Çocuk gibi eş

Aşağılamak mı? Olan şeyleri söylüyorum iftira atmıyorum ki lütfen anlayışlı davranır mısınız. Çok zor şeyler yaşadım burdan insanların düşüncelerini ve tecrübeleri varsa duymak istiyorum. Zaten boşanma sürecindeyiz yarın gidip boşanma olmuyor bilirsiniz

Anlaşmalı olursa yarın gidip boşanırsınız
Biliyorum ha çekişmeli olursa uzar onuda biliyorum

O zaman boşanma aşamasındaysaniz kurtuluyorsunuz
Söyle yaptı böyle yaptı demek yerine zaten önceki konularda yazmisniz
Gerek yok bence

Insanların tecrübelerini yada siz neler yaşadınız diye sormuyorsunuz ki

Eşinizin nasıl odun nasıl kötü nasıl bir ise yaramadigini anlatıyorsunuz

Şimdi ben nasıl anlayışlı olayım ne diyeyim
Sizi anlıyorum mu diyeyim

Canım bazı insanlar fiziksel olarak büyür ama duygu yaşları ergenlik öncesi bir yerde takılı kalır. Fiziken gelişir, akıl büyür mühendis, doktor olur ama duygu yaşı 10 yaşında bir çocuk gibi olabilir. Tepkileri, insan ilişkileri, sosyalliği 10 yaşındaki haliyle yürütür. Muhtemelen eşiniz böyle bir insan. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla gerçekten böyle bir insanı çekmek çok zor. Evlilik mi kreş mi çocuk mu avutacağız evlendiğimizi mi anlayacağız belli değil. Çok can sıkıcı gerçekten.

Sabırlar diliyorum. Ömrünüz boşa geçmeden çaresine bakın bence. Çünkü çok gençsiniz ve güzel şeyler yaşamak hakkınız. Hele çocuk falan sakın aman ha.

Tam olarak bı tipte biriyle 4 yıl görüştüm çok iyi bir arkadaştı seviyordumda ama bu seninde yazdığın huyları yüzünden bitürlü koca adayı olarak sevemedim ve sonra bitirdim tabi.ama o bu hislerimi biliyordu hiç kandırmadım
Sizin konuyu okurken sanki mesuttan bahsediyor bu kişi dedim şaşırdım
Yani bence bu kişilikle hayat zor
Yinede sizin tercihiniz!

Erkek gibi değil falan cinsellikle arası yok hareketleri tuhaf eşcinsel olmasın? Kusura bakmayın bu soru için. Mutsuz demek ki, ve Burcu ne?

Acik ve net soyleyim ben bosanirdim. Omur boyu bu adam senin sirtinda yuk. Insan yuku de agirdir. Surekli gudulmek de saygi birakmaz ki. Ben boyle birine saygi da duyamazdim sanirim.
Temizlige yardimi falan filan bence onemli degil ki. Ama o küslük, cocukca davranislar insanin ruhunu emer. Psikolojik siddet resmen. Okurken icim sisti, ki siz bu adamla beraber yasiyorsunuz. Insani kirk yil yaşlandırir boylesi. Bekar yasarim daha iyi. Hic degilse sadece kendi sorumlulugumu alirim. Cocuk olsa buyurdu simdiye kadar. Bu adam hic buyumez ki.

toplumsal cinsiyet rollerine fazla kapılmış gibisiniz. bir erkek şöyle olur, böyle hisseder. erkek dediğin .. vb. sizin de kulağınızı tırmalamıyor mu? erkek kedi şöyle olur, dişi zebra böyle olur diye bir şey olmadığına göre bu toplumsal yakıştırmaları da artık bir tarafa bırakın. maço, sekse düşkün bir adam olabilir gönlünüzde yatan aslan ama eşiniz kırılgan, mesafeli, herhalde biraz da tesir altında kalan yumuşak başlı bir adam diye erkekliğin yüz karası da değil. sizin nasıl bir kadın olduğunuzu eşinize sorsalar 'kadın dediğin kiraze92dir' mi der? siz ondan tad almıyorsunuz da o sizin tadınıza doyamıyor mu? yazık ya, vallahi üzüldüm adam için. tamam, mızmız, sinameki, sevimsiz bir insan olabilir ama bu şekilde 'bu da erkek mi ayol' diye anlatılması acımasızlıktan, saygısızlıktan başka bir şey değil. arkasından böyle söyleyen yüzüne bin beterini der. ne kadar haddini bilmez ve kırıcı olabileğinizi tahmin etmek zor değil. sizin eşinize bakacak yüzünüz kalmışsa şaşarım.

toplumsal cinsiyet rollerine fazla kapılmış gibisiniz. bir erkek şöyle olur, böyle hisseder. erkek dediğin .. vb. sizin de kulağınızı tırmalamıyor mu? erkek kedi şöyle olur, dişi zebra böyle olur diye bir şey olmadığına göre bu toplumsal yakıştırmaları da artık bir tarafa bırakın. maço, sekse düşkün bir adam olabilir gönlünüzde yatan aslan ama eşiniz kırılgan, mesafeli, herhalde biraz da tesir altında kalan yumuşak başlı bir adam diye erkekliğin yüz karası da değil. sizin nasıl bir kadın olduğunuzu eşinize sorsalar 'kadın dediğin kiraze92dir' mi der? siz ondan tad almıyorsunuz da o sizin tadınıza doyamıyor mu? yazık ya, vallahi üzüldüm adam için. tamam, mızmız, sinameki, sevimsiz bir insan olabilir ama bu şekilde 'bu da erkek mi ayol' diye anlatılması acımasızlıktan, saygısızlıktan başka bir şey değil. arkasından böyle söyleyen yüzüne bin beterini der. ne kadar haddini bilmez ve kırıcı olabileğinizi tahmin etmek zor değil. sizin eşinize bakacak yüzünüz kalmışsa şaşarım.
Erkek kedi ve dişi zebra nasıl olur gibi genel davranışlar yok mudur?

Kırılgan mesafelilikten çok pasif agresif tavırlarla bana psikolojik şiddet uygulayan biri. Asla haksız olamayan sürekli tartışırken yarış halinde olan biri nasıl bu şekilde acınsaydı görülebilir. Ben onu pohpohladığım nazladığım sürece iyiyim ama herhangi bir sorumluluk derlediğim zaman kötüyüm. Nasıl bu kadar net yorumlar yapabilirsiniz anlayamıyorum

Kiraze bu işin sonunda sen yaşından erken yaşlanırsın. Derdini öyle güzel anlatmışsın ki kendim yaşıyorum sandım içim darlamdı yarıda bıraktım okumayı aşırı üzüldüm durumuna belli ki karakteri böyle ve değişmez gibi duruyor. Çok seçenek yok gibi 🤷‍♀️

Merakımı mazur görün Peki boşanıyorsanız neden şimdi bu konuyu açtınız? Bitmiş zaten. Demekki boşanmayacaksınız
Açıkçası konunun başında da dediğim gibi bu süreçte etrafımda konuştuğum veya şimdiye kadar denk geldiğim insanlardan çok farklı bu tarz insanlar hakkında bir fikri olan var mı diye sordum

Eski konularına baktım kocam gay konusunu açmışın onun öncesi yine kocam çocuk gibi demişin

Boşanma asamasindayim dedin
Ama tek kelime bosanican demiyorsun

Kocani yerle bir ediyorsun bende diyorum ki madem böyle esin bosanican da niye halen kötüleme peşindesin tamam kötü sende çok çektin anladım

ama sende çoğu kişide biliyor ki bosanmiyacaksin

Açıkçası konunun başında da dediğim gibi bu süreçte etrafımda konuştuğum veya şimdiye kadar denk geldiğim insanlardan çok farklı bu tarz insanlar hakkında bir fikri olan var mı diye sordum
Yok onu anladım insanlar fikirlerini söyleyince vaz mı geçeceksiniz. İstediğiniz kadar anlatın bulunduğunuz durumu en iyi siz bilirsiniz . Eğer fikre göre fikriniz değişecekse bence aile terapisi almanız daha iyi olur

Merakımı mazur görün Peki boşanıyorsanız neden şimdi bu konuyu açtınız? Bitmiş zaten. Demekki boşanmayacaksınız
Evet ya sürekli eşini yerden yere vuruyor asalıyor gay mi acaba bile dedi o kadar iğrenç ki yani dediğine göre
Halen ayni şeyleri yaz yaz yaz peki sonuç

Evet ya sürekli eşini yerden yere vuruyor asalıyor gay mi acaba bile dedi o kadar iğrenç ki yani dediğine göre
Halen ayni şeyleri yaz yaz yaz peki sonuç
Anlamadığım nokta o benimde. Mesela ben sana birşey anlatıyorsam senin fikrinle mantıklı geliyorsa bir harita oluşturacağımdandır. Yani kurtarmak istediğimden.. e o zaman neden sürekli eşimi anlatıyorum ya da kurtaracak sam neden aile terapisi almıyorum.

X