Çocuk bakım meselesi ve aileler

simonskitty

Her şey geçer, hayat kalır.
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2014
1.256
1.733
333
Merhabalar.
2 yaşında 1 kızım var. 3 ay sonra ise başlamam gerekiyor. Sonrasında kreşe mi versem diye düşünüyorum. Annemle çok yakın oturuyoruz kayinvalidemler başka bir sehirde. Annem baksın desem seve seve bakar ama kesin esim dönüşümlü bakılsın diyecek. Kv ler gelince de mecbur bizde kalacaklar ve daha önceki tecrubelerimden biliyorum ki aynı evde uzun süre kalamıyoruz. Kesin birbirimize gireriz. Kreşte de nasıl olur yaşı çok mu küçük diye düşünmekteyim. Siz ne dersiniz? Fikirlerinize ihtiyacım var.

benim iki oglum da 24 aylik krese basladilar,
cok erken bulmuyorum ben.
ama imkan varsa bence en azindan bu kis aileniz baksin, hem biraz daha buyumus olur, hem de hastalik mevsimi gecmis olur nisan mayis gibi kres dusunun.

ve farkli ilden bakici getirmeyin, herkes icin zor oluyor oyle bir duzen, gelen icin de ev sahibi icin de.

Bana gore erken acikcasi ama cevremde calismasi gerektigi icin 1.5 yasinda krese verenler var.. esinle konus guzel guzel annenin bakmasi sorun olmazsa onun icin de eger 1 sene daha annen baksin derim ben..

Annen başlasın baksın bir süre

Zaten çok kolay bir süreç değil hem işe hem kreşe alışmak

Öbür sene başlar kreşe

Benimki 25 aylık kreşe başladı ama kimse yoktu

Eşin neden dönüşümlü bakılsın diyecek ki makul olan yakın olanın bakması kalkıp başka şehirden neden düzenini bozsun insanlar

Eşine de anlat güzelce aynı evin içinde gereksiz olacağını

Bu arada ben aynı şehirde de hafta hafta bakanlara karşıyım çocuğun tek düzeni olmalı

Önemli olan torun sevgisi ailelerin eşit mesafesi değil çocuğun iyiliği

Sizin aileler ile ilgili sorunlarınız bitti mi?

Eşinizin öyle bir öneri sunacağını sanmıyorum ya, aşırılar aşırısı saçma çünkü.
Sunarsa da deli misin divane misin evi mi taşısınlar çocuk bakmak için de.

O zaman eşiniz annenizin bakmasını kabul etmez. Kreş vereceksiniz mecburen.

sürekli bakıcı değişikliği çocuğun gelişimi açısından iyi değil. anneniz bakmaya hevesliyse bir süre baksın(6 ay-1 sene kadar) sonra kreşe verin. zorunluluk yoksa 3 yaş altında kreşe gerek yok gerçekten.

Merhabalar.
2 yaşında 1 kızım var. 3 ay sonra ise başlamam gerekiyor. Sonrasında kreşe mi versem diye düşünüyorum. Annemle çok yakın oturuyoruz kayinvalidemler başka bir sehirde. Annem baksın desem seve seve bakar ama kesin esim dönüşümlü bakılsın diyecek. Kv ler gelince de mecbur bizde kalacaklar ve daha önceki tecrubelerimden biliyorum ki aynı evde uzun süre kalamıyoruz. Kesin birbirimize gireriz. Kreşte de nasıl olur yaşı çok mu küçük diye düşünmekteyim. Siz ne dersiniz? Fikirlerinize ihtiyacım var.

eşiniz saçmalıyor bence. Ben 3 yaş 9 aylıkken kreşe başlattım kızımı o da yarım gün,4 yaş 9 aylık olunca zaten tam gün anaokuluna başladı. Sözkonusu olan çocuğun faydasıysa sizi gaza getirmek istemem ama haşlarım o kocayı. Bakacak olan var sonuçta mecbur kalsanız kreş olur anlarım da.

Bi o bi o çocukla oyuncak gibi oynanmaz boşverin ananeyi babanneyi. Kreş en mantıklı çözüm kreşe verin herkesin huzuru yerinde olsun.

Eşiniz de amma tuhafmış, çocuğa bakmak için gelinir mi,hadi kimse olmasa neyse de anneniz varken tamamen gereksiz bir hamle.

Esiniz eve küçük bir köpek alsın ve ailesinin ego savaşlarını bi zahmet onun üstüne yapsın. Söz konusu cocuk ve onun için en iyi olanı. Bence biraz büyüyene kadar anneniz baksin

Back
X