• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

En Büyük TÜRKİYE Türkiye deyim şükür bilmem yani gerçekten şaşırıyorum 9 binlirayla gecinemeyenleri görünce..amcam asgari ücretle 25 yıldır ev gecindirip cocuk okuttu..birikim yapıp 150 bine araba aldi vs yani size göre onun açlıktan ölmesi lazım di galiba
Amcanızın bir yerden ekstra geliri vardır. Dalga geçer gibi yazıyorsunuz ya. Gerçekten insan aklıyla dalga geçiyorsunu.
Bugün ben 2 haftalık market alışverişine gittim. Biraz peynir, biraz balık, biraz kıyma, yeşil mercimek, 30 yumurta, sebze meyve aldım. 600 küsur lira ödedim çıktım. Sadece bu toptan kısım 2 kerede 1200 ödüyorum. Daha bunun yoğurt için süt alması, ay evde un bitti çamaşır suyu bitti diye gidip 100 er lira bıraktığım marketleri var.

Ay sinirim bozuldu yemin ederim ya. Bir de biriktirmişsiniz ya. Kurbanda kaç kilo et ayırıyorsunuz da bütün sene yetiyor. Etten kısıyorsunuz demek ki. Hiç kısmıyoruz demeyin. Haftada kaç gün kırmızı et ve balık yiyorsunuz?
Atıştırmalıktan kastınız ne mesela? Cips kraker mi? Yoksa ceviz badem fındık mı? Onların karışık alsanız 300er gram 200 lira tutuyor mesela. Çocuklarınız günlük kuruyemiş alıyor mu?
Benim oğlum et suyuna etli çorba seviyor diye haftada bir tek bir tane kuzu incik ve biraz kemik alıyorum. Kemiğin kilosu bile 50 elli lira. Kemik ya kemik.
4 ay oldu kurban keseli 2 ay daha yeter o etler bize..haftada 2 gün balik yeriz 2 gunde et..atıştırma olarak cips çikolata arasira da baklava yas pasta :) cocuklar küçük kuruyemis yiyemez onlara hazir ilik suyu alıyorum corba yapıyorum:))

Çocuklarım sut içiyorlar dışarıdan yemiyorlar daha
Dışardan yedikleri zaman da şükredecek misiniz bakalım? Dört kişi çıkıp iki pizzayı paylaşsanız 100 lira. Bir büyük boy pizza 50 lira. İskenderler de öyle. Hangi dünyada yaşıyorsunuz ya, bir biz herhalde her market sonrası iki poşete nasıl 300 lira verdim diyr sinirlenip çıkıyoruz.
Çocuklarınız büyüsün tek bir yumurtaya 2 lira vereceksini. Organik yumurta adedi 2 lira. Günde dört liradan 120 lira sadece yumurta masrafınız olacak

4 ay oldu kurban keseli 2 ay daha yeter o etler bize..haftada 2 gün balik yeriz 2 gunde et..atıştırma olarak cips çikolata arasira da baklava yas pasta :) cocuklar küçük kuruyemis yiyemez onlara hazir ilik suyu alıyorum corba yapıyorum:))
Hamsi gibi gariban balığının kilosu 45 lira haftada nasıl iki kere yiyorsunu acaba??

Bebek dediğiniz ne kadarlık bilemiyorum da, ek gıdadan sonra da her şeyin organiğini alıyorsunuz yine bir ton ayrı market masrafıydı bizde.
Organik yumurta ile normal yumurta arasında ciddi bir fark var en basiti.
Bende köyden getirtiyorum yumurtayı ve sütü aylık en fazla 150 eder ikisi bence..

Ablacım kurbanın senesi geldi, ne kesiyorsunuz siz mamut mu?
Et yemiyorlar.
Ayda 1 veya 2 ayda 1 yiyorlardir. O da belki..
Balık yemiyorlar. Hatta somonu geçtim küçük balık bile sanmıyorum.
Bimden soktan lordan hallice kötü peynir alıyorlar.
Meyvede muz yok. Kuruyemiş zaten yok. Bal yok.
Tabi ki para birikir.
Yemeyip içmeyip edinilen maldan hayır gelir mi?
O yenmeyen bal ceviz ileride hastalık olabilir. Bağışıklığı olmayacak çocuklarının.

Ben bu sitede gördüm. Evlenip yemeyelim icmeyelim hemen ev araba arsa vs alalım hırsını.
Gene al ama vadeye yay. Ne bu acele ne bu mal hırsı?
Önce iki de bal ceviz ye.
Geçen gün aldım balparmak bal 300 gr 30 tl olmuş.
Yemiyorlar ondan birikiyor.
Yoksa imkansız.
Ya da yurtdışındalar.
Ya da o para 9 bin değil 9 bin euro..

Asla inanmıyorum :D Haftada bir en uyduruk balık yemek bile ayda 160 lira yapıyor. Mezesi flan hariç tabii

Bende köyden getirtiyorum yumurtayı ve sütü aylık en fazla 150 eder ikisi bence..
Dört aydır hala kurban eti yiyorsunuz ve haftada iki kere😁😁 kaç gr yiyorsunuz da dört ayda bitmedi. Haftada iki kere dört kişi 1 kiloyu bitirse dört kilo et yemeniz lazım hala bitmemiş ama

Hamsi geçen hafta 5 liraydı yemen edebilirim ama kanıtlayamam deniz kenarında yaşıyorum
Nasıl olmuşsa bütün nimetler de sizi bulmuş. Dolapta stok et, sakız parasına balık, köyden sütler yumurtalar :D
Bir de bunları gerçekten para vererek alanları düşünürseniz nasıl yetmediğini anlarsınız.

Dört aydır hala kurban eti yiyorsunuz ve haftada iki kere😁😁 kaç gr yiyorsunuz da dört ayda bitmedi. Haftada iki kere dört kişi 1 kiloyu bitirse dört kilo et yemeniz lazım hala bitmemiş ama
25 kilo felan di et tam hatırlamıyorum ama disarda et yiyoruz iskender ve kulbasti gibi :)

Bunda da sinirden eksik hesaplamışım. Haftada iki kere 2 kilo yemeniz lazım dört kişi yarım kiloyu paylaşsa 100 gr anca düşer kişi başı olmaz.

Nasıl olmuşsa bütün nimetler de sizi bulmuş. Dolapta stok et, sakız parasına balık, köyden sütler yumurtalar :KK70:
Bir de bunları gerçekten para vererek alanları düşünürseniz nasıl yetmediğini anlarsınız.
Cografya kaderdir :)) büyük şehirleri bu yüzden sevmiyorum

Küçük şehirde de atla deve fark yok. Anadolu'dan geldim ailemle konuşuyoruz balık çok farklı değil oralarda da yani.
Yani dedikleriniz doğru olsa bile geçinemeyenleri nasıl anlayamadınız orasını anlayamadım. Herhalde piyasadan haberiniz vardır diye düşünüyorum.

Ufak şehirde yaşıyorum. Ev kendimizin. Gelirimiz konu sahibinin gelirine yakın. Çoçuğumuzun bebeklikten beri takibini yapan doktoru, büyüme çağındaki bir çocuğun her gün sağlıklı hayvansal protein almasını öneriyor. Bu nedenle bizde her gün yumurta veya kuzu olur. Kuzu yoksa balık günüdür. Bu kısım bile bizim belimizi büküyor. Yine aynı doktor gerçek tereyağ yada zeytinyağ hariç bir yağ kullanmayın dediği için amcamdan lt 25 liraya özel indirimde alıyorum yağı. Beş litresi bize 3 ay yetiyor yetmiyor. Biz sizin gibi dışarda külbastı yiyemiyoruz senelerdir. Belimizi büküyor hayat şartları. 5 liraya hamsiyi en son 5 sene önce gördüm ben. Biraz destekli atın isterseniz

Back