• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hakları ve Sorunları...

Çocuk Hakları ve Sorunları...

-Cinsel İstismar ve Tecavüz
a)- Ensest İlişki
b)-Cinsel İstismar
c)-Tecavüz

-Çocuk .....grafisi

-Çocuk Gelinler

-Çocuk İşçi (6-17 yaş grubu arası çalışan çocuklar)

-Aile içi şiddet

-Çocuk hükümlüler

-Eğitim alamayan çocuklar

-Yoksulluk

-Sokak çocukları

-Kayıp çocuklar

-Uyuşturucu kullanımı

Türk Ceza Kanunu'nda çocuğun tanımı:
5237 Türk Ceza Kanunu'nun 6/1-c uyarınca 18 yaşını doldurmamış kişi çocuktur.
5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu'nun 3/1-a uyarınca daha erken yaşta ergin olsa bile, 18 yaşını doldurmamış kişi çocuktur.

Hanımlar,

kendimce ana başlıklar oluşturdum, bunlar ülkemizdeki çocukların başlıca sorunları, bu başlıkların altlarını bilgi, belge, istatistik vb şekilde araştırma yaparak bizler dolduracağız, ana başlıklara ilave veya eksiltme yapabiliriz, konuyla ilgili hertürlü öneri ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim, ortak bir fikirle hep beraber bir karar alırız:34:

Ellerine sağlık Mune, çok güzel olmuş. Ben mesaj panelini göremiyorum, o yüzden mesaj attıysan okuyamadım. :50: Alınmayan konu kaldı mı? Veya çift çift de gidilebilir eğer konu bittiyse? Başlıklar az ama konular epey geniş malum. :50:

Ellerine sağlık Mune, çok güzel olmuş. Ben mesaj panelini göremiyorum, o yüzden mesaj attıysan okuyamadım. :50: Alınmayan konu kaldı mı? Veya çift çift de gidilebilir eğer konu bittiyse? Başlıklar az ama konular epey geniş malum. :50:

Bu arada mesaj panelini ben de göremiyorum, epey arkadaş ta var göremeyen..Genel bir sorun sanırım..Kazene özel mesaj at istersen.

Canım benim konum yoksulluk..Epey geniş..Beslenme ve sağlık konularını da kapsıyor..Bence ikimiz de dosyamıza koyabiliriz:13:

İstersen bölüşelim yoksulluğu alt başlıklar halinde? Çocuk ve kültür diye bir başlık da var, aslında büyük bir sorun gibi gözükmüyor pek diğerlerini yanında. :26: Çocuk intiharlarına da bakabilirim

İstersen bölüşelim yoksulluğu alt başlıklar halinde? Çocuk ve kültür diye bir başlık da var, aslında büyük bir sorun gibi gözükmüyor pek diğerlerini yanında. :26: Çocuk intiharlarına da bakabilirim

Ben kabataslak belirledim toplayacağım verileri, bende çocuk intiharları yok mesela..

Geçmişe bakamadım, uyuşturucu kalmış, sen almış mıydın ana başlık?

Ana başlıklar altındaki alt başlıklar da mı listelenecek pingum, anlamadım:44:

Ya aslında bütün konular birbiri ile bağlantılı. Hepsi dönüp dolaşıp kötü hayat şartları ve gelişmemişliğe bağlanıyor. Yasalardan bahseden oldu mu? Mesela çocuklara karşı işlenen suçlara karşı verilen cezaları da ayrı bir dosya yapabiliriz.

Yok hangi konuyu kimin aldığı canım ana başlıkları dağıttık işte zaten bi uyuşturucu konusu kaldı talip çıkarsa ortak çalışma da yapılabilir aslında konular geniş çünkü:ssz:

Evet epey geniş..
Kimin ortak çalışmaya ihtiyacı olursa yazsın buraya, ben yardım edebilirim diğer başlıklara da..

Ya aslında bütün konular birbiri ile bağlantılı. Hepsi dönüp dolaşıp kötü hayat şartları ve gelişmemişliğe bağlanıyor. Yasalardan bahseden oldu mu? Mesela çocuklara karşı işlenen suçlara karşı verilen cezaları da ayrı bir dosya yapabiliriz.

Evet kanundaki boşuklarını muhakkak ayrı bir dosya yapalım zaten..Bunun için tbmm ye dilekçe vermemiz gerekiyormuş..
Herkesi elindeki verileri toparlasın, kanun boşluklarıyla ilgili ayrı bir çalışma yapalım ortaklaşa..

Uyuşturucuya talip çıkmazsa onu da ortaklaşa alırız..

Back