• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk sahibi olmak icin cabalamaya deger mi?

Erkekler bazen bizim çalıştığımızı unutuyor her şeyi bizden bekliyor ara sıra hatırlatmak gerek. Bence şöyle bir ortama ben olsam çocuk yapmam sizde bir süre erteleyin.

Boşanmayı planladığın birimden çocuk yapmadan evvel evliliğinin oturmasını bekle, en az bir sene bekle. Evlilik pırt pırt çocuk yapmak için yapılmaz mutlu olmak hayatı paylaşmak için yapılır. İkiniz geçinmeyi öğrenmeden kendini idare edemeyen üçüncüyü eve dahil etmek mantıksız.
karşındkinin ataerkil olduğunu evleninceye kadar nasıl anlayamadın? Bariz bellidir en kötü damarına basar yine öğrenirsin ne olduğunu. Bile bile lades evlilikten bile bile lades çocuk çıkacak bile bile mutsuzluğunuza onu dahil edeceksiniz. Değilse sen mutluysan huyundan giderim dersen tabi ki sizin hayatınız siz bilirsiniz doğrusunu

Eşiniz erkek gibi iki katı maaş alsın kadın eline bakmasın o zaman. İkiyuzluler ya. Konuya dönersek elbette yapmayın çocuk. Çocuk istiyosa önce sizle beraber temizlik yapmayı ogrenicek

Çocuk sahibi olmak için bu canlı ile çabalamaya degmez.
Asla değmez..

Böyle kötü bir evliliğe korunmayarak çocuk dünyaya getireceksiniz.

Tahminen bir süre sonra hamile kalmaz dediler ama kaldım. Şimdi o sabiye kiyamam mecbur cekecegim diyeceksiniz.
Bunu dememek için korunun.
Korunun korunun..

evliligin ilk yili evet bir cok degisiklik oldugu icin alismak acisindan zor gecebilir,

sehir/is degistirmisseniz, cok sosyal degilseniz ve birden sosyal bir ortama girmisseniz, ne bileyim borclanmissaniz falan filan...

Ama esim dedigin kisiyle bu kadar sorun yasamak normal degil bence.
Hele ki cocuk yokken 2 kisinin yasadigi evde is yukune yardim etmeyen adamdan cocuk yapmayi dusunmek buyuk esaret,
ne yani hem calisacaksiniz, hem cocuk bakacaksiniz, hem evi bal dok yala yapacaksiniz,
pasa bey de tv karsisinda mac mi izleyecek,
neden siz degil de o yiyor bu evliligin kaymagini,
siz kole misiniz ?

Aceleniz ne daha 5 aylık evlisiniz. Bekleyin evliliğiniz otursun dahası çabuk evlendik diyorsunuz. Önce eşinizi tanıyın, aynı yaşamaya alışın, düzeniniz-evliliğiniz otursun o zaman düşünürsünüz çocuk yapsak mı diye. Eşinizin ev işlerine yardım etmeme muhabbetini evlendiğiniz gün öğrenmediğinizi varsayıyorum eğer öyleyse zaten durum daha kötü hiç mi tanımadan, konuşmadan evlendiniz? Öncesinde bilip kabul edip evlendiyseniz şimdi şikayet etmeniz de doğru değil

Gelecek görmediğiniz evlilikte çocuk yapmak sorunlarınızı artıracağını düşünüyorum. Ataerkil ise çocuk bakımına da yardımcı olmayabilir

Ev işleri sizin göreviniz degil eşiniz cok yobaz biri bence. Benim babam da ataerkil bir tiptir ama anneme hep yardımcı kadın tutmuştur. Babamda yardim etmezdi ev işine ama görüyorsunuz ki alternatif var..
Simdi şimdiye yardim ediyor yaşlanınca sesleri kesiliyor bu erkeklerin gercekten bak..
Bir de kavga edince veya küsüsünce neden adım atıyorsun bırak o sana gelsin bazen kendi ellerinizle bu hale getiriyorsunuz şu erkek milletini.
Ki çalışan birine boyle yuklenilmez. Birbirinizi tanımadan mi evlendiniz simdi aile maile isleri bos işler bence siz kendi aranızdaki soruna odaklanin boşverin kültürü parayı bilmemneyi eşiniz ailesine benziyor mu ona bakın. Bu sorunlar çözülür mu ona bakın cocuk meselesi sonra ki düşüneceğiz sey olsun kavganın icinde cocuk büyütmek cok kötü bence

Bak kardesim iki cocuk annesi olarak söylyorum: esim bana destek vermesi kesinlikle cok yipranirdim. Sen herseyi tek basina yapmak zorunda kalirsin. Adamin size gram acima duygusu, empati duygusu yok ki. Yani nasil korunmuyorsunuz anlamiyorum. Önce evlilikteko sorunlari cözün.

Merhaba hanimlar. Cok doluyum ben de burda icimi dokmeyi dusundum. Cok uzatmadan sizi sıkmadan anlatayim. 5 aylik evliyim hizli oldu evliligimiz. Esimin ailesi ve benim ailem arasinda cok farkliliklar var (kultur, hayata bakis acisi yonunden olsun maddi yonden olsun.) Atlatilir diye dusunduk ama sorun oldu. Yaklasik 15 gun kadar ailesinde kaldik tatilde epey kotu gecti. Esim tipik bir Turk erkegi ataerkil bazi konularda sabit fikirli. Ev islerine asla yardim etmez bu konuda cok tartistik. Ben calisan bir kadin oldugum halde. Calisma saatlerim az diye evin her isini yapmaliymisim. Evin ici kadinin evin disi erkegin goreviymis (!) Uc gun iyiysek dorduncu gun tartisma cikiyor. Ya da ben bir seye aliniyorum kiriliyorum gelip gonlumu almak yerine tavir yapiyor. Sonunda ben ona gidiyorum. Evlenmeden once ona soylemistim bazi hormonal sorunlarim var cocuk sahibi olmam zor olabilir diye. Velhasil korunmadigimiz halde olmadi henuz. Yakin zamanda kontrol icin doktora gittim. 3 ay daha deneyin olmazsa tedaviye baslariz dedi. Ben anne olmak istiyorum evet ama evliligimiz cocuk icin saglikli bir ortam olusturacak mi? İlerde pisman olmaktan korkuyorum. Biz de yeri geliyor insanlari elestiriyoruz kotu giden evlilikte bir de cocuk sahibi olduklari icin. O duruma düsmek istemiyorum. Evliligimizin gelecegini goremiyorum. Bosanmak zor bir karar cocuk olduktan sonra daha da zor. Evliligin ilk yili zor gecer alismak zaman alir diyorlar insallah duzeliriz diye dua ediyorum ama daha simdiden cok yoruldum. 😓
Sizin anlasmaliklariniz fikir uyuşmazlığı ve bunu aşmak çok zor. Yani içi kadının dışı erkeğin falan. Bence madem evliliginizin ilk yılın dan sonra düzeleceğine inanıyorsunuz o zaman bir yıl dan sonra çocuk düşünün eğer inancınız boşsa bitirir değilse zaten hayalleriniz doğrultusunda devam edersiniz

Herşey mükemmel olsa.bile insan 5 aylık evliliğe çocuk düşünmemeli. Siz bir de sorunlu ve oturmamış evliliğinize rağmen neden korunmuyosunuz? Zaten evin bütün yükü sizdeymis, kendi yaşadığı ev için kılını kipirdatmayan adama bı de herşeyiyle sizin ilgileneceginiz üstüne ev işi yapmak zorunda kalacağınız bir çocuk mu eklemek istiyosunuz? "Eşim ataerkil biri ya ev işleri senin görevin diyor" gibi bir cümleye sığabilecek kadar basit bir sorun değil bu. Ataerkil bir adam sizi hizmetli olarak görüyor demektir. Kendisi paşa paşa oturacak, siz de ona hizmet edeceksiniz demektir. Bu arada madem evin dışı erkeğin evin içi kadının goreviymis, eşiniz maasinizdan eve katkı yapmanızı istiyor mu? Düğün borcu, kredi vs oduyo musunuz? Evin dışı erkeğin isiyse maasinizdan zırnık koklatmamaniz gerekir çünkü. Gelenekse al sana gelenek, kadın kendi maaşından eve harcamak zorunda değildir ama koca karisinin her ihtiyacını karşılamak zorundadir

Ben 9 yıllık evliyim valla hala alisamadim:KK70: evlilik 2 taraflı alttan alma isteyen bir kurum yani evlilik kolay bisey degil

Ben buradaki konulara hep derim bunu, eşimle dokuz senedir beraberiz, altı yıldır evliyiz, kavga etmeyen çok iyi Geçinen bir çifttik. Ne zaman çocuk oldu gerilmeye, didişmeye başladık. Çocuk iyi evliliği zorlayan kötü evliliği bitiren bir şey. Hepsini geçtim siz mutsuz bir aile ve ebeveynlere doğmak ister miydiniz? Büyük haksızlıl çocuğa da.
Ve en önemlisi görüşünüze yakın olmayan bir kocaya Da çocuk yapmayın. Çocuk için de zor. Birinin doğrusu diğerinin yanlışı çocuk arada kalıyor. Diyelim oğlunuz oldu rol modeli höt zör maço bir adam, oğlunuz da böyle olacak. Çok arada kalacak, siz de tabii.

Bekleyin bence. çocuk tek başına altından kalkabilecek birşey değil şartlar böyleyken sinir hastası olursunuz hamilelik lohusalık zorlu süreçler iyice koparsınız en azından iki üç sene kesinlikle bekleyin

Şimdi şöyle birşey var eşin ataerkil ben hiç brseye karismam diyen erkek sende eşim bana yardımcı olsun diyen bir bayandan. Bu düzelmez çünkü o degismez. Ama ben evimin kadinjda olurum diyorsanız bişey diyemem şahsen ben karşıyım bu düşünceye şuan bir oğlum var ve oda evde bir birey tabağını kaldırsın çamaşırını katlasn odasini toplasn birgün evlenirse esinede yardım etsin

Yaşlar kaç çocuk için acele etmeyin hatta korunun nasıl olsa olmuyor demeyin şu evlilikte çocuk için çok erken..

Back