Çocuk konusunda fikirlerinizi merak ediyorum

Bende yarın 28 oluyorum .🥳28 yaştan bildiriyorum 3.5 yaşında oğlum var her yeri geziyoruz beraber darısı başına emin ol çabucak büyüyorlar . Ben bazen diyorum o ayların tadını doya doya çıkarsaydım 🥲
Yaaa gerçekten mi geçiyor dimi ya 🥲🥲 4 aylık oğlum depresyondan depresyona sürükleniyorum 😅😀 gezebilirim dimi 3-4 yaşında onunla 😍 ne bileyim mesela ikiniz tatile gitseniz eğlenceli olur mu o kıvamda mı gece de dinlenebilir misiniz 🤭

Bende 28 yaşında evlendim 3 sene sonra hamile kaldım iyi ki de öyle yapmışım. Şuan 5buçuk aylık bebeğim var. Evlilik dinamiğimiz tamamen değişti sanırım bi 4 5 ay daha böyle olur. Eğer gezmeyi çok seven ,birbirinizle vakit geçirmeyi bayılan bir çiftseniz bi kaç sene bekleyin. Biz öyleydik en sonunda artık bol bol gezdik yaşımız geldi evde bir bebek güzel olur dedik. Rabbim de nasip etti şükür. Her bayram yurt içi ya da yurt dışı tatile giderdik şuan koşarak anneme geldim tek başıma. Eşimde birkaç gün sonra gelicek 😅

Yaaa gerçekten mi geçiyor dimi ya 🥲🥲 4 aylık oğlum depresyondan depresyona sürükleniyorum 😅😀 gezebilirim dimi 3-4 yaşında onunla 😍 ne bileyim mesela ikiniz tatile gitseniz eğlenceli olur mu o kıvamda mı gece de dinlenebilir misiniz 🤭
Evet gerçekten 😊 bende çok depresyon yaşadım ama o kadar pişmanım ki temizliğe ayırdığım vakti dahi oğluma ayırsaymışım. Şuan sen onun farkına varamazsın birbirinize yeni alışıyorsunuz zamanınız daha çok var 😌 çooook rahat geziyoruz hiç arkadaş aramıyorum çünkü konuşuyor benimle arkadaşım herşeyyyiiimmm vala 😍😍😍

Merhabalar herkese 🙏🏻

Bir süredir iki seçenek arasında kaldım ve en doğru fikirleri sizden alabileceğime karar verdim o yüzden bu soruyu yazıyorum. Şimdiden okuyan ve cevaplayan herkese teşekkür ederim.☺️

Ben yeni evliyim, eşimle düğüne kadar hep ilk birkaç yıl çocuk yapmayacağız, gezeceğiz, birbirimize doyacağız diye planladık. Fakat düğünden sonra eşim arada senden çocuğum olmasını çok istiyorum dedi karşılığında zamanı gelince, ekonomik olarak biraz toparlayınca ben de istiyorum vs dedim.

Bugünlerde sürekli olarak genç anne olup çocuğunun tabii ömrüm yeterse üniversite mezuniyetine, düğününe hatta çocuğu olursa çocuğuna yani özetle yetişkinliğine daha bilinçli bir yaştayken de şahit olmanın güzel bir duygu olacağını düşünmeye başladım. Ama bir yandan da evliliğimizin üzerinden en azından iki yıl geçsin mi acaba diye de düşünüyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizin fikirlerinizi çok merak ediyorum.
Bende seninle aynı durumdaydım ve 10 aylık evliyim evliliğimden 4 ay sonra çocuk yapmaya ani bi şekilde karar verdim ve 6 aydır deniyoruz olmuyor her şeyin hayırlısı yani düşüncen çok mantıklı eşine güveniyorsan ve sende hazır hissediyorsan evet denemeye başlayabilirsiniz

bence böyle durumlarda şu yapılmalı. diyelim sizin için uygun olan zaman 2 yıl sonrası ise 1 yıl gezin tozun eşinizle , sadece ikinizin geçirdiği bir dönem de olsun. 1 yıl geçince de denemelere başlayın. artık çocuk da hemen olmuyor ki. normal sağlıklı bir çift bile 1 yıl içinde anca gebeliği yakalıyor.
kendi fikrimi söyleyeyim bence 26dan öncesi bana hep erken geliyor. 25 ile 32 yaş arası anne olmak için çok güzel yaşlar. ama tabii burada en önemlisi sizin istek ve öncelikleriniz.

Merhabalar herkese 🙏🏻

Bir süredir iki seçenek arasında kaldım ve en doğru fikirleri sizden alabileceğime karar verdim o yüzden bu soruyu yazıyorum. Şimdiden okuyan ve cevaplayan herkese teşekkür ederim.☺️

Ben yeni evliyim, eşimle düğüne kadar hep ilk birkaç yıl çocuk yapmayacağız, gezeceğiz, birbirimize doyacağız diye planladık. Fakat düğünden sonra eşim arada senden çocuğum olmasını çok istiyorum dedi karşılığında zamanı gelince, ekonomik olarak biraz toparlayınca ben de istiyorum vs dedim.

Bugünlerde sürekli olarak genç anne olup çocuğunun tabii ömrüm yeterse üniversite mezuniyetine, düğününe hatta çocuğu olursa çocuğuna yani özetle yetişkinliğine daha bilinçli bir yaştayken de şahit olmanın güzel bir duygu olacağını düşünmeye başladım. Ama bir yandan da evliliğimizin üzerinden en azından iki yıl geçsin mi acaba diye de düşünüyorum.

Yap

Ben "geç" anne oldum.
35de doğurdum.
Memnunum. Zamani geri çevirebilsem tekrar 35de anne olmayi seçerdim.

Benim için erken anne olmanın 0 avantaji vardi. Beklenti üzerine kurulmuş hayaller için kendi hayatımı mundar etmek istemedim (belki çocuk okumayacak? Belki evlenmeyecek? Belki torunum olmayacak?)

Ayrica 20-25 yaşinda hayatini yaşamamış bir insanin fazla verimli bir anne_baba olacağını düşünmüyorum. Emeklemeden koşmak gibi birşey

Merhabalar herkese 🙏🏻

Çocuktan sonra hayat asla eskisi gibi olmuyor, fiziksel olarak size bağımlılığı kalmasa bile sorumluluğu ömür boyu sürüyor. Çocuktan sonra evlilik de sınav veriyor. O yüzden evliliğinizi iyice oturtmanizi tavsiye ederim.
Evlat sevgisi bambaşka birşey, çoğu kadinin biyolojik saati olduğuna da inanıyorum ama öyle çok romantik birşey değil ebeveyn olmak. Sorumlulugu ve kisitlanmisligi çok daha fazla.

Merhabalar herkese 🙏🏻

Taze anne olarak bildiriyorum; bebek doğduktan sonra ister istemez odak noktası bebek oluyor. Bebekten önceki gibi ha diyince çıkıp bi yere gidemiyorsunuz, gittiğiniz yerde önceki gibi rahat olamıyorsunuz, birbirinize daha az vakit ayırabiliyorsunuz.. En az bir sene erteleyin bebek fikrini ve başbaşa olmanın tadını çıkarın.. Bende 27 yaşında evlendim ve bir sene sonra hamile kalmaya karar verdim, o bir sene ve hamilelik döneminin tadını çıkardım.. Bebeğimi çok seviyorum, iyi ki var ama önceki rahatlığım yok artık tabi ki :)

ortalama bi insan 70 yıl yaşar heralde. 35 yaşında bebek yapsanız bile o 35 yaşındayken terk-i diyar etseniz, onun tüm mezuniyetlerini, düğününü, belki bebeğini görürsünüz. ki 70 i aşmanız da çok olası. bu devirde erken cocuk pişmanlıktır. 28 yaşındayım arkadaşlarım 25-35 aralığındadır. hepsi okumuş, aklı başında durumu iyi insanlar ona rağmen 30 altı cocuk yapan tek tüktür. erken annelik çok da matah bişe değil ki zaten artık en iyi ihtimalle normal anne olursunuz erken olma şansınız kalmamış. 25 altına genç deriz anca.

ortalama bi insan 70 yıl yaşar heralde. 35 yaşında bebek yapsanız bile o 35 yaşındayken terk-i diyar etseniz, onun tüm mezuniyetlerini, düğününü, belki bebeğini görürsünüz. ki 70 i aşmanız da çok olası. bu devirde erken cocuk pişmanlıktır. 28 yaşındayım arkadaşlarım 25-35 aralığındadır. hepsi okumuş, aklı başında durumu iyi insanlar ona rağmen 30 altı cocuk yapan tek tüktür. erken annelik çok da matah bişe değil ki zaten artık en iyi ihtimalle normal anne olursunuz erken olma şansınız kalmamış. 25 altına genç deriz anca.

Bide şu var, ben kesinlikle 23-25 yaşimda aile geçindirecek seviyede kazanmiyordum. Hukuk okudum ve 26 da işe başladım.
Millet nasil başarıyor bilmiyorum.
Uni borcumu kapatip kendime düzen kurmam bi 2 senemi aldi. Bu iki sene içinde üstüme kaliteli kiyafet aldım, yedim, içtim, gezdim vs.
Eşimle 28de tanişdim. Ayni eve çıktık. Mobilya vs derken onları ödedik. Tatil yaptık vs.

Ya insanlar çok hızlı yaşıyor yada ben çok yavaş.

Merhabalar herkese 🙏🏻

Gezmek için çocuğu ertelemek bana pek mantıklı gelmiyor ama evliliğin oturması için en az bir yıl mutlaka ertelenmeli.
Biz üç çocuğu büyüttük,eşimle yine geziyoruz, hatta şimdi daha da keyif alıyoruz emin olun.
Hafta sonunda dahi artık yalnız kalabilikleri için onları bırakıp sık sık kafa dinlemeye gidiyoruz,bir de öyle düşünün.Kışın 15 gün yurt dışındaydık ,hiç sorun yaşamadık.
İlk çocuğu 30 sonrası doğuranlar bizim yaşımızda zor çıkarlar evden.

Merhabalar herkese 🙏🏻

En az 2 yıl geçmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bide şu var, ben kesinlikle 23-25 yaşimda aile geçindirecek seviyede kazanmiyordum. Hukuk okudum ve 26 da işe başladım.
Millet nasil başarıyor bilmiyorum.
Uni borcumu kapatip kendime düzen kurmam bi 2 senemi aldi. Bu iki sene içinde üstüme kaliteli kiyafet aldım, yedim, içtim, gezdim vs.
Eşimle 28de tanişdim. Ayni eve çıktık. Mobilya vs derken onları ödedik. Tatil yaptık vs.

Ya insanlar çok hızlı yaşıyor yada ben çok yavaş.
e aynen. ben de 25 de mezun oldum hayatımı kurmam 2-3 senemi aldı, istediğim işi bulamadım mastera başladım tamamen ayrı bi dala yöneldim, yurtdışına taşındım derken 29 olucam 28 bitiyor. avrupaya taşınınca bi sakinlik geldi zaten. türkiyede inanılmaz bi yaş stresi var sanki 40 da hayat biticek gibi. hele bu ekonomide 20lerde cocuk yapan için ben anksiyeteleniyorum tabi durumu cok fazlasyla iyidir o başka. çocuk olunca hayat ister istemez değişiyor, ne kadar geç bu değşiklik yaşanırsa (tabiki biyolojik kısıtlar çerçevesinde) o kadar iyi diye düşünüyorum dediğim gibi özellikle yurtdışına taşındıktan sonra.

Hep söylüyorum. Çocuk geldi mi gitmiyor. Hayatınız değişiyor, dönüşüyor. Bir daha eskisi gibi olmuyor.
Evliliğinizi yalnız yaşamadan çocuklu hayata geçmek size büyüm haksızlık olur. Ben 27 yaşında eşimle sevgili oldum. 30da evlendim. Bir seneyi biraz geçene kadar çocuk yapmadık. 32de anne oldum. İki yaz gezebildik sadece. Yaşıma rağmen bazen bir sene daha beklesem olurmuş diyorum.
Acele etmeyin

e aynen. ben de 25 de mezun oldum hayatımı kurmam 2-3 senemi aldı, istediğim işi bulamadım mastera başladım tamamen ayrı bi dala yöneldim, yurtdışına taşındım derken 29 olucam 28 bitiyor. avrupaya taşınınca bi sakinlik geldi zaten. türkiyede inanılmaz bi yaş stresi var sanki 40 da hayat biticek gibi. hele bu ekonomide 20lerde cocuk yapan için ben anksiyeteleniyorum tabi durumu cok fazlasyla iyidir o başka. çocuk olunca hayat ister istemez değişiyor, ne kadar geç bu değşiklik yaşanırsa (tabiki biyolojik kısıtlar çerçevesinde) o kadar iyi diye düşünüyorum dediğim gibi özellikle yurtdışına taşındıktan sonra.
bir de herkesin biyolojik gelişimi bir değil. ben mesela 1-2 senedir bebek cocuk sevmeye başladım. ondan once aşırı nötrdüm hatta sevmezdim. şuanda da başkasın bebeğini sevip oynayıp geri iade edecek kadar cok bebek seviyorum. :)

X