• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk böyle mi bakılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
çok güzel özetlemişsiniz ama anlamak istemeyene ne desek boş.
ortada iyi niyet olsa gelip burda yengenin ve abinin dedikodusunu yapmaz, arkadaşça yengeyle konusup neden boyle davrandıgını anlamaya calışır, belki bu vesileyle de cocuk yetiştirme hakkında bişeyler öğrenmiş olurdu. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan okadar cok insan var ki... çocuk ağlıyor diye her dediği yapıldıgında bunun cocuga iyilik olmadıgını anlaması icin sanırım önce anne olması gerekiyor. ne soylediysek biz görümcemizle kavgalı olduk, kötü anne olduk, hatta az önce size psikologa gitmenizi önerdi. aklım almıyor bu hadsizliği
kendisi de gidecekse ben psikologa gitmeye razıyım ,sırf kendisi gitsin diye pskiyatriye bile giderim yeterki doktora gitsin :D benim için sıkıntı değil

Ulan her konunda yengeni kötülemekten bıkmadın. Ne kıskançlıkmış arkadaş. Senin de çocuğun olsun da bi görelim boy ölçünü
aynen öyle takmış yengeye ,arama kısmında üyenin ismini aratıp tüm yazdığı mesajlara bakınca çıkıyor hepsi .gizliliğe alınca görünmez sandı heralde

kendisi de gidecekse ben psikologa gitmeye razıyım ,sırf kendisi gitsin diye pskiyatriye bile giderim yeterki doktora gitsin :KK70: benim için
Ben terapi alıyorum zaten, psikoloğa da anlattım durumu. Bence siz de gidin.
sıkıntı değil
yeğeniniz size duygu sömürüsü yapmak için ona abur cubur vermeniz için size oynuyor :KK70: çocuklar yapar onu , siz annesinin disiplinli duruşuna acıyarak baktığınız için çocuk bunu görüyor . yeğeniniz sizden akıllı maşallah :KK200:
Yeğenim benden istemedi. Benden istese de, annesinin babasının vermediği bir şeyi vermem de yapmam da.
Ulan her konunda yengeni kötülemekten bıkmadın. Ne kıskançlıkmış arkadaş. Senin de çocuğun olsun da bi görelim boy ölçünü
değil mi sizin nickiniz diğer sitede? Sizin gibi iyi eğitim almış birine mahalle jargonunu yakıştıramadım. Yengemle ilgili kaç konu var?
kilosu yerinde çocuğun aç olduğunu savunmanız sizin yemek sorunu yaşadığınızı gösterir , umarım siz çocuğunuzu iyi beslersiniz
Yeğenim aç hep demedim Çocuk kendi sorununu kendi söyledi.@nscckts, arama kısmında çıktığını biliyorum, oturup inceleyebilirsin. damaged lemon damaged lemon senin kadar canım sıkılmıyor. Çocuğu olan annelere soru sordum, ilgini çekmiyorsa yorum yapmazsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
terapiste gidiyorum demişsiniz ama sorunlarınızı çözebilmiş görünmüyorsunuz ben sizi aslında anladım, çok samimi söylüyorum bir kızgınlığınız kırgınlığınız var ondan bu haliniz...
örnek vermek gerekirse;
bekarsınız ve anneniz damadı seçerken şart koymuş damat bana bakacak demiş
34 yaşınızdasınız daha aklı başında düşünmeniz gerek ,annenizin bu sözüne karşılık düşünceniz gelinimiz var ona neden söylemiyor şeklinde olmuş , halbuki ne gelin ne damat bakmak zorunda değil bu iş çocuklarına düşer demek yerine gelin yapmalı düşüncesine girmişsiniz....
sizin zorunuza giden annenizin geline değer vermesi ve hep sizden beklentisi olması , bu sorununuzu çözmeniz lazım. aile ilişkileriniz bozulacak yoksa...başarısızlık ve pişmanlık konularıyla doluyum demişsiniz mesela... siz yorgun üzgün ve kırgınsınız o yüzden de hırsınız var. bu öfkeyi yanlış yere yansıtıyorsunuz .yeğen konusunda haklı olsaydınız emin olun haklısın derdik hepimiz. yanlış yapıyorsunuz .bu meseleler böyle bu yaklaşımla çözülmez konu sahibi...

Şu annelerin işine bu kadar karışmasanız? Benim görümcem de böyle, çocugunuz olunca anlarsınız neyi neden yaptığını. Hiç biriniz çocugu annesi kadar düşünemezsiniz. Annesi vermiyorsa vardır Bi bildiği, çocugun her istediği yapılmaz. Ama siz çocugun yanında dondurma, abur cubur yemeyerek canının çekmesini Engelleyebilirsinz.ayrıca saat 10 da çocuga ne yedirebilir kadın? Son olarak Çocugun yemek düzeninin oluşması için de yemek saati dışında acıksa da bişey vermemeyi öneriyorlar. Yani karışmayın..

Yeğenim aç hep demedim Çocuk kendi sorununu kendi söyledi.@nscckts, arama kısmında çıktığını biliyorum, oturup inceleyebilirsin. damaged lemon damaged lemon senin kadar canım sıkılmıyor. Çocuğu olan annelere soru sordum, ilgini çekmiyorsa yorum yapmazsın.
İstediğim yere yorum yapabilirim. Çocuğun durumu değil senin durumun bana ilginç geldi, o yüzden yazdım. Ne zaman konularını görsem bir tuhaflık seziyorum. Biraz takıntılı gibisin, çok normal gelmiyor üzerine düştüğün meseleler. Farklı bir vanessa, rainyy vakası filan gibi geliyorsun bana açıkçası.

Baştan söyleyeyim, eleştirmek için açmadım. Yeğenime üzüldüğüm için açtım. Amacım aile içi alışkanlıklarını değiştirmek değil, başka aileler de böyle mi öğrenmek istedim.

Çok abur cubur tüketen bir çocuk değil. Annesi bir sınırlama getirmiş. Bu sınırlama mı, aç bırakma mı anlamadım. Çocuk zaten doğru düzgün bir şey yemiyor. 1-2 saat sonra da karnı acıkıyor. Otursun bu saatte sucuklu yumurta yapsın demiyorum ama çocuk kendi ''karnım gurul gurul ediyor, bir şey yiyebilir miyim'' diye soruyor. Bir dilim ekmek verdi sadece. Üzüldüm.

Az önce biz dondurma yerken dondurma çekti canı, ona da izin vermedi. Çocuk kaşıkları yalamak istedi. Yani bu kadar katı olmak gerekli mi? Yeğenim beş buçuk yaşında.
Benim çocuklarım 2 tepsi pizza yediler yarım saat sonra karnım açıktı çikolata yiyelim dediler çocukların ne kadar oyuncu olduklarını anne olunca anlarsınız.
Yalnız çocuğun yanında dondurma yiyip vermemeniz saçma olmuş. Azda olsa çocuğun gözü doymalı herşeye sonra başka cocukları gördüğünde asi olur.

3-5 gündür mü berabermişiniz? Öyle bir şey yazmadım çünkü. Anneliğine b.k atmadım, bilgili annelere sordum ama siz onlardan biri değilsiniz.

Akşam yemeğini çoktan yemişti. Çok bilmiş olsaydım, buraya konu açıp bilen annelere sormazdım. Yengeme akıl vermiş olsam haklı olabilirdiniz mesela. Ya da çocuğum olmadan başkasına akıl verseydim yine haklı olurdunuz ama bilmişlik konusunda sizin elinize su dökemem bence.

Aynen öyle yengeden korkuyor. Ağzını açmıyor. Dede ve nene dramı görmemek için başka odada oturuyor Bu da doğru. Başınıza gelir umarım.

Sizin inanmadığınız sahne ne yazık ki gerçek. Siz inanın diye yeğenimin peşinde kamerayla dolaşamıycam. Şu an üzüldüğüm tek nokta yeğenimi size malzeme yapmak. Gerçek olmayan bir olayı anlatıp 5 yaşında çocuğu size niye malzeme yapayım ya?

Yengemin yemek yaptığını düşünenler olmuş o nedenle suçladım. Sizi görümcenizi sevmemekle suçlamıyorum ama bir psikologa gitseniz iyi olur.

Evet abimin duruşu yok. Kendisine de kılıbık olduğunu söylüyoruz. Abimi ezmedim olanı söyledim.
Ben zaten bir çocuk büyütüyorum hanımefendi çok bilmişlik bilmeden ahkam kesmektir. Ben içindeyim bir çocuğu bakıp büyütüyorum. Sizin gibi yengenin büyüttüğü çocuğa uzaktan ahkam kesmiyorum.

Ben abur cubur yiyen çocuklara üzülüyorum, en azından belli bir yaşa kadar korunabilir, ama çocuğun gözü önünde de yememek lazım tabi, üzülmenizi anladım. yine de hasta olur zararlı diye yedirmeyebilir annesi sonuçta. Bi de kimse çocuğun yanında yemesin diye birşey de olmuyor illaki görecek mecbur.
Benim muhabbet kuşum bile ben bişey yerken kafeste deliriyor geçen çok soğuk diye karpuz vermedim karşısında yediğime üzüldüm 😂
Eşim çok sağlıksız besleniyor mesela şimdiden takıyorum kafaya çocuğum yok, o zaman bunları eve alıp gelemezsin diye şimdiden tembihliyorum.

Evet düzenli, yemekler farklı. 20 kilo.

Evet kovaya gözyaşını döktü, evet kaşığı yalamak istedi. Çocuk aklıyla kendince çözüm buldu. Neden kendi yeğenimle ilgili olmayan bir şeyi yazayım? Buraya bir şey demeden önce kameraya mı almak lazımdı?

Evet, ailecek (yani bizimle) yenen son yemek olabilir. Abim dedi. O da mızmızlanmalarından hoşnut değil.
Cocuklar dayi hala teyze dede gibi yakin akrabalar oldugunda normalde izin verilmeyen seyleri istemeye devam ederler, cocuklar cok guzel duygu sömürüsü yapabilir. Belki siz orda olduğunuz için mizmizlaniyor normalde oyle olmayabilir. Benim oğlum benim hayir dediğime tek tek dayı dede dolanirdi biri evet der belki diye. Bence direk oturup konusun neden oyle davrandigini sorun, ona karışmak için olmadığını ama uzuldugunuzu söyleyin, içinizi rahatlatmiyorsa gozlem yapın.

terapiste gidiyorum demişsiniz ama sorunlarınızı çözebilmiş görünmüyorsunuz ben sizi aslında anladım, çok samimi söylüyorum bir kızgınlığınız kırgınlığınız var ondan bu haliniz...
örnek vermek gerekirse;
bekarsınız ve anneniz damadı seçerken şart koymuş damat bana bakacak demiş
34 yaşınızdasınız daha aklı başında düşünmeniz gerek ,annenizin bu sözüne karşılık düşünceniz gelinimiz var ona neden söylemiyor şeklinde olmuş , halbuki ne gelin ne damat bakmak zorunda değil bu iş çocuklarına düşer demek yerine gelin yapmalı düşüncesine girmişsiniz....
sizin zorunuza giden annenizin geline değer vermesi ve hep sizden beklentisi olması , bu sorununuzu çözmeniz lazım. aile ilişkileriniz bozulacak yoksa...başarısızlık ve pişmanlık konularıyla doluyum demişsiniz mesela... siz yorgun üzgün ve kırgınsınız o yüzden de hırsınız var. bu öfkeyi yanlış yere yansıtıyorsunuz .yeğen konusunda haklı olsaydınız emin olun haklısın derdik hepimiz. yanlış yapıyorsunuz .bu meseleler böyle bu yaklaşımla çözülmez konu sahibi...
Şimdi de psikolog olup, psikolog yerine karar vermişsiniz. Merak etmeyin psikoloğum beni eleştirir her şekilde.

Ben yengem bakmalı demedim, damat bakmalı diyorsa yengem de bakmalı demişimdir ama annemin bunu demesinin nedeni yengeme değer vermesinden değil, anlaşamamasından, sevmemesinden. Anne, babanın sorumluluğu çocuklarında olmalı.

''..başarısızlık ve pişmanlık konularıyla doluyum demişsiniz mesela... siz yorgun üzgün ve kırgınsınız o yüzden de hırsınız var.'' hayatımda bu kadar saçma ve konu saptırıcı bir yorum görmedim. Bir konuya üzüldüm, çocuğu olan annelere, bilgili annelere danıştım. Çocuk istiyorum, evlenemiyorum diye yazmış mıyım? Daha fazla size yorum yapmıycam. Oturup aramadan çıkan mesajlarımı incelemeye devam edebilirsiniz.

Yeğenim benden istemedi. Benden istese de, annesinin babasının vermediği bir şeyi vermem de yapmam da.

değil mi sizin nickiniz diğer sitede? Sizin gibi iyi eğitim almış birine mahalle jargonunu yakıştıramadım. Yengemle ilgili kaç konu var?

Ooooo benim nickimi deşifre ettin. Bir şikayet edelim bakalım nolcak. Yalnız şunu unutma jargonu senden öğrenecek değilim. Adamına göre yazıyorum canım ya

3-5 gündür mü berabermişiniz? Öyle bir şey yazmadım çünkü. Anneliğine b.k atmadım, bilgili annelere sordum ama siz onlardan biri değilsiniz.

Akşam yemeğini çoktan yemişti. Çok bilmiş olsaydım, buraya konu açıp bilen annelere sormazdım. Yengeme akıl vermiş olsam haklı olabilirdiniz mesela. Ya da çocuğum olmadan başkasına akıl verseydim yine haklı olurdunuz ama bilmişlik konusunda sizin elinize su dökemem bence.

Aynen öyle yengeden korkuyor. Ağzını açmıyor. Dede ve nene dramı görmemek için başka odada oturuyor Bu da doğru. Başınıza gelir umarım.

Sizin inanmadığınız sahne ne yazık ki gerçek. Siz inanın diye yeğenimin peşinde kamerayla dolaşamıycam. Şu an üzüldüğüm tek nokta yeğenimi size malzeme yapmak. Gerçek olmayan bir olayı anlatıp 5 yaşında çocuğu size niye malzeme yapayım ya?

Yengemin yemek yaptığını düşünenler olmuş o nedenle suçladım. Sizi görümcenizi sevmemekle suçlamıyorum ama bir psikologa gitseniz iyi olur.

Evet abimin duruşu yok. Kendisine de kılıbık olduğunu söylüyoruz. Abimi ezmedim olanı söyledim.
İkinci bedduami da aldım . 12 yıllık görümceyim iki tane yeğenim var . Annesine sormadan ne yiyecek bir şey veriririm, ne de alışveriş yaparım annesi neyi onaylarsa onu yaparım. Çocuk yetiştirmesi hakkında da yorum yapmadım yapmam da . O kadar kötü bir gelin günlerce sizin evinizde nasıl yaşıyor o da çok ilginç . Siz dedeniz nene dede baskanodada oturuyor dayanamıyor, abim korkuyor diye ben nerden bileyim. Destek almanızı öneririm

Ooooo benim nickimi deşifre ettin. Bir şikayet edelim bakalım nolcak. Yalnız şunu unutma jargonu senden öğrenecek değilim. Adamına göre yazıyorum canım ya
Edebilirsin. O jargonu benden öğrenemezsin zaten, çünkü ben bu mahalle ağzını bilmiyorum.

minerva1988 minerva1988 bana destek önermene gerek yok, psikoloğum bu konuda bir eksikliğimi görse zaten irdelerdi konuyu. O yüzden bir de siz gidin.​

Sevindim sizin için umarım terapi süreciniz güzel gider . Bu süreçte konu açıp tetiklenmeyin

Edebilirsin. O jargonu benden öğrenemezsin zaten, çünkü ben bu mahalle ağzını bilmiyorum.
Ya mahalle jargonu diyorsun da hangi mahalle bu? Sen bi kendi içine bak. Bu kadar insanın sana karşı aynı tavırda olması normal mi? Bir sen mi doğrusun? Asla eleştiri de kabul etmiyorsun. O çocuğun annesi sen değilsin ve onların ilişkisine karışamazsın. Yeter ya gelin ne çekiyordur sizden. Bir de gelin gelsin anlatsın bakalım ne diyecek? Vicdan azabı gibi sürekli kadının peşindesiniz her hareketini izleyip yargılıyorsunuz ne haddinize pardon? Siz kimsiniz? Abinizin kardeşi. Yazık ya yeter artık.

minerva1988 minerva1988 bana destek önermene gerek yok, psikoloğum bu konuda bir eksikliğimi görse zaten irdelerdi konuyu. O yüzden bir de siz gidin.​

Terapiye gittim sürecimi bitirdik, psikolojik danışman olarak öneri sundum sadece gittiğinizi bilmiyordum.

Ya mahalle jargonu diyorsun da hangi mahalle bu? Sen bi kendi içine bak. Bu kadar insanın sana karşı aynı tavırda olması normal mi? Bir sen mi doğrusun? Asla eleştiri de kabul etmiyorsun. O çocuğun annesi sen değilsin ve onların ilişkisine karışamazsın. Yeter ya gelin ne çekiyordur sizden. Bir de gelin gelsin anlatsın bakalım ne diyecek? Vicdan azabı gibi sürekli kadının peşindesiniz her hareketini izleyip yargılıyorsunuz ne haddinize pardon? Siz kimsiniz? Abinizin kardeşi. Yazık ya yeter artık.
Hangi mahallede yetiştiyseniz orası, çünkü ben o tarz konuşmuyorum. Ben kendi düşüncem doğru demedim, başkalarına danışıyorum. İlişkilerine karıştığım nerede yazıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X