Çocuk konusunda fikirlerinizi merak ediyorum

siyahinbeyazi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2023
61
30
Merhabalar herkese

Bir süredir iki seçenek arasında kaldım ve en doğru fikirleri sizden alabileceğime karar verdim o yüzden bu soruyu yazıyorum. Şimdiden okuyan ve cevaplayan herkese teşekkür ederim.

Ben yeni evliyim, eşimle düğüne kadar hep ilk birkaç yıl çocuk yapmayacağız, gezeceğiz, birbirimize doyacağız diye planladık. Fakat düğünden sonra eşim arada senden çocuğum olmasını çok istiyorum dedi karşılığında zamanı gelince, ekonomik olarak biraz toparlayınca ben de istiyorum vs dedim.

Bugünlerde sürekli olarak genç anne olup çocuğunun tabii ömrüm yeterse üniversite mezuniyetine, düğününe hatta çocuğu olursa çocuğuna yani özetle yetişkinliğine daha bilinçli bir yaştayken de şahit olmanın güzel bir duygu olacağını düşünmeye başladım. Ama bir yandan da evliliğimizin üzerinden en azından iki yıl geçsin mi acaba diye de düşünüyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizin fikirlerinizi çok merak ediyorum.

çocuğum yok ama bu söylediğiniz şeyler için 2 yıl faso fiso bir zaman

genç anne olmak diye bir şey kafanızda varsa en geç 22-23 filan (hatta aslında 20 filan) olması lazım yoksa ha 28 ha 30, 2 seneyle genç anne olmayacaksınız.

Yeni anne olmuş birisi olarak yazıyorum bebeğim 4 buöuk aylık 28 yaşında anne oldum bana kalsa bu yaş bile erken ama çevredekilerin 2. Çocukları bile oldu yaş öok önemli değil senin ne istediğin önemli eğer içinde ukte kalacak şeyler varsa çok çok istediğin onları kesinlikle yap öyle bu yola gir derim anne olduktan sonra hiç bişeyi eski rahatlığında yapamıyorsun en azından ben 4 aydır hiç bişey yapamıyorum gezmeyi çok seven biriydim ama öyle çokta gezemedim bazen aklıma geliyor o karar zaman çalıştım eline para geçiyordu keşke daha çok gezseydim diyorum ama her şey nasip anne olmak güzel bir şey artık bende çocuğum biraz büyünce kendime vakit ayırıırm

Eevt bu durumlarda önemli her şey paraya bakıyor ve rahatına düşkün biriysen destek çok ama çok lazım

Düşündüğünüz şeyler 2 yıl geç olsa çok yaşlı olmayacaksınız. İşin romantikliğine kapılmayın. Çocuk bakmak kısa bir süreç değil bütün hayatınızı etkileyen bir durum. Önce bir evliliğiniz otursun.
Ben yaşamam benim başıma gelmez demeyin buradaki konuları okuyun. Yeni evlenir evlenmez hamile kalıp sonra sorun yaşayan kadınların konularına bir bakın derim.

yahu iki sene önce anne olunca tam olarak neye yetişeceksiniz bu yaşa kadar gezdiniz mi? yurtdışına çıktınız mı? ailenizden bağımsız kaç kez tatil yaptınız? doya doya seviştiniz mi? eşinizle aynı evi kaç sene paylaştınız? sonra baba olunca değişen erkekler, anne olunca agresifleşen kadınların hikayesini okuyoruz burada. neden evliliğinizin en güzel zamanlarını mide bulantısı, çocuk ağlamasıyla geçiresiniz ki?

Kusura bakmayın eksik bilgi vermişim

İlişkiniz genel olarak çok iyi ama arada her çiftte olduğu gibi tartışmalar olabiliyor.

Sorumlulukları genel olarak olarak bölüşürüz, elinden geldiğince bana yardım eder.

Eskiden ailesi olduğunu düşünüyordum ama şu an kesinlikle ben önceliğiyim hatta düğünden sonra hiç ailesiyle görüşmedi sayılır ben görüşelim desem de.

Maddi olarak iki memur maaşı kazanıyoruz, bu konuda da yeterli miyiz karar veremedim aslında.

Bakım konusunda evet sanırım biraz zorlanırımım ama aslında herkes zorlanıyor sanırım.

Yaşlarımızda ikimizin de 27

Bende yarın 28 oluyorum .28 yaştan bildiriyorum 3.5 yaşında oğlum var her yeri geziyoruz beraber darısı başına emin ol çabucak büyüyorlar . Ben bazen diyorum o ayların tadını doya doya çıkarsaydım

Ben 24 yaşında anne oldum sanırım genç bı anneyim ama eksileri fazlaydı,artilarini sanırım ileride gorecegim.ilk zamanlar hep keşke beklesem diyordum şimdi iyiki yapmışım diyorum.tabi bunun genç anne olmakla alakası yok.yani annelik her yaşta güzeldir ha geç ha erken en önemlisi hazır olmak.

Bu 2 yıl kişiye göre değişir. İki yıl denmesi kişilerin birbirine alışma, ailelerin durumu ve varsa düğün borcu vs için bence de önemli.

Vallaha ortada saglik sorunu yoksa ilk gezin tozun derim beraber. Bu zamanlar da geri gelmiyor cünkü

Koyulttuğum yer sizi yanıltmasın. Bu aslında bir gösterge değil. Mevzular olduğunda ki tavrı belirler. Gözlemlemeniz lazım. Kaç yıllık evlisiniz?

Herkes zorlanıyor haklısınız ama bunun dereceleri var. bakım anlamında kimse olmasa bile kocam ve ben yaparım dediğiniz zamanda yapmanız bence daha mantıklı bir yaklaşım olur. 10 aylık bir bebeğim var ve çok şükür destek olan kişilerleyim ona rağmen zorlandığım noktalar oluyor. O yüzden söylüyorum. %100 hazır olamazsınız zaten yaşamadan ama kişi kendini bilir. Sarsılır mısınız sarsılmaz mısınız? Bunu bir içinize sorun.

Maddiyat tamamen yaşam tarzınıza ne beklediğinize göre değişiyor yorum yapamam ama kriter şu eşiniz tek maaşla sizi geçindirebiliyor mu? Ücretsize ayrılırsanız ve ekstra bebek maliyetleri geldiğinde geçinebilir misiniz? Geçinmekten kastım karnınız doyar mı? sorusu değil. Orayı iyi değerlendirmek lazım.

Arkadaşlar da demiş bende diyeyim 2-3 yıl sizi genç anne yapmayacak. Kendinize, eşinize ve evliliğinize güvendiğiniz anda bebek yapmak daha sağlıklı bir birey yetiştirmenize olanak sağlar. Bebek kararı çoğu kişinin verdiğinin aksine duygusal bir karar olmamalı. Hepsini iyice düşünün.

Siz bu adamla mı evlendiniz ?

Şimdi hamile kalsanız 28 yaşında anne olacaksınız. Ha 28 ha 30 ne fark ediyor? 28de genç anne oluyor da 30da yaşlı anne mi oluyor? hani deseniz ki 6-7 sene düşünmüyorum. Zaten o yaşı kaçırmışsınız, 20de doğurmuyorsan öyle çok genç anne olunmuyor maalesef. Ha çok da şart mı bilemem. Hayatın ne getireceği belli değil. Yarına çıkacağımız bile belli değil. Evlilik oturmadan no. Genç anne olmak isteyen genç evlensin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…