sadece kadinin görevi diye onun sorumluluğu da sadece size kalacak.

Bence bir süre daha çoçuk düşüncesini erteleyin .Kafanızda sorunları bitirmeden lütfen çoçuk düşünmeyin .Benim eşimde eşinizin kafasında bir adamdı , yavaş yavaş düşünceleri değişmeye başladı.Eğer eşinizi seviyorsanız ve oda size değer veriyorsa bir şekilde orta yolu bulmalısınız .Çünkü sürekli tartışarak evlilik olmaz. Ben eşime böyle davranmaya devam edersen giderim dedim , çoçukta yok , kendi ayaklarımın üzerinde durabiliyorum , maaşım var dedim . Ha birde güzelce oturup anlattım ne istediğimi , neleri yapması gerektiğini , benim hizmetçi olmadığımı , aynı evi paylaşıyorsak bana yardımcı olması gerektiğini . Şimdi çok daha iyi ama ataerkil bir aileden gelen erkeği değiştirmek gerçekten zaman alıyor .Ha baktınız anlamıyor , o zaman sizde kendi yolunuza gidin . Ben diyorum artık ben kimseye hizmetçilik etmek için evlenmedim , gerekirse boşanırım da dedim eşime , ki yapacağımı da biliyor .Ama lütfen eğer düzelmiyorsa çoçuk düşünmeyin , çoçuk olunca daha da kötü olur herşey ..

Ya bu erkeklere noluyor anlamıyorum. Kadın daha ne yapsın hem çalışıyor hem ev işi yapıyor.zaten ev işi başlı başlına bir eziyet. Üstüne de çocuk gelirse daha beter olur. Her şeyde bir hayır vardır yaşın gençse şimdilik düşünme bakalım,çocuk olmuyor diye zorlama. Allah herşeyin en iyisini bilir,ne yaşıyorsak temel kader çizgimizde yazılanları yaşıyoruz.Güzel yönlerini görmeye çalış eşinin,yuva yıkmak kolay kurmak zor

Esinizin ailesinde neden 15 gun kaliyorsunuz? Daha yeni evlisiniz.
Farkli şehirlerde misiniz, size mudahaleleri nasil?
Her evliliğin bir alisma sureci olduğuna inaniyorum. Kimi icin 1 yil, kimi icin 3 yil.
Seviyorsaniz, duzelecegine inaniyorsaniz, tatli dille değiştirmeye çalışabilirsiniz. Tartismadan, catismadan. Madem o ev islerine yardim etmiyor, siz de çalışıyorsunuz, yetişemiyorum deyip yardimci kadin cagirin. Haftada 3 4 gün disaridan yemek soyleyin.
Yani hem bana yardim et deyip, hem de etmediği zaman butun sorumluluğu almayin.
Yeni evliliklerde kadinlarin alinganliklari da biraz fazla olabiliyor. Zamanla yoluna gireceğine inaniyorum bir yuva kolay kurulmuyor. Surekli kavga gurultuyle gecirmeyin balayindasiniz daha. Bazen ufacik seylerden araya sogukluk girebiliyor.
Ama kesinlikle bebek icin acele etmeyin

eğer çocuk yapmaya kalkarsanız bu adama ve bu evliliğe (ki 500 metreden ben yanlış bir evliliğim diye bağırıyo) , inanılmaz büyük bir bencillik yapmış olursunuz

Henüz yeni evliyken eşin ailesinde 15 gün neden kaldınız ki? Sizde korona döneminde evlendiniz galiba ve bu süreç çok iyi anlaşan çiftleri bile yordu. Yeni evliliklerde sürekli evde olmak daha da yıprattı herkesi. Yaşınız 30 dan küçükse çocuk için acele etmeyin. Şuan yorgun kırgın ve bezginsiniz. Bu ruh halini düzeltin önce. Çünkü hamilelik bebek sizi daha çok yoracak eşinizde yardım etmeyince daha çok tartışacaksınız gibi görünüyor

Bak bu herif çocuğunuz olursa sanki sen tek başına yapmışsın gibi muamele yapar sana söyliiim... hiç o toplara girme evliliğin tam oturmamış ki aklında bunca soru işaretleri varken riske atma kendini

5 aylik evlilik cocuk denemek icin cok erken. kaldi ki sorunlariniz da var. yasinizi merak ettim. 5 ay hamile kalabilmek icin de cok kisa bir zaman. hic bir rahatsizligi olmadigi halde 8 10 ay sonra hamile kalan insanlar oluyor. bence acele etmeyin.

5 aylık evlilikte çocuk düşünmek bana doğru gelmiyor. Önce evliliğin oturması lazım belki bir yıl sonra evliliğe devam etmek istemeyeceksin. Evlenirken acele edilmiş olabilir ama onun telafisi boşanmaktır. Çocuk olduktan sonra o adamla bağın hep olacak ister istemez görmek zorunda kalacaksın. Çocukla boşanmakta zor olur. Bence önce en az 1 yıl geçmeli sonra duruma göre düşünülür

Bence değmez, korunun.

Bu ne Yaman çelişki. Son cümlelerinizi okuyun da görün gerçek düşüncelerinizi. Lütfen çocukları evlilik kurtarıcı olarak görmeyin. Kurtaramaz. Daha beter olur.bu sefer hem çocuk bak, hem iş yap, hem koca kahrı Çek....kime yeteceksiniz?

Esimin ailesi ve benim ailem arasinda cok farkliliklar var (kultur, hayata bakis acisi yonunden olsun maddi yonden olsun.)
Ev islerine asla yardim etmez bu konuda cok tartistik. Ben calisan bir kadin oldugum halde. Calisma saatlerim az diye evin her isini yapmaliymisim. Evin ici kadinin evin disi erkegin goreviymis
Çocuk olunca da çocuk bakmak kadının görevidir deyip; iş ve evin sorumluluğuna +çocuğun sorumluluğuda size yıkılacak.
Sizi üzmek istemem ama evliliğinizn geleceğini pek parlak görmüyorum.
En azından evliliğinizden ve bu adamdan emin olana kadar, bu zihniyeti batasıca adamla üreyip, soyunu devam ettirmemenizi temenni ediyorum. Hem kendinize hem çocuğunuza yazık olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…