• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğuna İngilizce öğretmeyi başarabilmiş anneler yardım lütfen

Hanımefendi İngilizce bilmiyorsanız nasıl öğreteceksiniz? Bu kadar kolay olsa ingiizce öğretmek ülkece İngilizce sorunu yaşamazdık.
Aksanla da bitmiyor. Gramer hatalarını da yüklersiniz çocuğa. Yanlış öğrenmelerindense işin uzmanından vaktinde doğrusunu öğrensin çocuk.
Sizin yapabileceğiniz tek şey ingilİce uygulama, İngilizce kursu, belki ilgilizce özel ders ve İngilizce çizgi film. Bilmediğiniz bir şeyi öğretemezsinix.
Ülkecek zaten bu cahil cesaretinden kaybediyoru.
Yok ya bilmiyor değilim sıfır değilim YDS’den 70 aldım en son konuşmam da çat pat var yani. ama günlük konuşma olayı çok farklı

Bu yaştaki çocuklara tv izletiliyor muydu bilmiyorum ama cevap hayırsa lütfen taşlamayın😁😁 Nickolodeon gibi çizgi film , çocuk kanalları açın onları izlesin.
Herkes izletiyor bakma sen kasılan duyarlara. İçeriden bildiriyorum :D

Çocuğun yaşam alanında ingilizce konuşulmuyorsa ancak ilkokulda öğrenir. Okulda ders olarak ciddi şekilde işlenince anlar yani. 5 yaşına kadar yanında kimse ingilizce konuşmamışsa zor öğretirsiniz kendi ingilizcenizle.

Ayrıca siz kendinizi nasıl geliştireceksiniz yanınızdaki 5 yaş çocuğuyla?

Çocuğun yaşam alanında ingilizce konuşulmuyorsa ancak ilkokulda öğrenir. Okulda ders olarak ciddi şekilde işlenince anlar yani. 5 yaşına kadar yanında kimse ingilizce konuşmamışsa zor öğretirsiniz kendi ingilizcenizle.

Ayrıca siz kendinizi nasıl geliştireceksiniz yanınızdaki 5 yaş çocuğuyla?
Siz yapabildiniz mi ?

Çocuğuna ingilizce öğretmeyi başarabilmis annelerin ya ana dili İngilizcedir sürekli konuşuyordur evde çocuğa ya da annenin ingilizcesi akademik anlamda çok iyidir (gramer,aksan,pratik) de çocuğa bir nebze bir şeyler verebiliyordur.Sizin durumunuzda Bu yaşta bir çocuğa en doğru ingilizce ana sınıfında arkadaşları ve öğretmenleri eşliğinde, pratik yapılarak,oyunlar oynanarak ,şarkılar söylenerek öğretilebilir. Siz evde kendi imkanlarınizla renkleri,sayıları, meslekleri vs kavramasina yardımcı olmuşsunuz bu da güzel.Bu tip eğlenceli kitaplarla en azından ingilizceyi sevdirebilirsiniz çocuğunuza.yoksa İngilizceyi sızın sandiginiz gibi evde öğretmek tahmin ettiginiz kadar basit değil.Surekli her gün akıcı konuşan biri lazım evde bunun için.

Ooo ne kadar controversial bir konu olmuş. Evde ana dili yada en kotu c1 seviye ingilizce konusan ve cocukla 7/24 ing konusacak biri yoksa hayalinizdeki gibi ingilizce ogretemezsiniz. Cevremde bu sekilde dogumundan itibaren ing konusulan cocuklar var 3-4 yasindan itibaren cayir cayir konusuyor.
Ps: öğretmen değilim ama konuyla alakali dersleri olan bir universite bolumunden mezunum.

Yalnıs yapacağız diye aklımız çıkıyor dimi yanlış yaparak öğrenecek çocuklar kim önermiyor bunu sacmalamayin herkes yanlış yapmaktan korkmayın derken dediğiniz de laf mı
Size kötü bir şey dememiş ki. Dilde telaffuz konusunda yanlışı düzeltmek o kelimeyi sıfırdan öğrenmekten daha zor.

Tablet ya da telefon kullanmasına izin veriyorsanız Duolingo indirin onu kullansın. Eğlenerek doğru bir biçimde öğrenir.
Duolingonun ayri bir kids bolumu yoksa 5 yasinda bebe okuma yazma bilmedigi icin yapamaz. Novakids var guzel o 5 yasa daha uygun.

Herkese neden beğenmedim attığınızı anlayamadım. Öğrenilen yanlışı sonrasında düzeltmek çok zordur, doğruyu en baştan öğrenmesi kendisi için daha iyi olur. Ha beraber de öğrenirsiniz ama düşe kalka hatalarınızı düzelte düzelte 10 senede öğrenirsiniz, çocuğu soğutmadan dediğiniz kısımla burası uyuşmuyor 🤷🏿‍♀️

Herkese neden beğenmedim attığınızı anlayamadım. Öğrenilen yanlışı sonrasında düzeltmek çok zordur, doğruyu en baştan öğrenmesi kendisi için daha iyi olur. Ha beraber de öğrenirsiniz ama düşe kalka hatalarınızı düzelte düzelte 10 senede öğrenirsiniz, çocuğu soğutmadan dediğiniz kısımla burası uyuşmuyor 🤷🏿‍♀️
Ikisi de 0 seviye. Birbirlerinden ingilizce ogreniceklerse 10 yila biraz zor. 20 yap sen onu

Çizgi film izleyerek ben de öğrenebilir miyim?
En azından bizim yaş grubumuz için TV yasağı yok.
Ciddiyim ayrıca.

Aksan konusunda arkadaşlar haklı. Ana dilimi annemden ve babaannemden öğrendim ve Balkan şivesi ile konuşan bir çocuktum. Sonra sonra okulda ve kitap okuyarak düzeldi. İngilizce daha riskli. Bilemedim.

Yalnıs yapacağız diye aklımız çıkıyor dimi yanlış yaparak öğrenecek çocuklar kim önermiyor bunu sacmalamayin herkes yanlış yapmaktan korkmayın derken dediğiniz de laf mı
Arkadaşın söylediği doğru yalnız, bu yaşta yanlış telafuz öğrenince zorlanıyorlar. Bunu ingilizce öğretmenleri söylüyor. İngilizce öğretmeni arkadaşım bana da sen öğretmeye çalışma dedi mesela😊
Benim ingilizce öğretmeni arkadalım evde çizgi film izliyorsa ingilizce aç dedi bir de internet üzeeindne birebir ders alınan uygulama var ya ana dili ingilizce olan öğretmenlerden ,onu önerdi

Açılın Ingilizce öğretmeni bir anneyim :) Oğlum 4.5 yaşında. Çocuğunuz bilingual yetişmediği sürece bu yaşlarda İngilizceyi kendi kendine veya sizin çabalarınızla çok iyi bir seviyeye getiremez. Yapacağınız şey İngilizce sesli kitaplar dinletmek, yaşına uygun uygulamalar indirip oyun oynamasını sağlamak, İngilizce konuşan bir oyun ablasıyla etkinlik yapip/ oyun oynamasini saglamak veya cizgi film izletmek olabilir. Doğduğundan beei onunla doğal bir biçimde günlük hayatta hedef dilde konusmuyorsaniz İngilizcesinin doğru ve etkili bir biçimde gelişmesini sağlayamazsınız. Ayrıca yaş ve önceki bilgilere bakıldığında ikinizin öğrenme süreci çok farklı olacaktır dolayısıyla beraber öğrenelim yaklaşımı da gerçekçi değil. Üstte bir üye kendi iyi bilmediğiniz şeyi çocuğunuza nasıl öğreneceksiniz derken sizi yermek için değil aslında bilimsel temeli olan bir şey söylemiş çünkü belli bir yaştan sonra az biraz temelimiz olam bir konuda yeni bir şey öğrenirken eski eksik/ yanlış bilgilerimiz öğrendiklerimize ket vurabilir.
Bilingual cocuk yetiştirmek konusunda çeşitli teoriler var. Benim araştırmalarına göre çocuk çift dilli bir ortamda buyumuyorsa, ebeveynlerinden en az biri başka bir dil konusmuyorsa çocuk tam anlamıyla bilingual yetistirilemiyor, bir noktada tikaniyorsunuz. Bu yüzden buna hiç kalkismadim. Ki anadil seviyesnde İngilizce biliyorum. Yurt dışında okudum/ çalıştım. Alanımda yüksek lisansim var. Oglumla doğduğundan beri İngilizce oyun seansları yapıyorum, yukarda size tavsiye ettiğim şeyleri yapıyorum ( oyun ablası benim tabii). 2.5 yaşında kreşe başladığında hiç Türkçe bilmeyen İngilizce ogretmeniyle çok rahat anlasiyordu. Su anda 4.5 yaşında. İyi seviyede anlıyor ve iletişim kuruyor.

Son düzenleme:
İngilizceyi bir Fransız, Alman ya da anadili olmayan biri gibi konuşmak niye felaket olarak algılanıyor. Yerinde öprenmediysek, anadilimiz de değilse biraz aksnaın kime ne zararı var. Küçücük çocuklar bile birbirleriyle dalga geçiyorlar yanlış telafuz gerekçesiyle. Nasıl rahat öğrenip konuşsun o çocuklar. Kaç nesil bunun acısını çeken, dil öğrenmede tüm ülkelerin gerisinde olan bir ülkenin vatandaşları olarak aksana takılmak ne derece doğru bilemedim. Yabancıların buna takıldığını, dalga geçtiklerini hiç görmedim, anlaşılabiliyorsa ki genelde anlaşılıyor niye kınanan, küçümsenen bir durum anlamam mümkün değil.

İngilizceyi bir Fransız, Alman ya da anadili olmayan biri gibi konuşmak niye felaket olarak algılanıyor. Yerinde öprenmediysek, anadilimiz de değilse biraz aksnaın kime ne zararı var. Küçücük çocuklar bile birbirleriyle dalga geçiyorlar yanlış telafuz gerekçesiyle. Nasıl rahat öğrenip konuşsun o çocuklar. Kaç nesil bunun acısını çeken, dil öğrenmede tüm ülkelerin gerisinde olan bir ülkenin vatandaşları olarak aksana takılmak ne derece doğru bilemedim. Yabancıların buna takıldığını, dalga geçtiklerini hiç görmedim, anlaşılabiliyorsa ki genelde anlaşılıyor niye kınanan, küçümsenen bir durum anlamam mümkün değil.
Tercih meselesi. Neden aksansiz konusabilecekken bastan yanlis ciksin yola 5 yasinda ki çocuk?

Anaokulundan beri okulda tamamen İngilizce eğitim veren bir okula göndermişsiniz ne kadar da şanslısınız. Eğitim dili İngilizce olan bir okul bulabilecek bir ilde değilim maalesef böyle birsey olsa ne güzel olurdu ama tabi böyle okullarda baya pahalıdır eminim
Ama anaokulunda tek kelime konuşmadi benim kızım ki öğretmeni native speaker'di asla tek kelime Türkçe konuşmazdı. Ilkokul 1.sınıftada aynı okuldaydı yine konuşmadı ve başarılı sayılmazdı. Ne zaman okul deģiştirdik başka bir öğretmeni oldu o zaman kızım ingilizceyi konuştu anladı,yüksek notlar almaya başladı. Anaokulunda verilen ingilizce egitiminden çok birşey beklememek gerek bence. Okula kayıt olurken bize okul müdürü yıl sonunda ingilizce sunum yapacak çocugunuz demişti inanmamıştım ve tabi ki olmadı öyle birşey hemde hiçbir cocuk konuşamadı. Kulak aşinalığı olursa ne ala. 2.sınıfta bence gittiği okulun ingilizce programı çok iyiydi. Online platformları vardı her gün birinden ödevi oluyordu önce izliyor yada dinliyor sonra o metin yada izlenen video üzerine sorular var boşluk doldurma şeklinde ilerledikçe cümle kurma vb şekilde alıştırmaları vardı. Online kitap okudukları bir platform vardi yine kitabı okuyup soruları yanıtlama,haftasonu proje ödevleri vb sekilde her gün muhakkak ingilizce bir ödevi oluyordu. Öğretmeni zaten bence çok iyiydi, sinav yada ödev kontrolü yaparken gel bakalım burada hata olabilir mi bir bak diyerek sıcağı sicağına yanlisi buldurup doğrusunu anlatıyordu. Kadın çok iyiydi kısacası. Bence iyi bir öğretmen yada kurumda yeterli olur.

Back