• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk böyle mi bakılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kızım reflü hastası midesi tutar guruldar midesi tutunca da doktor bir parça ekmek verilmesini tavsiye etti bilirsin normalde ekmek yemeyiz ama sırf ahsen için alınır ne zaman tutacağı belli olmuyor o midesini bıraz rahatlatıyor yeme saatleri çok önemli ,saatlerin dışına çıkmaması gerekiyor ,yani sürekli atıştırma yapmamalı, kuruyemiş falan hep yasaklandı mesela hele meyve geceleri özellikle asla ... mutlaka annenin bildiği vardır ,anneler genel olarak tam aksine yedirme odaklıdır o dediğin nadir oluyor canım ,çocuğun kilosu da normal...görümcenin bazı şeyleri ifade edişinden kadına bir tepkisi olduğu ve bazı şeyleri eksik bildiği belli.yemeyi seven çocuğa yeme demek çok zor ...kızım çok iştahlı yemeği bu kadar severken anne açım anne açım dediğinde ben çok ağlamıştım ,ama alıştık düzene oturttuk şimdi ahsene uzatsan en sevdiği şeyi hayır yemek saatim değil der,bazı şeyleri yapmak gerekebiliyor belki öyle birşeydir bilemeyiz
Ben de reflü hastasıyım. Yanlış beslenmek maalesef çok kötü etkiliyor midemi. Geçenlerde akşam 8 sabah 12 ye kadar mide ağrısından kıvranıyordum. Bilmeyen de konusuyor böyle valla

Cok komiksiniz. yemekten beklediginiz yanıtlar gelmeyince bir kova su konusunu ısıtıp ısıtıp tekrarlıyorsunuz.
umarım zamanla söz hakkınız olmadıgını anlarsınız. bir de kendi cocugunuz olunca umarım size cok karısırlar da bu konunun karısılmaması gereken bir konu oldugunu anlarsınız. cocugun babası zaten yemeklerini yapıyormus cocugun kilosu gayet yerinde, cocuk bütün gün sokaklarda yemek dileniyor gibi bir acıtasyona girmişsiniz.
Konunun başında da bu örneği vermiştim zaten ama herkes cımbızlayıp bir yerden saldırmayı tercih ediyor. Ben onlara tek kelime etmedim bu arada. Bunu da yazmıştım ama okumadan yorum yapmışsınız.

mükemmel anneliği savunmuyor kimse, anlamak istemese de konu sahibine de defalarca kez yazdıgım gibi anne babası dısındaki kişilerin cocukla ilgili konulara mudahale hakkı bulunmuyor. merak ettim konu sahibi sizin dediğiniz duruma göre nasıl bir aksiyon alacak?
Zaten her dakika karışmasını önermedim. Sadece izleyecek yani gözlemleyecek. Eğer anne kasıtlı yapıyorsa ilgili makamlara haber verecek. Çünkü herkes mükemmel anne değil her gün neler okuyoruz. Kız kardeşimin komşusu da dikkat çekici şekilde tuhaf davranıyordu çocuklarına. Kız kardeşim hiçbir şekilde karışmadı. Sadece gözlemledi ve emin olduğunda da ilgili kurumlara haber verdi, çocuklar anneden alındı babaya verildi.

Hala gelmiş babası da karışsın diyorsunuz. Karışıp tartışsınlar mı? Onun sözü geçiyor, o da eşini dinliyor.
Konuyu açarken nedenim yemek tarifi almak değil, çocuklu ailelerden akıl almak. Siz de kalkmış baharatsız yemek yapmayı akıl edemediniz mi diyorsunuz? Yok, bir tek siz düşünüyorsunuz.

Bu size son yorumum. Ayrıca ''şey'' ve ''art niyet'' daima ayrı yazılır. Kendi görümcesiyle sorunu olanlar bana çatıyor.
Kim onlar? Kendi görümcesiyle sorunu olup size çatanlar kimler?
Bakın ağır saçmalıyorsunuz, üste çıkma çabasıyla iyice düştünüz, babası karısıyla kavga etmemek için çocuğunun aç kalmasına göz yumuyor diyorsunuz farkında mısınız? Böyle babalık mı olur peki? Ana-baba bir olmuşlar çocuğu aç bırakıyorlar çocuk gözyaşlarıyla kova dolduruyor, buna şahit olan babaanne-dede-hala gık demiyor hıhı tabii
Kim size yemek tarifi verdi ben vermedim de merak ettim
Çocuklu bir ailede yaşıyorsunuz işte, ananızın babanızın çocuğusunuz, iki çocuk büyütmüşler, torunları da gözlerinin önünde, hayal ettiğiniz gibi bir durum olsa müdahale ederlerdi değil mi? Demek ki çocuğun annesi sizin göstermeye çalıştığınız gibi bir durum yaşatmıyor
Ben size bunlar nasıl yazılır diye sormadım ki

Tamam, yemek yemiyor diye hemen abur cubur versin annesi :işsiz: yahu size ne annesi ne yapıyorsa yapsın. Çok düşünüyorsanız dondurmayı çocuğun yanında yemeseydiniz.
ay agzınıza saglık, defalarca aynı seyi yazmaktan bana fenalık geldi. anneye karısmaması gerektigini anlayamıyor. ozaman eve dondurma girmesin, bunu saglamaya calıssın eger gercekten cocuga iyilik yapmak istiyorsa. ya da evde abur cubur yiyenleri uyarsın ki yemesinler cocugun canı da cekmesin

Zaten her dakika karışmasını önermedim. Sadece izleyecek yani gözlemleyecek. Eğer anne kasıtlı yapıyorsa ilgili makamlara haber verecek. Çünkü herkes mükemmel anne değil her gün neler okuyoruz. Kız kardeşimin komşusu da dikkat çekici şekilde tuhaf davranıyordu çocuklarına. Kız kardeşim hiçbir şekilde karışmadı. Sadece gözlemledi ve emin olduğunda da ilgili kurumlara haber verdi, çocuklar anneden alındı babaya verildi.
Kasıtlı bir şekilde aç bırakma durumu yok. Öyle bir anne değil. Ben sadece o saatte acıkan çocuğa başka şeyler yapılamaz mıydı, diye soruyorum.

muhtemelen şiddet cinsel istismar gibi durumlar vardır ya da cocuklar aclıktan ölmek üzeredir vs. konu sahibinin bahsettigi cocuk aile ortamında yemeklerini yiyen yasına göre kilosu yerinde bir cocuk. şiddet gibi bir durumdan bahsetmemiş, tabiki böyle bir durumda haber verilir ilgili yerlere ama annesi abur cubur vermiyor diye yetkili makamlara mı şikayet edecek?

Bakın ağır saçmalıyorsunuz, üste çıkma çabasıyla iyice düştünüz, babası karısıyla kavga etmemek için çocuğunun aç kalmasına göz yumuyor diyorsunuz farkında mısınız? Böyle babalık mı olur peki? Ana-baba bir olmuşlar çocuğu aç bırakıyorlar çocuk gözyaşlarıyla kova dolduruyor, buna şahit olan babaanne-dede-hala gık demiyor hıhı tabii
Çocuklu bir ailede yaşıyorsunuz işte, ananızın babanızın çocuğusunuz, iki çocuk büyütmüşler, torunları da gözlerinin önünde, hayal ettiğiniz gibi bir durum olsa müdahale ederlerdi değil mi? Demek ki çocuğun annesi sizin göstermeye çalıştığınız gibi bir durum yaşatmıyor
Evet hiçbirimiz tartışmamak için karışmıyoruz. Nene ve dede üzüldüğünden farklı odada oturuyor ya da çocuk ağlayınca dışarı çıkıyor. Belki de bu son aile yemeğimiz, benim aileme göre çocuğu bu derece ağlatmak yanlış.

''Kim size yemek tarifi verdi ben vermedim de merak ettim''
Alıntılayıp mesajınızı size gösterdim zaten. Baharatsız yemek yapmayı akıl edemiyor mu dediniz. Ben de bir tek siz düşünmüşsünüz dedim.

Gördüğünüz gibi burada da öngörünüz yanlış. Karışamıyoruz.
ay agzınıza saglık, defalarca aynı seyi yazmaktan bana fenalık geldi. anneye karısmaması gerektigini anlayamıyor. ozaman eve dondurma girmesin, bunu saglamaya calıssın eger gercekten cocuga iyilik yapmak istiyorsa. ya da evde abur cubur yiyenleri uyarsın ki yemesinler cocugun canı da cekmesin
Yukarıdaki yazar ile mutlaka tanışın, kafa yapınız aynı. Ben yengeme hiç karışmadım, karışmam da. Nerede karıştığımı ve müdahale ettiğimi yazmışım? Bu arada daydream hanım, yengeme kötü anne demedim, anneliğine de kötü anne demedim ama aynı şeyi 1500 kere yazıp, kendi kendinize tezinizi savunmuşsunuz. Buradan da size kötü anne dendiği yorumunu çıkardım. Okumadan yorum yapanlar hakkında düşüncem bu.

biz kısacık konudan anlamaya calısıyoruz yorumluyoruz bize gelince siz nereden biliyorsunuz benim yedigimi diyor, halbuki konuda herkes yiyordu diyor. kendine gelince de eleştirenler görümceleriyle sorunlu:) tövbe estagfurullah, görümcem yok olsa da iki konuyu birbirinden ayıracak kadar sosyal zekam var. amaç yengenin kötü oldugunu herkesten duymak

ayynııı , kolikti kızım ... sık sık da hastalanırdı ...doktorumuz reflüden alerjik astım oldu dedi, geceleri nefesi kesilirdi öksürükten hasta zannederdik reflü öyle öksürük yaparmış ...hem buhar maskesi verdi oksijen maskesi gibi birşey nefesini açsın diye ,hemde gece uyumadan önce toz bir ilaç verdi reflüsünü bastırsın diye hemde astım ilacı kullanıyor pıspıslardan 2 çeşit... reflü deyip geçmemek gerekiyormuş çok ciddi sıkıntı maalesef...
mide bağırsak hassassa çocuk bronşiyal astım olurmuş ,hatta habire orta kulak iltihabı oluyordu... mide asiti artınca rahat nefes alamazmış, rahat nefes alamayınca geniz eti şişermi,ş o şişince östaki borusu dolarmış hepsi ondanmış ay
Aynısı bende de var. Öksürüğüm çocukluktan beri geçmedi, nefes darlığı da çekiyorum. Bazen kesildiği oluyor.
Çok kötü bi öksürük, reflüden dolayı öyle oluyormuş. Çok zor ama 🤦🏻‍♀️

biz kısacık konudan anlamaya calısıyoruz yorumluyoruz bize gelince siz nereden biliyorsunuz benim yedigimi diyor, halbuki konuda herkes yiyordu diyor. kendine gelince de eleştirenler görümceleriyle sorunlu:) tövbe estagfurullah, görümcem yok olsa da iki konuyu birbirinden ayıracak kadar sosyal zekam var. amaç yengenin kötü oldugunu herkesten duymak
Konuda herkes benim yediğimi iddia etmiyor, sizin gibi okumadan yorum yapanların çıkarımı o.

Abur cubur paketli ürünler- şekerli ürünler- unlu ürünler konusunda yedirmeden durabiliyorsa üzülmek yerine tebrik etmeniz gerek.
Benim ablamda kendi çocugunu bu şekilde büyütmeye çalışıyor. Aynı şekilde karışan da çok oluyor, biz böyle büyütmedikte sizlere ne oldu ki diyenler desen ayrı konu.
Ama bunları yedirmiyorsa çocuk bizim yediklerimize ağzı sulanarak bakmıyor. Alternatif olarak taze meyveler, kuru meyveler mutlaka verir. Olması gereken de bu aslında.

Evet hiçbirimiz tartışmamak için karışmıyoruz. Nene ve dede üzüldüğünden farklı odada oturuyor ya da çocuk ağlayınca dışarı çıkıyor. Belki de bu son aile yemeğimiz, benim aileme göre çocuğu bu derece ağlatmak yanlış.

Alıntılayıp mesajınızı size gösterdim zaten. Baharatsız yemek yapmayı akıl edemiyor mu dediniz. Ben de bir tek siz düşünmüşsünüz dedim.

Yukarıdaki yazar ile mutlaka tanışın, kafa yapınız aynı. Ben yengeme hiç karışmadım, karışmam da. Nerede karıştığımı ve müdahale ettiğimi yazmışım? Bu arada daydream hanım, yengeme kötü anne demedim, anneliğine de kötü anne demedim ama aynı şeyi 1500 kere yazıp, kendi kendinize tezinizi savunmuşsunuz. Buradan da size kötü anne dendiği yorumunu çıkardım. Okumadan yorum yapanlar hakkında düşüncem bu.
cidden komik bir insansınız. her yorumda kendinizce insanların karakterlerine dair sacma tespitlerde bulunuyorsunuz. birilerine saldırınca haklı cıktıgnızı mı zannediyorsunuz anlamıyorum ki. bütün yorumları okudum. bir sürü üye cevap verdi size, geceleri yemek vermiyorum ya da verirsem saglıklı atıstırmalık veriyorum diyenler oldu. ama cevaplar size yeterli gelmedi hala bir kova su konusunu acıyorsunuz ki kendinizi haklı cıkarın.

Abur cubur vermemesini anlayabiliyorum kızimin alerjisi dolayısıyla ben de vermiyorum ama gittigimiz yerlerde özellikle babaannesi varsa hemen hayiflanıp yiyemiyor ki cocuk ne yapsin tüh vah ediyor ben de biskuvi yemedi diye ölmez gecen sene yogurt da yiyemiyordu peynir yiyemiyordu o zaman da hayıflanıyor muydun simdi en azindan yogurt peynir yiyor biskuviyi ne kadar önemsiyorsun diyip bozuyorum.Kızim 1 yasına kadar ek gidayı genellikle reddetti ben de bazen alıssın diye yemedigi ögünde zorlamayıp diger ögünu bekledim arada atıstırmalik vermedim ki yesin.Belki yegeninizin annesi de bir rutin olusturmaya calisiyordur.Bir anne cocuguna yedirmiyorsa baskalarinın cocugun gözü önünde yemesi cok yanlış bence dondurma cocuk uyurken de yenebilir.

Baştan söyleyeyim, eleştirmek için açmadım. Yeğenime üzüldüğüm için açtım. Amacım aile içi alışkanlıklarını değiştirmek değil, başka aileler de böyle mi öğrenmek istedim.

Çok abur cubur tüketen bir çocuk değil. Annesi bir sınırlama getirmiş. Bu sınırlama mı, aç bırakma mı anlamadım. Çocuk zaten doğru düzgün bir şey yemiyor. 1-2 saat sonra da karnı acıkıyor. Otursun bu saatte sucuklu yumurta yapsın demiyorum ama çocuk kendi ''karnım gurul gurul ediyor, bir şey yiyebilir miyim'' diye soruyor. Bir dilim ekmek verdi sadece. Üzüldüm.

Az önce biz dondurma yerken dondurma çekti canı, ona da izin vermedi. Çocuk kaşıkları yalamak istedi. Yani bu kadar katı olmak gerekli mi? Yeğenim beş buçuk yaşında.

Konuda herkes benim yediğimi iddia etmiyor, sizin gibi okumadan yorum yapanların çıkarımı o.

evet okumadan yorum yapmışım :D

dışarda başkasında görünce zorlanmıyor mu o zaman çocuğunuz ...
kızımın ömür boyunca yememesi gereken şeyler listesi var okula gidecek dışarda arkadaşlarıyla olacak cafeye gidecek karşısındakiler yiyecek ... buna alışması gereken durumlar olabilir ,genel olarak mı dondurma yasak yoksa sağlıklı alternatifini yiyebiliyor mu ?
Ben çocukken doktor bir liste yapmıştı, bunları yemeyeceksin diye. Listeye bakıp bakıp üzülüyordum, doktorcum ben ne yiyecem aç mı kalacam diye düşünüyordum🤣🤣
Aynı böyleydim

Çocuk yemekleriniz baharatlı diye yemiyormuş, siz söylediniz bunu, bende baharatsız yapın ozaman dedim, bu yemek tarifi vermek mi oluyor? Anlaşılan sizin durum bayağı vahim
Tamam şimdi anladım siz ananıza babanıza çekmişsiniz olay oturdu şimdi
Çocuğun aç kalmasına ağlatılmasına dayanamayan büyükbaba büyükanne ve hala var, diğer taraftaysa çocuğuna aburcubur yedirmeyen kuru ekmekle besleyen aç bırakan kovalar dolusu gözyaşı döktüren cani anne ve onun pısırık hayırsız babası var
Yengenize karıştığınızı söylemedim zaten
Anladım ben rahat olun
Yok ben anne olduktan sonra sizinle tanışmak istiyorum ya
Valla bak alırım cipsimi çikolatamı dondurmamı gece onda sizin çocukla hem yer hem iki lafın belini kırarız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X