• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuk doğurmalıyım? fikirlerinize ihtiyacım var

Maaşlarınız hep bu miktarda kalmaz herhalde.
Bebeğinize babanne-anneanne bakacak olup bir süreliğine kreş masrafı çıkarmayacaksa, Füzulu harcamalar da olmayacaksa ucu ucuna gider bir şekilde.
Bu konuda en büyük fikir destekçiniz eşiniz olacaktır.Onunla enine boyuna iyice ölçüp konuşun.Zira eşler bu konularda hele ki borç varsa genelde yan çiziyorlar.
Yaşlarınız müsaitse biraz daha bekleyin.

maaşlar en fazla 500 er artar ikimizinde o da en iyi ihtimalle. beni korkutan plansız aniden çıkan harcamalar. ne biliyim kombi bozulur yaptırısın, bir ödeme çıkar ya da bir tahlil yaptırırsın para gider gibi. bu durumda zorlanabiliriz tabi ki

bizim belki elimizde 1000 lira bile kalmıyordu ben doğum yaptığımda :) çocuk bereketiyle gelir. Annende bakacakmış hem. Ne güzel. Daha neyi düşünüyosunki. Bu kadar ince düşünmeyin. İstiyorsanız hemen yapın :KK51:

öyle düşünüyorum ama nedense korkuyorum. pişman olur muyum diyorum. çocuk büyüyünce masraflar artıyor tbi bebek olarak kalmıyor ki. ne zor bi karar yahu

merhaba hanımlar,

genelde her konuyu okuyorum, yorum yapıyorum az çok fikrim var ancak kendi soruma cevap bulamıyorum. ben kendimi bildim bileli anne olmanın hayalini kurdum. ancak eşimi ikna edemiyorum. o da çok istiyor ama geçinememekten korkuyor. eşimle aynı yerde çalışıyoruz. o müdür konumunda maaşı 3,600 tl. benim maaşım 2.000 tl. aşağıda size kaba taslak giderleri yazdım. tabi bunların içinde kişisel ihtiyaçlar, market-pazar alışverişleri yok. sizce çocuk yapmak mantıksız mı? kredimiz 10 yıllık onun bitmesini bekleyemiyoruz. bir akıl verir misiniz özellikle çocuk sahibi olanlara soruyorum geçinemez miyiz? şimdiden teşekkür ederim.

toplam gelir : 5.600 tl
ev kredi : 2.250 tl
kredi kartları toplam : 750 tl
faturalar : 300 tl
akbiller (aylık) : 265 tl
Millet asgari ücretle kaç çocuk büyütüyor, yapmayın allah aşkınıza allahım onu bereketiyle gönderiyor ne var bakamıycak bukadar dert edicek? İçinizde olsun yeterki

Millet asgari ücretle kaç çocuk büyütüyor, yapmayın allah aşkınıza allahım onu bereketiyle gönderiyor ne var bakamıycak bukadar dert edicek? İçinizde olsun yeterki

haklısınız ama ne kadar güzel büyüdüğü de önemli bence. çocuğumuza güzel bir hayat sunmaya çalışıyoruz sadece

aslında çok tutmuyor. kuaför/berber ve market taş çatlasın 300 tutuyor şuanda. açık parfüm kullanıyorum zaten

Bence simdiki harcadiklarinizi hesaplayarak o gune varmadan kendinizi korkutmayin. Mesela ben aylik kendimce cok harcarim, ama baktimki para yetmiycek daha az alirim. Insan gerektiginde ayagini yorgana gore uzatiyor zaten, oyle umuyorum yani.
Ayrica hersey 2000 tl toplam gelirle 2 cocuk buyutuyor, 3 cocuk buyutuyor.
Siz sorun yapmamalisiniz geliriniz yuksek ve yeterde artar bile. Hem bugun degil yarin degil, ne zamn dogurmayi dusunuyosunz. Insan ogluyuz, para hic bi zaman yetmez bize. Maddi durumumuzu duzeltelim ondan snra cocuk dedikce bi bakmissiniz yavrunuz 1 yasina basip size anne dediginde yasiniz megersem 45 olmus. 15 yasindada 60 yasinda olursunz. Hersey vaktinde guzel.

Vay ANAM :KK51: ALLAH çok versin de nasıl gecinemiyorsunuz biz 2000 tl alıyoruz ev kira bir kızım var ve kredi de oduyoruz geçiriyorum çok şükür evde çocuk olunca risk da çok oluyo evim bereketi çocuk kendini hazır hissetmen önemli :KK46:

Vay ANAM :KK51: ALLAH çok versin de nasıl gecinemiyorsunuz biz 2000 tl alıyoruz ev kira bir kızım var ve kredi de oduyoruz geçiriyorum çok şükür evde çocuk olunca risk da çok oluyo evim bereketi çocuk k
Elinize 2000 Tl kadar kalıyor.Lakin doğumdan sonra kim bakacak,çalışmaya devam edecek misiniz?Bunlar bir sonraki süreç için önemli detaylar.
Benim 1 kızım var,çalışıyoruz,kiradayım,kızım kreşe gidiyor toplam 4500 alıyoruz eşimle.
1500 tl kalıyor çok şükür geçiniyoruz.Bu size bağlı birazda.
Merhaba konu dışında ama kızınız kaç yaşında krese verdiniz memnumusunuz

İzne çıkmazsan ve gezip tozmanızdan biraz kısarsanız geçinirsiniz ama eşinle ortak karar almalısın.
O istemiyorsa 1-2 yıl daha sabret derim,hem maaşlar da artacak

Vay ANAM :KK51: ALLAH çok versin de nasıl gecinemiyorsunuz biz 2000 tl alıyoruz ev kira bir kızım var ve kredi de oduyoruz geçiriyorum çok şükür evde çocuk olunca risk da çok oluyo evim bereketi çocuk k

Merhaba konu dışında ama kızınız kaç yaşında krese verdiniz memnumusunuz

hey maşallah nasıl geçiniyorsunuz. kira ve kredi ödeyince elinize ne kadar kalıyor ki

kendim gibi düşüneni buldum sonunda :) valla o kadar istiyorum ki anne olmayı inşallah Allah bana da nasip eder. yaşım 26 tam güzel yaş bence ya :)
yaşlar da aynı kafalarda :)
bütçe olayına gelince öğrenciyim henüz kendi gelirim yok sizin bütçenin yarısı kadar amma korkutmuyor bizi bu durum bence sizde sakin olun Allah nasibini verir inşallah :KK68:

350 kira 350 kredi 200 faturalar ama kış ayında degisiklik oluyo 300 market pazar falan ve üstüne bir sünnet altını alıp koyarım geride bebisin masrafı ama büyüdükçe çok sık elbise almam ihtiyaca göre ama yinede eşime yaranamam

350 kira 350 kredi 200 faturalar ama kış ayında degisiklik oluyo 300 market pazar falan ve üstüne bir sünnet altını alıp koyarım geride bebisin masrafı ama büyüdükçe çok sık elbise almam ihtiyaca göre ama yinede eşime yaranamam

kira baya uygunmuş kredi de öyle. bu arada maşallah allah analı babalı büyütsün inşallah

Oturdugun semt te göre değişiyor tabi sağolun ALLAH sizinde hakkınızda hayırlısı neyse onu nasip etsin

Sen nerede yaşıyorsun kardeş? Uzayda falan mı? Ciddiyim, dalga geçmiyorum valla

merhaba hanımlar,

genelde her konuyu okuyorum, yorum yapıyorum az çok fikrim var ancak kendi soruma cevap bulamıyorum. ben kendimi bildim bileli anne olmanın hayalini kurdum. ancak eşimi ikna edemiyorum. o da çok istiyor ama geçinememekten korkuyor. eşimle aynı yerde çalışıyoruz. o müdür konumunda maaşı 3,600 tl. benim maaşım 2.000 tl. aşağıda size kaba taslak giderleri yazdım. tabi bunların içinde kişisel ihtiyaçlar, market-pazar alışverişleri yok. sizce çocuk yapmak mantıksız mı? kredimiz 10 yıllık onun bitmesini bekleyemiyoruz. bir akıl verir misiniz özellikle çocuk sahibi olanlara soruyorum geçinemez miyiz? şimdiden teşekkür ederim.

toplam gelir : 5.600 tl
ev kredi : 2.250 tl
kredi kartları toplam : 750 tl
faturalar : 300 tl
akbiller (aylık) : 265 tl
yaşlarınız kaç.hemen olucak mı birde hepsini düşünüp öyle karar verin derim ben.

Bizim maaştan eser kalmıyo genelde ihtiyaçlar ödenince... 2000 tl çok iyi bence.

Yoo ciddiyim ister inanin ister inanmayın bursa Yıldırım kardes buyur gel örnek veriyorum çocuğun beşiği 1000 tl var 300 tl ne gerek 1000 almaya 1 yaşına kadar yattı kendi masrafimdan kistim çocuğa aldım yani tasarruf yapmaya çalıştım

Back
X