• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ceza veren öğretmenleri de oldu
kızım dedi ki anne kızma öğretmenime ben de şunu yaptım
ve o öğretmenleri sevdi
allah razı olsun geçen sene bir öğretmeni vardı adam bunu öyle güzel idare etti ki notları bile yükseldi ödev yapmadığı ben de zorlamadığım halde
adam bağırıyordu da kızıyordu da ceza da veriyordu ne ben ne kızım kızmıyorduk alınmıyorduk bile
çünkü sabah kalkıp okula koşuyordu sınıfı özledim öğretmeni özledim diye
o dengeyi kuruyordu
Dante sen o ilçeden ayrıl bu sene sonunda.çocuk tekrar okuldan nefret edecek, psikolojisi bozulacak , bak bir oluruna.

Bu öğretmen insan değil ya. Sevmeyenler parmak kaldırsın ne demek? Şok oldum vallahi. Yazıklar olsun.
Gerçekten çok acayip malesef.
Ben bu çocuğun yaşadıklarını bildiğim için dante nin şuan verdiği abartılı tepkileride anlayabiliyorum . Hangi anne çocuğunun bu kadar aşşağılanması karşısında kinle dolmaz ki?

ve bunu da bu kadar açık buraya yazabiliyorsunuz???
neden annenin babanın suçunu çocuktan çıkarıyorsunuz?
sizin göreviniz çocukları eğitmek değil mi?
sadece mükemmel anne-babaların çocukları mı öğretmeni tarafından eğitilmeyi hakediyor
kötü, bilgisiz anne-babaların çocukları göz ardı mı edilmeli gerçekten?
bence çok yanlış bir yaklaşım
Kusura bakma arkadaşım soruşturmalık olamam.. benim de bir hayatım benim de çocuklarım var..

Ne güzel bir cocuk maşallah gözlerim dolu dolu okudum. Gurur duyulacak bir çocuk.

Umarım içindeki iyiliği merhameti böyle insanciklar yüzünden kaybetmez.

Sizin çocuğunuz o kadar özel ki o küçük beyinler anlamaz bunu. Üzülmeyin.
çok teşekkür ederin unarın saf kalbi taşlaşnaz yaşadıkları yüzünden
zira kendi diyor zaten ben onlar gibi olnıcan değişnicen onlar ne yaparsa yapsın allah bana iyi insan olnanın nükafatı verecek dini anne diye

ben bir çocuğu gözünden anlarım ne olduğunu
burdaki öğretmenler bilir bunu
zira müfettişler nasıl bilir sınıfa girdiğinde ilk en kaldırılmayacak çocuğu kaldırır
öğretmenlik böle bişeydir
bu öğretmenler nasıl anlamıyor hayret ediyorum
3-5i dışında hepsi bizim okulda toplanmış sanırım
ama işte dediğim gibi garanti meslek algısı yüzünden önüne gelen öğretmen oldu artık eskisi gibi tek ideali insan yetiştirmek olanlar değil

Ya bu kk hatunlari beni her gecen gün daha da sasirtiyor. 11 yasindaki cocuktan bahsediyoruz yahu hem de özel bi cocuktan. Yok ogretmen iyi sabretmis yok yolda gorsen bakmiycagi insanmis. Bi kendinize gelin ya. Koca kadin cocugu adeta dengi gibi yasiti gbi gorup mahalle agziyla basit basit kelimeleriyle cocugu rencide etmis. Soruyorum size hanginizin cocuguna biri mal dese susar haketmis der? Ben de ilerde ögretmen olacagim hatta gecmiste tecrubelerim de var kendi yasitlarima ders anlatmisligim var sorun yasamisligim var ama kimse kimseyi bu sekilde rencide edemez otekilestiremez dislayamaz. O sabir icinde yoksa olmayacaksin ogretmen falan.

Gerçekten çok acayip malesef.
Ben bu çocuğun yaşadıklarını bildiğim için dante nin şuan verdiği abartılı tepkileride anlayabiliyorum . Hangi anne çocuğunun bu kadar aşşağılanması karşısında kinle dolmaz ki?
Bakın ben konu sahibini tanımıyorum. Ama bana yukarıdan bakıyor gibi geliyor daha biraz önce yazdım, hoş değil kanımca.

Allah hiçbir anneyi evladıyla sınamasın, eşinden de ayrı sanırım. İnternet başından bir şeyler yazmak böyle bir şey işte. Anladığın kadarıyla yorumlamaya çalışıyorsun. İşin içini bilme şansın yok, insanları tanımıyorsun. En iyisi yazmamak mıdır nedir?

Allah herkesin yardımcısı olsun...

bir köy okulunda çalışıyordum
çocuğun biri selpak getirmişti öğretmenler gününde
burnun akmadığı halde açıp burnumu silmiştim tam da ihtiyacım olan şey teşekkür ederim çok işime yaradı demiştim çocuk bana sarılmıştı
herkes böyle hassas olsa keske
kalp kırmak çok basit kalbi incitmemek için çok çok daha kolay insan olabilene

Bakın ben sizi anlıyorum. Kolay değil haklısınız. Öğretmenin kızınızla iletişim şekli kesinlikle yanlış. Ama sizinde kızınızın bu ukala tavrını teşvik edici şekilde davranmamanız lazım.

Daha öncede yazdım ben sizin yerinizde olsam kızımı öğretmenden özür dilemesi için güzel güzel teşvik ederdim kızmadan, yargılamadan. Öğretmenle de konuşur, kızımın yanlış şeyler söylediğini ama çocukluğuna verilmesi gerektiğini onun kızınıza söylediği şeylere kızınızın çok üzüldüğünü söylerdim. Bir daha olmamasını diler güzel güzel ve konuyu kapatırdım.

Çocuğu hedef haline getirmeyin derim.
Mal diyen bir zihniyetten mi özür diletsin annesi?
Kızının ukalalığını da göremedim ayrıca.

cok fazla yorum yapılmış ilk birkac sayfayi okuyabildim sadece.
konu sahibi, hakli oldugunuz yerler cok ama haksiz oldugunuz yerler de var.
cok uzun yazmak istemiyorum. ben de ogretmenim, siniflarimdan birinde hiperaktivite bozuklugu olan bir ogrencim var.
6 saat derslerine giriyorum ama inanin o 6 saatin 3 saati Allahim sen aklima muhayyet ol, sen bana sabir ver demekle geciyor. sinifta ders anlatabilmek bir tek ogrenci sebebiyle imkansiz gibi bir sey ve ben hem ona hem sinif arkadaslarina cok uzuluyorum. cunku arkadaslarinin rahatsizliginin bedelini onlar oduyorlar, ders dinleyemiyorlar.
cocuga anlayisli davranabilmek için ustun caba sabrediyorum ama siniftan ağlayarak cikan ogretmen arkadaslarim var.
bunlar sizin ogretmeninizi hakli cikarmaz tabiki ama bizim icin de cok zor oldugunu anlamaya calisin lutfen.

Konunun tamamını okuyamadım sinirim zıpladı.

Öğretmeni savunmak, ona haklı sebepler aramak nasıl bir psikolojidir anlamış değilim..Nasıl bir bakış açınız var sizin?

11 yaşındaki çocuktan bahsediyoruz. Kendinize gelin biraz yahu.

Diyelim ki tahammül edilemez bir çocuk, bu mudur başa çıkmanın yolu? Nasıl öğretmenliktir bu?
Nasıl çirkin, sığ, bayağı bir davranış şeklidir?
Hangisi ergen ben çözemedim. Terbiyesiz, hadsiz.

Dante lütfen malum sebepler yüzünden şikayet etmemezlik falan yapma. Böyle merhamet, vicdan yoksunları ve vasıfsız insanlar öğretmen olamamalı.

Mümkünse de o çocuk o okuldan alınmalı..Dediğim gibi konunun tamamını okuyamadım, var mı böyle bir imkan bilemiyorum..

Olaya bak ya, biri benim evladımı herkesin önünde böyle çirkince aşağılayacak, yere çarpar aya yollarım onu..Terbiyesiz.
Dante yine çok olgun tepkiler vermiş.

cok fazla yorum yapılmış ilk birkac sayfayi okuyabildim sadece.
konu sahibi, hakli oldugunuz yerler cok ama haksiz oldugunuz yerler de var.
cok uzun yazmak istemiyorum. ben de ogretmenim, siniflarimdan birinde hiperaktivite bozuklugu olan bir ogrencim var.
6 saat derslerine giriyorum ama inanin o 6 saatin 3 saati Allahim sen aklima muhayyet ol, sen bana sabir ver demekle geciyor. sinifta ders anlatabilmek bir tek ogrenci sebebiyle imkansiz gibi bir sey ve ben hem ona hem sinif arkadaslarina cok uzuluyorum. cunku arkadaslarinin rahatsizliginin bedelini onlar oduyorlar, ders dinleyemiyorlar.
cocuga anlayisli davranabilmek için ustun caba sabrediyorum ama siniftan ağlayarak cikan ogretmen arkadaslarim var.
bunlar sizin ogretmeninizi hakli cikarmaz tabiki ama bizim icin de cok zor oldugunu anlamaya calisin lutfen.

Bir de mükemmel bir laf var "çocuk onlar"..! Teyzemin iki oğlu war küçüğü astım hastasi. Dolayısıyla çok hassaslar ona karşı. Üzüntü- stres atakları tetikliyor diye her dediği yapılıyor. Yine bi gün teyzemden birşey istemiş. Teyzem olmaz diyince ağlamaya başlamış çocukcağız. Teyzem de korkmuş tamam alırız demiş. Mutfağa geçmiş teyzem sonra geri gelirken astım hastası olan kuzenimin abisine "istersen senin için de ağliym sana da alsınlar" dediğini duymuş. O kadar sinirlenmiş ki o kıyamadığı oğlunu fena dövmüştü. Çocuklar sandığımızdan daha uyanık maalesef.

Biz evimize gelen yerinde durmayan misafir çocuklarıyla uğraşamazken sizler kaç tanesiyle uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. Tabi aileler de cabası.. işiniz çok zor

Öğretmenin böyle bir şeye cesaret edememesi olumsuz temennileriniz yüzünden olmayacak ki? Yani onlar bir işe yaramayacak. Konuşacak mısınız terkardan? Veya hali hazırda bu olaydan sonra konuştunuz mu?

Şikayet etme konusunda haklısınız zaten, önceki olaylardan takınacağı tavır belli.
önce kızım bana boş şeylerle uğraşıyorsun dediğini söylediğinde öğretmenin haklı olduğunu derste resim yapmaması gerektiğini sıkılsa da dinleyebildiği kadar dinlemesini resmi teneffüste evde yapması gerektiğini ben olsam benim de kızacağımı söledim kendisi öğretmen olsa onu dinlemeseler onun kızıp kızmayacağını sordum
zaten ben bunu yıllardır söylüyorum kızını sürekli uyarıyorum
o gün beni aradığında ağlayarak olanları anlattı ben gidiyorum dedi hemen sakinleştirdim okuldan çıkmamasını öğretmenle konuşacağımı birbirlerini yanlış anladıklarını söledim
müdür yardımcısını aradım ben dedim size en baştan söledim hiç bir şey isteniyorum sadece okuldan soğumasın bu çocuk ders not eğitim lazım değil şimdi çıkıp gidecek ben evde değilim nereye gidecek nolcak şimdi dedim
ben konuşucam ikisiyle dedi
ertesi gün gittim biz konuşurken rehber öğretmen geldi kızını daha iyi tanıyor ve anlamaya çalışıyor saolsun
dedim ben çocuğumu biliyorum evet siz de biliyorsunuz peki dedim yapacak bişi var mı bu çocuk mecbur okula gelecek mecbur derse girecek peki bu muaneleyle nasıl gelecek ben bişeyler yapmaya çalıştıkça birileri bozuyor nolcak böle dedim
klasik yanlış anlaşılma olmuş anlamamışlar birbirilerini bir daha olmayacak öğretmenimizle konuştuk o da üzgün daha dikkatli olacak kızımız da dersi dinlemeye gayret edecek falan filan
rehber öğretmen şok geçirdi kullanılan cümleleri tam olarak bilmiyordu sanırım önce öğrenciler söledi zannetti öğretmenin sölediğini anlayınca
bana bunları anlatmayın ben çok iyi biliyorum dedim
ben zırpt pırt okula gelip müdahele etmiyorum sorunlarını kendin çöz diyorum kızıma sınıf basan veliler çocuk döven veliler var dedim
ben şimdiye kadar size ne bir öğrenciyi ne bir öğretmeni şikayet ettim mi bugüne kadar kızımın yaşadıklarına rağmen dedim
kaldı ki kızım ne yapmış sölemiş olursa olsun bunu haklı gösterir mi dedim
ben bunları yapmadığım için mi bunları yaşıyoruz ben daha fazlasını yapabilirim biliyorsunuz dedim
ben şimdi şikayet ederim öğretmeni siz de biliyorsunuz sonunda olacakları dedim
tabi yok öle şeyler olmaz falan filan
neyse işte klasik şeyler konuşuldu
ama müdür yardımcımız ve rehber öğretmenimiz kızımı anlamaya çalışan insanlar allah razı olsun okuldaki farklı etkinliklere katıyorlar sorunlardan uzaklaştıracak şeyler yaptırıyorlar

onu engelleyecek olan zaten müdürün konuşması falan olmayacaktır
kızımın beninle konuştuğunu ve benim sessiz durmayacağımı anlamıştır
bundan sonra yapabileceklerimi tahmin edebilir birazcık aklı varsa
yoksa kendi bilir

Bir de mükemmel bir laf var "çocuk onlar"..! Teyzemin iki oğlu war küçüğü astım hastasi. Dolayısıyla çok hassaslar ona karşı. Üzüntü- stres atakları tetikliyor diye her dediği yapılıyor. Yine bi gün teyzemden birşey istemiş. Teyzem olmaz diyince ağlamaya başlamış çocukcağız. Teyzem de korkmuş tamam alırız demiş. Mutfağa geçmiş teyzem sonra geri gelirken astım hastası olan kuzenimin abisine "istersen senin için de ağliym sana da alsınlar" dediğini duymuş. O kadar sinirlenmiş ki o kıyamadığı oğlunu fena dövmüştü. Çocuklar sandığımızdan daha uyanık maalesef.

Biz evimize gelen yerinde durmayan misafir çocuklarıyla uğraşamazken sizler kaç tanesiyle uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. Tabi aileler de cabası.. işiniz çok zor
dövmüşten sonra yorum yapmayayım buna ben.. bumudur terbiye

bu çocuk 5.5 aylık doğmuş 3.5 ay kuvözde yatmış 5.5 ay sadece ekmek kabuğuyla beslenmiş anne sütü almamış ciğerleri gelişmemiş ölüm riski olduğundan tek çocuk olarak kalacak mucize kabili yaşayan bir çocuk
emin olun başka anne olsa başına değil arşa çıkarırdı
ama o benden çok azar işitti sizi memnun edecekse dayaktan da ablam elimden alıp kurtardı
yeterli mi

yani bu yorumdan ne anlayalım şimdi

ohhhhhh iyi olmuş mu demek istiyorsunuz???

Resmen çocuğun üstün zekalı olduğunu kabul edemeyen ya da çekemeyen üyeler var ya.Töbe töbe..:KK45:
işte bunlar gerçek hayatta da var
ve çocukları bu veli ve öğretmenler etkiliyor

Masallah ögretmene sabirliymis :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Zor meslek valla, yolda görse yüzüne bakilmaz cocuklarin terbiyesizliklerine bu kadar katlanmak ....:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Ekmek parasi iste, napsin, her isin zorluklari var, :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

ne kadar acımasız bir yorum! yazdıklarınızı kınıyorum.
eğitmenliğin özü sabır ve sevgidir. bir çocuğa sınıfta istenmediğini kabullendirmeye çalışmak değildir.

Back