Yalnıs yapacağız diye aklımız çıkıyor dimi yanlış yaparak öğrenecek çocuklar kim önermiyor bunu sacmalamayin herkes yanlış yapmaktan korkmayın derken dediğiniz de laf mıKendiniz çok iyi bilmiyorsanız öğretmeye kalkmayın. Yanlış telaffuza sebep olabilirsiniz. Kesinlikle önerilmiyor bu.
İngilizce uygulamalar indirilebilirsiniz tabletine, yada İngilizce çizgi film açabilirsiniz.
Şu çocukları bi salın Allah aşkına.Oğlum 5 yaşında kreşe gidiyor orada evet İngilizce biseyler öğretiyorlar sayılara renklere mesleklere basit kelimelere hakim ama ben hem onunla birlikte kendim gelişmek istiyorum hem de en azından mümkünse günlük konuşmamızı İngilizce yapabilecek seviyeye gelmesini istiyorum. Tabiki onunla birlikte ben de.
Bu süreç farkındayım yıllarca sürecek.
Onu nefret ettirmeden neler yapabileceğimj araştırıyordum sizin de tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim
Zaten bu yaz olmadı ama seneye yaz İngilizce kursuna göndermeyi düşünüyorum
Ama bunu hayatımıza almadan olmayacak
Hayatta her ne seçimi olursa olsun bu ona lazım olacakŞu çocukları bi salın Allah aşkına.
Önce kendi ana dillerine hakim olsunlar gerisi geliyor.
Kesinlikle böyle düşünmüyorumÖnce kendiniz öğrenin de, sonra çocuktan beklentiye girin. Evde yalan yanlış ing öğreneceğine geç öğrensin daha iyi
Anaokulundan beri okulda tamamen İngilizce eğitim veren bir okula göndermişsiniz ne kadar da şanslısınız. Eğitim dili İngilizce olan bir okul bulabilecek bir ilde değilim maalesef böyle birsey olsa ne güzel olurdu ama tabi böyle okullarda baya pahalıdır eminimKızım anaokulunda da ingilizce egitim alıyordu ama ne zaman ilkokulda yoğun bir eğitim görmeye başladı,o zaman öğrendi diyebilirim.
Hatta cambridge sinavlarına girip sertifika da aldı 4.sınıftayken,şu an 5.sınıfta ingilizcesi en iyilerden sınıfında. Ama 2.sınıfta konuşmaya başladı öncesinde oğrendiklerini kendine sakladi desem yalan olmaz. Öğretmeni hiç Türkçe konuşmamasına rağmen, basit selamlaşma cümlelerini bile kurmuyordu kızım.2.sınifta öğretmeni deģisti ve bence o öğretmeni sayesinde ilerletti.
Oğlum 5 yaşında ingilizce renkleri ve 1-10 arası sayıları biliyor,okul geçmişi yok eylülde başlayacak. Sadece küçükken abc song dinliyordu oradan alfabeyi kapti birde bluey ve peppa pig ingilizce izlettim,renkleri de İngilizcesini söylüyorum arada aklıma gelirse o da tekrar ediyor o şekilde aklında kaldı. Çocuğa göre değişse de dinlemek güzel bir yol. Kızım ingilizce şarkı dinlemeyi çok seviyor,hatta arabada dinlerken radyoda sansürlediklerinde anne burada küfür geciyor bak sansürlemişler vs diyor. Bu yaz flowers şarkısına takmıstı onu çevir dedim bana güzelce çevirdi, Chicago'dan eşimin arkadaşlari gelmişti,oglu tek kelime Türkçe bilmiyordu,onunla gayet güzel konuştu, sitede bir arkadasi ile de konuşma yarışı yapıyorlar arada,kaybeden digerine çikolata vb şeyler alıyor.
Benim telaffuzum çok iyi değil bu arada ben öğretmeye kalkmadım konuşmadım da evde,eşimin ingilizcesi çok iyi o ödev kontrolü bile yapmamaktan yanaydı,öğretmeni görsün o düzeltsin diyordu genelde zira ben düzeltirsem doğrusunu anlamayabilir diyordu,o da ingilizce konusmadı kızımla okulda öğrendi.
Ilerde iyi bir yabanci dil kursuna gönderebilirsiniz siz bilmiyorsanız telaffuzunuz iyi degilse öģretmeye çabalamayın derim. Kendiniz de gidebilirsiniz öğrenmek isterseniz tabi.
Çocuk kendi öğrenirken yanlış yapacak zaten. Yalnız siz İngilizcede aksanlı konuluyorsanız çocuk da o aksanla konuşuyor. Bilmediğiniz bir şeyi yanlış öğretiyorsunuz sonra çocuk yanlış öğreniyor. Tüm İngilizce öğretmenleri bunu söyler. Siz bilirsiniz sonra tuhaf aksanla uğraşacak olan sizsinizYalnıs yapacağız diye aklımız çıkıyor dimi yanlış yaparak öğrenecek çocuklar kim önermiyor bunu sacmalamayin herkes yanlış yapmaktan korkmayın derken dediğiniz de laf mı
Tek derdimiz aksanı düzeltmek olsunÇocuk kendi öğrenirken yanlış yapacak zaten. Yalnız siz İngilizcede aksanlı konuluyorsanız çocuk da o aksanla konuşuyor. Bilmediğiniz bir şeyi yanlış öğretiyorsunuz sonra çocuk yanlış öğreniyor. Tüm İngilizce öğretmenleri bunu söyler. Siz bilirsiniz sonra tuhaf aksanla uğraşacak olan sizsiniz
Ben olsam dediniz. Siz yapabildiniz mi ?Türkçe konuşarak İngilizce öğrenilmiyor. Niye bu yaz değil de seneye? Bu yaşta beyinleri sünger gibi çekiyor. Ne kadar küçük başlarsa o kadar iyi, aksanı da olmaz. Yeğenimin teyzesi İngilizce öğretmeni ve yeğenimle hiç Türkçe konuşmadı hep İngilizce konuştu. Benim yaşadığım yerde çocukların anne babasının aileleri farklı ülkelerden ve 2-3 dil konuşuluyor evde. Doğar doğmaz üç dile maruz kalan çocuk üçünü de aynı anda öğreniyor ve aksansız konuşuyor.
Ben olsam İngilizce çizgi film izletirdim ve Türkçe açıklama yapmazdım, kendi keşfetsin ne nedir diye. İngilize dersten ziyade oyun ve çizgi filmle daha iyi öğrenir. Okul, ders sıkılıyorlar, dikkatleri çabuk dağılıyor.
Hanımefendi İngilizce bilmiyorsanız nasıl öğreteceksiniz? Bu kadar kolay olsa ingiizce öğretmek ülkece İngilizce sorunu yaşamazdık.Tek derdimiz aksanı düzeltmek olsun
En doğru yerden bile bir miktar hatalı öğreniyoruz. Elinizdeki hataları doğru gibi öğretirken öğrettiğiniz doğruları da bir miktar hatalı öğrendiğini düşünün, yarardan çok zarar verirsiniz. Yanlış öğrenilmiş birşeyi değiştirmek doğrusunu sıfırdan öğrenmekten daha zor. Sen öyle düşünmüyorsun ama saçma sapan telaffuzları diline alıştırdığında doğrusunu öğrenemeyecek. Belki zamanları yanlış öğreteceksiniz, belki kelimeleri. Kendiniz bilmiyorsunuz bile asıl saçma yeri orası.Kesinlikle böyle düşünmüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?