• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket çocuk istemeyen var mı?

çocuk yapma konusundaki düşünceleriniz

• çocuk yapacağım

OY: 45 46,9%
  • ancak uygun şartlar oluşursa çocuk yaparım

OY: 26 27,1%
  • çocuk yapmayı düşünmüyorum

OY: 25 26,0%

• Ankete Katılan
    96
hepinizin kaygılarını anlıyorum arkadaşlar...herkes kendince haklı...bende 1,5 yıllık evliyim aralıkta 8 haftalık bir bebeğimi kaybettim..şimdi çok istiyorum bir daha hamile kalıp sağlıklı bir çocuğumun olmasını..ben de öğretmenim....lisede hemde...yani ergen gençlerin ne halde olduğunu yakınen biliyorum...ama ben şöyle düşünüyorum...çivisi çıkmak üzere olan bu dünyaya güzellikler katacak bir birey getirmek ve yetiştirmek istiyorum...doğurmuş olmak için doğurmak...çocuğu var desinler, soyum devam etsin diye doğurmak...bana çok uzak...ben kendim için değil, söylediğim gibi kendini bilen, sapasağlam, dünyaya küçücük bir güzellik katabilecek bir insan getirmek istiyorum...dünyadaki görevim bittiğnde geride güzel bir miras bırakmak istiyorum...ve ben hazırım maddi manevi bunu yapabileceğime, sonuna kadar inanıyorum...ve biliyorum ben dünyaya insan yetiştirmek için gelmişim...öğretmen olduğumda bunu daha iyi anladım...

dilerim hayatlarımız hepimizin istediği gibi olur ben çok istiyorum ama istemediğiniz için sizi yargılayamam.....

ben kendi adıma çok istiyerek hamile kaldım.bebişimi dört gözle bekliyorum ama itiraz ettiğim nokta şu:kimi insanlar da çocuk sahibi olmak istemeyebilir.bırakın da onların da istememeye hakları olsun.bence bizim toplumumuzda bu baskı sistemi olmasa eminim ki nüfus oldukça az olurdu.nasıl avrupa ülkelerinde nüfus azalıyor,çünkü baskı yok.kişiler çocuk için yaşayacağıma kendim için yaşarım diyorlar.bizde de nüfus azalırdı ki bence bu kötü değil çok da iyi bir şey olurdu.

çocukları da bebekleri çok sevmiyorum severim ama delisi değilim...
24 yaşındayım eşim 33 başlarda çok istekliydi çocuk konusunda 1 yıldır evliyiz. çocuk konusunu erteliyoruz hiç çocuğumuz olmasa üzülür müsün diye sorduğum da hayır diyor... belki evlat edinebiliriz yada o da olmazz...
benim sebeplerim..
korkuyorum.. iyi bir gelecek sunamaktan...
iyi bir anne olmamaktan bir gün kızıpta bu evliliği bitirirsem eşim yada ben ölürsek ya annesiz yada babasız kalamasından...
beni fazla kısıtlayacağından.
ve köpekleriminde düzenini bozacağından.2 tane köpüşüm var bizimle yatıp kalkıyorlar biri rott biri de miyatür pincher. harika vakit geçiriyoruz onlarla mutluyuz. bebek olunca kısmen de olsa kısıtlanıp kıskanmalarını istemiyorum. belki onlar hayatımızdan sessiz sedasız gözlerini yumarlarsa... ben kendimde anne olacak kapasiteyi görürsem olabilir... ama hiç içimden gelmiyor.

evlilik demek çocuk demek değil. iki kişi de bir ailedir bebek sahibi olunca tamamlanıyoruz diye birşey yok. bizimde çevremizde çok sık soruyolardı bir ara aşırıydı. eşinin de yaşı var yapın bir tane büyütülür. anneler de genç ya bakarlar diyip iyice abartıyolardı.bende iki kızımız var üçüncüyü düşünmüyoruz diyordum artık soran yok... evde de konuşmalarımız hep haniii heraa baban yada suzi koş annene gibi geçtiğinden :) mutluyuzz...

sen şanslısın valla. eşin de senin gibi düşünüyor. ben de köpek baktım çok uzun süre. onu kaybetmek çok acı verici. sen yazınca yine o acıyı yaşadım sanki. çok kıskanırlar sanırım. benimki arkadaşım gelince bile çıldırırdı.

açıkcası ben istemiyrm öyle bi sorumluluğu alabilicemi sanmıyorum bu düşüncelerimi erkek arkadşaımda biliyo o da istemiyo ama arada evlenince yapalım bitane diyo:oklava::asigim:
ama ben hiç istemiyorumm:olmaz:

çocukları da bebekleri çok sevmiyorum severim ama delisi değilim...
24 yaşındayım eşim 33 başlarda çok istekliydi çocuk konusunda 1 yıldır evliyiz. çocuk konusunu erteliyoruz hiç çocuğumuz olmasa üzülür müsün diye sorduğum da hayır diyor... belki evlat edinebiliriz yada o da olmazz...
benim sebeplerim..
korkuyorum.. iyi bir gelecek sunamaktan...
iyi bir anne olmamaktan bir gün kızıpta bu evliliği bitirirsem eşim yada ben ölürsek ya annesiz yada babasız kalamasından...
beni fazla kısıtlayacağından.
ve köpekleriminde düzenini bozacağından.2 tane köpüşüm var bizimle yatıp kalkıyorlar biri rott biri de miyatür pincher. harika vakit geçiriyoruz onlarla mutluyuz. bebek olunca kısmen de olsa kısıtlanıp kıskanmalarını istemiyorum. belki onlar hayatımızdan sessiz sedasız gözlerini yumarlarsa... ben kendimde anne olacak kapasiteyi görürsem olabilir... ama hiç içimden gelmiyor.

evlilik demek çocuk demek değil. iki kişi de bir ailedir bebek sahibi olunca tamamlanıyoruz diye birşey yok. bizimde çevremizde çok sık soruyolardı bir ara aşırıydı. eşinin de yaşı var yapın bir tane büyütülür. anneler de genç ya bakarlar diyip iyice abartıyolardı.bende iki kızımız var üçüncüyü düşünmüyoruz diyordum artık soran yok... evde de konuşmalarımız hep haniii heraa baban yada suzi koş annene gibi geçtiğinden :) mutluyuzz...

aa şakamı bu yaa sen benmisin yoksaasempatiksalakcinni:1:kaydirigubbakcemile3
bizde evlendimizde bi rott birde minyatür pincher istiyoruz aramızda yatırıcamız:asigim:
onlar bizim çocuklarımız olucak diyoruz :asigim:kaydirigubbakcemile5

şimdi gecenin bi yarısı böyle konuşuyoruz yarın bizi büyük bi çoğunluk topa tutabilir gibi
bi his var içimde.
tamam seviyorum çocukları ama sadece sevmek yetmez bunun da bilincinde olucak
kadar mantıklı düşünüyorum. belki de dengeleri alt üst edecek bi bireye hazır değilim

evet ben de ondan korkuyorum. yarın topa tutulabiliriz. yalnız olmadığıma sevindim kızlar. normal bi insanmışım ben de.

sen şanslısın valla. eşin de senin gibi düşünüyor. ben de köpek baktım çok uzun süre. onu kaybetmek çok acı verici. sen yazınca yine o acıyı yaşadım sanki. çok kıskanırlar sanırım. benimki arkadaşım gelince bile çıldırırdı.

evet anneminde evinde bir köpeğimiz daha var 3ü bir araya girince ne kıskançlıklar kopuyor.
kaybetmekten çok korkuyorum. zaten 8 yaşında rottumuz. sık hastalanıyor.

bebeklerle de çocuklarlada iyi anlaşıyor köpeklerimiz geçenlerde misafir geldi 2 si bebek (1 yaş ve 3 yaş)4 ü çocuktu (9,9,11,12yaşlarında) hera ya odadan çıkma otur dedim hiç sorun çıkarmadı çocuklar gidip onunla oynadı. diğer köpüşümüz zaten minik ırk oldukça iyi anlaştı çocuklarla. hatta sıkılıp saklandı bile:) misafir çocukları kıskanıp şımarıyolar bir süre sonra unutuyolar. çünkü onlar 4-5 saate gidiyor. süreli bizimle yaşayacak bir bebek nasıl etkiler düşünemiyorum. çünkü bebek yüzünden onlara az vakit kalacak elbette kıskanırlar.
birde benim böyle bir dünyaya çocuk getirmektense hayatı sorunlar içinde olan kurumda büyümek zorunda olan bir çocuğu sahiplenmeyi çok istiyorum.
millet doğur diyo diye doğurmak değil yüreğimde doğurup anne olmayı daha çok isterim.
hamilelik duygusunu tadayım hissedeyim gibi bir duygum egom yok.

hepinizin kaygılarını anlıyorum arkadaşlar...herkes kendince haklı...bende 1,5 yıllık evliyim aralıkta 8 haftalık bir bebeğimi kaybettim..şimdi çok istiyorum bir daha hamile kalıp sağlıklı bir çocuğumun olmasını..ben de öğretmenim....lisede hemde...yani ergen gençlerin ne halde olduğunu yakınen biliyorum...ama ben şöyle düşünüyorum...çivisi çıkmak üzere olan bu dünyaya güzellikler katacak bir birey getirmek ve yetiştirmek istiyorum...doğurmuş olmak için doğurmak...çocuğu var desinler, soyum devam etsin diye doğurmak...bana çok uzak...ben kendim için değil, söylediğim gibi kendini bilen, sapasağlam, dünyaya küçücük bir güzellik katabilecek bir insan getirmek istiyorum...dünyadaki görevim bittiğnde geride güzel bir miras bırakmak istiyorum...ve ben hazırım maddi manevi bunu yapabileceğime, sonuna kadar inanıyorum...ve biliyorum ben dünyaya insan yetiştirmek için gelmişim...öğretmen olduğumda bunu daha iyi anladım...

dilerim hayatlarımız hepimizin istediği gibi olur ben çok istiyorum ama istemediğiniz için sizi yargılayamam.....

teşekkür ederim canım. o olgunluğa eriştiğine inanıyorsan tabiki çocuk yapacaksın. umarım sağlıklı ve çok akıllı bi bebişin olur.

aa şakamı bu yaa sen benmisin yoksaasempatiksalakcinni:1:kaydirigubbakcemile3
bizde evlendimizde bi rott birde minyatür pincher istiyoruz aramızda yatırıcamız:asigim:
onlar bizim çocuklarımız olucak diyoruz :asigim:kaydirigubbakcemile5

:1: çok sevindim:)) rott sahibi olmak da minyatür pinher sahibi olmakda harika bir duygu. zaten köpek beslemek hayvan sahibi olmak bambaşka bir keyif:) inşaallah dilediğiniz zaman kavuşursunuz köpüşlerinize. annemin evinde bıraktığım bir de goldenim var:)
ben bu aralar birde yorkiee istiyorum:) :kedi:
yalnız rott aranızda yatamazz... çünkü o iki kişilik yer kaplıyor. yanına biriniz sıkışırsınız ancaa:) yada benim yarm gül kızım fazla rahat yattığından hayatta üçümüz yatamayız.boshayallersmile

bende istemiorum aslında hiç hemde ama Allah aratmasın yinede çocuk yani beş sene falan düşünmüorum baştan sevgilim bu fikre karşıydı tabi o çocuk sevio yani ben onu soğuttumkaydirigubbakcemile3bu fikirden asrtık oda benimle aynı fikirde yada beni evlenene kadar kandırıyo köprüden geçene kadar die tabiri vardır yadelikafaduldentabi eskiden miş o erkek istedimi çocuk doğurma fikri şimdi kadınların elinde yani herşey istemedi mi yut doğum kontrolu olsun bitsin :)

Ben büyük ihtimalle anne olmayacağım..
Zaten bir daha evlenmeyi düşünmüyorum,çocuk sahibi olmayı da ömrüm boyunca da istemedim zaten..aklinialirimsmile
Bu konuda hep dürüst ve açık davrandım. Eski kocam bir defa bile beni üzmedi,çevredeki herkesin ağzını o kapatmıştı..:CüvCüv:

henüz yeni evliyim ama ne evlenmeden önce bu fikre alışabildim ne de evlendikden sonra...
eşimle evlenmeden önce ilk konuşduğum şey bu oldu ben uzun zaman çocuk düşünmüyorum
dedim..hazır değiliz henüz hem maddi hem manevi olarak da
anne -baba olmanın dünyada ki en zor şeylerden biri olduğunu düşünüyorum sırf çevre istiyor veya olmuş olsun diye çocuk yapmanında o canlının hayatıyla oynamak olduğunu düşünüyorum
büyük konuşmak istemem hiç bir zaman ama doğru zamanda doğru şartlar ve doğru psikolojiyle
çocuk yapmak en mantıklısı ...
bende çok geç dünyaya gelen bir çocukdum ailem beni çok istemesine rağmen nazlanarak yedi yılda gelmişim dünyaya o yüzden annemin beni nasıl istemesini yaşadıkları anlattıklarından çok iyi biliyorum yani çocuk sahibi olamayanların psikolojisini Allah çok isteyenlere versin öncelikle hasretle bekleyenlere versin öncelikle...

Son düzenleme:
14 aylık evlıyım ve daha yenı dusunmeye baslamıstık kı, bır takım sorunlarımızı cozmeden bu kararın dogru olmayacagına ınandım.

Bu surec ıcınde cok baskı gormedım. Kendı annem ve ablam sadece 'yasın buyuk, bence gec kalma' dıyor. Kayınvalıdem bıraz daha ısteklı, faakt baskıcı degıl, sadece dıle getırıyor. Etraf rahatsız edıyor belkı de onu. 'Cocukları mı olmuyor, tedavı olsunlar' gıbı laf edıyorlarmıs.

Esım de bende kımın ne dedıgını onemsemıyoruz. Benım anne olamamak gıbı bır kaygım var, nedensız... Olmasa elbette uzulurum, faakt esım bunu dert etmıyor. Evlatlık alırız o zaman dıyor...

Cocuk dusuncesı bır anda olusmuyor zaten. Kaygıları olanlara hak verıyorum. Fakat cogunlukla yolunda gıden bır evlılıkte cocuk arzu edılıyor...

:1: çok sevindim:)) rott sahibi olmak da minyatür pinher sahibi olmakda harika bir duygu. zaten köpek beslemek hayvan sahibi olmak bambaşka bir keyif:) inşaallah dilediğiniz zaman kavuşursunuz köpüşlerinize. annemin evinde bıraktığım bir de goldenim var:)
ben bu aralar birde yorkiee istiyorum:) :kedi:
yalnız rott aranızda yatamazz... çünkü o iki kişilik yer kaplıyor. yanına biriniz sıkışırsınız ancaa:) yada benim yarm gül kızım fazla rahat yattığından hayatta üçümüz yatamayız.boshayallersmile

off çok şekerlerr:1: şimdi bi chihuhahuam var bakalım ozamna kadr nolucak:utangac:

neyse konunn amacını aşmayım ama görünce yazmadan duramadım:lepi:

Siz çocuk doğurmak için bir araç değilsiniz asla.Ama bunu göremiyor işte büyükler malesef.

İlla evlendiğin zaman hamile kalacaksın yoksa geliyor sorular ;kısırmısın,çocuğun olmuyor madem neden doktora gitmiyorsun vs cahil insanların sorduğu sorulardan birkaçı işte..

Ben 4 yıllık evliyim ,evliliğimin ilk senesinde istemiştim ama eşim istemediği için erteledik bu zamana dek.Hala 1 sene bekleyelim diyoruz hazır değiliz istemiyoruz şimdilik.

Ama gel gör ki çevreye anlat bunu.Kayınvalideye,görümcelere,akrabalara...Onların üstüne vazife gibi sorup dururlar insanı deli ederler.

Kulak asmamak gerekiyor çevre laflarına yoksa kafayı yersiniz.

Evlendiğiniz zaman çocuk yapmak zorunda değilsiniz ki,evlilik çocuk yapmak için de kurulmuyor zaten.Bunu cehalet böyle görüyor ama...

İstemiyorsanız yapmazsınız o kadar.

Ne eş-dost ne de akrabalar için;değil ki onların ağızlarını kapamak için eşimiz için hatta sırf egomuzun tatmini için dahi değildir bebeklerin dünyaya gelme sebebi ya da olmamalıdır.
Ben görüşlerinize katılmıyorum ama dediğiniz gibi kimseyi topa tutmayacağım.Bilakis okuyunca sevindim.
Sevindim çünkü ben bir anneyim.Anne olmadan önce de tüm çocukları deli gibi seven bir anneyim.
Sevindim çünkü farkındalık güzel birşey.Anne olmayı kendine yakıştırmamış bir '' anne'' ye sahip evlat sanırım bu durumdan pek hoşnut kalmaz.Ayrıca bu o güzel yavrumuz için ideal bir ev ortamı da oluşturmaz
Anne olmanın olgunluğu,bazı şeylerden feragat etme ve yeni ve sevmediğimiz şeylere alışma.
Bunlar her babayiğidin harcı değil zaten.Anne olma özelliği bir çok dişiye verilmiş ama bunun yanında dağıtılmamış ''iyi anne'' olabilme yetisi.
Kusursuz bir dünya ve mükemmel bir insan olmak lazım değil tabii ki de... ne mi lazım istemek lazım.
İstemiyor iseniz aman olmasın zaten.Dediğiniz gibi sivri dilli olun,tartışın,abuk sabuk muhabbetler içine dalın ama olmayın anne.İstemiyorsanız onu istemediğiniz bir bebeğin annesi olmayınız.

Son düzenleme:
Böyle insanlar var mı hala ? Ne kadar ayıp !.. Millete dert oluyor herhalde.Millet ne meraklı doğurtturmaya.Madem çok istiyorsunuz ,siz yapın bir tane de biz sevelim ,diyeceksin öylesine.Ben cevabı yapıştırıyorum doğrusu.:1:
Anne-baba olmak kolay değil.Millet doğurmayı marifet sanıyor.O çocuğu hakkıyla bakıp bakamayacağını bile düşünmeden tavuk gibi sıralıyorlar çocukları.Yanlış ,çok yanlış...Nasıl bir dünyaya çocuk getirdiklerinin farkında olmayanlar var.Rızkıyla gelir çocuk diye bakamayacakları çocuğu neden yaparlar,bilmiyorum.Cahil cesareti bana göre.:jeyyar:

var malesef canım
ben daha 3 aylıkken başladılar sormaya nasıl sinir oldum sırf saygımdan susardım
gerci evlenemeden önce ne zaman evleneceksin,ne zaman nişan, ne zaman düğün
gerçi soranların bir çoğu düğüne gelmedi o da ayrı bir yön
pazarda annemi çevirenler bile varmış teolog da yok mu bişi
hiç de sevmem üstüne vazife olmayan işleri sorgulayanlara

konu sahibi arkadaşım
mahalle baskısı adamı bunaltır ama sen en yiyi kendini ne zaman hazır hissediyorsan o zaman bebek sahibi olursun

valla şimdi bunları yazınca tanıyanlar şaşırmış bu diyecekler sempatiksalakcinni
ben uzun süre çocuk sahibi olmak adına uğraş verenlerdenim
hem fiziksel hemde manevi yönden çok fazla acı çektim bu uğurda
lakin şimdi dönüp baktığımda ben manyakmıyım? sorusu var hep kafamdasempatiksalakcinni
tamam çocukları severim ama "uzakdan"
ağlamaları acıkmaları altlarını değiştirmek büyüt besle okula gönder
acaip bir sorumlulukboshayallersmile
şahsen benim kadar keyfine düşkün ve gezmeden 1 gün bile rahat edemeyen birine göre değil
o sorumluluğa henüz eriştiğimi sanmıyorum.
belki ilerde birgün yeniden evlenirsem! (imkansız gibi birşey artık!) kazara hamile kalmadıkça çocuk sahibi olmak isteyeceğimi sanmıyorum
tabiki kaza olmaması için insan üstü çabamda olacaktır ayrı mesele sempatiksalakcinni
ama başkalarının bebeklerini severim ayrı mesele sempatiksalakcinni
marifet doğurmaksa ayrı ama anne olmak baba olmak öyle kolay birşey değil :1closedeyes:

gerekirsede;

:lepi: No Sex No Baby :lepi:

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bana tedavi için gittiğim Doktor bile niye 4 sene bekledin,istemedin dedi. ınanamıyorum insanlara. Herşeye karışıyorlar ya..

Back
X