Kızım anaokulunda da ingilizce egitim alıyordu ama ne zaman ilkokulda yoğun bir eğitim görmeye başladı,o zaman öğrendi diyebilirim.
Hatta cambridge sinavlarına girip sertifika da aldı 4.sınıftayken,şu an 5.sınıfta ingilizcesi en iyilerden sınıfında. Ama 2.sınıfta konuşmaya başladı öncesinde oğrendiklerini kendine sakladi desem yalan olmaz. Öğretmeni hiç Türkçe konuşmamasına rağmen, basit selamlaşma cümlelerini bile kurmuyordu kızım.2.sınifta öğretmeni deģisti ve bence o öğretmeni sayesinde ilerletti.
Oğlum 5 yaşında ingilizce renkleri ve 1-10 arası sayıları biliyor,okul geçmişi yok eylülde başlayacak. Sadece küçükken abc song dinliyordu oradan alfabeyi kapti birde bluey ve peppa pig ingilizce izlettim,renkleri de İngilizcesini söylüyorum arada aklıma gelirse o da tekrar ediyor o şekilde aklında kaldı. Çocuğa göre değişse de dinlemek güzel bir yol. Kızım ingilizce şarkı dinlemeyi çok seviyor,hatta arabada dinlerken radyoda sansürlediklerinde anne burada küfür geciyor bak sansürlemişler vs diyor. Bu yaz flowers şarkısına takmıstı onu çevir dedim bana güzelce çevirdi, Chicago'dan eşimin arkadaşlari gelmişti,oglu tek kelime Türkçe bilmiyordu,onunla gayet güzel konuştu, sitede bir arkadasi ile de konuşma yarışı yapıyorlar arada,kaybeden digerine çikolata vb şeyler alıyor.
Benim telaffuzum çok iyi değil bu arada ben öğretmeye kalkmadım konuşmadım da evde,eşimin ingilizcesi çok iyi o ödev kontrolü bile yapmamaktan yanaydı,öğretmeni görsün o düzeltsin diyordu genelde zira ben düzeltirsem doğrusunu anlamayabilir diyordu,o da ingilizce konusmadı kızımla okulda öğrendi.
Ilerde iyi bir yabanci dil kursuna gönderebilirsiniz siz bilmiyorsanız telaffuzunuz iyi degilse öģretmeye çabalamayın derim. Kendiniz de gidebilirsiniz öğrenmek isterseniz tabi.