• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hakları ve Sorunları...

Ana başlıklarda bir sorun yok değil mi? Mutabıksın.
Talip çıkacaktır, kızlara mesajla bilgilendirme yapıyorum, bende nette araştırmalara devam ediyorum, cinsel istismar, tecavüz konusunda projeler başlatan sivil toplum örgütleri varmış, onlarla da yazışmayı planlıyorum.

Tezler falan buldum, kaynak belirtildiği sürece kullanılabilir ibareliler var, o tezlere de göz atacağım.

Çocuk işçileri de katabilir miyiz Mune? :34:

Harika bir paylaşım olmuş, cok güzel işler cıkaracağınızdan adım gibi eminim.

Ben de bir başlık alıp arastırmayı cok isterdim ama suanda psikolojim herşeyi abartmaya cok müsait o yüzden yapamıyorum. Kusura bakmayın olur mu.

Mesaja koştum geldim.
Eğitim alamayan çocuklar ve yoksul çocuklar ile ilgileneyim bende çevremde daha sık gördüğüm hatta birebir yaşadığım durumlardan ötürü.
Müdürem ellerine sağlık.Konuya gereken ehemmiyeti hepberaber gösterelim.
Öncelikle güzel bir afiş hazırlasak ya.KK ve Çocuk hakları gibi alt başlıklarıyla.Her bölümde her konuya sabitleriz.Guzel bir tasarım olsa.Bilen bir arkadaş yönlendirse.Anlasam grafik tasarımdan yapacağım da hiç bilmiyorum.

Valla afiş işlerinden anlayan biri olursa ve bize el uzatırsa çok mutlu oluruz.

Hepimizin ellerine emeğine gönlüne sağlık şimdiden, ben anne ve kadın sıfatımla varım topikte, yeri gelecek aklımın ve bişgimin yetmediği yerde sizler bana öğretmenlik yapacaksınız:34:

Ben öyle bir heyecanla mesaj atıyorum ki sizlere, kime mesaj attım kime atmadım dönüp bakamıyorum, eğer bilirse yardımı olur dediğiniz arkadaşlar varsa onları da çağırın topiğe:34:

Bazen o kadar boş ve gereksiz zamanımızı harcıyoruz ki şu pc başında en azından bir işin ucundan tutup hem ele aldıgımız konu hakkında detaylı bilgilere ulaşma imkanımız olur hemde sosyal sorumluluğumuzu da yerine getirmeye çalışırız.
Yoksulluğun cocuk üzerine etkilerini,hanehalkı refah düzeyinin çocuk ölümleri üzerinde etkileri bile araştırılmış :( Onları okumaya başladım bile.

Şu sanal afiş işini bir duyuralım.Anlayan biri el atar illaki.

Bende varım destek olmak isterim bundan bir hafta evvel bulunduğum ilçenin cezaevine ziyaret ettim çocuk hükümlüleri gördüm ve devletin teşvikine şahit oldum her birini topluma kazandırılma adına yapılan çalışmaları biliyorum
her biri az çok yaptığı suçlardan dolayı caza evinde çok yakın bir arkadaşım burada görevli onlra ders veriyor...
Her biriyle konuştuk,sohbet ettik ve inanılmaz küçük bireylerle karşılaştık boyundan büyük laflarla karşılaştık
hem üzüldüm hem sevindim ders alıyorlar meslek kurslarına katılıyorlar ceza evinde oradan çıkınca her biri topluma yararlı birer birey olsun diye ugraşıyorlar...
Ben çok etkilendim paylaşmak istedim:)

Ana maddeleri aramızda paylaşma işi bitince ilk mesajı güncelleriz, her madde karşısına araştırmayı yapacak kişinin ismini yazarız, birde bu topiği mühim olduğu için sabitliyorum, topiği elimizden geldiğince canlı tutalım.

Bulduğumuz bilgileri ve paylaşımları aynı konuda mı paylaşıyoruz yoksa herkes kendi bölümü ile ilgili konumu açacak:26::26:
Aslında her başlığa ayrı konu açılsa bu konunun ilk mesajına link olarak konular eklense:26:
Tabi sen daha iyi bilirsin Ablacım nazcizane fikrim:42:

Bulduğumuz bilgileri ve paylaşımları aynı konuda mı paylaşıyoruz yoksa herkes kendi bölümü ile ilgili konumu açacak:26::26:
Aslında her başlığa ayrı konu açılsa bu konunun ilk mesajına link olarak konular eklense:26:
Tabi sen daha iyi bilirsin Ablacım nazcizane fikrim:42:

Yok burdan paylaşabilirsiniz, ayrı konu açılırsa dağılırız, bu topik, özel mesaj ve mail yoluyla birbirimizle irtibat halinde oluruz, ben dün gece mailimi dağıtmaya başladım özelden, sana da yollarım mailimi, varsa almak isteyen bana mesaj atsın anında iletişim bilgimi paylaşırım:34:

Yok burdan paylaşabilirsiniz, ayrı konu açılırsa dağılırız, bu topik, özel mesaj ve mail yoluyla birbirimizle irtibat halinde oluruz, ben dün gece mailimi dağıtmaya başladım özelden, sana da yollarım mailimi, varsa almak isteyen bana mesaj atsın anında iletişim bilgimi paylaşırım:34:

Tamam Ablacım:29:

Çok güzel konu olmuş. Toplumun büyük sorunu ama çoğu kişi sorun yokmuş gibi davranıyor.
Ben araştırma yapayım genel olarak başlıklar hakkında ona göre bi konuyu ele almaya çalışayım.

3 başlık hariç hepsi paylaşılmış.
Aile içi şiddet, uyuşturucu ve sokak çocukları başlıkları henüz duruyor, bu arada bizler bu maddeleri paylaştık ama daha önce araştırma yapan ya da bende projede varım diyen herkesle ortak çalışmaya varız.

Aile içi şiddeti SevdaLinka aldı Mune:ssz:

Bende varım destek olmak isterim bundan bir hafta evvel bulunduğum ilçenin cezaevine ziyaret ettim çocuk hükümlüleri gördüm ve devletin teşvikine şahit oldum her birini topluma kazandırılma adına yapılan çalışmaları biliyorum
her biri az çok yaptığı suçlardan dolayı caza evinde çok yakın bir arkadaşım burada görevli onlra ders veriyor...
Her biriyle konuştuk,sohbet ettik ve inanılmaz küçük bireylerle karşılaştık boyundan büyük laflarla karşılaştık
hem üzüldüm hem sevindim ders alıyorlar meslek kurslarına katılıyorlar ceza evinde oradan çıkınca her biri topluma yararlı birer birey olsun diye ugraşıyorlar...
Ben çok etkilendim paylaşmak istedim:)

Çok seviniriz.
Konuya yazanların çoğu bu başlığın neden açıldığını biliyor ama bilmeyenler için açıklama olsun.

Bu topiğin açılış amacı ilk mesajda sıraladığımız maddelerle ilgili hertürlü bilgi, veri, istatistik ve raporları derleyip hazırlayacağımız dosyaya dilekçe ilave edip TBMM'ye göndermek.

Biz kadınlar olarak sosyal sorumluluk projesi başlattık bir nevi.

Back