• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk akıllı koca

papatya_sever

‍‍‍
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2011
899
650
303
Merhaba ,eşime saygımı sempatimi yitirmeye başladım.Sebepleri çok uzun ve detaya girmek istiyorum okumak isteyen olursa yine içimi dökmek niyetim.Sürekli maddi kayıp yaşatmasını kabul edemiyorum.Üç beş bin değil iki yıl içinde 100 bin kayıp yaşadık ,düşündükçe nefesim daralıyor !
Tam beş yıl bese yemedim içmedim yeri geldi zevkimden kıstım para yatırdım ciddi bir birikim yaptım araba almak için ,devletin Verdiği Doğum parasına kdr ekledim araba aldık ,araştırdım ettim dedi güvendim arabanın birçok kazası çıktı beş yıllık birikimim çöpe gitti uçtu resmen,zararına sattı.Yine bir arabaya kafayı taktı kendisi için alma acele etme sonra iyisini alırsın sabret dedim dinlemedi aldı sonra ben sunroff istiyordum satacam dedi sattı yine zararına satış..ya aldın madem bin sunroof için zararına araba mı satılır anlatamıyorum.ÇiZim yapmadığı bilgisayar için ekran alıp duruyor .yeni model çıktı al hemen !En kötü 1,500 tl bir Ekran ,kullansa amenna diyeceğim ama ..Yeterki üstüne yeni model çıksın kullanamama gibi bir problemi var ,illa ki elindekini satıp (yarı fiyatına) o yeni çıkanı alacak öööffff yanii.
Ev sattık, babana borç verip durma ödemiyor dedim verdi verdi dört sene oldu hala ödemedi borcunu .Aynı şekilde kız kardeşi de ödemedi .Yeter artık ayrıl babanla çalışmanı istemiyorum kendi ayakların üstünde dur gerekirse bende çalışayım ama kimseye minnetimiz olmasın diyorum yok yani cesareti kendine güveni bir amacı hayali Yok yapamıyor ,onlarla birlikte dibe doğru gidiyoruz hala göbeğini kesemiyor .Artık anasından babasından doymak bilmeyen kardeşlerinden bunaldım sıkıldım nefret ediyorum ama kendi başımıza bi özgür hayatımızı kuramıyoruz.Yeni ev borcuna soktum (sokmasam yine araba almaya kalkıyordu) hergün bunaltıyor beni bunca borç içinde kredi nasıl ödenecek diye madem öyle oturma sat iş kur herkesi bırak kenara hayallerimizi yaşayalım diyorum oda yok .Yani be adam ona Yok buna Yok nedir?Ne babası ile babasız modunda.
Yani bu iş bilmez halleri bunaltıyor artık beni sohbet bile edemiyoruz artık illa soru sorması Laz'ım konuyu anlaması için ,bazen çocuğa anlatır gibi tek tek anlatmam gerekiyor ,istiyorum ki leb deyince Çorum desin,yani bazen aptal olduğunu düşünüyorum saf mı iyi kalpli mi çok mu iyi niyetli de ben fenayım artık bilmiyorum .Hele de akşam oldu mu bana daral geliyor çoluğa çocuğa sabrım kalmıyor.Tek bildiği uyumak .Kur yaptım mı geri çeviriyor bunca stresin içinde onu düşünemiyormuş .kendi kendini bunca strese borca soktu beni de bunalıma sokuyor artık ,seviyorum da hele de çocukları çok aşık babalarına ama yapacak hiçbirşeyim Yok gece olup kendimi burda buluyorum hep sonra da niye gerginsin !Yani ben bu adama ne yapayım ?Artık bende dırdır yapıyorum işin açığı borç verdin zarar ettin diye bende onu sıkıyorum gidip uyuyor ,konuşamıyoruz!

Iki senede 100 bin batiran adami ben bakkala ekmek almaya yollamazdim siz araba parasi vermissiniz ve begenmemis 3 kere degistirmis.
Simariklik bu bence tedavisi var mi bilmiyorum ama ciddi bir kiyameti hak ediyor.

8 yıllık evliyiz 37 yaşında adam ,bu yeni ev kredisine o yüzden soktum .bir ay içinde iki yıldır hayalini kurduğum eve taşınacağım ama hergün bunaltıyor beni ,geliyor akşam oturuyor bu borçlar nasıl ödenecek e Allah büyük ödenir oturalım da bi diyorum anlatıyor anlatıyor babasını karalıyor ,tamam babandan ayrıl, olmaz ,ölmeden babasını bırakamaz! Yani şimdi ben buna güvenip o eve nasıl oturayım ya ödeyemezsek diye düşünmekten hasta olacağım güvenemiyorum artık maddi anlamda gerçekten iş bilmez olduğunu düşünüyorum .Dedim en son bırak iş falan kurma sen onu da batırırsın feda edecek beş kuruşum dahi Yok oturacağım ben eve dedim onada tavır yapıyor demek öyle sen bana güvenmiyorsun. E tablo ortada

37 yaşında biriyse yorumum daha da kötü olabilir :( 8 yıllık evlilik ve sanırım daha öncenizde mazinizde vardır mutlaka, yazacaklarım için özür dilerim, eşler için böyle şeyler yazarak incitmekten hoşlanmam ama bazı gerçekleri de dile getirmek gerekiyor, bu yaşa kadar yaptığı şeyler hakkıyla yapmayı öğrenmemişse, dünya kadar parayı batırdıysa bundan sonra da aynı tas aynı hamam devam eder, size tavsiyem çoluk çocuk varsa, küçükse dahi bakacak birilerini bulun, bir işe girin evinizin kredisini ödeyemediği yerde siz ödeyin eviniz elinizden gitmesin, en azından bir eviniz olur, böyle giderse eşiniz daha çok para kaybedecektir, kendiniz ve çocuklarınızın geleceği için başınızı sokacak bir eviniz olması önemli, evinize oturunca da aile konutu şerhi koydurur sizin rızanız dışında satılmasını engel olmuş olursunuz.

37 yaşında biriyse yorumum daha da kötü olabilir :KK43: 8 yıllık evlilik ve sanırım daha öncenizde mazinizde vardır mutlaka, yazacaklarım için özür dilerim, eşler için böyle şeyler yazarak incitmekten hoşlanmam ama bazı gerçekleri de dile getirmek gerekiyor, bu yaşa kadar yaptığı şeyler hakkıyla yapmayı öğrenmemişse, dünya kadar parayı batırdıysa bundan sonra da aynı tas aynı hamam devam eder, size tavsiyem çoluk çocuk varsa, küçükse dahi bakacak birilerini bulun, bir işe girin evinizin kredisini ödeyemediği yerde siz ödeyin eviniz elinizden gitmesin, en azından bir eviniz olur, böyle giderse eşiniz daha çok para kaybedecektir, kendiniz ve çocuklarınızın geleceği için başınızı sokacak bir eviniz olması önemli, evinize oturunca da aile konutu şerhi koydurur sizin rızanız dışında satılmasını engel olmuş olursunuz.
Durum bu maalesef ,bırakacak kimsem Yok ama seneye bende kreşe verip iyi kötü çalışmayı düşünüyorum.

Birde üç ablası var ikisi boşandı birisi hiç evlenmedi onlarda eğitimli kadınlar hiçbiri de demiyor ki girelim bir işte çalışalım ,herkes babaya dayamış sırtını resmen ailecek embesil gibiler.İki kişi çalışıyor on kişi yiyor yetmiyor onlar hayatlarının lüksünden birşey kaybetmiyor olan bize oluyor, ben özel okula yazdıramıyorum çocuğumu onlar yazdırıyor .bizim adam da demiyor ki ben çalışıyorum bu dükkan da neden ben özele veremiyorum da onlar veriyor diyemiyor .iş yeri babasının diye söz hakkımız yok .Bende istiyorum ki hepsini bıraksın geride yeni bir sayfa açsın ama sanmıyorum altından kalkabileceğini.
Olan bana oluyor nişanlandığım günden beri tüm özel anlarım boğazıma dizildi çocuğumun ilk Doğum gününü bile zehir etti gözyaşları ile geçirttiler,bu iş yeri yüzünden ne küfürler hakaret aşağılanmalar duydum ,demedi ki bir gün ben karımla mutluyum memnunum ,beni onu ezmeye çalışmayın demedi .artık ailesinin dükkanlarının ablalarının a sını görmek istemiyorum .

Birde bunları hep ben memlekette iken alıyor konuşmayayım diye , gidiyorum geliyorum ekran değişmiş ses sistemi değişmiş resmen takıntılı .Hele bir defasında ameliyat oldum evde Aygın baygın yatarken servis geldi tv yi değişmiş ne ara neden aldın ? nasıl olsa bağıramayacağım sargılı her yerim fırsat bu fırsat demiş herhalde büyük bi paraya tv almış hala taksidini ödüyoruz .

Birde bunları hep ben memlekette iken alıyor konuşmayayım diye , gidiyorum geliyorum ekran değişmiş ses sistemi değişmiş resmen takıntılı .Hele bir defasında ameliyat oldum evde Aygın baygın yatarken servis geldi tv yi değişmiş ne ara neden aldın ? nasıl olsa bağıramayacağım sargılı her yerim fırsat bu fırsat demiş herhalde büyük bi paraya tv almış hala taksidini ödüyoruz .
Eşiniz bu kafada devam ettikçe sürekli gereksiz borca girecektir, evin kredisini hiç dert etmeyin, öflesede pöflesede ödemek zorunda, sakın ödeyemezsen sat gibi şeyler demeyin, bence eşinizin derdi evin taksidine girince kendi istediği şeyleri alamaması, seneye girin işe çalışın ama evin kredisini komple sakın üstlenmeyin, kendi ödemesi gerektiğini öğrensin, alacağınız maaşın bir kısmını kendinize hesap açıp biriktirin, asla harcamayın, ölümlük dirimlik kenarda kendinize ait paranız olsun, evin borcu bitince başka borca sokun, eşiniz aşırı müsrif ve kendi bildiğini okuyan biri olduğundan onu sürekli borca sokmanız lazım, aldığı şeyleri oldu bittiye getirip eşe danışmayan bu dilden anlar maalesef:(

Eşiniz bu kafada devam ettikçe sürekli gereksiz borca girecektir, evin kredisini hiç dert etmeyin, öflesede pöflesede ödemek zorunda, sakın ödeyemezsen sat gibi şeyler demeyin, bence eşinizin derdi evin taksidine girince kendi istediği şeyleri alamaması, seneye girin işe çalışın ama evin kredisini komple sakın üstlenmeyin, kendi ödemesi gerektiğini öğrensin, alacağınız maaşın bir kısmını kendinize hesap açıp biriktirin, asla harcamayın, ölümlük dirimlik kenarda kendinize ait paranız olsun, evin borcu bitince başka borca sokun, eşiniz aşırı müsrif ve kendi bildiğini okuyan biri olduğundan onu sürekli borca sokmanız lazım, aldığı şeyleri oldu bittiye getirip eşe danışmayan bu dilden anlar maalesef:KK43:
:KK9:Eve sokmasam bmw alacaktı bayımız .Otur borcu da ödet diyorsun yani dimi ! Şimdiden evin yapacağı primi hesaplıyor boşuna hesaplama ben oturdum mu çıkmam o hatayı bir kere yaptım daha da sana uymam dedim .

:KK9:Eve sokmasam bmw alacaktı bayımız .Otur borcu da ödet diyorsun yani dimi ! Şimdiden evin yapacağı primi hesaplıyor boşuna hesaplama ben oturdum mu çıkmam o hatayı bir kere yaptım daha da sana uymam dedim .
Sakın sakın asla evi satmasına izin vermeyin, krediyi kendisi çektiğinden ev onun üzerinedir ama eşi olarak aile konutu şerhi koydurma hakkınız var, eve geçtiğinizde hemen ikameti o evin bağlı bulunduğu adresle güncelletin ve tapu dairesine gidip aile konutu şerhi koyun, eşiniz siz evin içindeykende evi satabilir çünkü, bir eviniz olsun, insan kuru ekmekle de karın doyurur ama kendi evi olmadığında kirayı ödeyemeyince ev sahiplerinin kapıda belirmesi incitici olur.

Bmw:)) bir servise girince kaça çıkıyor biliyor mu eşiniz? Kafadan 10 bin lira servis parası verir, e 2. el özellikle lüks arabalarda ikiz plaka, yurtdışından kaçak getirme vb sorunları da var, araba alırken yapması gereken araştırmaları tam yapamayan biri olarak nasıl güvenecekte araba alacak?

Borca sokun, yoksa gerçekten eşiniz eline geçeni çar çur edecek, huyu bu ve değişmeyecek, değişmeyeceğine göre para yönetimini çaktırmadan elinize almanızda yarar var, evladınızın geleceği için bunu yapmalısınız.

Sakın sakın asla evi satmasına izin vermeyin, krediyi kendisi çektiğinden ev onun üzerinedir ama eşi olarak aile konutu şerhi koydurma hakkınız var, eve geçtiğinizde hemen ikameti o evin bağlı bulunduğu adresle güncelletin ve tapu dairesine gidip aile konutu şerhi koyun, eşiniz siz evin içindeykende evi satabilir çünkü, bir eviniz olsun, insan kuru ekmekle de karın doyurur ama kendi evi olmadığında kirayı ödeyemeyince ev sahiplerinin kapıda belirmesi incitici olur.

Bmw:)) bir servise girince kaça çıkıyor biliyor mu eşiniz? Kafadan 10 bin lira servis parası verir, e 2. el özellikle lüks arabalarda ikiz plaka, yurtdışından kaçak getirme vb sorunları da var, araba alırken yapması gereken araştırmaları tam yapamayan biri olarak nasıl güvenecekte araba alacak?

Borca sokun, yoksa gerçekten eşiniz eline geçeni çar çur edecek, huyu bu ve değişmeyecek, değişmeyeceğine göre para yönetimini çaktırmadan elinize almanızda yarar var, evladınızın geleceği için bunu yapmalısınız.
Teşekkür ederim yol gösterici yorumlarınla aydınlattığın için !

Back