• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuk doğurmalıyım? fikirlerinize ihtiyacım var

Yoo ciddiyim ister inanin ister inanmayın bursa Yıldırım kardes buyur gel örnek veriyorum çocuğun beşiği 1000 tl var 300 tl ne gerek 1000 almaya 1 yaşına kadar yattı kendi masrafimdan kistim çocuğa aldım yani tasarruf yapmaya çalıştım

başka şehirler için doğrudur, istanbul anadolu yakası üsküdar ümraniye bölgesinde (lüks semtler de değiller) 2 aydır arkadaşıma 1000 tl nin altında kiralık ev bulamıyoruz, tek kriteri ara kat ve 3+1 olması. döküntü evlere bile razı ama yok, sizin kiranız çok çok ucuz maşallah.

1 kat 3+1 dogrudur burdada heykel de çok pahalı herkezin bütçesine göre hayırlı bol kazançlar

Yaşınız genç. 2 sene sonra da çocuk olabilir diye düşünüyorum. Hatta ufak ufak birikim yaparsanız daha da rahat edersiniz.

Özel sektörde 2000 TL maaş alıyorum,
Eşimle ayrıyız, kızım 2 yaşında, eşimden gelen iştirak nafakasına dokunmuyorum kızım için biriktiriyorum.
Kirada oturuyorum.
Kızıma annem bakıyor.
Ha bu arada yeni ev eşyaları aldım, bir kısmının kredi kartından borcunu hala ödüyorum.
Arabam var, masrafları da oluyor.
Çok şükür 5 aydır geçiniyorum.
Yeme içme konusunda kesinti yapmıyorum.
Tek kesintim kendi şahsi harcamalarımla ilgili.
Yani kuaföre gitmiyorum, kıyafet almıyorum (borçlarım bittikten sonra alıcam :) )
Bence siz de elinizde kalan 2035 TL ile geçinebilirsiniz.
Tabi yaşam standartlarınız, yani çıtanız ne kadar yüksek bilmiyorum.

ayakların yere basıyor cok sukur 4 ay cocugunla ılgılenır sonrasında calısırsın . bakanında var. annen bakar kredı borcunu bıtırır cocugunla ılgılenırsn . ustelık 2035 tl nın 1000 tlsını hara hura harcasan ... bi bebek 1000 tl harcamıyo gelen rızkıyla gelır hıc duusnme yasında gecmeden yap bence. hakkında hayırlısı olsun..

ayakların yere basıyor cok sukur 4 ay cocugunla ılgılenır sonrasında calısırsın . bakanında var. annen bakar kredı borcunu bıtırır cocugunla ılgılenırsn . ustelık 2035 tl nın 1000 tlsını hara hura harcasan ... bi bebek 1000 tl harcamıyo gelen rızkıyla gelır hıc duusnme yasında gecmeden yap bence. hakkında hayırlısı olsun..

çok teşekkür ederim :) akşam konuşacağım eşimle

merhaba hanımlar,

genelde her konuyu okuyorum, yorum yapıyorum az çok fikrim var ancak kendi soruma cevap bulamıyorum. ben kendimi bildim bileli anne olmanın hayalini kurdum. ancak eşimi ikna edemiyorum. o da çok istiyor ama geçinememekten korkuyor. eşimle aynı yerde çalışıyoruz. o müdür konumunda maaşı 3,600 tl. benim maaşım 2.000 tl. aşağıda size kaba taslak giderleri yazdım. tabi bunların içinde kişisel ihtiyaçlar, market-pazar alışverişleri yok. sizce çocuk yapmak mantıksız mı? kredimiz 10 yıllık onun bitmesini bekleyemiyoruz. bir akıl verir misiniz özellikle çocuk sahibi olanlara soruyorum geçinemez miyiz? şimdiden teşekkür ederim.

toplam gelir : 5.600 tl
ev kredi : 2.250 tl
kredi kartları toplam : 750 tl
faturalar : 300 tl
akbiller (aylık) : 265 tl
eşim 2500 alıyor ve ev kredisi ödüyoruz. 3. çocuğumuz olacak inşallah. nasıl derseniz fuzuli her şeyden kısıp, asıl ihtiyaçları karşılayacak şekilde idare ediyoruz.

Bence yaşınız çok genç.. Daha 26 yaşındasınız. Bence kendinize ve eşinize 2 sene zaman tanıyın. Yavaş yavaş çocuk fikrini eşinizin aklına yerleştirin. Eşiniz de baba olmak istesin. Bu süre zarfın da, bebeğinize yönelik, bebek birikimi yapmaya başlayın. Tamam anne olmak istemeniz çok doğal ve normal de, eşiniz buna hazır değil.. Bence siz eşinizi de hazırlayın.. Zaman tanıyın kendinize, acele etmeyin..

Canım herkes böyle düşünse asgari ücretle çalışanlar hiç çocuk yapmasın.çocuğun öyle gözünüzde büyüttüğünüz kadar masrafı olmuyo bence geçinirsiniz.

Öncelikle hamile kalmayı bi dene bakalım kalabiliyormusun? çünkü etrafımızda o kadar çok varki nedeni belli olmayan kısırlık .
Sakın yanlış anlamayın az ihtimalde olsa hepimiz için geçerli yazdıklarım hamile kalmak istiyorum deyipte önümüzdeki ay hamile kalırmısın? allah bilir haaa olduki kaldın bankanızla konuşup kredinizi yapılandırmaya gidebilirsiniz ama bugün itibariylede faizler 1.13 oranında ama çocuk her eve lazım tabiki:KK39:

Son düzenleme:
tüm mesajları okuyamadım ama kredi 10 yıl sürse, 10 yıl boyunca çocuk yapmayacak mı eşin. bence eşine demelisin ki hadi demekle çocuk olmuyor, kimbilir ne kadar sürede hamile kalacaksın, ayrıca 35 yaş tehlikeli bir yaş. doktorlar ilk çocuğu 35 ten önce yapın diyor.

esin dogru dusunuyor elinize yeme icme gezme gıda icin 2000 lira gibi bir miktar kalıyorsa bazı seylerden kısmak gerektigini bilmelisiniz bunları yaparız derseniz bir tane cocuga bakılır dtabi eskilerden bahsedilmis eskiler bir maasla uc cocuga kolaylıkla bakıyordu cunku hayat simdiki kadar pahalı degildi aman dogsunda bakılır dusunceside bana sacma geliyor dunyaya bir canlı getirmenin sorumlulugu hicbirseyde yok heleki bebekken herseyin kalitelisini iyisini almak zorundasınız kendinizden fedakarlık yaparsanız tabiki bakılır

7 ay denedim çok istedim bebeğim olmadı sonra kendimi işime çalışmaya verdim 10 yıllık kredi çektik evimizi aldık 20 gün sonra hamile olduğumu öğrendim şimdi kızım herşeyim 7 aylık bakıcak kimsem yok eşim 1800 maaş alıyo ve bunun 930 lirası krediye gidiyo kızım için çektiğimiz sıkıntıya sonuna kadar değer çok şükür zorda olsa geçiniyoruz :KK46:

Back
X