Çocuğuna dur demeyen anne

şarkı soylese ne olacak mutlu olurum ben bir çocuk mutlu mutlu şarkı söyluyorsa
Ben buna katılmıyorum. Bütün gün işte kafa patlatıp otobüse binince bağırarak konuşan anne/çocuk sesine aa ne kaadar tatlı gözüyle bakamıyorum. Bence çocuğa susmasını öğretmek yerine sesini kontrol etmesini, normal konuşma sesiyle konuşmasını öğretmek çok daha önemli.

Koalina yapma
ben elimden gelen her şeyi yaptım, yapıyorum
bu konuda çok da okudum, araştırdım
yine de çocuğum AVM'de ağlardı bana şunu aalllll diye
iki-üç kere kendini yere atmışlığı da vardır, yerlerde sürüm sürüm sürünmüşlüğü de
ben o zaman patlatsa mıydım bir tane?
sadece çocuk değil, üreme mucizedir zaten, bunu anneler değil bilim söyler
bak kaç satır yazmışsın, keşke "patlat" , "ellerine vur" diyenlere de bir cümle yazsaydın

Kim okuyacak o kitapları Allah aşkına? Başka bir mesajında yazmış arkadaş onlarda kuralmış böyle öğretilirmiş

Size cok denmis galiba.
Benim ailemden kimse demedi. Garip mi geldi size ? Evet oyle demeyen aileler de var. Topluma saglikli birey yetistirmek icin biraz ozveri,biraz sagduyu gerek.
Cocugu korkutmak cozum yolu degil, cocuga iyiyi ogretmek cozum.
Yoo hiç denmedi, hiç dayak yemedim hiç kötü söz duymadım. Ama patlatcam bak yeter artık diyipte patlatan annede görmedim, anlatabiliyo muyum ?

Bu kadar abartacaklarini ben de bilmiyordum. Hepsi zaten uzman profosor. Doktorluk okuyan benim uzman olan bunlar bilim milim hikaye annemiz ne yapmışsa gerektiğinden yapmış.
tıp okuyorsanız eğer profosor nedir açıklarmısınız

İlk üç sayfada birkaç yorumunuzu okudum da -ilk defa bir insana bunu söylüyorum ve yazıyorum- benim size bir tane “patlatasım” geldi.

Bir insan kendini ancak bu kadar itici bir konuma sokar. Hadi çevrenizde gördükleriniz çocuk, neden susması gerektiğini anlamaz, bilmez, içgüdüsel davranır; siz koskocaman insansınız, bu kadar kadın size laf anlatmış, çocuktan daha beter bir şekilde anlamamışsınız.

Özet de bu, sizin gibi kocaman insanlar laftan anlamıyor, küçücük çocuklara mı çok görelim ?

Ya da sizin daha sessiz bir yolculuk icin taksiye binmeniz gerekir. Bu da bir cozumdur.
Zaten toplu tasima araclarina binerken kokuyu, sesi, havasizligi, skisikligi,para uzatmayi kabul ediyor ve tahammul ediyoruz. Tahammul edemeyenler icin diger alternatifler var.

Bende sizin gibilerin evlerine gitmiyorum. Çok merak ediyorum sizlerin çocuğu olunca ne yapacaksınız. Allaha şükür ben çocuğuma gayet güzel davranıyorum..
benim çocuklara davranışımda hiç bir problem yok, sesleri, gürültüleri hoşuma gitmiyor. Ben zaten çağıemıyorum ki evime gelinsin. Dışarıda da çocuklu buluşmalara gitmiyorum, herkes memnun o yüzden. Çocuk da düşünmüyorum.

ben yazımda patlatmakla ilgili hiç bir şey kullanmadım. Zira 8 yıldır yüzlerce çocuk eğittim sadece bir tek patlatma olayım oldu o da yine olsa yine yaparım.
Her neyse, mucize olarak görmek, aşırı hassas davranmak yanlış. Diyoeum ya bir tek sizlere mucize. Sınıfta biri kendi çocuğunu mucize olarak görürken falanca anne o çocuktan nefret edebiliyor. Ve toplu halde bakıldığında sıradan bireyler. Normaller yani. Çok büyütüldüğü, çok fazla anlam yüklendiği için şımartılıyorlar çok fazla. Her şeye hakları yok çocukların da, dünya da onların etraflarında dönmüyor. İşte bunu annelere söyleyince de halleri geliyor işte. Şu forumda 3-5 anne biliyorum doğruya doğru eğriye eğri diyen. Kalanı komple aşırı duyar kasan, prens ve ptenses yetiştiren tipler.

Bu kadar abartacaklarini ben de bilmiyordum. Hepsi zaten uzman profosor. Doktorluk okuyan benim uzman olan bunlar bilim milim hikaye annemiz ne yapmışsa gerektiğinden yapmış.
Doktor olunca ruh hastası titrinden feragat etmiş olmuyorsun

Zaten yazmamissiniz,ben de size bunu mu kastediyorsunuz diye soru yonelttim bu yuzden.
Anneligi kutsal cocuklari mucize olarak gormek cocuklarin prenses, prens ya da bencil olarak yetismesinin sebebi degildir.
Ben zaten kendi anneligi ve kendi cocuklari demedim. Kavramsal olarak " annelik" diyorum.
Diger cocuklar da mucize, diger anneler de kutsal. Bu anlayisla bakilirsa empati kurulur ve baskasinin cocugu icin de patlatsin bi tane mantigi olmaz.

Siz bilmezsiniz. Tabi tıp okumuyorsanız:))))
Siz biliyorsanız MI endikasyonlarını ve ilk 2 saat içerisinde gelişen EKG bulgularını söylerseniz odevime de yardimci olur. Hey Allah'im ya. Beni vuracak hic birseyiniz yok yazim yanlislarina takiliyor meslegimle vurmaya calisiyorsunuz.

Yoo hiç denmedi, hiç dayak yemedim hiç kötü söz duymadım. Ama patlatcam bak yeter artık diyipte patlatan annede görmedim, anlatabiliyo muyum ?

Bunu demek mi cozum ?yapmamak ama demek mi?
Cocugunuzu korkutmanin sozlu sekli mi?
Sizin basiniza gelmemis, gelseydi ne kadar travmatik ve kalici oldugunu anlardiniz.
Anne baba icin basit bir korkutma sozu, cocuklarin dunyasinda o sekilde algilanmiyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…