• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk konusunda herkesin uzman olması!!!

Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz de çok sinirinizi zıplatırlarsa "Doktoru gelişim düzeyini normal buluyor, çelimsiz falan değil" deyip susturun. Sinirinizi bozmanıza hiç gerek yok, annesi olarak çocuğuyla daimi ilgilenen kişi sizsiniz, onlar değil. Sizin içiniz rahatsa, sağlık açısından da bir sorunu yoksa susturun gitsin.

Ya milleti bu kadar takacak ne var. Bu kadar dertlenecek. Kv cevabı vermiş zaten. Sen de çok darldiysan 2 tersleyip yoluna bak.

Ya milleti bu kadar takacak ne var. Bu kadar dertlenecek. Kv cevabı vermiş zaten. Sen de çok darldiysan 2 tersleyip yoluna bak.
Anneannesi işte birşey diyemedim kalabalıktı bir de telefonda konuşuyoruz yani kaç oldu bu umursamadım hiç ama birden sıkıntı bastı artık

Aman boş ver
Kv yine cevap vermiş güzelce ya yedirmiyor dese idi

Benim Kv dem bu çocuk zayıf diyordu ben de hep ben yiyorum ona yedirmiyorum dedim bir kere bir daha açmadı ağzını

benim kizim da zayif ustelik isthsiz. kizimdan 2 ay kucuk KIZI olan arkadasim ya ben ek gidayi gozymd buyutmusum ama dur ya sana boyle demeyeyim senin kiz ek gida da sorunlu gibi bisey soyledi o an kafama dank etti. her kim ki kizima tek kotu sey soylesin kimseyi takmadan guzelce agzinin payini veriyorum.
fit bir kuzum var benim diyorum. size ne diyorum. cok sinirliysem evet diyet yaptiriyorum diyorum yuz ifadeleri super oluyor :)

cnm bebeklerde bir ay bile farkeder. benim ki bi hafta yemese suzulurdu sonra yediginde sanki bi ayda hemen toparlardi. 5 ay buyukmus bi de. onu gec ayni gun dogsalar bile cocuk yaristrmalari buyuklerin hep vardir. sen cemkirsen bi de sna tuhaf gozle bakilir. senin cocugun sagliklimi ilgilimisin yediriomusun ona bak. her cocugun yeme sekli buyume sekli farklidir. kimisi az yer kilo alir hareketszdir. kimisi cok yer az az alir cunku hareketlidir. sen annesin senden daha ilgili ve cocugunu senden daha fazla dusunen kimse olamaz.

çok haklısın doğru yoldasın boşver

çocukların tombik olması iyi bir şey değil, ileride obez olması için zemin hazırlıyor sakın kendini bozma bebeğine aynen devam

millet çocuklarına nişastalı mamayı dayıyor çocuk boşuna yağ bağlıyor, senin düzenli verdiğin beslenme daha iyi

boyu uzun diyorsun bu iyi bişey çocuk doktorunda kotnroldesinizdir o boyunu kilosunu ölçer size yorum yapar, gitmiyorsanız da gidin boy kilo tabloları var onlardan bi tane versin size her gidişinizde tablodan işaretlesin büyüme grafiğine bakılır

Seni öyle iyi anliyorum ki...
Birebir aynilarini yasadim.
Benim kizimda zayif.
Hic unutmam esimin halasi ilk gordugunde kv deme "yenge bu gelismemis sanki" demesini.
Akabinde gören herkes senin sütün yetmiyor da ondan zayif bu cocuk.
Neler dendi...takma demiyorum çünkü bende yapamamistim.soz konusu evlat olunca cahilin onde gideni de olsa bunlari diyen insan uzuluyor.
Bikmistim sunu ye sutun olur,mama ver mama diyicilerden.
Ha ne oldu?
Kizim 2.5 yasinda ve hala zayif iyi yemesine ragmen.zamaninda beni gomenler simdi "ay bu yiyor yiyor kilo almiyor demekki yapisi boyle .(akabinde hemen bir kahkaha ) almasinda zaten kilo iyi degil." diyor dalga gecer gibi...

Sende soyle gorumcenin kizi yemiyor yedigi de sindirmiyor o yuzden kiolu. Doktora goturun de onlar bozulsun . her bebek bir mi sanki. Kaynana her yerde kaynana gprumce her yerde gorumce, Allah cirkin sansi versin ne diyim.

Küçüklüğünden beri tıka basa yemek yedirilen çocukların ve bebeklerin geneli ileride sağlık sorunları özellikle de obezite ve diğerleri ile karşılaşıyor zaten.. Bizim toplumumuzun bilinç altına bir kere yerleşmiş zaten toplu çocuk sağlıklı şirin,zayıf kadın en güzel en sağlıklı..

Hiç sinirlenmeyin ve yorumları sakin karşılamaya çalışın.

Konuyu yarisina kadar okudum ama bende sinir olurum boyle konulara :sinirli:.. Eşleştirmeyi biliyorlar, kendi cocuklarina geldimi bana cekmis veya abisine ablasina cekmis derler.:KK57:.. 5 ay buyuk diyorsun, cocuk bir yaşina girmiş, 9 aylik bebekle eşleştiriyorlar :deli:.

Bizim Türk toplumunda şöyle bir mantık var; "kilolu Bebek sağlıklıdır"
Saçmalık.
Kilosu normal olan sağlıklı beslenen sebze meyve yiyen Bebek sağlıklıdır
Bizim bir komşu var 8 aylık bebeğine ekmek yedirip duruyor kilolu olsun diye
Ben kızıma kahvaltı yaptırıyorum sebze meyve yoğurt yediriyorum hastalanmasın sağlıklı olsun gelişimi güzel olsun diye
Komşu sadece ekmek hamur ağırlıklı besliyor bebeği kilolu olsun diye aklım almıyor
Doktor diyet vermiş obez olucak diye düşünün
Çok meraklılar obez yapmaya çocuğu
Tamamen cahillik
Siz lafınızı sokun geçin hiç sinir olmayın derim

Seni öyle iyi anliyorum ki...
Birebir aynilarini yasadim.
Benim kizimda zayif.
Hic unutmam esimin halasi ilk gordugunde kv deme "yenge bu gelismemis sanki" demesini.
Akabinde gören herkes senin sütün yetmiyor da ondan zayif bu cocuk.
Neler dendi...takma demiyorum çünkü bende yapamamistim.soz konusu evlat olunca cahilin onde gideni de olsa bunlari diyen insan uzuluyor.
Bikmistim sunu ye sutun olur,mama ver mama diyicilerden.
Ha ne oldu?
Kizim 2.5 yasinda ve hala zayif iyi yemesine ragmen.zamaninda beni gomenler simdi "ay bu yiyor yiyor kilo almiyor demekki yapisi boyle .(akabinde hemen bir kahkaha ) almasinda zaten kilo iyi degil." diyor dalga gecer gibi...
Benim kızım da hiç emmedi sağıp veriyordum öyle sütüm vardı ki milletin senin sütün yaramıyor sen emzirme kes demeleri yüzünden resmen sütüm kesildi ben bile kendimi ona inandırmıştım şimdi kimseyi dinlemiyorum kızımla bir düzenimiz var bizim kim ne derse desin artık

Bizim Türk toplumunda şöyle bir mantık var; "kilolu Bebek sağlıklıdır"
Saçmalık.
Kilosu normal olan sağlıklı beslenen sebze meyve yiyen Bebek sağlıklıdır
Bizim bir komşu var 8 aylık bebeğine ekmek yedirip duruyor kilolu olsun diye
Ben kızıma kahvaltı yaptırıyorum sebze meyve yoğurt yediriyorum hastalanmasın sağlıklı olsun gelişimi güzel olsun diye
Komşu sadece ekmek hamur ağırlıklı besliyor bebeği kilolu olsun diye aklım almıyor
Doktor diyet vermiş obez olucak diye düşünün
Çok meraklılar obez yapmaya çocuğu
Tamamen cahillik
Siz lafınızı sokun geçin hiç sinir olmayın derim
Bir de yurtdışında çocuklar hep şişman oluyor bu mantık yüzünden zaten bana sütün yaramıyor diyen eşimin teyzesi iki çocuğu da obez sürekli çocuklarını özellikle kızına şişman zayıfla falan diye öyle baskı yapmışlar ki kız 23 yaşında psikolojisi bozulmuş küçükken de kv anlatır öyle bir yedirirmiş ki etten yürüyemez di der zorla basardı ağzına diyor

Merhaba arkadaşlar bu konuyu eminim herkes yaşamıştır.Bir kızım var 9 aylık olmasına 10 gün var kızım gayet sağlıklı eli ayağı düzgün yemesi içmesi gayet yerinde kilosu da bence gayet iyi ince uzun yapılı bir Bebek görümcenin de kızı var ve beş ay büyük benim kızımdan o biraz kısa tombul bir Bebek.Şimdi olayı açıklayayım herkesin kv de dahil kızımı zayıf görmeleri sürekli birşeyler önermeleri artık beni delirme noktasına getiriyor sanki herkes anne bir ben bakamıyorum Nasıl bir cahillik bu dönemde anlamıyorum sürekli görümcenin kızıyla kıyaslıyorlar bir Allah'ın kulu da bunların arasında beş ay var demiyor ya deli olacağım sanki her Bebek aynı gelişimi gösteriyormuş sinirlenmeme neden olan şey demin eşimin anneannesiyle görüntülü konuşuyorduk görümcemlerdeydim kızlarla oynuyordum anneannem baktı görümcemin kızına bu iyiymiş de öteki gelişmemiş dedi benimkine sinir krizi geçirecem ya kv yanındaydı o daha küçük dedi hemen ben üzülmeyim diye biliyor sinir olduğumu bu konuya ama o da direk demez şunu yedir bunu yap falan filan ya bu insanları ben anlamıyorum ne gerek var böyle şeylere kıyas yapmak nedir yani nerdeyse aynı kilodalar ki kilo hiç önemli değil bence çünkü kızım kahvaltısını eder meyvesini yer mamasını içer akşam yemeğini yer görümcemin kızı zorla yedirirler yemez hiç birşey sanki tombul olunca sağlıklı oluyormuş da zayıf olunca sağlıksız sinirlerim bozuldu eşim de odun olduğu için birşey desem beni parçalar hemen hep ben kötü niyetliyimdit çünkü çok uzattım ama içimi dökmek istedim deli olacağım yoksa herkes herşeyi çok biliyor benim günüm gecem kızım herseyini dört dörtlük yapıyorum anlamıyorum ya gerçekten çok sinirlendim çelimsiz ne demek ama haksız mıyım :110:
Ne dersek diyelim sinir olnaya devam edecegiz. Yani ben cevabini verip yinede gun boyu nasil boyle der ne dusuncesiz insan diye kendimi yerim.

Senin esinin ananesi sanirsam soylemis eskilerin kadini de gec.
.ben gecen kizimi okula goturdum arkdslardan biri

bu cocuk konusmuyor niye konusmuyor deli etti. Aldi cevabini tabi ama bak halen aklima gelir sinirlenirim. Yapacak bi sey yok... Ki kizim baba doyidum gel gibi kelimeleri soyluyor. Arada anne bi de

Canım aynı şeyi eltim bana da yapmaya kalktı şunu yapma bak ben bunu yedirdim vs baktım olacak gibi değil hemen karşı atağa geçtim bede başladım sen şunu yanlış yapmışsın bak işte şunu yedirmediğinden hasta aaa iyice zayıflamış bu falan şimdi ben değil o düşünüyor artık sürekli o savunma halinde bi anda roller değişti o kriz geçiriyor:halay:

Merhaba arkadaşlar bu konuyu eminim herkes yaşamıştır.Bir kızım var 9 aylık olmasına 10 gün var kızım gayet sağlıklı eli ayağı düzgün yemesi içmesi gayet yerinde kilosu da bence gayet iyi ince uzun yapılı bir Bebek görümcenin de kızı var ve beş ay büyük benim kızımdan o biraz kısa tombul bir Bebek.Şimdi olayı açıklayayım herkesin kv de dahil kızımı zayıf görmeleri sürekli birşeyler önermeleri artık beni delirme noktasına getiriyor sanki herkes anne bir ben bakamıyorum Nasıl bir cahillik bu dönemde anlamıyorum sürekli görümcenin kızıyla kıyaslıyorlar bir Allah'ın kulu da bunların arasında beş ay var demiyor ya deli olacağım sanki her Bebek aynı gelişimi gösteriyormuş sinirlenmeme neden olan şey demin eşimin anneannesiyle görüntülü konuşuyorduk görümcemlerdeydim kızlarla oynuyordum anneannem baktı görümcemin kızına bu iyiymiş de öteki gelişmemiş dedi benimkine sinir krizi geçirecem ya kv yanındaydı o daha küçük dedi hemen ben üzülmeyim diye biliyor sinir olduğumu bu konuya ama o da direk demez şunu yedir bunu yap falan filan ya bu insanları ben anlamıyorum ne gerek var böyle şeylere kıyas yapmak nedir yani nerdeyse aynı kilodalar ki kilo hiç önemli değil bence çünkü kızım kahvaltısını eder meyvesini yer mamasını içer akşam yemeğini yer görümcemin kızı zorla yedirirler yemez hiç birşey sanki tombul olunca sağlıklı oluyormuş da zayıf olunca sağlıksız sinirlerim bozuldu eşim de odun olduğu için birşey desem beni parçalar hemen hep ben kötü niyetliyimdit çünkü çok uzattım ama içimi dökmek istedim deli olacağım yoksa herkes herşeyi çok biliyor benim günüm gecem kızım herseyini dört dörtlük yapıyorum anlamıyorum ya gerçekten çok sinirlendim çelimsiz ne demek ama haksız mıyım :110:

Bende çok sinir olurum bu tarz konulara yapısı o demek ki çocuğun kimi bebekler ve çocuklar dünyayı yesede kilo alamaz sen sağlıklı mı ona bak. Dur daha yeme içme kilo probleminden sonra aaa daha emeklemiyor mu aaaa daha yürümüyor mu 1.5 yaşına gelir aaaa bez mi var hala sende aaa diye gereksiz sürüsüne bereket söz laf

Canım aynı şeyi eltim bana da yapmaya kalktı şunu yapma bak ben bunu yedirdim vs baktım olacak gibi değil hemen karşı atağa geçtim bede başladım sen şunu yanlış yapmışsın bak işte şunu yedirmediğinden hasta aaa iyice zayıflamış bu falan şimdi ben değil o düşünüyor artık sürekli o savunma halinde bi anda roller değişti o kriz geçiriyor:halay:
:) görümcem de bana der sürekli iyi niyetli belki bilmiyorum ama hoşlanmıyorum

Bende çok sinir olurum bu tarz konulara yapısı o demek ki çocuğun kimi bebekler ve çocuklar dünyayı yesede kilo alamaz sen sağlıklı mı ona bak. Dur daha yeme içme kilo probleminden sonra aaa daha emeklemiyor mu aaaa daha yürümüyor mu 1.5 yaşına gelir aaaa bez mi var hala sende aaa diye gereksiz sürüsüne bereket söz laf
Ooo ona çoktan geldik kızım oturarak emekliyor yavaştan sürünmüyor yüz üstü hatta görümcemin kocası geç kalmış bu dedi bugün bende dedim her Bebek aynı mı babası 2 yaşında yürümüş ben hiç sürünmeden 7 aylıkken kalkmış gitmişim birden babasına çekmiş dedim bende

Back