• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Size sinirlenen de çocuğunuza beddua eder artık. Malum doğal şeyler bunlar.. hiç polemiğe değmez..

Hayatim boyunca kimsenin cocugunun canini yakmadim, yakarsam etsin. Ayrica kimin duasiyla dogdum ki bedduasiyla olacagim derler bizim orda :KK59:

Cidden teyzenin dayak hikayesini neden yazdiniz? Her istedigi yapilan bir cocuk vardi yine de aglayip istedigini yaptiriyor abisine de teklif ediyor iste bakin ne uyanik! Kismini anladim da neden dayak yedigini ballandira ballandira anlatttiginizi anlamadim. Teyzenize eline saglik mi diyelim ne diyelim? Kendinden zayif ve gucsuz olani dovmek normalse kocasina istedigini yaptirmak icin kucuk oyunlar yapan kadinlari da kocalari dovsun olur mu?

İntihat etme taklidi yapan veya yalandan ağlayan çocukla bu konunun ne alakası var.Bu çocuk bu sorunları yaşıyor,taklit yapmıyor ki.

yeni nesil velilerin yeni nesil çocukları.. ne güzel (!) bir geleceğimiz var.. geleceğimizden çok korkuyorum çok..
güneydoğuda görev yapıyorum çok şükür öğretmene saygı var..
3 yıl da istanbulda görev yaptım, öğrenci ve velisi öğretmeni adam yerine koymuyor.. yazık..
dönün de azıcık kendinize bakın, çocuğunuza bakın ve en önemlisi EMPATİ yapın.

dayanamadım yazdım kendini intihar ediyor ve sinir krizi geçiriyor havası vermek ve aileyi kandırmak uyanık ve bilinçli olmak mı demek
dayanamadım yazdım kendini intihar ediyor ve sinir krizi geçiriyor havası vermek ve aileyi kandırmak uyanık ve bilinçli olmak mı demek

Ben bunu aglayarak istedigini elde edebilecegini ogrenmis ve bunu kullanan kucuk astim hastasi cocuk icin yazdim dikkatli okuyunuz :KK66:

Bakın çocuklar yetişkinleri kullanır doğru. Her iki örnekte de sağlıklı ilişki ve iletişim kurulmamış çocuklar dikkat çekmenin veya istediklerini yaptırmanın yolunu kendilerince bulmuşlar.
Bunlar doğuştan gelen hünerler değil zamanla öğrenilen davranışlar.
Ve aslında sabahtan beri burada konu sahibine karşı savunulan disiplinli, iyi annelerin (!) yetiştirdiği saygılı çocuklar bunlar.
Sonuçlardan hareket etmekle bir yere varamazsınız. Zira cevap sebeplerde saklı.

Bakın konunun başlığı "çocuğundan bul" ne kadar da güzel söylüyorsunuz ailelerini kullanan çocukları bile anlamak gerekir.. sayfalardır çocuğuna haksızlık yapıldığını yazan bir anne nasıl olur da bir çocuğa beddua eder. Kaç kez yazdım konu sahibine başlığı degiştir diye ama başka mesajlarıma cevap verirken onları görmezden geldi.. öğretmeni şikayet etsin amenna ama çocuğu sorunlu, uyumsuz biri olunca mı rahatlayacak? O yavrucağın ne günahı var ki?

Şu durumunda çocuktan akademik anlamda başarı beklemek zor(okulda derslerinde)Bunu bildikleri halde öğretmen neden zora sokuyor işi ? Her dönem sınıfımda mutlaka 1 ya da 2 hafif /orta düzeyde zeka geriliği olan cocuk mutlaka oluyor.Ders süresince çok fazla ilgilenemesem de ''kimseyi rahatsız etmemesi''durumunda serbest bırakıyorum ben.Arada gidip okuma yaptırıyorum.Nöbetçi yapıyorum onları.Sorumluluk alsınlar diye.Zaten kendini ezik hissediyor kendini diğerlerinden üstün olabilecek durumları ortaya çıkarıyorum.Öğretmenin böyle yapmasına anlam veremedim.Böyle öğrenciler sınıfta itip kakmak yerine önce kendisine daha sonra sınıftakı diğer cocuklara ona ne kadar değer verildiğini hissettirilmesi gerekir.
Down sendromlu bır ogrencım vardı.Bana aşık oldu..Mektuplar yazardı.Ablasının yüzüklerini getirip evlen benimle der.Ders esnasında kapının altından şiirler atardı başkalarına yazdırıp.Sınıfa istediği gibi girer,dersi böler diz çöküp türkü söyler horon teper çıkardı.Tenefüslerde hep yanımda olurdu..Bu onu özel hissettirir mutlu ederdi..Ders esnasında resim çizmişse bırak çizsin.Atom parçalamıyoruz derste..I lıke apple ogretıyoruz.Bu yani.Varsın ogrenmesın bu özel çocuklar bunları.Bence bu tamamen vicdanla alakalıdır.Özel eğitimle ilgili farklı bir eğitim almıyoruz malesef.Yani çok vakıf değilim eğitim-öğretim açısından nasıl yaklasılması gerektıgıne ama bir çocuga nasıl yaklasılması gerektıgını bılıyorum.Bir de branşdaşmış.Malesef hepimizde aynı vicdan,aynı şevkat olmuyor işte...

Bakın konunun başlığı "çocuğundan bul" ne kadar da güzel söylüyorsunuz ailelerini kullanan çocukları bile anlamak gerekir.. sayfalardır çocuğuna haksızlık yapıldığını yazan bir anne nasıl olur da bir çocuğa beddua eder. Kaç kez yazdım konu sahibine başlığı degiştir diye ama başka mesajlarıma cevap verirken onları görmezden geldi.. öğretmeni şikayet etsin amenna ama çocuğu sorunlu, uyumsuz biri olunca mı rahatlayacak? O yavrucağın ne günahı var ki?
bende soruyorum benimkinin ne günahı var

Yazımın içeriği çocuğa terbiye vermenin yolu değildi maalesef anlayamamışsınız. O yaştaki bir çocuğun ne kadar da bilinçli bir biçimde insanları kullanabildiğini anlatmaya çalıştım.

4 ay kadar önce 14-15 yaşlarında bir kız geldi acile daha doğrusu kucakta getirdiler. Butun sülale doluştu tabi. Kız baygın güya ama göz kapakları kırpıştırıyor. Annesi deli gbi aglıyo. Kızım sesler duyuyorum diyo, beni çagırıyolar diyo cama yaklaşıyo atıcam kendimi diyo dedi. Bi sanıye bile ayrılamıyoruz yanından dsdi. Baba işten çikmiş falan. Neyse kız açıldı bi yarım saat sonra. Bi kaç hasta bakıp tekrar yanına gittim yemin ederim kuzeniyle konuşuyordu. "Böyle yola getirirler adamı" diyordu!!! Kan beynime sıçradı!! Annesini aldm karşıma anlattım ama inanmadı maalesef!! O kız bi ömür yer bitirir o aileyi.. maalesef böyle çocuklar da var..
b en şiddetin çözüm olmadığını söylüyorum.
ayrıca,karşımdaki çocuktur. bunu yapmış şunu yapmış. o kızın yaşadıklarına bakarım. onu o duruma neler getirmişki bunu yapıyor

Dövmelisiniz anlamına gelen tek bir cümlem yok hanımefendi. O toz konduramadığınız çocuklar gayet uyanık ve bilinçliler konunun özü bu. Öğretmeni eleştiren sizler neden konu sahibinin doğmamış bir çocuğa bedduasını eleştirmediniz acaba??
yokmu. dövmüş yazan kim. onu karısına alıp yanlışını anlatmak yerine.

Ben duaya da bedduaya da inanmam, bu yüzden tepkisizim.
Zaten bu konuda muhatabınız da konu sahibesi, ben değilim.

bende soruyorum benimkinin ne günahı var

Siz bu konuyu bi günahı olmayan çocuğunuza haksızlık yapıldığı için açmadınız mı? Eleştirdiğiniz şeyi niçin yapıyorsunuz ki?

Siz bu konuyu bi günahı olmayan çocuğunuza haksızlık yapıldığı için açmadınız mı? Eleştirdiğiniz şeyi niçin yapıyorsunuz ki?
öğretmen için bu sorun değil ki
eğitim
ee çocuğunun eğitilmesini neden dert etsin

Bence konu sahibinin anlatmak istediği veya şu anki üzüntüsüyle içinden geçen şu:
Öğretmen çocuğun sorunları olduğunu bile bile üstüne gidiyor çocugu bezdiriyor,eziyor çocuğu.11 yaşındaki bir çocukla bu kadar uğraşan bir insan sevgi pıtırcığı değildir,bazı sorunları vardır bana göre.Bu kadın bunu en iyi başına gelince anlar.Kendi çocuğuyla da aynı sorunları yaşayınca anlar ve belki o zaman pişman olur.Çünkü bahsedilen konu ne sakatlık ne engellilik,etrafındakilere göre harika veya berbat olabilecek bir şey.

Benim tanıdık emekli olmuş bir öğretmen var komşulara kesinlikle çocuklarınızı bana geldiğinizde getirmeyin diye tembihler ki bu sınıf öğretmeni , bana bu davranışı
halen garip gelir

Bence konu sahibinin anlatmak istediği veya şu anki üzüntüsüyle içinden geçen şu:
Öğretmen çocuğun sorunları olduğunu bile bile üstüne gidiyor çocugu bezdiriyor,eziyor çocuğu.11 yaşındaki bir çocukla bu kadar uğraşan bir insan sevgi pıtırcığı değildir,bazı sorunları vardır bana göre.Bu kadın bunu en iyi başına gelince anlar.Kendi çocuğuyla da aynı sorunları yaşayınca anlar ve belki o zaman pişman olur.Çünkü bahsedilen konu ne sakatlık ne engellilik,etrafındakilere göre harika veya berbat olabilecek bir şey.
daha bunu anlatamıyoruz işte
kanser olsun dedim sanki töbe ya rabbim
aynı çaresizliği acıyı yaşasın çocuğunun önünde
acaba bu arkadaş kızımın sabahlara kadar ezan okunurken dua ettiğini ağladığını da okudu mu çok merak ediyorum

Back