Çocuk konusunda fikirlerinizi merak ediyorum

Benim bebeğimden önce elimde büyüyen iki yeğenim vardı. Ama net bir şey diyebilirim. Yeğen bile olsa çocuk kadar zor olmuyor. Bir çocuğun tüm sorumluluğunu üstlenmek bir kaç saat sevmekle bir değil.
İlk bir sene emzir uyut emzir döngüsünde geçiyor. Uykusuzluk zaten zorluyor. O ilk sene en iyi evliliği bile sarsıyor.
Sonrasında iki yaş sendromu, memeden kesme, tuvalet terbiyesi, okula alıştırma, okul hastalıkları parkurları var. Hepsi birbirinden zor.
Benimki 6,5 yaşında hala çok zor. İki sevip bırakamıyoruz

Ben vallah mincik mincik sadece kendi çocuğumu seviyorum

kesinlikle. hadi sizin zamanınz 6-7 yıl onceki 32 yaş. şimdiki 30 başları zaten evlenme yaşı oldu. 6-7 senede sosyal hayat cok değişti ve değişiyor. ben de belki olgunluğu gelmeden, belli hayat heyecanları yaşanmadan bebeği erken buluyorum. nasipse zaten dediğiniz gibi geliyor gitmiyor. oldukça realist bi insanım, bebeğin sadece instaya mutlu aile fotusu atmaktan ibaret olmadığını tahmin edebiliyorum. :) allah bağışlasın sizinkini de.

9 sene önce evlendik biz oğlum 6,5 yaşında
ilkokulda oğlum. Velilerin hepsi 40+ tek bir çift çok genç ona da şaşırıyoruz hala
Teşekkürler

Kız kardeşim 22 yaşında evlendi 24 ilk 30 da ikinci çocuğu oldu. Çocuk anne için muhteşem bir sevgi ama 40 yaşına girdiği şu günlerde hayatını hiç yaşamamış olmaktan yakınıyor zaman zaman. Bazı şeyler vaktinde güzel hayatınızı yaşayın çocuk büyük bir sorumluluk çünkü , olduktan sonra yaşamınız bir daha eskisi gibi olmayacak, evliliğin oturması içinde biraz zaman lazım acele etmeyin o yüzden

çocuklu birinden sadece iki gün çocuğuyla birlikte sizi ziyaret etmesini rica edin, ama küçük bi çocuk olsun max 1 yaş. Gece gündüz bi vakit geçirip tadını aldıktan sonra kendiniz karar verin.
Çocuktan önce 5 sene beklemiş ve iyi ki beklemişim diyen biriyim. Anne olduğumda 35e yakındım.

Kocası sapık bunun bi de ya

9 sene önce evlendik biz oğlum 6,5 yaşında
ilkokulda oğlum. Velilerin hepsi 40+ tek bir çift çok genç ona da şaşırıyoruz hala
Teşekkürler
çevreyle alakalıdır

Bodrum gibi bir yerde kuzenim 40+ yaş tek veli oldu hep, mesela 2 çocuğun birini 35 öbürünü 40 da doğurdu

çünkü
dışardan çalışmaya filan gelen kişilerin pek öyle burada ailesi yok, ya bekar hayatı ya aile memlekette vs. kuzenimin olduğu mahalle fazla lüks bir mahalle (onlar iş sebepli saatlerden dolayı mecbur orada oturuyorlar, yoksa oturamazlar)
buranın yerlisi 18 yaşını bitirse hemen kaçabilir, (her gittiğimde yerli komşularını duyuyorum, kaçmayanı hayırlı evlat öyle bir ortam yani) zor duranı da 20-22 yaşında evleniyor ve hemen çocuk yapıyor...
zengini de özel okula veriyor normal halkın çocuğuyla aynı okula gitmiyor

Ben de özel okul velisiyim. Geneli 30+ yaşta anne olmuş evet

Önce ikiniz de bir doktora görünün. Sağlık açısından bir problem yoksa 2 yıl erteleyin biraz birbirinize zaman ayırın. 2 yıl sonra çocuk dogurunca da hayalinizdeki genç annelerden olursunuz.

1-2 sene evliliğinizi deneyimleyin.. Eşinizi iyice tanımaya çalışın zira evlilik sevgililiğe benzemez

25 yaşında anne olmuşum şimdi 10 yaşında kızım yaş olmuş 35 ikinci kızım 4 yaşında kapattım daha çocuk defterini isteyenlere nasip olsun inşallah

3 çocuk annesi olarak yazıyorum genç yaşta (19) anne oldum gençlik bunun gibi olur,şuan yaş olmuş bilmem kaç 3.5 yaşında bebem var ama enerjimmi azaldı yoksa folik asit çok kullanımda bu çocuk böyle hareketli anlamadım,ayrıca alAllah uzun sağlıklı ömür versinde 60 yaşında gör mutluluklarını farketmez,ama önce az biraz gezin,düşün çocuklara bayılan biri olarak söylüyorum bunu

Merhaba, 29 unda anne olmuş gibi olarak yazıyorum. Çocuk sahibi olmak kolay, ama dünyaya geldikten sonra tek başınıza olacaksanız onun büyümesinde biraz daha bekleyin gerekirse sizde eşinizde çocuk fikrine bakımına yönelik en çokta sabır konusunda birbirinize telkinler verip sohbetler edin. :)) Bu sırada da birbirinize doymuş olursunuz. Evliliğinin 2. Ayında hamile kalmış biri olarak, sagliksal durumlardan ötürü çocuğu hemen yapmam gerekmeseydi 2 sene istemezdim. :)

Yorumlardan sonra insan ister istemez acaba diyor yaa azıcık pozitif yani yok mu şu bebişlerin bu arada ben biran önce cocuk isteyen birisi olarak yaziyorum
Ben tam 30 olduğumda bebeğimi kucağıma aldım. Uzun yıllık bir evlilikte, keyfi olarak yıllarca erteledim. Çocuk doğurmak , çocuğun sorumluluğunu almak vs beni hep korkuttu, hatta bu forumda, bazı konularda , bu duygularımı belirtmiştim. Şuan iyi ki daha fazla ertelememişim diyorum. Fikrim çok değişti. Hatta birkaç yıl önce olsaymış daha iyi olurmuş diyorum.

Tabii ki yeni evliliklerde, çok erken yaşlarda önermem ama illa ki çocuk düşünülüyorsa çok geçe bırakmamalı diye düşünüyorum artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…