Çocuk bakım meselesi ve aileler

Çocuğun bakımı da mı yaristiriliyor. Niye boyle diyor eşiniz bu düşüncesinin altında ne var ?
Ben 1.5 yaşında vermeyi düşünüyorum ama imkan varsa 3 yaşına kadar anneniz baksin derim

Çoçuğunuzun dil gelişimi nasıl, kendini ifade edebiliyorsa ve tuvalet eğitimi aldıysa, bulunduğunuz şartlarda kreşe gitmesi en ideali gibi.

ben de 2 yaşında başlattım kreşe kızımı iyiki de vermişim kreşe
kreşe başlayana kadar 3 gün bakıcı 2 gün annem baktı kızıma
Allah binlerce kez razı olsun onlardan çok iyi baktılar kızıma ama ben rahatsız hissediyordum kendimi annem konusunda
annem seve seve baktı ama hep içimde bi yerlerde tam rahat etme yaşı geldi ben torunu bak diye verdim diye üzülürdüm
kreşe verdim kafam rahat etti
ve inanın çok faydalı bana göre düzeni oluyor çocuğun

İleride bebeğim olursa 2 yıl ücretsiz izne ayrılıp sonrasında kreşe vermeyi düşünüyorum ben de.. Benim ailem de eşimin ailesi de bakar ve sorun etmez aslında ama kreş bence en iyisi..

Bu nasıl bir zihniyet ya ortada bir çocuk var.
Birkere böyle sürekli bakıcı değişimi çocuk için sağlıklı değil bunlar nasıl insanlar??
Eşinizi karşınıza alıp insan gibi konuşun gerekrise kv ile de konuşun.
Yok hala sacmaliyorlarsa mecbur kreşe vereceksiniz başka çare yok.
Ayr8ca yaşı da çok küçük değil.

Merhabalar.
2 yaşında 1 kızım var. 3 ay sonra ise başlamam gerekiyor. Sonrasında kreşe mi versem diye düşünüyorum. Annemle çok yakın oturuyoruz kayinvalidemler başka bir sehirde. Annem baksın desem seve seve bakar ama kesin esim dönüşümlü bakılsın diyecek. Kv ler gelince de mecbur bizde kalacaklar ve daha önceki tecrubelerimden biliyorum ki aynı evde uzun süre kalamıyoruz. Kesin birbirimize gireriz. Kreşte de nasıl olur yaşı çok mu küçük diye düşünmekteyim. Siz ne dersiniz? Fikirlerinize ihtiyacım var.
ayrı kişilerin bakması çocuk açısından sağlıklı olmuyor. kim bakarsa baksın ama, tek kişi baksın...

Çocuğun evde yaşlı bir kadınla oturması hiç faydalı değil. Okulda dil gelişimi oluyor, yaşıtları ile sabahtan akşama kadar oynuyor, tuvalet eğitimi daha kolay oluyor. Kesinlikle önerim kreş. Bunu kızını 26 aylıkken kreşe vermiş bir anne olarak yazıyorum.

Kreş bence de. Bir kere kendi yaşıtlarıyla zaman geçirmesiyle, evde bir yaşlıyla zaman geçirmesi arasında dağlar kadar fark var ve ilki kesinlikle çocuk için daha faydalı. Akranlarının, bilinçli öğretmenlerin ona çok daha fazla şey katacağı aşikar. Benim kızım da 2 yaşında başladı. Erken olduğunu düşünmüyorum.

Merhabalar.
2 yaşında 1 kızım var. 3 ay sonra ise başlamam gerekiyor. Sonrasında kreşe mi versem diye düşünüyorum. Annemle çok yakın oturuyoruz kayinvalidemler başka bir sehirde. Annem baksın desem seve seve bakar ama kesin esim dönüşümlü bakılsın diyecek. Kv ler gelince de mecbur bizde kalacaklar ve daha önceki tecrubelerimden biliyorum ki aynı evde uzun süre kalamıyoruz. Kesin birbirimize gireriz. Kreşte de nasıl olur yaşı çok mu küçük diye düşünmekteyim. Siz ne dersiniz? Fikirlerinize ihtiyacım var.

Niye dönüşümlü bakıyorlar ki onu anlamdım yakında annen var sonuçta

Aslında benim gönlüm de kreşten yana. Sadece acaba küçük mu diye düşünüyordum. Teşekkürler tüm yorumlara özellikle kres önerenler:)

konuşmayı 3 yaşında daha iyi becerebilir
3 yaşına3 ay sınra 9 ay kalmış olacak bence annenizden rica edin
annenize maddi arada yardımcı olun
kv karıştırmayın

Back
X