• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Parkında kavga ettim

Benim de bir iki kere çocukları top konusunda uyarıp, dinlemediklerinde de azarladığım oldu açıkçası. Nerde bir top oynansa illa ki beni bulur, bir güzel çarpar. Ben uzaklaşırım çocukların yanından, aa bakarım yine gelmiş yani :)) Eğer çocuklara ait alanda oynuyorlarsa ve ben inatla orda oturuyorsam, ben haksızım. Ama ben hanım teyzelerin olduğu, kısıkta kalan banklarda oturuyorsam, ve çocukları "bakın ilerde geniş alan var, orda oynayın, görüyorsunuz bize geliyor top" diye uyardığım halde inadına inadına dibimde oynuyorlarsa işte o zaman ben haklıyım. Ha küçük çocuk olur, annesi gözünün önünden ayırmak istemez, onu anlarım zaten onun atacağı top ne kadar rahatsız eder ama kocaman çocuklar yapınca fıttırıyorum ya, bizimde orda sakince oturup bir temiz hava almaya hakkımız yok mu.
Size % 1000 Katılıyorum. Benim derdimde kadının çocuklara verdiği tepki. kimsenin çocuğuna o denli bağırıp tehdit ermeye Hakkı yok. Güzelce söylese kavga edecek halim yok.

Çocuklar dikkat edin dese yada hadi şu tarafta oynayın dese. Direk bağırdı ve bida oynamıycaksınız oynarsanız patlatırım topu diye. Topu da parka giderken ödül olarak almıştım. Nası korktu patlatacak diye

He he :KK48:bu "gidin baska yerde oynayin yoksa topunuzu keserim" lafi ben cocukken vardi, efsane geri dönmüs.

Cocuk parki büyük mü kücük mü? Yani sadece salincak kaydirak ve tahteravalli den olusan kücük bir park mi yoksa genis bir alan mi? Mesela benim bulundugum yerde kücük parklarda top oynamak yasak. Top oynamak icin bu saydigim klasik park oyuncaklarina uzak durmaniz gerekiyor. Cünkü kücük cocuklar hatta bebeklerin bulundugu yerde topa sert sut cekmek veya futbol oynamak tehlikeli olarak görülüyor. Düsünsenize kadinin yerine kücük bir bebegin kafasina yüzüne geldigini. Ama genis bir alansa arka tarafta top oynanmasina kimse bir sey diyemez.

Kadin cok terbiyesiz ve anlayissizmis. Ne isi varmis coluk cocugun oldugu yerde. Ben cocuguma kimsenin bagirmasina müsade etmem. Kizilacaksa ben kizarim. Cok bozmusumdur böyle bir kac tipi. Deli midir nedir basinda annesi olan cocuga bagirip korkutuyor. Cocuklar dikkatli olun bakin bir dahaki sefer kücük birine denk gelir cani yanar dese siz de geri kalmaz müdahale ederdiniz belki. Yavas gel patlatmaya sacin basin dagilmasin diyemediniz mi?

Top oynaya 4 çocuk vardı bdiğerleri kadın bağırınca geçti Başak'a tarafta oynamaya. Ama benim oğlum korktu arkama saklandı. Maalesef duyarsız umursamaz bi çocuğa sahip Değilim. Herşeyi Fazlasıyla içselleştiriyor. Dert ediyor kendine. Çocuğumu tanıdığım için bellidir bu kadar tepki verdim

Ben de bunu demek istedim zaten fazlası ile icsellestirdikleri için daha sakin olmak yanlarında bağırıp cagirmamak lazım.. herkesin bakış açısı farklı ben fikrimi paylaştım sadece.

Türk kadını : 1

Rus kadını : 0

Konu sahibi haklı da olsan olmamış ya.. Bir kere manzara nahoş . Bi annenin daha naif ve nezaket sahibi olması gerekir diye düşünüyorum. Rol modelsin sen.

yaptığım şeyi övgüyle anlatmadım. Rus'a haddini bildirdim demedim. Hayatımda bu denli bi olayın içinde bulunmadım ama oldu bikere. Hiç bir tartışmada yüzde yüz haklı yoktur. Ama bu noktaya nası geldim bende bilemedim

He he :KK48:bu "gidin baska yerde oynayin yoksa topunuzu keserim" lafi ben cocukken vardi, efsane geri dönmüs.

Cocuk parki büyük mü kücük mü? Yani sadece salincak kaydirak ve tahteravalli den olusan kücük bir park mi yoksa genis bir alan mi? Mesela benim bulundugum yerde kücük parklarda top oynamak yasak. Top oynamak icin bu saydigim klasik park oyuncaklarina uzak durmaniz gerekiyor. Cünkü kücük cocuklar hatta bebeklerin bulundugu yerde topa sert sut cekmek veya futbol oynamak tehlikeli olarak görülüyor. Düsünsenize kadinin yerine kücük bir bebegin kafasina yüzüne geldigini. Ama genis bir alansa arka tarafta top oynanmasina kimse bir sey diyemez.

Kadin cok terbiyesiz ve anlayissizmis. Ne isi varmis coluk cocugun oldugu yerde. Ben cocuguma kimsenin bagirmasina müsade etmem. Kizilacaksa ben kizarim. Cok bozmusumdur böyle bir kac tipi. Deli midir nedir basinda annesi olan cocuga bagirip korkutuyor. Cocuklar dikkatli olun bakin bir dahaki sefer kücük birine denk gelir cani yanar dese siz de geri kalmaz müdahale ederdiniz belki. Yavas gel patlatmaya sacin basin dagilmasin diyemediniz mi?
Bende şartelleri attıran da o oldu zaten sen kimsende çocukları korkutuyorsun sorun varsa söyle ben zaten gerekli uyarıyı Yaparım.

Hem suçlu hem güçlü konumuna düşmüşsünüz bence. Çocuk gibi bağrışmalar, çocuk parkında, iki yetişkin tarafından, hiç yakışık almamış. Siz yetişkinsiniz, daha yaşınıza yakışır olgunlukta arayı bulabilirdiniz. Kriz yönetememişsiniz yani. Çocuktan çok çocuk olmuşsunuz ikiniz de.
Her şeyden korkan çocuğunuz annesini bir kadınla bağrıs çağrış kavgada görünce umarım hiç korkmamış, sakinleşmiştir, ne diyim. Madem çocuğunuz korkuyor, sizin o kadınla arayı yapmanız, bunu büyütmemeniz gerekiyordu, şu şekilde bir ortam yaratmaktan ziyade.

kadın agresif biri olabilir. o da can havliyle dogal olarak tepkısını sert göstermıs.
bazı refleksler vardır insan o anda deli olur.

çocugun korkmus kadının tepkısınden, pekı senın tepkınden korkmadı mı? sonucta sen de sesını yukseltmıssın ve polemıge gırmıssın.

Öncelikle çocuğunuza ve onunla oynayan arkadaşlarına bayandan özür diletmeliydiniz. Park sadece çocukların hakkı diye bir şey yok. Yetişkin insanlarda hava alma amaçlı banklarda oturabilirler değil mi? Eğer çocuklar etrafı telle çevrili top sahasında oyun oynarken o bayan sahaya bir sebep olmaksızın girseydi ve top çarpsaydı o zaman kavga edebilirdiniz, ama orası kamuya açık bir park. Bayan da canı acıdığı için fevri tepki vermiş biraz. Sonuçta top burnuna isabet edip burnunu da kırabilirdi öyle değil mi?

Bilemiyorum bana pek iyi yapmamışsınız gibi geldi anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla.

Bence iyi yapmışsın.

Daha beteri daha yeni başıma geldi, benim oğlum bi kadının torununa kaydırakta oynarken vurmuş, ben de karşıdaki bankta oturuyorum. Kadın birden bağırdı kim bunun annesi diye kalktım yanına gittim. Ben giderken oğluma bakıp aptal mısın gerizekalı mısın diye bağırıyordu bir de böyle iğrenerek bakıyor çocuğuma. Sonra bana dönüp dağdan gelmişsin bağdakini kovuyorsun dedi ben de anlamadım niye dağdan gelmişim dedim, tipinden belli dedi. Yaşlı başlı bir insansınız çocuktur olabilir ben uyarırım uzatmayalım dedim. Ama o hala bakamayacaksan doğurma, salaklar vs. Diyince benim vites attı. Kimse benim oğluma salak aptal bana da dağdan inmiş diyemez herkez haddini bilecek diye birkaç kez bağırdım. Kadın kesti sesini. Hadsiz, 65 yaşına gelmiş ama 3 yaşındaki çocuğa azıcık hoşgörü göstermeyi öğrenememiş çok yazık.

bugün Oğlumu parka götürdüm, oğlum bir iki çocukla top oynuyordu. Çocuğun biri topu bi Attı kadının birini kafasına Çarptı. Kadın Çığlık çığlığa bağırmaya başladı. Bırakın o topu oynamıycaksınız. Oynarsanız patlatırım diye. Oğlum korktu arkama saklandı. Bende istediğin yerde oyna burası park kimse karışamaz dedim. Kadın ben o topu patlatırım dedi. Bende ip koptu. Park'ın.ortasında Kadınla bağıra çağıra kavga ettim. Hiç kendimden böyle bi performans beklemezdim. Oğlumun zaten korkuları var bi de kadın bağırıp korkutunca demediğini bırakmadım.
deli mi ne ya parkta çocuklar istediğini yapar park çocukların yeridir o kadını kovun ordan

bugün Oğlumu parka götürdüm, oğlum bir iki çocukla top oynuyordu. Çocuğun biri topu bi Attı kadının birini kafasına Çarptı. Kadın Çığlık çığlığa bağırmaya başladı. Bırakın o topu oynamıycaksınız. Oynarsanız patlatırım diye. Oğlum korktu arkama saklandı. Bende istediğin yerde oyna burası park kimse karışamaz dedim. Kadın ben o topu patlatırım dedi. Bende ip koptu. Park'ın.ortasında Kadınla bağıra çağıra kavga ettim. Hiç kendimden böyle bi performans beklemezdim. Oğlumun zaten korkuları var bi de kadın bağırıp korkutunca demediğini bırakmadım.
çok iyi yapmışsınız. Ben çok mıy mıy bir tipim. Bir gün parkta kadına öyle bir bağırdım ki, o kadar çiledern çıkmışım; Oğlumun korkusu azaldı. Dışarda bir şey olursa onu koruyacağımı anladı. Kavganızı görmüş olması çocuğu korkutmuyor. Kavgayı gördü diye ben çok üzülmüştüm. Bence böyle insanlar çouk parkına gelmesinler, daha çok büyük insanların takıldığı yerlerde oturmalılar.

Kızlar konu sahibine kızılmış kavga etmeseydin diye ama gerçekdende ruslar bu konuda anlayışsız bir kere uçakda başıma geldi bir olay uçakda giderken kızım huysuzlandı yol uzun avustralyadan türkiye kaç saatlik yol rus bayanın kızı 8-9 yaşlarında maşallahı var çoçuk biner binmez bir. Uyudu kafayı kaldırıpda yemek yemedi annesi dubaide kucağında indirdi çoçuk uyanmadı o derece nasıl uykuysa artık benim kızımda ara ara uyudu ben onu oyalamak için bir sürü şeyler aldım ama ağzını bantlayamam değilmi kitap okurken bazı olayları soruyor kadın bir döndü nasıl bağırıyor bakımıyacağın çoçuğu neden doğurursun sustur şunu kafam şişti terbiyesizler diye özür falan diledim amanın bu hata yapmışım gibi çoştuda çoştu yetmedi kızıma bağırıyor ufacık bebeğime bende başladım sizinde anneliğiniz ortada ilaçla çoçuk büyütüyorsunuz önce kendi anneliğinizi sorgula sonra benimkini dedim koltuk değiştirdi kesinlikle laf geçmiyor ruslara eminim konu sahibine saydırmışdır laflarıyla oda ondan kendini savunmuştur insanı dinden imandan çıkartıyorlar bazen

Al birini vur ötekine. Sizin yaptığınız da marifet değil önce onu söyleyeyim, karşılıklı olarak saygısızlık etmişsiniz.

Bugünler hiç kimsenin suyuna

altı Yaşında. Yabancılardan, kaçırılmalardan, hırsızdan gibi şeylerden korkuyor. Pedegogada götürdün
Benim oglumda 5 yasinda onun dabu tarz korkulari var. Parkta biri bagirsa hayatta bir daha parka adim atmaz.

Simdiki cocuklara gercekten uzuluyorum. Oyun oynayabilecekleri duzgun bir yer kalmadi etraf sapik hirsiz kayniyo bu cocuklar nerde oyun oynuycaklar. Mahallemizden Kapinin onunden bile gunde kac tane araba geciyo belli deil nerde kosturcak bu cocuklar nerde top oynucaklar. Mal gibi evde bilgisayar televizyon basindami? Artik parklarda dedikodu yeri olmus resmen uc bes tanesi mahallenin muhtari gibi ne oluyo ne bitiyo dedikodu yapiyolar cocuklarada kiziyolar baska yerde oynayin diye :)

O değilde şu parkta top işine çözüm bulunmalı. 13-14 yaşında çocuklar futbol oynuyor ve bir abanıyorlar ki topa sormayın. Ufak çocuklara gelecek diye aklım çıkıyor. Yanda sahalı park var ama gitmiyorlar.

Back
X