• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuk isterse süper zeka olmasın, isterse yalan da atmış olsun, isterse hayal gücünden uydursun ne olursa olsun o bir çocuk, öğretmeniyle mutlu değilse, (hatta ola ki varsın bunun çoğu çocuktan kaynaklansın) ne olursa olsun çocuğun sınıfı değişmeli,yapılamıyorsa okulu değişmeli.

iki lafı bir araya getiremeyen eğitim fakültesi öğrencisi gördü bu gözler o kampüsler de..
Olabilir her meslekte kötüler var mutlaka o zaman siz ziraat mühendisi ne bileyim arkeolog ya da işletmeci olup sonradan formasyon alan eskilerden bulun herkes öğretmen olabilir anlayışınızla..

Evet dediğiniz gibi dışlamamak çok önemli bu çocukları. Kızım var ıkı yasında, daha şimdiden tepkilere maruz kalıyor. Gercekten çok zor, doktorun bana dediği ileride zorlanır, yetemeyebilirsin oldu. Maalesef konu farklı boyutlara çekilmiş. Anne bır kez daha yaralanmış:KK43:
gurur duyacaksın çocuğunla yavrum..ve de devamlı öğretmenleriyle haberleşiceksin yengem oturttu öğretmenimiz tam bir eğitimci..ve bak göreceksin işler ne kadar kolaylaşıcakk.

Yetememekle ne alakası var?
Tamamını okumadım ama okuduğum kadarıyla bana fazla sessiz geldi. Ne münasebet okula boş boş gidip gelsin? Her öğretmen BÜTÜN öğrencileri kazanmaya çalışmak zorunda. Artık sınıfın arkasına atılmış ve ilgilenilmeyen çocuk devri geride kaldı. Bu çocuğun bu zamana kadar aldığı yaraları kapatmak bir bu kadar daha sürecek en az. Nasıl müsaade edilir anlamıyorum. Hak verilmiyor alınıyor biraz diş göstermek, yetkili merciilere başvurmak gerekli. Kaldı ki üstün zekalı-yetenekli öğrenciler için okulun çalışmaları da vardır, bu konuda her okula yazılar gönderiliyor.
Dediğim gibi butun sayfaları okumadım, kendi adıma konuşuyorum. Çocuğum o yasa gelsin hele ki böyle bır duruma maruz kalsın devlet okulu ikinci planda olur.

Öğretmen çocuğunuzla mı yarışıyor nedir??? :KK57:

gurur duyacaksın çocuğunla yavrum..ve de devamlı öğretmenleriyle haberleşiceksin yengem oturttu öğretmenimiz tam bir eğitimci..ve bak göreceksin işler ne kadar kolaylaşıcakk.
Sizin sansiniz öğretmeniniz olmuş, ne mutlu size!tabii en buyuk görev aileye düşüyor. Benım anlamadığım bu durumda o çocuğun o öğretmenle hala ne işi var?

Cocuk yasayan hicbir canliya zarar verecek potansiyele sahip degil.
Bakin ben cok daha kucukken yolda buldugum bortu bocek butun hayvanlari gomerdim. Bildigin super gorunumlu mezarlar yapardim. Ama bir merakla ölü yilani kesip incelemisligim vardir.
Sokak kedilerinin,kopeklerin burunlarini silerdim,kulaklarini temizleyip kenelerini koparirdim.
Ben olu yilani kesip inceleyerek tuhaflik yapiyosam,koca koca prof hanimlarinin kedilerimden ve kedilerden hoslanmadiklari icin lojmandaki butun kedileri zehirleyerek oldurtmesi ne oluyor?
Hangimiz tuhafiz?
Yani zannettiginiz kadar garip bir durum degil bence.
Sokak hayvanlarının çocukluğumdan beri peşindeyim deli gibi kedi severim ..çocukken aynı anda kedi -kuş- balık beslediğim oldu ama öldüklerinde hiç kesip içlerine bakmadım çünkü onlar benim can parçamdı dirisine de ölüsüne de kıyamazdım bana garip geldi bu merak bu benim fikrim..
çocuğun okulu değişsin sorun bitsin çok mu zor sanki okul değiştirmek..
bu konuda öğretmen düşman ilan edildi hatta tüm öğretmenler malesef..

Dediğim gibi butun sayfaları okumadım, kendi adıma konuşuyorum. Çocuğum o yasa gelsin hele ki böyle bır duruma maruz kalsın devlet okulu ikinci planda olur.
soyutlama çocuğunu devlet okulu iyidir sadece öğretmeniyle paylaş çocuğunun özel durumunu ama dikkat et tam bir eğitimci olsunn..öyle öğretmenler varki eli öpülesilerr.

soyutlama çocuğunu devlet okulu iyidir sadece öğretmeniyle paylaş çocuğunun özel durumunu ama dikkat et tam bir eğitimci olsunn..öyle öğretmenler varki eli öpülesilerr.
:) benım ki daha ıkı yasında, hayır olsun sonumuz.

Sizin sansiniz öğretmeniniz olmuş, ne mutlu size!tabii en buyuk görev aileye düşüyor. Benım anlamadığım bu durumda o çocuğun o öğretmenle hala ne işi var?
işte orasını bende anlamadımm ama bu neye benziyo biliyomusun ben oğlumu kreşe verdim staj yapan genç öğretmenler var. beslenme saatinde çocukları merdivenden aşağıya indiriyorlar ben oğlumun öğretmenine söyledim oğlum 4 yaşını doldurmuş ama henüz merdivenlerden hızlı hızlı inemiyor lütfen dikkat edin demiştimm..ve ikinci haftasında haber geldi evladım merdivenlerden yuvarlanmış hışımla işten çıktım.bişi olmamıştı öğretmeninin gözlerine baktım anladı staj yapan genç öğretmenin nezaretindeymişler filan filan anlatmaya çalışıyor. orda vurdumduymazlığı gördüm.. ya bişi olsaydı dedim nasıl verecektiniz hesabını özür filan dilendi..sonra takip ettim o staj gören genç öğretmeni.. sanki bir an önce zamanı dolsun bir an önce gitsin gibi davravmalar..böyle öğretmenlerde var .

Yani???
Ölmüş bir hayvanın içorganlarını merak etmesinin neresi anormal geldi size?
Tüm hayvanlara çok ilgili,sevgiyle yaklaşan bir çocuk olduğunu da anlatmış annesi,ki sokakta bulduğu yavru kediyi sahiplendiğinide hatırlıyorum başka bir konuda anlatmıştı konu sahibi..
Ortaokul -liselerde bizim zamanımızda kurbağa bayıltılıp kesilirdi labaratuarda incelemek için,burda ölü hayvanı inceleyince çocuk cani mi oluyor.
parkon, şimdi danteyi severim. bu konuda ona hak verdim. ,
yalnız,sezarın hakkını sezara verirsek,
Dante dedi:
balığı kaplumbağası öldüğü zaman 1 saat başında ağlayıp sonra sevinçle içlerini açıp araştırdı bu çocuk sonra törenle gömüp başlarında dua okudu

şu olay bana garip geldi. tamam okulda bunu yapıyor çocuklar.
ama bu kendi kaplumbağan. bilemedim ben. bir çocuk sevdiği hayvanını dua eder ve gömer. içini açıp bakmaz,hemde sevinçle.. ben çocuktum kuşum öldü. annemle gittik gömdük.
. , sevdiğin kendi hayvanını ölünce kesip bakmak ,bana garip geldi.
bu tip şeylere izin vermemek lazım bence. çünkü bu başka şeyleri tetikler.

şimdi içiniz rahat edecekse benimde erkek kardeşim daha 4 yaşlarındayken balıklarının içini deşemeye bağırsaklarını ayıklamaya filan bayılırdı.. annemde ayy oğlan veteriner olcak heralde derdi hiçç szin gibi anormal bi durum bu diye tedirgin olmadı.. ama etrafı batırdığı için annem kardeşim eve gelmede balıkları temizler pişiridi.. şuan kardeşim veteriner olmadı ama sabancı şirketine bağlı bir firmada çalışıyor aylık maaşı 9000tl...

benim daha da anlamadığım neden üstün zekalı çocukları toplum olarak küçümseyip aşağılıyoruz? olamaz mı? kardeşim okul hayatı boyunca hep öğretmenlerden azar işitti ,annem babam okuldan çıkmazlardı nedeni.. kardeşimin sınıfın içinde öğretmenin yanlışını bulsamasıydı.. kardeşim yazı yazmaktan nefret ederdi ona göre gereksizdi sayısal dersleri süperdi .. derdimiz buydu yazmadığı için çoğu öğretmenle boğaz boğaza çok geldi annem.. kii ben bir öğretmen kızıyım...

kardeşim çok okul değiştirdi yeri geldi sınıf değiştirdi.. gerçekten bu ülkede üstün zekalılara yönelik hiç bi yatırım yok adam akıllı..
bende rama gittim ortaokuldaki hocalarım sayesinde.. baska bi uyenın deidği gibi hocalarım bu nasıl üstünmüş bizim bildiğimiz zekiler hep dersleri 5ti.. 4 yaşında şunu yapmışlar bunu yapmışlar vsvs..

bilmediklerimiz hakkında yaftalamaya ne meraklıyız...

konu sahibi objektif olamaz annelik içgüdüleri buna izin vermez.. hem öğretmenin yaptığı kabul ediebilişr mi? başınıza gelmediği için uzaktan davulun sesi size hoş geliyor...

Dante dedi:
balığı kaplumbağası öldüğü zaman 1 saat başında ağlayıp sonra sevinçle içlerini açıp araştırdı bu çocuk sonra törenle gömüp başlarında dua okudu

ama bu kendi kaplumbağan. bilemedim ben. bir çocuk sevdiği hayvanını dua eder ve gömer. içini açıp bakmaz,hemde sevinçle.. ben çocuktum kuşum öldü. annemle gittik gömdük.
bu şekilde yazılınca tuhaf algılanıyor tabi ki.
ama bu kız çocuğunun dünyayı algılayışı çook farklı.
ve ben dante nin bile kızının durumunu tam konumlandıramadığını hissettim açıkcası.
ölü kurbağa ve balıkları bilimsel araştırma içgüdüsünden dolayı mı açıp inceliyor yoksa altında yatan başkaca bir sebep var mı
hassasiyetle değerlendirilmeli bence uzmanlar tarafından.
bizler buradan tam kavrayamıyoruz bu çocuğun karmaşık iç dünyasını.
çok farklı bir mantık dizilişi ile bu tür hareketler yapıyor muhtemelen.
ben çocuğun üstün zekadan çok algılayışı çok farklı özel bir çocuk olarak düşünüyorum.
ama açıkcası eşlik eden psikolojik sorunlar da olabilir tabi yıllar içinde eğitim hayatındaki yaşadığı sıkıntıların tetiklemesiyle.
bir anne olarak dante kızına yardımcı olabilecek farklı methodlar bulmalı.
etrafındaki dünyayı değiştiremez ama kızını yaşadığı toplumda kendi istekleri peşinden koşabilecek bir kişilik yapısına sahip olmasına,kendine ait bir dünya yaratmasına destek olabilir diye düşünüyorum.
kimi çocukların doğuştan taşıdığı kalıtımsal özellikleri olur, farklı doğarlar olabilir bu.
daha sonrasında yaşanan travmatik olaylar ile de eşlik eden sorunlar da çıkabilir.
ki burada da çıkmış fazlasıyla.
dante sisteme değil kızına odaklanmalı.
bu şartlar dahilinde kızına ne verebilirse onu vermeye gayret etmeli.

son yorumlarım genel yorumlar tabi okypete sana hitaben değil yanlış anlamayasın.:))
sadece çocuğu burada çok keskin hatları ile savunmak ta yermek te doğru gelmiyor bana.
kimi siyah diyor kimi beyaz.
halbuki bu çocuk gri.
işte o girinin içindekileri siyahı beyazı ayıklamak ta işinin ehli uzmanların işi.
ve de takipçisi anne babası olmalı.

Oky alıntı yapamadım canım.
İlgi alanıyla alakalı bir durum oky.Şimdi sen bir hayvanın öldüğünde asla kesmeyi düşünmezsin çünkü normaldede ölü bir hayvanı açıp içine bakmazsın.Bu çocuk anatomiye çok meraklı olduğu için önce üzüntüsünü yaşayıp sonrasında kendine bir kadavra çıktığı için sevinmiştir,başka ne olabilir ki?Yani öyle sorunlara yol açacak bir durum olmadığını düşünüyorum ben.Sokak hayvanlarına işkence eden veletleri görünce bu hiç garipsenecek birşey değil.Tabii bana göre.

Oky alıntı yapamadım canım.
İlgi alanıyla alakalı bir durum oky.Şimdi sen bir hayvanın öldüğünde asla kesmeyi düşünmezsin çünkü normaldede ölü bir hayvanı açıp içine bakmazsın.Bu çocuk anatomiye çok meraklı olduğu için önce üzüntüsünü yaşayıp sonrasında kendine bir kadavra çıktığı için sevinmiştir,başka ne olabilir ki?Yani öyle sorunlara yol açacak bir durum olmadığını düşünüyorum ben.Sokak hayvanlarına işkence eden veletleri görünce bu hiç garipsenecek birşey değil.Tabii bana göre.
canım olay herhangi bir hayvan değil işte. senin hayvanın. benim dediğim o. labratuvarda kes. ok. ama baktığın hayvanın olunca işin rengi değişiyor. ben şahsen dantenin yerinde olsam buna izin vermezdim. .
zaten sokak veletlerinin yaptığı iğrençlikler değil benim bahsettiğim. bu harekette bir problem gördüm ben. umuts76 un dediğine katılıyorum. bu konunun üzerinde dante durmalı.

Sokak hayvanlarının çocukluğumdan beri peşindeyim deli gibi kedi severim ..çocukken aynı anda kedi -kuş- balık beslediğim oldu ama öldüklerinde hiç kesip içlerine bakmadım çünkü onlar benim can parçamdı dirisine de ölüsüne de kıyamazdım bana garip geldi bu merak bu benim fikrim..
çocuğun okulu değişsin sorun bitsin çok mu zor sanki okul değiştirmek..
bu konuda öğretmen düşman ilan edildi hatta tüm öğretmenler malesef..
Ogrermenin davranislarini hic mi anormal bulmadiniz?
Ben daha once de yazdim. Ilkokul ogretmenim "farkli bir cocuk oldugunu biliyorum ama sana tahammul edemiyorum" demisti. Daha yasim 8. Yasimin cok cok ustu bir kitabi incelerken,kafama indirmisligi de vardir.
Ortaokul ve lisede lakabim "safs.ken"di.Inanabiliyor musunuz?
Hayatim boyunca salak miyim? Akilli miyim? Sorulariyla bogustum durdum.
Benim de abim ogretmen ama kendisine de rahatlikla ogretmenlere karsi pek iyi duygular beslemedigimi soylerim.

Olabilir her meslekte kötüler var mutlaka o zaman siz ziraat mühendisi ne bileyim arkeolog ya da işletmeci olup sonradan formasyon alan eskilerden bulun herkes öğretmen olabilir anlayışınızla..

unutma herkesin çocuğu senin diploman dan daha değerli

Dante dedi:

Ben durumu garipsemedim.
Kendimizle kıyaslamamak lazım. Yani en azından ben kendimle kıyaslamıyorum, ben de hayvanlarım öldüğünde içini asla açıp bakamazdım, ama benim raporum da yok. Kıyaslama yapabilmek için de belli koşulların oluşması lazım yani. Üstün çocuklarda, ilgi duydukları alana göre bu durumun çok benzeri alenen sürekli yaşanıyor. Dizginleyemediği bir merakı var keşfetmek istediği şeye karşı. Sonradan mucit olan bi adamın çocukken az bulunduğu halde en sevdiği oyuncak arabaları vs özellikle kırıp içini açtığı falan bilinen birşeydi, kim olduğunu hatırlamasam da.

Son düzenleme:
Ben durumu garipsemedim.
Kendimizle kıyaslamamak lazım. Üstün çocuklarda, ilgi duydukları alana göre bu durumun çok benzeri alenen sürekli yaşanıyor. Dizginleyemediği bir merakı var keşfetmek istediği şeye karşı. Sonradan mucit olan bi adamın çocukken az bulunduğu halde en sevdiği oyuncak arabaları vs özellikle kırıp içini açtığı falan bilinen bi gerçekti, kim olduğunu hatırlamasam da.
oyuncak araba yalnız

Back