Anket Çocuğunuz olsa kimin adını koyardınız veya varsa kimin adını verdiniz?

Çocuğunuz olsa kimin adını koyardınız veya varsa kimin adını verdiniz?

• kafama göre bi isim

OY: 74 60,2%
  • akrabamın-tanıdığımın ismini

OY: 4 3,3%
  • tarihi bir kişilik

OY: 9 7,3%
  • yolda karşılaştığım ilk kişinin ismini

OY: 1 0,8%
  • ünlü birisinin

OY: 1 0,8%
  • sanatçı-futbolcu yetenekleri olan birisinin

OY: 3 2,4%
  • popüler bir isim

OY: 5 4,1%
  • diğer???

OY: 26 21,1%

• Ankete Katılan
    123

EzBuZ

Danalar girmiş bostana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
4.203
1
156
evet hanımlar Çocuğunuz olsa kimin adını koyardınız veya varsa kimin adını verdiniz? :uhm: söleyin bakim...

Orijinal bir isim koyardım.Evli değilim ama şimdiden buldum bile ama kimseye söylemiyorum esinlenmesinler diye:))))

1 oglum var ısmını esım koydu yanı kafamıza gore koyduk ısmını oglusumun

geçenlerde düşünüyordum. 2. çocuğu yapacak olsam ve bi kızım daha olursa adını rahmetli ablamın adını koyarmıyım diye. sanırım olursa öyle yapacağım....

erkek olursa ali emre. ali eşimin babasının adı, emre ismini de ben çok seviyorum...

1 kızım var ben 2 isim ve büyüklerin ismini koyma taraftarı değilim kızımın ismini ben koydum Ceren

oglum dogduktan sonra ben ıkı tarafta da ılk torun oldugu ıcın babamın ısmını koyamadım (hıc erkek evladı olmadıgı ıcın cok ıstemıstım) kerım (Allah'ın ısımlerınden) burak (peygamber efendımızın bınegının adı) onun (KERİM BURAK) adını her soyledıgımde Allah'ın (c.c.) adını anmak ve peygamber efendımız'ı (s.a.v.) hatırlamak ıstedım benım ıcın cok anlamlı...

ben ilk çocuğuma babamın ismini verdim evlenmeden hep derdim oğlum olursa babamın ismini koyacağım bende metin koydum

kafama göre belirledim dedim ama ismi alınabileceklere danışıp yaptım:utangac::asigim:bide rahmetli babam oğlum olursa adı mert olsun isterdi....ama olmamış...benimde kuzumun adısı kayra MERT OLDU:asigim:

ben alpaslan ya da mete alp istedım.. ama eşim mehmet istedı ve alpaslan olmaz dedı.. bızımkıde mehmet alp oldu.. ama kısaca alp dıyoruz...)>)

oglumuz olursa rahmetli kayinbabamin adi olcak, ikimizde istiyoruz bunu, kiz olursa ben sececem..

kızım olursa kendi adımı anımsatan sudem koyucam oğlum olursada egeli olarak efe adını koyucam inşallah hayırlısıyla..

Henüz bebişimiz yok. Olursa da eşimle kafamıza göre koyarız.
Kız için, eşimle ikimizin isimlerinden türettiğimiz Sernur ismini koymayı düşünüyorduk.
Geçenlerde bu sitede bi arkadaşın önerdiği ismi çok beğendim.
O yüzden Ecrin Sernur koyucam kızım olursa. Erkek için hiç düşünmedim.

Allah nasip ederse erkek çocugumun adını Eyüphan yada Eyüpcan koyucam hangisini koycama daha karar veremedim:sm_confused: Eyüp ismi babamın 2yaşında kaybettiği babasının adıydı aynı zamanda sözlümün de babasının ismidir.. annem istedi bu ismi koymamı.. babamın sevineceğini düşündü.. bende öyle düşünüyorum.. çünkü babam 48yaşında olmasına rağmen hala baba özlemini içinde taşıyo.. sözlümün babasınında hoşuna gideceğini düşündüm.. kızım olursa Beren koyucam inşallah anlamı kuzu yavrusu demek bu isim cok hosuma gidiyor:1rolleyes:

bence isim verirken daha dikkatli olmak gerekyor sonucta bi insana 40kere bsi derseniz öyle olur bosna dememisler. Güzel anlamli olmasi cok önemli cünkü cocuk ismine ceker. Aleyna ceren vesayre yeni cikan bi cok isimlerin hic bi anlamlari yok!! Peygamber efendimiz büyük yastaki insanlarin isimlerini bile degstrmissdr anlami daha güzel bi isimle... bunun icin netden arastrabilrsnz.. benim cocugmn ismini bunlari göz önünde bulundurark en güzel anlamlisi secim koycm insh:)

Back