çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çoğu çocuk okula gitmek istemdiğinde hasta numarası yapar. Benim yetiştireceğim çocuk bugün okula gitmek istemiyorum diyebilmeli. Konuşulur anlaşılır, alışkanlık haline getirmemesi için elden gelen yapılır. Ama gerçekten gitmek istemediği zaman gitmez okula. Bunun ucunda ölüm yok. Zaten o ruh haliyle gitse de bir şey anlamaz muhtemelen o günden. Zorlamanın bastırmanın ne anlamı var? Konuda adı geçen çocuk da böyle bir çocuk eminim.
Siz de bolca baskılayın çocuğunuzu, zorla ders çalıştırın, zorla okula gönderin, kendini savunmasına izin vermeyin çünkü kendini savunmak avam, birey olduğunu farketmesin aman ha. Sonucunda mutsuz bir çocuk özgüvensiz bir yetişkin olsun. Bu ülkede en çok sevilen kişilik bu zaten.

Bu arada bir anne olarak, cocugumun sizin degiminizle saygisiz, ukala, sisik egolu bir cocuk olmasini,
Ezik, sessiz, ugradigi sozlu ve fiziksel tacizlere tepki veremeyen (buyugune her kosulda saygili olacak ya) kucukken ailesine, buyuyunce kocasina/karisina/annesine bagimli, kendi kararlarini veremeyen, ozguvensiz bir birey olmasina tercih ederim.
Gecenlerde burda da vardi cocukken ugranilan tacizlerle ilgili bir konu, acin okuyun, bu konudaki makaleleri okuyun, cocuklariniza haksizlik karsisinda susmamayi, kendini ifade edebilmeyi, buyuk kucuk farketmeksizin dogru olani savunmayi ogretin, ogretin ki cocuklariniz sinik, korkak ama size göre teriyeli cocuklar olacaklarina biraz ukala ama sağlam kisilikler olsunlar.

Gercekten sanattan anlamiyorsun lafinin buyuk saygisizlik olarak gorulmesi beni dehsete düşürdü.

çok şükür ya
sonunda anlayan bir öğretmen çıktı beni
her olayda sadece hemcinsimiz diye sadece meslektaşımız diye sadece büyüğümüz diye koşulsuz savunmayı anlayamıyorum ben
keşke objektif bakabilenler olsa olaylara

Öğretmenin tutulacak tarafı yok. Annenin olayı çözme şekli de yanlış.

Aradaki fark ne biliyor musunuz?
Öğretmenin tutumu.
Benim oğlum bacak kadar boyuyla öğretmene işini öğretmeye kalkmış, adamın hoşuna gitmiş kahkaha atmış.Bunu çocuğun kendini ifade ediş şekli olarak görmüş, burdaki öğretmen gibi çocuğa hakaret etmemiş.

Gerçi çocuk nasıl resimler çiziyor bilmiyoruz. Çok yetenekliyse bu konuda köstek olmamak şart ama diğer öğrencilere kötü örnek olur derste bu işlerle meşgul olarak.
zihinsel engelli bir çocuk derste kalkar arkadaşlarına zarar verir gezer konuşur bazen dersten çıkar gider sınıfı bırakır onun peşinden gidersiniz bedensel engelli bir çocuk ders sırasında tuvalete gitmesi gerekebilir annesi sınıfa girer ders bölünür vs
bunların hiçbirine müdahele edemezsiniz engelleyemezsiniz çocuğu da aşağılayamazsınız
aslında bu çocuklardan hiç bir farkı yok bizin çocuklarımızın
üstelik bunları da yapmıyorlar en fazla konuşur veya kendi kendine bişeylerle uğraşır
kabul etmek çok mu zor
bıraksın ilgilenmesin öğretmesin yokmuş gibi davransın
gölge etmesin yeter

Oğlum anasınıfında, ben öğretmenim.
Açık söylüyorum ki zorunlu olmasa ve sosyalleşebileceği başka ortamlar olsa oğlumu kesinlikle okula göndermem.

zaten çocuklar hep sussun,hiç kendini ve hakkını savunmasın. hep ezilsin. hep kimliği örselensin. hep okulda öğretmenleri tarafından sınıf önünde rencide edilsin.
ama bunun da yolu sen sanattan ne anlarsın
sen matematikten ne anlarsın vs. tarzı cevaplar vermek mi
bir kişi sürekli sen onu uyarmaya çalıştığında sen ne anlarsın cevabı vermek hoş mu

bir öğretmen olarak değil anne baba olarak düşünelim çocuğunuz yüksek sesle müzik dinliyor ama sadece müzik dinliyor ne sizlere yardım ediyor, ne kitap okuyor, ne ders çalışıyor
siz uyardığınız da anne sen müzikten ne anlarsın, sen ne bilirsin ki vs. tarzı cevap veriyor
bu kimsenin hoşuna gitmez sanırım

Meb ogrenciye ozel yaklasilacagini emrediyor ama siniflarda kuru tahta var sadece silgiyi kalemi bile biz aliyoruz birakin mebi hersey kagit ustunde bir ustteki mesajimi da okursaniz iyi olur

Eğer çocuğumu sürekli aşağılayıp rencide ediyorsam bu tavırlar ve o cevabı almak sürpriz olmaz.

şikayet edin kimse cephe almaz alırlarsa da okulunu değiştirin. çocuğunuzun durumu nedir tam olarak anlayamadım ama uyumsuz çocuklar her sınıfta var. üstün zekalı ya da öğrenme güçlüğü çeken ya da bambaşka problemleri olan çocuklar... elbette ki onlarla ilgilenmek kolay değil elbette ki sınıfın huzurunu bozuyor olabilirler aksi zaten beklenemez ama bu var yıllardır ve olmaya da devame decek. ben her olağandan farklı olan çocuğuma hakaret mi edeyim o zaman? hepsini ezip aşağılayım sınıftan attırmaya mı çalışayım? tavır çok çirkin, bimere şikayet edebilirsiniz ya da ilçe milli eğitime. böyle bir şey başıma gelse ben susmazdım açıkçası. pedagoga gidiyor musunuz ya da çocuk psikiyatrına bilmiyorum ama çocuk için buralardan yardım alabilirsiniz. kendiniz de danışın sadece çocuğu götürüp durum bu demeyin, ben ne yapabilirim , bunları yapıyorum doğru mudur yanlış mıdır eksik midir fazla mıdır sorun.

bu şekilde devam ederseniz çocukta çok daha derin yaralar oluşur. dışlanmışlık öfke nöbetleri halinde kendini belli eder, saldırganlaşabilir ya da tamamen içine kapanır yalnız ve asosyal bir hayat geliştirebilir kendine. arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle sağlıklı bir ilişki kurması için gerekeni yapın lütfen.

Biz de savunmadık, öğretmeni suçlu bulduk ama sizi ve çocuğunuzu da haksız bulduğumuz için görmezden geliyorsunuz. Yani işinize gelen yorumlara cevap veriyorsunuz. :)

Oğlum anasınıfında, ben öğretmenim.
Açık söylüyorum ki zorunlu olmasa ve sosyalleşebileceği başka ortamlar olsa oğlumu kesinlikle okula göndermem.

biz şanslıyız
öyle harika bir öğretmeni var ki kızımın, anasınıfı öğretmeni de öyleydi
harika derken hani susar, hakaret etmez vs vs anlamında demiyorum
her anlamda diyorum
mesela çocuklardaki en ufak değişimi farkedip veliyle konuşan bir öğretmen
tüm çocukları tek tek takip edebilen, ruh halleriyle de dersleriyle olduğu kadar ilgilenen bir öğretmen

sanırım karşınızdaki kişinin 11 yaşında bir çocuk olduunu unutuyorsunuz.
yoo çocuğum bana bunu dese alırım karşıma ıonun anlayacağı dilde anlatırım. ama mal demem,deli demem. öğretmen kendini tutamıyorsa öğretmen olmayacak. karşısında yetişşkin biri yok. çocuk var. çocuğun sözlerine koca insanmış gibi tepki verip olayı küfürlere getirmeyecek. bu tarz olaylardan dolayı,sinmiş,kendini ifade etmekten korkan çocuklar yetişiyor.

Ücretliyim bana bişey olmaz demişse muhtemelen öğretmen değildir o. Okullardaki herkesin öğretmenlik mezunu olduğunu sanmayın malesef berbat bir eğiyim sistemimiz var. Ben kendim öğretmenim doğum iznine ayrıldığım için çocuklarımı yarım dönem bırakmak zorunda kaldım.yerime ilçe kimi yollamış? 2 yıllık maliye mezunu eğitimle alakası dahi olmayan bir kadını.iş bulamadığı için ücretli öğretmenliğe başvurmuş kesin sizinki de öyle bişeydir.velilerim her gün arıyor hocam çocuklar artık okula gitmek istemiyor diye.geçen hafta ta okuluma gittim bi görüneyim diye tanıştım 22 yaşında bir kız öğretmen değil.benim ses yükseltmediğim sınıfımda masaya vurup kes sesi diyor Atatürk çerçevelerim inmiş üstüne kitap yığılmış...çok sinirli ve üzgünüm hem kendi adıma hem de sizin gibi mağdur edilen veliler adına...

Son düzenleyen: Moderatör:

Yazdıklarımdan bunu çıkardıysanız gerçekten bravo. Öğretmene ukalaca verilmiş bir cevaba karşılık olarak çocuğu baskılamalı mı sizler de eminim şöyle yetişmişsinizdir tarzı bir cevap veriyorsunuz ve alakasız çıkarımlar yapmaya devam ediyorsunuz. Zorla güzellik olmayacağının ama çok da serbest bırakılmayacağının bilincinde biri olarak özgürlük kisvesi altında saygısız bireyler yetiştirmeyi istemem. Tek noktada uzlaşmışız o da disiplin. Belirli düzeyde disipline etmek=alışkanlık haline getirmemesi için eliden gelenin yapılması. Benim burada size anlattıklarımla ne sizin değerleriniz ne de sizin anlattıklarınızla benim değerlerim değişmez. Ne şekilde biliyorsanız o şekilde yapın.

Ah evet şanslıymışsınız. Anasınıfında pek şanslı olduğumuz söylenemez ama umarım sonraki yıllarda biz de o şansı yakalarız. (Ve bunu umuyor olmak ne kadar acı)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…