Çocuğuna İngilizce öğretmeyi başarabilmiş anneler yardım lütfen

Tercih meselesi. Neden aksansiz konusabilecekken bastan yanlis ciksin yola 5 yasinda ki çocuk?
Nasıl aksansız konuşsun bu şartlarda? Kadın ben kendimi nasıl geliştirebilir diye sormuş. İlla ben öğreteyim dememiş ki. Ben sadece dehşetli bir felaket karşısında kalınmış gibi tepkiler verilmesini anlamadığımı söyledim. Bu tespitim konuya özgü değil. En çok dalga geçilen, pratik yapılmasını engelleyen ve çocukların özgüvenlerini hırpalayan bir duruma işaret ettim
Dil öğretebilir bir millet değiliz. Aksan en son tartışılacak şey diye düşünüyorum

Kimse dediginiz tepkileri vermedi abartiyosunuz. Aksan başa bela. Yurtdisinda yasiyorum. Fransizcam aksanli. Adamlarin 3 5 cesit a harfi var. Ekmek demek bile eziyet. Ne gerek var blu duruma gelmeye?

Kimse dediginiz tepkileri vermedi abartiyosunuz. Aksan başa bela. Yurtdisinda yasiyorum. Fransizcam aksanli. Adamlarin 3 5 cesit a harfi var. Ekmek demek bile eziyet. Ne gerek var blu duruma gelmeye?
Ki o yaşta zaten kelimeleri de doğru düzgün anlayıp söylemiyorlar. Hepten yalan yanlış anlayacak.
Oğlum anaokulunda güya İngilizce gördü, öğrendi. Ki kurumda İngilizceye çok önem veren bununla övünen bir kurum. Çocuk bana can ı “crink” Water diyor. Oğlum crink değil o drink diyorum. Öğretmen öyle söylüyor diyor. Şimdi ben bir şeyler öğretsem kimbilir neleri neleri saçma sapan öğrenecek konuşacak o yaşta. Daha öğretmenle böyle

Aslında ilk yorumumda yazmıştım. Sadece bu konuya özgü değil, dil konusunda ki genel tutumumuzu eleştirdim. Konuşmanın, öğrenmenin önündeki en büyük engellerden biri bu. Çocuklar keşke okullarında aksansız İngilizce duyabilseler...

Ya Bakude Fransiz lisesine gidiyodu kizim. 1. Sinifta bi ingilizce ogretmeni vermisler Azeri. Kadin epıl demiyo aaağpıl diyo elmaya. Kovid zamani mecbur maruz kaliyodum kadinin aaaaaapilina bxbxbxj bana sinir geliyodu. Bi cok seyi garip telafuz ediyodu. Orda kalsaydik ve o hanjmla devam etseydik ariza cikarirdim ben mesela. Bxbxjxh cocugum Ingilizceyi Azeri aksaniyla ogrendi diye

Bi de zorla İngiliz aksanı yapmaya çalışanlar var onlar da mesela zorla kalın kaba yapıyorlar vurguyu sizin azerbaycanlı onlardan da olabilir

Bi de zorla İngiliz aksanı yapmaya çalışanlar var onlar da mesela zorla kalın kaba yapıyorlar vurguyu sizin azerbaycanlı onlardan da olabilir
Bilmiyorum ben ingilizceyi yatili kolejde ogrendim. Ilk ogrendigim sene yatili hocamiz Larry diye bi Amerikaliydi. Hic boyle bi aaaağgğpil duymadim kendisinden

Mesele sadece aksan veya yanlis telaffuz değil. Doğal olmayan, bookish diye tabir edilen, sadece Türkçe yazarli İngilizce kitaplarında geçen ( ki meb in ing defa kitaplari da buna dahil) kalıpları öğrenmek de en büyük yanlışlardan biri. Dili doğal kullanamayan biri doğal diyaloglar olusturamayacaktir haliyle. Çocuk doğru kaynaktan oyunlarla vs öğrenirken kelime veya kisa cumle bazinda pekiştirmekte veya tekrar etmekte sıkıntı yok ama kendin o dilde yetkin değilken öğretmeye çalışmak fayda sağlamaz uzun vadede

Yalnıs yapacağız diye aklımız çıkıyor dimi yanlış yaparak öğrenecek çocuklar kim önermiyor bunu sacmalamayin herkes yanlış yapmaktan korkmayın derken dediğiniz de laf mı

Ne demek kim onermiyor? Öğretmenler, dil uzmanları, yani bu işi gerçekten bilenler önermiyor
Eğer İngilizce bilmiyorsanız çocuğunuzla İngilizce konuşmayın. Kursa gönderin, ders aldırın, evde İngilizce çizgi film izletin ama siz konuşmayın, yani bunu herhangi bir uzmana bile sorsanız söyler size zaten

Fayda sağlamaz ayrıca olumsuz etkisi olur

Kesinlikle böyle düşünmüyorum
Ben hollandada yaşıyorum dolayısıyla çocuklar Ho
Kesinlikle böyle düşünmüyorum
yani siz düşünmeyebilirsiniz ama yurtdışında yaşıyorum ve çocuklar iki dille büyüyor. Burdaki uzmanların herzaman tavsiyesi önce kendi ana dillerini sağlam öğrenip sonra diğer dile odaklanmaları. Daha 5 yaşında çocuktan ileri derecede ingilizce beklemek nedir.

Gut mooning tiiçııı

İngilizce öğretmenlerine sevgiler

Bak bu çoook güzel bir uygulama.
Çocuk mikrofon ile telaffuz ediyor devamli , oyunlar da var içinde. Her yaş grubuna uygun, okuma yazma bilmesine gerek yok.
Bence çocuğun tek bilgisayar oyunu bu olsun. Bilgisayar/telefon hakkı olduğunda sadece bunu oynasın. Zaten TV izlemiyordur diye umuyorum. TV olarak da sadece onun yaş grubuna uygun ingilizce basit şeyler izlesin. Zamanla kavrar.
Bir de eşin de kabul ederse evinin bir cekyatini Couchsurfing sitesinden turistlere açabilirsin. Bol referansli gezginleri kabul edersin arasira. Ben denk geliyorum çocuklu ailelere. Gelen turist bir gece/iki gece sizde. Bol bol konuşur kizinizla, yabancı insanlarla çekinmeden ingilizce konuşmaya başlar.
Ayrıca yabancı ailelerin oyun grupları oluyor. İngiliz Amerikan aillerin falan..internette onları bulun, onlara katılın. Arkadaş çevresi olsun.
Siz konuşmayın bence , yarardan çok zarariniz dokunur

İngilizce öğretmeni olarak hak veriyorum, bin kere katılıyorum. Telaffuz telaffuz diye diye yıllarca insanları korkuttular ingilizceden soğuttular. Öğrenciler sınıfta sorulara cevap veremiyor çekingenlikten. Anasından babasından duymadı ne yapsın… Bırakın insanlar bir yerden başlasın yahu, salın milleti. Eşim holdingi temsilen yurtdışına fuarlara gidiyor, telefonda ingilizce ve romence konuşuyor. Bunları öğretmen lisesinde öğrendiği ingilizceyle yapıyor. Aksan maksan hak getire gayet de gırtlaktan… yurtdışında yaşayanlar aksanlı konuşuyor diye bizim vatandaşımız da aynısını yapmak zorunda değil. Ağız ve gırtlak yapısı bile anglo saksondan orta asyalıya fark eder. Aşağılık kompleksi yapılacak konu değil bu. Gelsin linçler şimdi

Konu sahibesi düşündüğün sıkıntıların aynını yaşıyorum. Ben İngilizce sesli kitaplar aldım düğmesine basılan cevap veren. Oyuncaklarını da İngilizce almaya özen gösteriyorum. Onun dışında İngilizce ninni, bebek şarkısı felan desteklemeye çalışıyorum. Benim bebeğim daha çok küçük zaten sadece oyun olarak yapıyoruz bişey öğrendiği yok ama kulağına çalınsın amaç bu. Henüz çizgi film yaşına gelmedik ancak gelince 1-2 İngilizce çizgi film var gözüme kestirdiğim. Hatta birinin kitapları da var bu şekilde desteklemeyi düşünüyorum.

Aksan konusunda bilimsel bir fikrim yok. Ama şu yaşımda İngilizce kendimi ifade ederken hep utanır sıkılırım. Heyecan yapar karıştırırım. İngilizce eğitim veren kreşlerde bile anadili İngilizce hocaya denk gelmek zor açıkçası. Elbette herkesin aksanı olacaktır. Benimde var ancak ben tek tük karşılıklarını söylüyorum. İngilizce oyun ablası bulmayı düşünüyorum ilerleyen zamanlarda ama anadili İngilizce olan birine denk gelmek imkansıza yakın olduğu için o da illa ki aksanı olan biri olacaktır. Bu sebeple hiç bilmemesinden ya da bişey konuşurken benim hissettiğim gibi özgüvensiz hissetmesindense hatrı sayılır aksanı kabul ediyorum. Bazı İngilizce konuşma uygulamaları var onları da düşünüyorum kendini az buçuk ifade edebilmeye başladığı zaman.

Merhaba. Benim oğlum neredeyse 6 aylık. Genel de sabah oyununda ingilizce konuşuyorum. İngilizce bebek kitapları var renkleri, hayvanları falan içeren onları okuyoruz.gün içinde de ara sıra eşyaların adını söylüyorum. Kalıcı hasar vermek istemiyorum. İngilizcemde , ydsden 70 aldım, and lisesi mezunuyum, altyazı okumadan film dizi izlerim. Kusursuz bi ingilizcem yok tabii. Sizce nasıl yaklaşmalıyım?

Ingilizce hazırlık sinifindayken once Türkçe sonra Ingilizce altyazi ile how i met your mother izledik. En son altyazisiz izlemeye basladik. Hem listening hem speakingte faydasini gördüm. 12 tense in tamamini bilmenize gerek yok. Gecmis, simdi, gelecek, genis zaman yeterli. Seviyenizi bilmiyorum ama basit seyleride öğrenmeniz yeterli olur. Should, must/have to, can, relative clauses gibi. Tabi bi yandan kelime çalışmakta gerekiyor. sunuda ekleyeyim bu bahsettigim şeyler ile atıyorum yds ye giremezsiniz. Sadece gunluk hayatta konusmaniza ve anlamaniza yardimci olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…