Öğretmenin böyle bir şeye cesaret edememesi olumsuz temennileriniz yüzünden olmayacak ki? Yani onlar bir işe yaramayacak. Konuşacak mısınız terkardan? Veya hali hazırda bu olaydan sonra konuştunuz mu?
Şikayet etme konusunda haklısınız zaten, önceki olaylardan takınacağı tavır belli.
önce kızım bana boş şeylerle uğraşıyorsun dediğini söylediğinde öğretmenin haklı olduğunu derste resim yapmaması gerektiğini sıkılsa da dinleyebildiği kadar dinlemesini resmi teneffüste evde yapması gerektiğini ben olsam benim de kızacağımı söledim kendisi öğretmen olsa onu dinlemeseler onun kızıp kızmayacağını sordum
zaten ben bunu yıllardır söylüyorum kızını sürekli uyarıyorum
o gün beni aradığında ağlayarak olanları anlattı ben gidiyorum dedi hemen sakinleştirdim okuldan çıkmamasını öğretmenle konuşacağımı birbirlerini yanlış anladıklarını söledim
müdür yardımcısını aradım ben dedim size en baştan söledim hiç bir şey isteniyorum sadece okuldan soğumasın bu çocuk ders not eğitim lazım değil şimdi çıkıp gidecek ben evde değilim nereye gidecek nolcak şimdi dedim
ben konuşucam ikisiyle dedi
ertesi gün gittim biz konuşurken rehber öğretmen geldi kızını daha iyi tanıyor ve anlamaya çalışıyor saolsun
dedim ben çocuğumu biliyorum evet siz de biliyorsunuz peki dedim yapacak bişi var mı bu çocuk mecbur okula gelecek mecbur derse girecek peki bu muaneleyle nasıl gelecek ben bişeyler yapmaya çalıştıkça birileri bozuyor nolcak böle dedim
klasik yanlış anlaşılma olmuş anlamamışlar birbirilerini bir daha olmayacak öğretmenimizle konuştuk o da üzgün daha dikkatli olacak kızımız da dersi dinlemeye gayret edecek falan filan
rehber öğretmen şok geçirdi kullanılan cümleleri tam olarak bilmiyordu sanırım önce öğrenciler söledi zannetti öğretmenin sölediğini anlayınca
bana bunları anlatmayın ben çok iyi biliyorum dedim
ben zırpt pırt okula gelip müdahele etmiyorum sorunlarını kendin çöz diyorum kızıma sınıf basan veliler çocuk döven veliler var dedim
ben şimdiye kadar size ne bir öğrenciyi ne bir öğretmeni şikayet ettim mi bugüne kadar kızımın yaşadıklarına rağmen dedim
kaldı ki kızım ne yapmış sölemiş olursa olsun bunu haklı gösterir mi dedim
ben bunları yapmadığım için mi bunları yaşıyoruz ben daha fazlasını yapabilirim biliyorsunuz dedim
ben şimdi şikayet ederim öğretmeni siz de biliyorsunuz sonunda olacakları dedim
tabi yok öle şeyler olmaz falan filan
neyse işte klasik şeyler konuşuldu
ama müdür yardımcımız ve rehber öğretmenimiz kızımı anlamaya çalışan insanlar allah razı olsun okuldaki farklı etkinliklere katıyorlar sorunlardan uzaklaştıracak şeyler yaptırıyorlar
onu engelleyecek olan zaten müdürün konuşması falan olmayacaktır
kızımın beninle konuştuğunu ve benim sessiz durmayacağımı anlamıştır
bundan sonra yapabileceklerimi tahmin edebilir birazcık aklı varsa
yoksa kendi bilir