- Konu Sahibi AylanMcora
-
Cocuk 1 hafta kuvezde kaldi. Kakasini yedi diye. Hasta cocuk emmesin biberonla verelim 1 hafta dediler tamam dedim. 1 hafta gecti 10 gun dediler 20 gun 1 ay derken 40ina kadar icti. Anne sutu icti tabi ama sag ver yika cocuga da eziyet bana da. Memesini emmek varken niye biberon icsin ki? Su an gayet guzel emiyor.Ya nasil oyle sandiniz anlayamadim gercekten. Bakin sezaryen olsaniz anlarim. Normal doğum yapmış ve 2 3 güne ayaklarmışsınız. Siz ayaktayken iyiyken neden hic yeltenmediniz . Ben altini degistirebilirim,gazini çıkarabilirim üstünü giydirebilirim vs... diye. Normal dogumdan sonra süt hemen gelir (istisnalar hariç) oncelikle bebegin anne sütüyle beslenmesi gerektigini nasil bilmiyormussunuz ki. O kadsr arastirma yapmissiniz. Ki arastirmaha da gerek yok bunu yani.. :/
Merhabalar. Esimle 3 yildir evliyiz. 2 yil cocugumuz olmadi. Tam tedaviye baslayacakken rahim filminden sonra hamile kaldim. Cocuk su an 4 aylik. Evliligimiz cok guzel gidiyordu. Her evlilikte olan ufak tefek problemlerimiz vardi. Her yil tatiller memlekete gitmeler evimizde mutlu mesut yasiyorduk ta ki hamile kalana kadar. Hamileligimin baslarinda esim isten cikartildi. Maasi cok iyiydi. Tazminat verip cikarttilar.
Benim asiri bulantilarim vardi ve tayinim istanbulun kotu bir yerine cikti hamileligimden dolayi mecbur tasindik. Esim surekli felaket senaryolari yazip moralimi bozmaya basladi. Ic savas kuresel isinma deprem sel ekonomik kriz gibi seyler. Yanima gelip gelip bunlari anlatiyordu artik ayni ortamda bulunmak istemiyordum. 5 aylik hamileyken falan is buldu ise girdi bir sure rahat ettim. Tabi onceki isinin yarisi kadar maasla. yaklasik 4 ay issiz gezdi. Sonra cocuk dogdu. Normal dogum yaptim hemen kalktim 2-3 gun iciinde ufak tefek ev isi yapmaya basladim.
Cocuk 1 hafta kuvezde kaldi. Her gun agladim. Lohusa kafasi cocugun ciddi bir durumu yoktu ama yanimda olmadigi icin cok uzuluyordum. Cocuk geldi ben de tecrubesiz anneyim. Kaynanam bendeydi. Cocugumu almayi tam beceremiyordum cocugumu kucagima vermediler benden sakindilar ben de dogrusu boyle saniyordum. Hamilelikle ilgili her seyi arastirmistim ama dogum sonrasini cok arastirmadim.
Cocugun agzina biberonu verdiler emzirmeme izin vermediler. Oglumu kucagima almak icin ondan nefret etmis sogumus numarasi yaptim kucagima vermek zorunda kaldilar. Telefonumu cesmede yikayinca emzirmek icin verdiler ve bunlara esim goz yumdu. Lohusa depresyonuna girdim. Halbuki bilmiyordum lohusanin bebegine, yeni doganin da en cok annesine ihtiyaci vardir. Kendimi yetersiz hissettirdiler. 40i dolana kadar oglumun hic altini degistirmeme izin vermediler. Annem kiyametleri kopartti. Kaynanam gitti annem geldi cocugu sadece bana baktirdi. Her seyini bana yaptirdi. Biberondan emzirmeye dondurdu.40indan sonra sadece emzirdim. Aylik kilo alimlari gayet iyi gitti. Annem Esimle bi posta kavga etti.
Hala cocuk zayif emmeyi bilmiyor diye takmis durumda esim. Oglum 4 aylik 6900 gram ve bence gayet normal. Cocuk doymuyor, emmeyi beceremiyor vitaminsiz kaldi sutunu biberonla ver olmazsa mama ver diye tutturdu sutum yetiyor diyorum beslemiyor diyor. Surekli hakaretler kufurler biktim artik.
Bi de gecen yil yegeni bizde kaldi universite icin. Bu sene kalmasini istemedigimi soyledim. Gicik oluyorum o kiza. Ne yapti ne etti kizi bizim eve yerlestirdi. Artik bosanmayi dusunmeye basladim. Dayanamiyorum. Oglumu cok seviyorum. cok uzuluyorum. Oglumu dusunmesem iki dk bile katlanmam ceker giderim. Ya da onu postalarim. Ne yapacagimi bilmiyorum.
Calisiyorum su an.Siz bebeğinizle tek kalmak istemiyor gibisiniz baksanıza kaç ay olmuş hala tek başınıza ilgilenmiyorsunuz evde anneniz varmış. Eşiniz de çekilecek gibi değil , yeğeni de bir şekilde yollayın kötü davranın yüzüne bakmayın size güvenerek mi yazmış bulunduğunuz şehri .
Anneniz ne kadar daha sizinle kalacak ?Calisiyorum su an.
Henuz bilmiyorum. Kaynanam ne zaman gelirse artik. O da zaten her yerinden arizali bir sure gelmez gibi gozukuyorAnneniz ne kadar daha sizinle kalacak ?
Hasta çocuk emmesin ne demek. Hasta da olsa olmasa da onun için en ideali anne sütüdür ya. Kayinavliden de cok cahilmis. Hadi sen tcrubesizsin. O tecrubeli de noluyo.. ama onlarin amaclari baskaymis sanirim. Gevurluk !Cocuk 1 hafta kuvezde kaldi. Kakasini yedi diye. Hasta cocuk emmesin biberonla verelim 1 hafta dediler tamam dedim. 1 hafta gecti 10 gun dediler 20 gun 1 ay derken 40ina kadar icti. Anne sutu icti tabi ama sag ver yika cocuga da eziyet bana da. Memesini emmek varken niye biberon icsin ki? Su an gayet guzel emiyor.
çünkü pasif.
koca ve kv baskın olunca ses edememiş.
baksana evdeki misafiri bile gönderemiyor.
Sürekli anneniz ve kayınvalideniz mi kalacak yani sizinle , onların kendi yaşantıları yok mu ? Bakıcı tutsanız daha mantıklı olmaz mıHenuz bilmiyorum. Kaynanam ne zaman gelirse artik. O da zaten her yerinden arizali bir sure gelmez gibi gozukuyor
Emme refleksi zayifmis. Cocuk askere gidecek hala emme refleksi zayif diyorlar. Bir eksiklik saniyorlar. Emme refleksi yenidoganlarda zaten zayif olur. Yenidogan demek memeden indirmeyeceksin demek zaten. Bunlari sonradan facebookta emzirme sanati sayfasindan ogrendim. Simdi emzirmeyle ilgili bir cok seyi biliyorumHasta çocuk emmesin ne demek. Hasta da olsa olmasa da onun için en ideali anne sütüdür ya. Kayinavliden de cok cahilmis. Hadi sen tcrubesizsin. O tecrubeli de noluyo.. ama onlarin amaclari baskaymis sanirim. Gevurluk !
Bebeklerin emme refleksi Yaradilistan vardir. Sonradan öğrenmez bebekler. Ama sen sürekli biberonu dayarsan çocuğa o bebişte işin kolayina kaçar tabii. Emme refleksi de zayıflar ..Kendinizi bundan sonraa ezdirmeyin ne esinize ne de kvdenize karşı..Emme refleksi zayifmis. Cocuk askere gidecek hala emme refleksi zayif diyorlar. Bir eksiklik saniyorlar. Emme refleksi yenidoganlarda zaten zayif olur. Yenidogan demek memeden indirmeyeceksin demek zaten. Bunlari sonradan facebookta emzirme sanati sayfasindan ogrendim. Simdi emzirmeyle ilgili bir cok seyi biliyorum
Bilmiyordum etmiyordum ne ya annelik içgüdüsel bir şeydir .Merhabalar. Esimle 3 yildir evliyiz. 2 yil cocugumuz olmadi. Tam tedaviye baslayacakken rahim filminden sonra hamile kaldim. Cocuk su an 4 aylik. Evliligimiz cok guzel gidiyordu. Her evlilikte olan ufak tefek problemlerimiz vardi. Her yil tatiller memlekete gitmeler evimizde mutlu mesut yasiyorduk ta ki hamile kalana kadar. Hamileligimin baslarinda esim isten cikartildi. Maasi cok iyiydi. Tazminat verip cikarttilar.
Benim asiri bulantilarim vardi ve tayinim istanbulun kotu bir yerine cikti hamileligimden dolayi mecbur tasindik. Esim surekli felaket senaryolari yazip moralimi bozmaya basladi. Ic savas kuresel isinma deprem sel ekonomik kriz gibi seyler. Yanima gelip gelip bunlari anlatiyordu artik ayni ortamda bulunmak istemiyordum. 5 aylik hamileyken falan is buldu ise girdi bir sure rahat ettim. Tabi onceki isinin yarisi kadar maasla. yaklasik 4 ay issiz gezdi. Sonra cocuk dogdu. Normal dogum yaptim hemen kalktim 2-3 gun iciinde ufak tefek ev isi yapmaya basladim.
Cocuk 1 hafta kuvezde kaldi. Her gun agladim. Lohusa kafasi cocugun ciddi bir durumu yoktu ama yanimda olmadigi icin cok uzuluyordum. Cocuk geldi ben de tecrubesiz anneyim. Kaynanam bendeydi. Cocugumu almayi tam beceremiyordum cocugumu kucagima vermediler benden sakindilar ben de dogrusu boyle saniyordum. Hamilelikle ilgili her seyi arastirmistim ama dogum sonrasini cok arastirmadim.
Cocugun agzina biberonu verdiler emzirmeme izin vermediler. Oglumu kucagima almak icin ondan nefret etmis sogumus numarasi yaptim kucagima vermek zorunda kaldilar. Telefonumu cesmede yikayinca emzirmek icin verdiler ve bunlara esim goz yumdu. Lohusa depresyonuna girdim. Halbuki bilmiyordum lohusanin bebegine, yeni doganin da en cok annesine ihtiyaci vardir. Kendimi yetersiz hissettirdiler. 40i dolana kadar oglumun hic altini degistirmeme izin vermediler. Annem kiyametleri kopartti. Kaynanam gitti annem geldi cocugu sadece bana baktirdi. Her seyini bana yaptirdi. Biberondan emzirmeye dondurdu.40indan sonra sadece emzirdim. Aylik kilo alimlari gayet iyi gitti. Annem Esimle bi posta kavga etti.
Hala cocuk zayif emmeyi bilmiyor diye takmis durumda esim. Oglum 4 aylik 6900 gram ve bence gayet normal. Cocuk doymuyor, emmeyi beceremiyor vitaminsiz kaldi sutunu biberonla ver olmazsa mama ver diye tutturdu sutum yetiyor diyorum beslemiyor diyor. Surekli hakaretler kufurler biktim artik.
Bi de gecen yil yegeni bizde kaldi universite icin. Bu sene kalmasini istemedigimi soyledim. Gicik oluyorum o kiza. Ne yapti ne etti kizi bizim eve yerlestirdi. Artik bosanmayi dusunmeye basladim. Dayanamiyorum. Oglumu cok seviyorum. cok uzuluyorum. Oglumu dusunmesem iki dk bile katlanmam ceker giderim. Ya da onu postalarim. Ne yapacagimi bilmiyorum.
Az once bi guzel emzirdim. Biraz da sutumu sagdim koydum biberona verdim esime. Icmedi cocuk cunku guzel emiyor ve karnini doyurabiliyor. Ac olsaydi o biberona sarilirdi. Ama simdi de der ki sutun beslemiyor mama ver. Mamada daha cok vitamin var der. Cunku mesele cocuk degil altinda baska sebepler var.Bebeklerin emme refleksi Yaradilistan vardir. Sonradan öğrenmez bebekler. Ama sen sürekli biberonu dayarsan çocuğa o bebişte işin kolayina kaçar tabii. Emme refleksi de zayıflar ..Kendinizi bundan sonraa ezdirmeyin ne esinize ne de kvdenize karşı..
Cok dogru. Aslinda bir kadinin cocuk dogar dogmaz hemen icgudusel olarak tecrubeli bir anne oldugunu biliyorum. Ama korkuttular yogun bakimda kuvezde yatti hasta biraz toparlasin dediler aman kolu cikar ayagi cikar dediler beni sindirdiler.Bilmiyordum etmiyordum ne ya annelik içgüdüsel bir şeydir .
Eş bilmez annesi ne derse onu doğru sanır.
Aç doymuyor derse ben mamasını yedirdim deyin madem tartışmaya girmeyin babalar anca emir verir .
Tecrübesiz görmesin sizi üzerinize bu yüzden geliyor.
Dogum yapacagim zaman hastaneye gelip annemin yatmasi gereken refakatci koltugunda ozgurce sabaha kadar yatabiliyor. Kalk okula git diyoruz yok benim dersim gec diye gitmiyor.
Yaa her seyden öte sen onun ANASISIN. Kimse senden daha fazla düşünemez. Babasi Dahi olsaa. Her ne kadar çocuğunu senden uzak tutmus olsalar bile. Rabbim bir kere sana ANALIK DUYGUSUNU Vermis. Doyup doymaidigni en iyi sen bilirsin. Cok bilmis kocan degill. Allahim yaaAz once bi guzel emzirdim. Biraz da sutumu sagdim koydum biberona verdim esime. Icmedi cocuk cunku guzel emiyor ve karnini doyurabiliyor. Ac olsaydi o biberona sarilirdi. Ama simdi de der ki sutun beslemiyor mama ver. Mamada daha cok vitamin var der. Cunku mesele cocuk degil altinda baska sebepler var.
Bir annenin sutu var cocuk emiyor doyuyor gelisimi normal daha ne belani mi ariyorsun???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?