parkon, şimdi danteyi severim. bu konuda ona hak verdim. ,
yalnız,sezarın hakkını sezara verirsek,
Dante dedi:
↑
balığı kaplumbağası öldüğü zaman 1 saat başında ağlayıp sonra sevinçle içlerini açıp araştırdı bu çocuk sonra törenle gömüp başlarında dua okudu
şu olay bana garip geldi. tamam okulda bunu yapıyor çocuklar.
ama bu kendi kaplumbağan. bilemedim ben. bir çocuk sevdiği hayvanını dua eder ve gömer. içini açıp bakmaz,hemde sevinçle.. ben çocuktum kuşum öldü. annemle gittik gömdük.
. , sevdiğin kendi hayvanını ölünce kesip bakmak ,bana garip geldi.
bu tip şeylere izin vermemek lazım bence. çünkü bu başka şeyleri tetikler.
bu şekilde yazılınca tuhaf algılanıyor tabi ki.
ama bu kız çocuğunun dünyayı algılayışı çook farklı.
ve ben dante nin bile kızının durumunu tam konumlandıramadığını hissettim açıkcası.
ölü kurbağa ve balıkları bilimsel araştırma içgüdüsünden dolayı mı açıp inceliyor yoksa altında yatan başkaca bir sebep var mı
hassasiyetle değerlendirilmeli bence uzmanlar tarafından.
bizler buradan tam kavrayamıyoruz bu çocuğun karmaşık iç dünyasını.
çok farklı bir mantık dizilişi ile bu tür hareketler yapıyor muhtemelen.
ben çocuğun üstün zekadan çok algılayışı çok farklı özel bir çocuk olarak düşünüyorum.
ama açıkcası eşlik eden psikolojik sorunlar da olabilir tabi yıllar içinde eğitim hayatındaki yaşadığı sıkıntıların tetiklemesiyle.
bir anne olarak dante kızına yardımcı olabilecek farklı methodlar bulmalı.
etrafındaki dünyayı değiştiremez ama kızını yaşadığı toplumda kendi istekleri peşinden koşabilecek bir kişilik yapısına sahip olmasına,kendine ait bir dünya yaratmasına destek olabilir diye düşünüyorum.
kimi çocukların doğuştan taşıdığı kalıtımsal özellikleri olur, farklı doğarlar olabilir bu.
daha sonrasında yaşanan travmatik olaylar ile de eşlik eden sorunlar da çıkabilir.
ki burada da çıkmış fazlasıyla.
dante sisteme değil kızına odaklanmalı.
bu şartlar dahilinde kızına ne verebilirse onu vermeye gayret etmeli.
son yorumlarım genel yorumlar tabi okypete sana hitaben değil yanlış anlamayasın.:))
sadece çocuğu burada çok keskin hatları ile savunmak ta yermek te doğru gelmiyor bana.
kimi siyah diyor kimi beyaz.
halbuki bu çocuk gri.
işte o girinin içindekileri siyahı beyazı ayıklamak ta işinin ehli uzmanların işi.
ve de takipçisi anne babası olmalı.