Çocuğuna İngilizce öğretmeyi başarabilmiş anneler yardım lütfen

Konu sahibi arkadasin cocugunun yaşı küçük olunca ondan çoğu kişi telaffuz sıkıntısını dile getirdi sanırım.

Yengem de sizler gibi İngilizce öğretmeni.
Geçen gün ben de bu konuyu sordum kendisine kızımla ilgili. Kızım büyük oldugu (okur yazar, okulda İng.dersi var) icin sanırım, mükemmel konuşmaya çalışmayın dedi, 1-2 kitap ve uygulama program ismi tavsiye etti. Yıllardır cok iyi konusamadimiz icin, konusmaktan cekindigimiz icin yabancı dil öğrenip konusamadik dedi, hakikaten de öyle. Başta biz kendi vatandasimiza gülerdik hahahahaaa bak konusamiyor, iki kelimeyi siralayip söyleyemedi diye. Yengem, şimdi git İngilizlere Amerikalilara bak, günlük dilde özne nesne yüklem diye siralayacagiz diye kimse uğraşmıyor eskisi gibi dedi. Hatta yarım cümle olan 2 kelime bile söylesen söylemek istediğin şey anlaşılıyor. Türkiye'ye gelen yabancıları düşünelim, bize "müze, cami, meraba" dese birkac da el kol hareketi jestten ne demek istedigini anliyoruz.
İtalyan Şef Danilo bile ne hoş calisiyor, ekranlara çıkıp yarışmada bilirkişi oluyor, demek istediklerini anlıyoruz

Tablet ya da telefon kullanmasına izin veriyorsanız Duolingo indirin onu kullansın. Eğlenerek doğru bir biçimde öğrenir.
Duolingo kids de varmiş sanırım degil mi okuma yazma bilmeyen çocuklar icin?

Ben de okul öncesi dönemde öğrensin diye cok heves ettim ama fazla bir sey yapamadim, sadece evdeki eşyaları ezberlemistik. Bi de isim sorup cevaplamayi biliyordu İlkokul 2'de İngilizce dersiyle beraber öğrenmeye başladı. 3. sınıf bitince yazın kurslara bakayım diyorum.

Okul öncesi ingilizce öğretiminde olumlu yaklaşım oluşturmak esastır. Her yanlışını düzeltmeyin, gerçekten çok önemli olan şeyleri düzeltin derdi hocalarımız. Demolarda bile buna dikkat ederdik. Önemli olan çocuğu soğutmamak, çalışma öğrenme hevesini kırmamak. Vayy şöyle yaparsan çok yanlış, ooo bunu yaparsan zinhar öğrenemez şeklindeki yaklaşımlar özentilikten öteye geçmiyor

Sizin yapacağınız şey farkındalık yaratmak, ayrıca bir dil en kolay çocuklarla konuşurken öğreniliyor. Siz de aynı anda başlayın, telafuzu yanlış olur vs diyenlerin dilbilim okuduğunu sanmıyorum. Şarkılar, kitaplar, sesli kitaplar edinin. Tek yönlü değil, sadece dinleme ve izleme olmasın mesela, üretmesi için bir ortam da oluşturun. Örneğin renklerin olduğu bir sayfa çıktı alırsınız ve beraber ne olduğunu sesli ifade edersiniz. Ya da gel şu şapkayı blue boyayalım dersiniz. Çat pat başlarsınız ama bir bakmışsınız ikiniz de bir seviyeye gelmişsiniz.
Çoğu dilbilimci dilin sadece maruz kalma ile gelişmediğini savunur. Çocukların içinde dile karşı bir eğilim vardır. Ne kadar maruz kalırsa bir dile o kadar hızlı gelişir ama daha da üstüne çıkar. Siz bir iki kelimelik girdi yaparsınız bir bakmışsınız o üç kelimelik cümle kurmuş. O yüzden ne kadar erken o kadar iyi.

İngilizceyi ana dili gibi konuşabilmesi için çocuğun içinden gelmesi önemli,ilgisi olması önemli..o kadar ders aldığı halde ilgilenmeyen çocuklar da olabiliyor.
Benim kızım 4 yaşında ingilizce sarkilari ezbere biliyordu.kelime dağarcigi çok fazlaydı.ilkokulda ingilizce eğitim veren okula gönderdim.bende boş zamanlarimi değerlendirmek ve ona yardımcı olmak için özel ingilizce kursuna gittim.evde ingilizce konuşmadık hic.cunku o kadar gelistiremedim kendimi ödev metinlerinde bazen yardım istediğinde yardım ediyordum.suan 10 yaşında.filmleri bile altyazı olmadan ingilizce izliyor.okulda zaten ingilizce dersleri Türkçe işlenmiyor.simdi de japonca uygulamalari inceliyor tabletinin dilini de japonca yapmış.yeni dile ilgisi olduğu için öğrenmeye calisiyor.demem o ki .. bence çok erken.zaten içinde varsa kendi kendini geliştirir.kaş yapayım derken göz çıkarabilirsiniz.soğuyabilir İngilizceden.ilkokulda ingilizce dersleri başladigi zaman ilgisi gerçekten varsa ekstra kursa gönderebilirsiniz ,

Ben eng ogretmenligi mezunuyum.Esim de native speaker.Biz kendi aramızda da eng konuşuyoruz.Butun ilk kelimelerimi bebeğim eng ogrendi.Gecen hafta yurt dışındaydik orda da eng konusuluyodu.Hic yabancılık çekmedi her istediğini söyledi gosterdi.20 aylık henüz cümle kuramiyo ama kelimeleri biliyor ve söylüyor.Telafuz konusunda arkadaşlara katılıyorum.Dile tam anlamiyla hakim olmadığınız sürece öğretme tavsiye edilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…